De beste VPN-tjenestene for Canada

De beste VPN-tjenestene for Canada


Når du tenker på land der du skal bruke VPN, lager Canada sjelden (om noen gang) noens liste. Men nettopp fordi netizens of the Great White North pleier å glede seg over en god mengde online-frihet, betyr ikke det at VPN ikke bør ignoreres.

Utdaterte kanadiske personvernlover, masseovervåking på nettet og stadig mer drakoniske lover om opphavsrett er alle sterke argumenter for VPN-bruk. Så er det faktum at uten VPN, vil du alltid være et lettere mål for nettkriminelle, spesielt på en offentlig Wi-Fi-forbindelse.

Så er det en VPNs mulighet til å få tilgang til geo-blokkerte tjenester som normalt ikke er tilgjengelige for kanadiere, som Netflix US, Hulu eller BBC iPlayer. Og det er en toveis gate også. Hvis du er utenfor Canada, er en VPN den enkleste måten å se kanadisk innhold på.

Med antall tilgjengelige tjenester i markedet, hva er den beste VPN for Canada er ikke nødvendigvis åpenbar. For å hjelpe har jeg utarbeidet denne hurtigguiden. Du vil ikke bare finne ut i mye større detalj hvorfor alle kanadiere i det minste bør vurdere en VPN, men også få en bedre forståelse av hva du skal se etter og hvilke VPN-er som krysser av for alle de riktige boksene.

Oversikt over de beste VPN-ene for Canada

I tilfelle du allerede er solgt på å bruke en VPN og bare lurer på hvilke av de mange tjenestene som er et godt alternativ for Canada, her er de fem beste valgene.

 1. CyberGhost

  Topp VPN for Canada, CyberGhost er kjent for sin brukervennlighet, sikkerhet og personvern. Det har et stort raskt nettverk som spenner over 90 land, og spesialiserte servere for å fjerne blokkering av Netflix og andre streaming-nettsteder. På 45 dager har den også den lengste pengene-tilbake-garantien i VPN-bransjen.

 2. NordVPN

  NordVPN er en utmerket allrounder og har en lufttett policy for null logger, og flere personvernfunksjoner andre leverandører ikke tilbyr. Med glødende tilkoblingshastigheter er det en flott tjeneste for nedlasting og streaming også.

 3. Surfshark

  Rask serverytelse, brukervennlige apper, førsteklasses personvern og sikkerhet, og streaming-tilgang over hele verden er det du får med Surfshark. Og det hele kommer for en pris ingen andre VPN kan slå.

 4. PureVPN

  Med utmerkede hastigheter og det største VPN-servernettet rundt (som for tiden spenner over utrolige 131 land), lar PureVPN deg fjerne blokkering og strømming omtrent hva som helst hvor som helst fra hvor som helst..

 5. ExpressVPN

  Robust kryptering og sikkerhet, raske servere, tilgang til Netflix US, Netflix Canada og andre streaming-nettsteder fra utlandet, og utmerket kundesupport er bare noen få av tingene ExpressVPN bringer til bordet.

Hvorfor bruke en VPN i Canada

Det er mange grunner til at kanadiere bør vurdere å bruke VPN-er – og hvorfor mange allerede gjør det. Fra forbedret personvern og anonymitet og bedre online sikkerhet til en ubegrenset internettopplevelse, her er en oversikt over de viktigste driverne for VPN-bruk i Canada.

 • Canada er et chartermedlem av Five Eyes

  På slutten av 2. verdenskrig sluttet Canada seg til etterretningssamlingen og delingstraktaten kjent som Five Eyes. De andre medlemmene er USA, Storbritannia, Australia og New Zealand.

  Avtalen ber alle fem land om å overlevere data og overvåkningsinformasjon til hverandre. Denne delingen skjer både som standard og på forespørsel. Dette setter dessverre personvern for kanadiske internettbrukere som nåde fra utenlandske myndigheter etterretningsbyråer, som kan be om informasjon om aktiviteter på nettet uansett årsak.

 • Generelle personvernbekymringer

  Som det ble avslørt for noen år siden, driver den kanadiske regjeringen et massesovervåkingssystem over hele verden. Den overvåker aktiviteter som nedlasting av filer og sidevisninger og logger IP-adressene til alle internettbrukere de ser på.

