Rishikimi i TorGuard VPN (2020)

logo logjike


Emri i TorGuard mund t’i sugjerojë përdoruesit të rastit që është i lidhur me Ruterin Onion (TOR).

Sidoqoftë, origjina e emrit ka rrënjë diku tjetër. Shërbimi filloi si një VPN që ishte projektuar për përrua. Tani, është një aplikacion i përgjithshëm VPN i përdorur në të gjithë botën.

Me TorGuard, mund të lidhni pesë pajisje menjëherë, që është relativisht standard. Të gjitha protokollet më të mira dhe më të sigurta VPN janë në dispozicion për përdorimin tuaj, dhe TorGuard ka një të tillë rrjet mbresëlënës i serverëve që mburret me shumëllojshmëri të mirë gjeografike.

TorGuard mbështet pajisje që ekzekutojnë Mac, Windows, iOS dhe Android. Evenshtë madje në përputhje me ruterat Tomato dhe DD-WRT.

TorGuard tingëllon si një zgjedhje e arsyeshme e VPN, dhe ajo është kryesisht. Sidoqoftë, avokatët e intimitetit janë trazuar nga selia e kompanisë duke qenë e vendosur në SH.B.A. Si anëtar i rrjetit Five Eyes, vende si SH.B.A dhe Kanada mund të spiunojnë aktivitetet në internet të përdoruesve të VPN TorGuard dhe mund të kërkojnë qasje në çdo regjistrim që kompania mban.

Për më tepër, kompanitë amerikane i nënshtrohen ligjeve të rrepta për mbajtjen e shënimeve, kështu që nëse qëllimi juaj është ruajtja e intimitetit tuaj në internet, atëherë do të shërbeni më mirë nga një VPN tjetër.

Përmbledhje e TorGuard

FeaturesInformation
Usability:Ndërfaqja e dobët e përdoruesit
Politika e prerjeve:Asnjë politikë log
Madhësia e serverit:3,000 server ++
Shpërndarja e serverit:50 shtete
mbështetur:24/7 telefononi, chat live dhe bileta
torrenting:i lejuar
streaming:i lejuar
Protokolli dhe enkriptimi VPN:Protokolli OpenVPN; Kriptimi AES 256-bit
Shtabi:SHBA
Çmimi:$ 9.99 / month
Uebfaqja Zyrtare:https://torguard.net/

Siguria dhe Kriptimi

TorGuard merr shenja të mira për sigurinë dhe enkriptimin. Ata vënë në dispozicion shumë protokolle VPN, përfshirë aktual protokoll i qëndrueshëm i artë, OpenVPN.

Do VPN duhet të ketë një protokoll me të cilin lidh përdoruesit në Internet. Disa nga këto protokolle janë më të sigurt dhe kanë encryption më të mirë se të tjerët.

Ju mund të dëgjoni që ekspertët e teknologjisë u referohen këtyre mjeteve si protokol tunelizimi dhe përshkrimi është i përshtatshëm. Shtë protokolli që lejon pajisjen tuaj të tunelizojë rrugën e saj në internet ndërsa fsheh adresën tuaj IP, dhe paraformimin e detyrave të ndryshme të sigurisë.

Kjo minimizon shanset që ju të bëheni një shënjestër e një hakeri ose krimi tjetër në internet. Për më tepër, protokolli i tunelit siguron atë askush, madje as ISP-ja juaj, nuk mund të gjurmojë lëvizjet tuaja në internet.

vektori i kriptimit

Ndërsa protokollet më të vjetra si PPTP dhe SSTP kanë rënë buzë rrugës, ekzistojnë alternativa moderne për të zënë vendin e tyre. protokoll kryeministri këto ditë është OpenVPN. Softwareshtë softuer me burim të hapur, që do të thotë se ekspertët e sigurisë kibernetike në të gjithë botën kanë pasur një dorë për të siguruar që ky protokoll është i sigurt.

Klientët e TorGuard mund të përdorin OpenVPN. Nëse pajisja e tyre nuk e mbështet këtë protokoll ose nëse ata duan të përdorin një alternative, atëherë ata mund të zgjedhin nga L2TP / IPSec ose IKEv2. PPTP dhe SSTP gjithashtu janë në dispozicion, por ato përgjithësisht janë nuk konsiderohet i sigurt.

Për më tepër, TorGuard u ofron klientëve të saj encryption AES 256-bit. Kjo është metoda kryesore e sotme e kriptimit, dhe përdoret gjithandej nga qeveria dhe agjensitë e zbatimit të ligjit të cilët e dinë që mbajtja e sekreteve mund të nënkuptojë ndryshimin midis jetës dhe vdekjes. në përputhje me rrethanat, ju mund t’i besoni këtij kriptimi me të dhënat tuaja private.

