20 фактів про конфіденційність даних Канади, які ви повинні знати

Конфіденційність даних – це те, що ніхто не може дозволити собі ігнорувати.


Від електронних даних, які люди зберігають вдома або в хмарі, до інформації, яка знаходиться в ділових мережах, переконуючись, що важливі лише ті, кому потрібно бачити дані. Отже, також рекомендується отримати кращу систему захисту будинку для подальшого захисту.

Концепція символу системи захисту данихХоча велику відповідальність за захист ваших даних повинен управляти ви, У Канаді є закони, які також передбачають багато форм захисту та відшкодування збитків.

Ви коли-небудь замислювалися про те, як керується конфіденційністю даних у Канаді? Які закони чи положення вживаються для захисту даних від крадіжки, зміни або іншим способом використання таким чином, яким фізична особа чи власник підприємства ніколи не мали наміру?

Ось основні факти про конфіденційність даних у Канаді, які допоможуть вам зрозуміти, що робиться для захисту, а в деяких випадках мати справу з тими, хто прагне вкрасти, пошкодити чи використовувати дані для власних цілей.

Contents

1. У Канаді є два федеральні акти конфіденційності

Хоча існує низка законів, розроблених для захисту приватного життя в цілому, ви можете знати два, зокрема.

Закон про захист персональної інформації та електронні документи (PIPEDA) та Закон про конфіденційність управляються Управлінням комісара з питань конфіденційності Канади..

pipeda та наслідки

Між двома актами, вони охоплюють широкий спектр проблем конфіденційності, пов’язаних з управлінням даними, включаючи дані, що збираються або зберігаються телекомунікаційними, медичними, банківськими та Інтернет-провайдерами усіх типів.

2. PIPEDA захищає дані на національному та міжнародному рівнях

PIPEDA включає положення для захист даних, пов’язаних із багатьма видами господарських операцій (детальніше про них читайте тут). Це включає операції, що проводяться як на міжнародному, так і на внутрішньому рівні. Це означає, що компанії, які не знаходяться в країні, але мають значну присутність, зобов’язані дотримуватися положень цього закону.

3. Закон про конфіденційність та федеральне використання персональної інформації

Закон про конфіденційність визначає як урядова організація може використовувати особисту інформацію канадського резидента. Також є положення, пов’язані з тим, які кроки має вжити суб’єкт господарювання для захисту даних після їх отримання. Це включає в себе прийняття розумних запобіжних заходів щодо порушення даних, які можуть вплинути на будь-якого жителя, який проживає в будь-якій провінції.

діаграма скарг на конфіденційність

Розглянемо тип даних, які знаходяться про вас у федеральних базах даних. Фінансові дані, історія роботи, адреси та навіть дані про ваше здоров’я зберігаються.

Закон про конфіденційність забезпечує вжиття належних заходів, щоб не допустити того, хто бажає використовувати ці дані для власних цілей, отримати їх можливість.

4. PIPEDA було внесено зміни до 2015 року

З моменту першої дії закону 1 січня 2004 року, PIPEDA зазнала деяких змін. Тим самим, що відомий як Закон про конфіденційність цифрових технологій 2015 року, внесені зміни до PIPEDA, щоб охопити зростання інтернет-комерції, можливості спілкування та інші завдання, які обов’язково включали б збір та обмін даними. Ці положення набули чинності в 2018 році.

Поправки не послабили жодного із захистів, які вже надаються PIPEDA. Натомість вони розширили коло захисту, передбаченої цим Законом. Як приватні особи, так і суб’єкти господарювання, в кінцевому рахунку, отримують переваги від цих додаткових положень.

5. Канада бере участь у угоді на п’ять очей

п’ять очей націїУгода “П’ять очей” – це взаємний союз між п’ятьма країнами для обміну інформацією у разі виникнення якогось серйозного питання безпеки.. Сюди входить інформація, зібрана від фізичних осіб, а також підприємств та інших типів організацій.

П’ять держав, які беруть участь у цьому союзі, – це Австралія, Канада, США, Великобританія та Нова Зеландія.

Пам’ятайте, що Угода «П’ять очей» не забороняє встановлювати подібні союзи Канадою чи іншими чотирма країнами з іншими країнами світу. Він встановлює діючу угоду про те, що дані можуть обмінюватися з метою безпеки серед будь-яких цих п’яти країн.