  Det er ingen tegningsretter, det er ingen offentliggjøring, og det er veldig lite rettsvern for mål. Det er nesten som en virkelig versjon av Big Brother fra George Orwells 1984, og i Canada ser den alltid på.

 • ISP-logging

  Det er ikke bare myndighetene som kanadiere trenger å bekymre seg for når de bruker internett. Internett-leverandørene er like dårlige – om ikke verre – når det gjelder brukernes personvern.

  En studie av de store kanadiske ISP-ene fant at mange driver med lyssky datainnsamling og delingsaktiviteter med liten eller ingen åpenhet. I noen tilfeller kan ISP-er til og med krenke Canadas personvernlovgivning – som ikke er så strenge, til å begynne med.

 • Opphavsrettslige bekymringer

  Det er vanskelig å finne mange steder strengere enn USA når det gjelder håndhevelse av opphavsrett. Men, tro det eller ei, Canada er en av dem.

  Den nylig oppdaterte kanadiske opphavsrettsstatusen gir rettighetshavere store krefter til å gå etter mistenkte krenkere. Og kanadiske domstoler har så langt også kommet fast på sin side.

  For internettbrukere betyr dette konstant frykt for copyright-troll eller trusselen om massive bøter for alt som kan sees på som en krenkelse. Ta for eksempel saken om en kanadisk mann som ble bøtelagt over 11.000 dollar. Hvorfor? Han leste en artikkel som ble sendt til ham av en abonnent på et nyhetsnettsted med betalingsmurer.

 • Streaming av geo-begrenset innhold

  Kanadiere henvender seg ikke alltid til VPN-er av bekymring for online-personvern. Noen ganger gjør de det for underholdning.

  En VPN er en av de beste måtene å se innhold geografisk begrenset til andre land. Med riktig leverandør er det en lek å få tilgang til Netflix fra alle land, BBC iPlayer, eller å streame TV fra Frankrike, Tyskland eller andre land.

  Tilsvarende kan alle i utlandet bruke en VPN for å se kanadiske Netflix eller strømme nasjonens TV-sendere. En liten Hockey Night i Canada-aksjon, kanskje?

 • Få en kanadisk IP-adresse

  Streamingtjenester og TV-stasjoner er ikke alene om å bruke beliggenhet som en måte å kontrollere tilgangen på. Det er ikke uhørt at andre nettsteder, som banker eller andre finansinstitusjoner, også gjør det.

  Hvis du er en kanadisk som arbeider med et slikt nettsted, er det en god ide å slå til en VPN og alltid ha en kanadisk IP-adresse. Det lar deg holde kontakten med kontoer og annen viktig virksomhet uansett hvor i verden du er.

Er VPN-er lovlige i Canada?

Ja, bruk av VPN er lovlig i Canada. Alle i landet kan gjøre det av en av grunnene nevnt ovenfor. Disse inkluderer bedre Internett-personvern, forhindrer overvåking og får tilgang til forskjellige nettsteder og online tjenester. Det er ingen statlige lover eller forskrifter som utelukker VPN på verken føderalt eller provinsielt og territorielt nivå.

Utover personlig bruk kan VPN også brukes og brukes ofte av kanadiske fjernarbeidere, journalister og ansatte i staten for utallige arbeidsrelaterte aktiviteter.

Alt dette, selv om forskrifter ikke hindrer deg i å bruke et VPN i Canada, bør du ikke bruke en til å gjøre noe ulovlig. Uansett hva du gjør på nettet, er det fortsatt ditt ansvar. Hvis du blir fanget i å bryte loven, kan du bli holdt juridisk ansvarlig, virtuelt privat nettverk eller ikke.

Hva du skal se etter i en VPN for Canada

Når du velger en kanadisk VPN, er det flere funksjoner enhver leverandør verdt å vurdere bør ha. Selv om noen av disse ikke er kritiske, jo flere av disse boksene en VPN sjekker, jo bedre.

Funksjonene du skal se etter inkluderer:

 • Flere kanadiske servere

  Uansett om du bruker en VPN fra Canada eller prøver å få tilgang til kanadiske tjenester fra utlandet, jo flere servere en leverandør har i landet, jo bedre.

  Et godt antall servere gir riktig belastning på nettverket. Det til slutt resulterer i mindre overbelastning og bedre nedlastings- og strømningshastigheter for deg.