Karakteristikat e tjera të dukshme të sigurisë të ofruara nga TorGuard përfshijnë serverë të sigurt DNS dhe mbrojtje nga rrjedhja IPv6. Kjo mbrojtje e rrjedhjes DNS do të thotë që gjithmonë të jeni të sigurt se të dhënat tuaja private nuk po “rrjedhin” jashtë kufijve të VPN tuaj. TorGuard përfshin më tej një ndërprerës i integruar vrasës që prish seancën tuaj të shfletimit nëse VPN bëhet i padisponueshëm.

Rrjeti i serverëve TorGuard VPN

Rrjeti i serverëve të TorGuard është mbresëlënës. Ata mburren me ca 3,000 servera. Kjo u mundëson atyre të konkurrojnë me disa nga lojtarët më të mëdhenj në industri si NordVPN me 5,000+ serverë. Numri i serverave që ka një VPN është kritike për performancën e saj dhe përvoja e klientit.

vendndodhjet e serverit torguard globalKur një VPN ka shumë pak servera, të gjithë klientët grumbullohen së bashku, duke ndarë një sasi gjithnjë e në zvogëlim të bandës. Kjo është e detyruar të ngre normat e transferimit të të dhënave. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kërkoni një VPN që ka një sistem të gjerë të serverëve. Në këtë mënyrë, ka shumë gjerësi bande për tu shpërndarë.

Shpërndarja gjeografike gjithashtu llogaritet kur bëhet fjalë për rrjetin e serverëve. përgjithësisht, nëse mund të lidheni me një server që është më afër vendndodhjes tuaj aktuale, do të shihni shpejtësi më të shpejtë. Diversiteti i vendndodhjes është gjithashtu thelbësor, kjo është arsyeja pse ju dëshironi të shikoni një udhëzues të plotë VPN. Ajo duhet t’ju mësojë se çfarë të kërkoni kur merrni një shërbim VPN.

Rrjeti i TorGuard është i pranishëm në më shumë se 50 vende. Serverat shpërndahen mirë Evropë, Americas, dhe Azi. Ata madje kanë një prani mjaft të mirë në Afrika, Indi, mes Lindja, Turqi, Kinë, dhe Rusi.

A është TorGuard VPN E përputhshme me BitTorrent ose P2P?

Siç mund të prisni nga një ofrues i VPN që filloi vetëm për dashurinë e përrallave, ky është ende një aktivitet i preferuar gjatë përdorimit të TorGuard. Për dallim nga VPN-të e tjera, TorGuard është i hapur në lidhje me përqafimin e tyre të përroit.

Ju mund të merrni një pako me një përfaqësues të krijuar për t’ju ndihmuar të arrini shpejtësi më të shpejtë se sa mund të merrni me një VPN. Sidoqoftë, përplasjet janë të paligjshme në disa vende, kështu që mund të përfitoni edhe më shumë nga përdorimi i këtij VPN.

Për më tepër, TorGuard reklamon në faqen e tyre të internetit se ata kanë optimizuar serverët e tyre për të performancë superiore torrentinge. Nëse dëshironi të torrentoni ose të përfshiheni në disa ndarje skedarësh P2P, atëherë TorGuard mund të jetë një ofrues i mirë për ju. Nëse jeni të interesuar gjithashtu në shkëmbimin e skedarëve, mund të dëshironi të mësoni se cilat janë faqet më të mira përrua që mund të përdorni.

opsionet e transmetimit torgjard

Shumë njerëz duan të përdorin një VPN për transmetim, kryesisht në mënyrë që ata të kenë mundësi të përdorin programimin e kufizuar me gjeo kufij në Netflix. Fatkeqësisht, kompanitë që transmetojnë janë duke iu përmbajtur këtij gambit, kështu që ata shpesh bllokojnë njerëzit me VPN të përdorin shërbimet e tyre. Sidoqoftë, mund të mësoni se si të shikoni Netflix me një VPN pasi nuk është një gjë e ndërlikuar për të bërë.

TorGuard merr rreth kësaj duke ofruar adresa të dedikuara IP që mund të përdoren në mënyrë të qartë për transmetim. Këto adresa IP nuk kanë asnjë lidhje me TorGuard, që do të thotë se mundeni rrjedhë pa kufizime.

Dobësi është se adresa e dedikuar IP është një lloj i kushtueshëm. Ajo kushton 16 dollarë në muaj, kështu që ky konsiderim duhet të përfshijë në procesin tuaj të vendimmarrjes.

Rezultatet e testit të shpejtësisë me TorGuard VPN

TorGuard ishte në gjendje të vinte disa numra mjaft të respektueshëm në testet e shpejtësisë. Pa një VPN, testimi i standardeve tregoi se shkarkimet afroheshin 100 Mbps. TorGuard nuk i ngadalësoi gjërat sa më shumë që bëjnë disa VPN, por kjo nuk do të thotë se ishte ndër VPN-të më të shpejta në biznes.