6. Канада та повідомлення про обов’язкові порушення

Одна з поправок, передбачених новим Законом про конфіденційність цифрових технологій, має відношення сповіщення мешканців про порушення персональних даних. Сюди входить крадіжка даних, а також зміна даних з метою інкримінації чи інших протиправних дій. У минулі роки існували положення, які захищали споживачів до певної міри, але не так ретельно, як новий закон, який набув чинності у 2018 році.

Швидке повідомлення підприємств, фінансових установ та навіть некомерційних організацій про порушення персональних даних дозволяє споживачеві вжити заходів швидше, ніж пізніше. Своєчасні сповіщення дозволяють закрити рахунки, запобігти відкриттю нових сторонніми сторонами та в цілому мінімізувати шкоду, заподіяну порушенням.

7. Також провінції мають закони про конфіденційність даних

Усі канадські провінції прийняли закони, пов’язані з конфіденційністю даних. Ці закони діють спільно з федеральним законодавством і періодично оновлюються. З поправками до PIPEDA, які набули чинності у 2018 році, поєднання провінційних та федеральних захистів для громадян та суб’єктів господарювання є більшим, ніж будь-коли в минулому.

8. Міжнародні компанії можуть підпорядковуватися PIPEDA

дотримання піпеди

Компаніям, що мають штаб-квартиру в інших країнах, але працюють з об’єктами або здійснюють операції, що в Канаді вважається значним обсягом бізнесу, може знадобитися дотримання всіх або принаймні частин чинних законів про конфіденційність даних. Конкретні положення або ступінь відповідності можуть змінюватись залежно від характеру бізнесу та / або послуг, що надаються жителям Канади.

Споживачі, які стурбовані тим, як канадські закони поширюються на будь-яку міжнародну компанію, яка надає персональні дані, можуть читати тексти цих законів в мережі Інтернет. Це дає кращі уявлення про те, що можна, а що можна робити у випадку порушення конфіденційності.

9. PIPEDA застосовується як до приватних, так і до публічних компаній

Основні закони Канади, пов’язані з цим захист даних та конфіденційність поширюються на всі види суб’єктів господарювання а також більшість некомерційних агентств. Це означає, що все, від приватного підприємства до публічно проданої корпорації, підпадає під дію цих законів.

10. Закон про конфіденційність не поширюється на дані, зібрані фізичними особами для особистого користування

Дані, які люди збирають для використання в домашніх умовах або для ведення своїх приватних справ, зазвичай не охоплюються положеннями федерального чи провінційного закону. Є деякі винятки, особливо якщо дані в кінцевому рахунку використовуються для дій, які вважаються злочинними.

Юридичні експерти можуть допомогти особам зрозуміти, як діючі закони стосуються їх персональних даних, які вони підтримують у домашніх мережах, хмарному сховищі та інших місцях.

11. Роботодавці можуть переглядати діяльність на пристроях, що належать компанії

Хоча працівники не зобов’язані надавати роботодавцям доступ до даних на своїх персональних пристроях, те саме не стосується пристроїв, виданих працівникам з метою ведення бізнесу та оцінки продуктивності працівників.

діаграма втрат продуктивності

Будучи законними власниками цих пристроїв, роботодавці можуть в будь-який час перевірити їх. Це включає завантаження історій та перегляд інших видів інтернет-активності.

12. Сюди входять повідомлення електронної пошти та текстові повідомлення

Роботодавці можуть безкоштовно контролювати та читати будь-які повідомлення електронної пошти, які надсилаються чи отримуються за допомогою електронної адреси, виданої компанією. Те саме стосується будь-яких текстових повідомлень, які надсилаються та отримуються на смартфоні компанії.

Чинне законодавство вважає, що ці повідомлення є власністю роботодавця, а не власністю працівника.

13. Як і діяльність браузера

векторне зображення браузера діяльностіРоботодавці також мають право переглядати всю діяльність в Інтернеті, яка ведеться за допомогою пристроїв, що належать компанії. Поряд з журналами активності, знайденими на окремих пристроях, усі зареєстровані дії, записані на серверах компанії, можуть бути переглянуті в будь-який час.

Якщо буде виявлено діяльність, яка не пов’язана з працівником, який виконує покладені на нього обов’язки, роботодавець має право призупинити або вжити інших карних дій проти працівника, аж до припинення його роботи.

14. Сюди входить діяльність, що проводиться на VPN компанії

Право роботодавця на моніторинг діяльності, що проводиться за допомогою фірмових пристроїв, не обмежується офісом. Якщо працівник працює віддалено і підключається до основного сервера компанії за допомогою віртуальної приватної мережі роботодавця, всі комунікації, активність перегляду та інші дії підлягають перегляду роботодавцем.