  Vær også oppmerksom på antall kanadiske lokasjoner du kan koble til. Dette er spesielt viktig for store land som Canada.

  For topp ytelse, vil du at VPN-servere skal være så fysisk nær deg som mulig. De beste VPN-ene vil ha datasentre i flere kanadiske byer – to eller flere i øst (typisk Montreal og Toronto) og minst en i vest (vanligvis Vancouver).

 • Servere i andre land

  Uansett hvordan du planlegger å bruke VPN, er det en god ide å velge en med en serverliste som inkluderer så mange land utenfor Canada som mulig.

  Mange alternativer betyr mye fleksibilitet for deg. Du vil ikke bare kunne bruke nettsteder og tjenester flere steder, men vil også ha bedre tilgang til land som gir deg best online personvern og sikkerhet for personlige data..

 • En loggføringspolicy

  Et annet kritisk aspekt ved en VPN er hvordan den håndterer informasjonen din. Velg ideelt sett en leverandør av retningslinjer uten logging – det betyr null data som holdes om hvis og når du koblet deg til tjenesten, hvor du koblet deg til, og hvilken online aktivitet du deltok i.

  Bare hvis VPN-en ikke logger, kan du være sikker på at de gjør det vil ikke ha noe å overlate til en tredjepart (til og med lovhåndhevelse) skulle de noen gang komme bankende.

 • God jurisdiksjon

  Forsøk å lene deg mot en VPN som opererer utenfor en jurisdiksjon med sterke personvernlover som beskytter dine data og personlige opplysninger. Steder som Panama, Kypros, Sverige eller Sveits er gode alternativer (selv om det også er andre).

  Canada er dessverre ikke det beste valget her. Men, til tross for det, insisterer du på å bruke en VPN basert i Canada, så er en ikke-loggføringspolitikk et absolutt must.

 • God ytelse

  For å laste ned store filer, streame innhold av høy kvalitet eller til og med laste de fleste nettsteder på rimelig tid, trenger du en rask internettforbindelse. Fordi en VPN er et ekstra – og potensielt begrensende – lag som sitter på toppen av din vanlige forbindelse, trenger den også å tilby gode hastigheter.

  Selv om det er mange raske VPN-er å velge mellom, er det enda flere med sub-par ytelse. Gå alltid for fart – uten det, vil du ha en begrenset og veldig frustrerende internettopplevelse hver gang du kobler til.

 • P2P-støtte

  VPN-beskyttelse er nesten alltid et must når du bruker BitTorrent og andre P2P-tjenester. Når det er sagt, er det ikke alle tilbydere som tillater den typen trafikk, og noen gjør det bare på noen få servere.

  Hvis du bruker peer-to-peer-nettverk, må du ta hensyn til leverandørens retningslinjer for emnet. Velg også en VPN som tillater P2P-trafikk på så mye av servernettverket som mulig. På den måten kan du det torrent uten frykt av copyright-troll – et kjent problem i Canada.

 • Evne til å fjerne blokkering av geobegrenset innhold

  På grunn av forskjellige lisensavtaler er mange nettsteder og tjenester (tror Netflix) ikke store fans av oss som bruker en VPN for å omgå geo-begrensningene deres. De gjør sitt absolutt beste for å blokkere VPN-er – og for det meste lykkes de.

  Som et resultat, de fleste tilbydere vil ikke jobbe med strømmetjenester utenfor markedet. Men en håndfull gjør en innsats for å holde tilgang til slike nettsteder. VPN-er som fungerer med Netflix, for eksempel, selv om de er få og langt imellom, eksisterer.

  Så hvis du skal bruke VPN-en til å se geo-blokkert innhold, enten det er i Canada eller i utlandet, dobbeltkontroller først om leverandøren får tilgangen du ønsker. Ikke alle VPN-nettsteder oppgir denne informasjonen tydelig. Hvis du ikke er sikker, vil en rask prat med kundestøtte få deg svar.

Å undersøke tilbydere for hver av disse funksjonene kan virke skremmende. Men du vil bli overrasket over hvor raskt du kan få det til. Og det er også brukt god tid på å unngå potensiell skuffelse og frustrasjon senere.