Një server amerikan në New York tregoi një Shkarko shkalla e 31.66 Mbps me një Ngarkoni shkalla e 31.16 Mbps.

Gjërat u bënë pak më shpejt kur u lidhën me serverin në Amsterdam. Me këtë provë, Shkarkime ishin 53.83 Mbps derisa Ngarkimet ishin 49.31 Mbps.

rezultati i provës së shpejtësisë torguard vpn

Lidhja me një server në Hong Kong rezultoi në një ngadalësim zhgënjyes, por jo befasues. Shkarkime i akorduar në orën e drejtë 9.59 Mbps me Ngarkimet qenie 12.62 Mbps.

Një server në Londër kishte gjëra që lëviznin mjaft shpejt përsëri për provën përfundimtare. i respektuar Shkarkime38.56 Mbps dhe Ngarkimet47.78 Mbps mund të nënkuptojë që TorGuard është a zgjedhje e mirë për klientët evropianë.

A mban regjistrat TorGuard VPN?

Si shumë VPN të tjera, TorGuard deklaron në faqen e saj të internetit se ajo nuk mban asnjë regjistër. Premtimi mund të jetë i shpeshtë, por vetëm disa VPN japin atë. Këto zakonisht janë me seli në lokale paksa jashtë rrugës si Ishujt e Virgjër Britanik ose Panamaja.

Pse ka rëndësi se ku është selia e kompanisë? Sepse selia u nënshtrohet ligjeve të kombit në të cilin ata kanë vendndodhjen e tyre.

Një vend si Panama mund të ketë relativisht pak ligje në lidhje me ruajtjen e të dhënave dhe ndarjen e këtyre të dhënave me autoritetet. Kjo i lë kompanitë VPN të lira të ndjekin një absolut politikë absolute e mos-prerjeve.

politika e prerjeve të torgujve

Ofruesit e VPN që kanë selinë e tyre në Australi, Kanada ose Sh.B.A. luajnë nga një grup rregullash të ndryshme nga pjesa tjetër e botës. Ligjet për ruajtjen e të dhënave janë relativisht të rrepta, dhe kompanitë VPN duhet të dorëzojnë shënime kur e kërkon zbatimi i ligjit.

Shërbimet e VPN – ato që ne rekomandojmë në Privacy Canada – kanë selinë e tyre në vende me pak nga këto ligje. megjithatë, TorGuard është një ndarje e kompanisë mëmë VPNetworks, LLC, i cili ka selinë e tyre në shtetin e Florida në Sh.B.A..

Njerëzit që janë vërtet të vetëdijshëm për intimitetin dhe duan të jenë të sigurt se VPN e tyre nuk po mban regjistrat e aktiviteteve të tyre në internet do të ishin i mençur për të parë diku tjetër. Thjesht nuk është e qartë se TorGuard nuk po mban shënime që mund të hackohen, shiten ose transferohen në një entitet qeveritar.

Sa kushton TorGuard VPN?

Disa plane çmimesh janë në dispozicion përmes TorGuard. Siç është e zakonshme në industri, sa më gjatë të regjistroheni për shërbimin, aq më pak do të paguani në muaj. Një abonim muaj-pas-muaj shkon gati 9,99 dollarë në muaj, e cila është relativisht mesatare për industrinë.

Rregjistrohu Per tre muaj të shërbimit, dhe ju do të paguani $ 19,99. A gjashtë muaj pajtimi do t’ju kushtojë vetëm $ 29,99, dhe nëse dëshironi nje vit, do të duhet të paguash $ 59,99.

çmimi torguard vpn

Një pajtim ju lejon lidhni deri në pesë pajisje njëherësh te TorGuard. Nëse dëshironi të shtoni më shumë pajisje shtesë, ato do t’ju kushtojnë një dollar shtesë në muaj.

A është TorGuard një VPN e rekomanduar?

TorGuard ka disa tipare shumë të respektueshme për sa i përket kriptimit dhe sigurisë. Gjithashtu, ata kanë një rrjet të fuqishëm të serverëve. Rezultatet e testit të shpejtësisë ishin më mbresëlënëse me ofruesit e tjerë në një pikë të ngjashme ose edhe më të ulët të çmimeve. Selia amerikane e TorGuard mund të jetë një shkak i shqetësimit të avokatëve të intimitetit. Gjithë ato që thanë, ne rekomandojmë TorGuard si një ofrues të mirë të shërbimit VPN.

Për disa prej jush që ende kërkojnë mundësi të tjera, ne ju kemi mbuluar. Shikoni shqyrtimin tonë të Surfshark dhe NordVPN. Ju nuk do të zhgënjeheni nga ato që gjeni.

Shikim i mirë në kërkimin tuaj!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me