Som en side, alle VPN-leverandører jeg anbefaler på denne siden som gode valg for Canada, krysser av for alle ovennevnte bokser. Så du kan alltid se nærmere på dem først. Enhver av dem kan være en god passform for deg.

Beste VPN-er for Canada

Du vet nå hva du skal se etter i en VPN for Canada. Nedenfor er det jeg mener er noen av de beste valgene rundt.

1. CyberGhost

CyberGhost-logo

Hvis du trenger en VPN-leverandør som gjør omtrent alt godt, må du ikke se lenger enn CyberGhost.

De kan skryte av et nettverk på over 7159 servere i 90 land. Av disse er 259 servere i Canada og går tom for datasentre i Montreal, Toronto og Vancouver. Ytelsen på all den maskinvaren er utmerket.

CyberGhost er basert i Romania – en utmerket jurisdiksjon for en VPN – og fører ingen logger.

De er også en av de ikke så mange VPN-ene som bruker betydelige ressurser for å opprettholde strømmetilgang, med flere servere dedikert til spesifikke tjenester. P2P støttes selvfølgelig også over nesten hele nettverket.

CyberGhost kan gjøre et utmerket valg for VPN-brukere, inn eller ut av Canada. Og med tanke på hvor billig tjenesten er – spesielt hvis en kupongkode er tilgjengelig – kombinert med en 45-dagers pengene tilbake-garanti i bransjen, kan du bare ikke gå galt.

Pros
 • Null logging for maksimal personvern
 • Utmerket serverdistribusjon med over 7100 servere i 90 land
 • Veldig rask tilkoblingshastighet
 • Jobber med amerikanske Netflix og BBC iPlayer
 • Lar P2P torrenting
 • Lang 45-dagers pengene-tilbake-garanti
Ulemper
 • Morselskap med tvilsomt omdømme
 • Innviklet manuelt OpenVPN-oppsett
 • Fungerer ikke fra Kina

2. NordVPN

NordVPN-logo

Få tilbydere har like høy offentlig profil som NordVPN. Og det er vel fortjent også. De er ganske enkelt en utmerket, utmerket VPN.

NordVPN kaller Panama hjem og har en streng og tredjeparts revidert nullloggingspolitikk. Det tilbyr også mange personvernfunksjoner som en dobbel VPN, tilslørt servere og TOR over VPN. Det er gode nyheter for oss som søker anonymitet.

Serverlisten deres inkluderer over 5600 servere i 58 land, med en sterk tilstedeværelse av 421 servere på tre steder i Canada. Det er et veldig raskt nettverk også.

NordVPN gjør også en uhyggelig jobb med å fjerne blokkering av geo-blokkert innhold, inkludert Netflix, i omtrent alle land på planeten. Og P2P er tillatt overalt.

Kundestøtte er lett å komme i kontakt med 24/7 via e-post eller chat, og hvis du er på gjerdet, får du en 30-dagers pengene tilbake-garanti for å sikre at denne leverandøren er akkurat det du trenger.

Pros
 • Utmerket personvern med null logging
 • Stort (og stadig voksende) servernettverk
 • God tilkoblingsytelse
 • Spesialtjenere (inkludert dobbel VPN, tilsløret og Tor over VPN)
 • Ren, enkel å bruke klient
 • Fungerer med Netflix og de fleste andre strømmetjenester
 • Tillater Torrenting og P2P
 • Tilbyr dedikerte IP-adresser
Ulemper
 • Ingen delt tunnelfunksjon
 • Litt kostbar på kortsiktige planer

3. Surfshark

Surfshark-logo

Selv om et relativt ungt selskap og ikke så godt kjent som noen av konkurrentene, har Surfshark raskt gitt seg et navn som en topp VPN-tjeneste.

Basert utenfor De Britiske Jomfruøyene – et land med null lov om oppbevaring av data – overvåker Surfshark ikke, sporer eller lagrer ikke noe om hva du gjør online.

De har litt færre serverplasseringer enn jevnaldrende, men over 1040 servere i 63 er fremdeles ingenting å nyse på. Canada er godt representert med et stort antall servere i Montreal, Toronto og Vancouver.

Surfsharks klient er funksjonspakket – en annonse blokkerer, en kill switch, DNS lekkasjebeskyttelse, doble VPN-konfigurasjoner og en spesiell VPN-kamuflasjemodus som alle lager listen. De er også den eneste leverandøren som tilbyr ubegrensede samtidige tilkoblinger.

For å toppe det hele, er Surfshark den billigste leverandøren på denne listen – spesielt hvis du kan dra nytte av et salg. Ingen andre VPN tilbyr kanadiere så mye for så lite.

Pros
 • Utmerket personvern og sikkerhet uten logging
 • Stor serverytelse
 • Fjern blokkering av Netflix, BBC og mange andre
 • Enkel å bruke klient
 • Ubegrensede samtidige tilkoblinger
 • Forrykende støtte
 • Rimelig
Ulemper
 • Inkonsekvent hastighet på noen få steder
 • Ganske treg kundestøtte

4. PureVPN

PureVPN-logo

PureVPN, som er en respektert veteran fra VPN-bransjen, har eksistert siden 2007.

Deres påstand om berømmelse er et massivt nettverk av servere som spenner over fantastiske 131 land. Ingen andre VPN-leverandører kommer i nærheten. De driver selvfølgelig også mange servere i Canada med datasentre i Montreal, Quebec City og Vancouver.

PureVPNs andre påstand om berømmelse er deres evne til å omgå geografiske blokker av innhold. Faktisk driver de dedikerte servere for nesten 70 kanaler fra land over hele verden, inkludert kanadiske kringkastere CTV og RDS. Og deres utmerkede hastighetstestresultater betyr strømming til og med innstillinger av høyeste kvalitet uten irriterende pikselering eller buffering.

PureVPN er også P2P-vennlig, holder ingen logger, og tilbyr mange funksjoner i en klient-app som støttes på over 50 plattformer og enheter.

PureVPN, priset super konkurransedyktig, gir deg en 31-dagers pengene-tilbake-garanti – god tid til å prøve dem.

Pros
 • Utmerkede hastigheter
 • Stort servernettverk (131 land)
 • Fjern blokkering av Netflix, iPlayer og over 70 andre strømmetjenester
 • Kompatibel med over 50 enheter og plattformer
 • Uavhengig verifisert nulllogg VPN-leverandør
 • Dedikert IP-alternativ
 • Stor verdi
Ulemper
 • Apper kan bruke litt mer polsk
 • Noen periodiske tilkoblingsproblemer

5. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

ExpressVPN er en annen leverandør av VPN-tjenester du bare ikke kan gå galt med for Canada.

ExpressVPN er integrert i de personvernvennlige Britiske jomfruøyene, og er en streng VPN uten logging. Den leveres med noen av de mest avanserte sikkerhetsfunksjonene og standardene som er tilgjengelige, inkludert 4096-biters RSA-nøkler, SHA256-godkjenning og 256-biters kryptering.

Med servere som er optimalisert for hastighet, er ExpressVPN den perfekte løsningen for alle som liker å streame HD-video eller bruke P2P-fildeling – sistnevnte er tilgjengelig i hele nettverket.

Og snakker om nettverket, er ExpressVPNs serverliste omfattende, med 3000+ servere i 95 land og 151 lokasjoner. Tre av disse stedene er byene Montreal, Toronto og Vancouver.

Hvis det er ulempen med ExpressVPN er at de er litt dyrere (sørg for å dra nytte av eventuelle nåværende rabatter). Når det er sagt, med tanke på hvor god denne tjenesten er, tror jeg det er penger investert. Og det er selvfølgelig en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, noe som gir deg mye tid til å ringe.

Pros
 • En funksjonsrik og intuitiv klient
 • Sterk back-end teknologi
 • Mange servere og serverplasser
 • Rask og jevn tilkoblingshastighet
 • Jobber med amerikanske Netflix
 • Topp kundesupport
Ulemper
 • Noe samlet logging
 • Ikke den billigste

Hvordan få de beste VPN-hastighetene i Canada

For den beste online opplevelsen som mulig når du bruker en VPN – både i Canada og hvor som helst ellers i verden – er det to store ting å vurdere.

Bruk først en VPN som har fremragende hastighetstestresultater. Alle leverandørene jeg har oppført ovenfor oppfyller de kriteriene.

Deretter bør du prøve å koble til en server så fysisk nær deg som mulig. Det reduserer avstanden dataene dine trenger å reise. Derfor er det viktig å velge en leverandør med mange steder både i Canada og i alle andre land du vil ha tilgang til – det gir deg VPN-tilkoblingsalternativer i nærheten.

Så hvis du for eksempel vil streame CBC fra Europa, velger du et sted på østkysten av Canada. Når du kobler til en Vancouver-server, vil du legge tusenvis av unødvendige kilometer til datas ferd.

Selv om du følger rådene ovenfor, kan du fremdeles noen ganger finne deg selv med en treg forbindelse. Hvis det er tilfelle, er det flere andre ting du kan prøve å få fart på VPN-en din.

Legg også merke til at en VPN, med unntak av tilfeller av ISP-throttling, ikke vil gjøre internettforbindelsen raskere. Uansett hva din vanlige tilkoblingshastighet er, er det beste du kan forvente.

Detaljer om kanadisk overvåkningslov

Tidligere berørte jeg den underordnede personvernsituasjonen for internett i Canada. Her er flere detaljer om lovene som gjør investering i en VPN til en ganske god ide.

 • Lov om opphavsrettighets modernisering (lov C-11) – Vedtatt i 2011, gir denne omfattende gjennomgangen av kanadisk opphavsrettslovgivning rettighetshavere enestående håndhevelsesalternativer. Det tvinger også søkemotorer og Internett-leverandører til å fungere som opphavsrettshåndhevere. Til syvende og sist krenker det brukernes personvern i navnet til store bedriftsinteresser.

 • Antiterrorismeloven fra 2015 (lov C-51) – Denne loven muliggjør et av de mest utbredte systemene med uforsvarlig masseovervåking av enhver vestlig nasjon. Den gir kanadiske myndighetsorganer enestående juridisk myndighet og lar dem overvåke omtrent hva som helst som passerer over internett – med lite tilsyn og begrensninger.

 • Beskyttelse av kanadiere mot lovbrudd på nettet – Denne loven fra 2014 vedtok som ledd i en regjeringsinnsats for å stoppe spredningen av nettmobbing. Dessverre er det ikke alt det er oppnådd. Det ga kanadiske myndigheter rett til å få tilgang til brukerdata på nettet, telefonposter og andre digitale eiendeler de ønsker ved å hevde å ha “rimelig grunn til mistanke.” Den gir også immunitet fra søksmål til Internett-leverandører som overleverer brukerdata, selv om de ikke har noen juridisk grunn til å gjøre det.

Bruke en gratis VPN for Canada

Å bruke en gratis VPN-tjeneste i Canada, selv for sporadisk bruk, er dessverre ikke det beste alternativet. Gratis tilbydere har fortsatt et forferdelig rykte for ikke å beskytte brukerne sine. Og noen ganger legger de dem unødvendig i skadelig måte.

Problemet med gratis VPN-er er at de er akkurat det – gratis. Det krever en god sum penger og ressurser å kjøre en VPN. Siden gratis tilbydere ikke har abonnementsavgift å stole på, vender de seg til taktikker som annonseinjeksjon og salg av brukerdata og online aktivitetshistorikk.

For å forhindre at nettverkene deres blir overveldet, har de vanligvis betydelige hastighets- og båndbreddebegrensninger.

Og vi har ikke engang berørt det faktum at mange gratis VPN-apper – på et tidspunkt hele 38% i Google Play-butikken – inneholder skadelig programvare.

Etter min mening er gratis VPN-tjenester rett og slett ikke verdt risikoen, spesielt med ekstremt rimelige alternativer som Surfshark i markedet..

Konklusjon

Fra regjeringsdatainnsamling og tvilsom ISP-personvernpraksis til et juridisk system som kan straffe deg for selv oppfattede brudd på copyright, er det mange grunner til å bruke en VPN i Canada.

En VPN er også en utmerket måte å holde kontakten med hjemme når du er i utlandet eller få tilgang til de mange online underholdningsalternativene Great White North og andre land har å tilby.

Uansett hvilke grunner du vil ha en VPN for Canada, vet du nå hvordan du kan finne det beste av det beste. Du har også en liste over de fem beste leverandørene du kan se på som utgangspunkt (de fleste av dem har stort salg på akkurat nå).

Begynn å bruke en VPN og få den online friheten, sikkerheten og personvernet vi alle fortjener.

Du vil kanskje også like:
 • De beste VPN-ene for Netflix
 • Slik stopper Internett-leverandøren din fra å spore deg
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me