Найкращі VPN пропонують послуги в Канаді – і в усьому світі – полегшують роботодавцям моніторинг усієї діяльності, зберігаючи дані від несанкціонованого доступу. Несанкціоноване використання даних про компанію або будь-які дані клієнта, які вважаються захищеними, можуть бути використані як основа для припинення трудової угоди.

15. Штрафи за крадіжку даних або маніпуляцію варіюють

Штрафи, пов’язані з доступом до несанкціонованих даних, копіюванням або крадіжкою даних або будь-яким іншим способом їх маніпулювання, можуть спричинити широкий спектр покарань.

Це частково через важкі наслідки, які стають жертвою крадіжки даних чи порушення.

наслідки порушення даних

Потенційні покарання включають припинення Інтернет-послуг, штрафи, арешт чи інші юридичні наслідки. Співробітники, які зловживають власницькими даними, можуть бути знижені або втратити роботу.

16. Використання VPN нижче в Канаді

Хоча інтерес до віртуальних приватних мереж як спосіб посилити захист від крадіжок даних та зловживань зростав, фактичне використання VPN як частини онлайн-стратегії компанії залишається порівняно низьким у Канаді. Компанії інших країн також не розширюють використання VPN у великій кількості. Сюди входять власники бізнесу в Австралії, Японії та Польщі.

Існує певне уявлення, що VPN заборонені в Канаді. Це не так. Насправді, Канада є однією з країн, де будь-яка служба VPN, яка має належну ліцензію на роботу в країні та відповідає чинним законам про захист даних та конфіденційність, вітається.

17. Розвиток особистого та ділового використання VPN росте

Хоча це правда, що використання особистих та ділових VPN відбувається не такими темпами, як в інших країнах, спостерігається невелике, але постійне зростання кількості споживачів та підприємств, які вирішили скористатися послугами VPN..

Очікується, що це продовжиться в найближчі пару років, оскільки загрози конфіденційності даних в Інтернеті будуть зростати, і це може призвести до зростання за рік за рік, залежно від того, наскільки успішно VPN послуги можуть продавати себе як засіб захисту даних та особистих даних користувачів.

18. Крадіжка даних може спричинити як цивільні, так і кримінальні звинувачення

кібербезпека Канади

Хоча деякими випадками порушення даних, крадіжок або неправильного використання можуть управляти як проблеми компанії, бувають випадки, коли порушуються кримінальні звинувачення. Це особливо ймовірно, коли власні дані, такі як списки клієнтів, документи про дослідження та розробки та подібну інформацію, копіюються, змінюються або вкрадаються. Поряд із кримінальними звинуваченнями жертви злочинної діяльності можуть обрати кримінальну справу проти відповідальних сторін.

19. Більше положень про горизонт

Хоча зусилля Канади щодо забезпечення більшого захисту персональних та корпоративних даних є похвалою, політики продовжують пропонувати нове законодавство як на провінційному, так і на федеральному рівні. Частково це пов’язано з постійним розвитком інтернет-комунікацій та збільшенням використання багатьох підходів до зберігання конфіденційних даних.

20. Навіть коли старі закони вдосконалюються для врахування нових технологій

Нові закони – не єдиний спосіб, яким чиновники прагнуть підвищити рівень захисту від зловживань та крадіжок даних. Чинні закони вважаються відмінними, наскільки вони йдуть, але можуть бути, а можуть і не мати положень, що йдуть в ногу з розвитком технологій. З цієї причини є хороший шанс, що нові поправки до існуючих законів будуть запропоновані та врешті-решт прийняті.

Мешканці можуть бути в курсі будь-якого законодавства, що очікує, відвідуючи провінційні та урядові сайти. Це надає можливість прочитати текст запропонованих законів та отримати уявлення про те, що вони могли б досягти, якби уклали закон.

Розуміння захистів, які існують сьогодні

Чи хотіли б ви дізнатися більше про закони та положення про конфіденційність даних, які застосовуються по всій країні або, можливо, в певній провінції? Є ряд державних установ, які мають інформацію, яку ви шукаєте, а також авторитетні сайти, які допомагають вам порівнювати закони, що застосовуються в різних країнах.

закони про захист даних по країнах

Знайдіть трохи часу, щоб дізнатися більше про те, що ці закони означають для вас, як слід захищати власні дані та чому зараз реалізувати розумні гарантії, завтра зміниться вже сьогодні. Отримати найкращу безкоштовну послугу VPN може бути навіть тимчасово кращим варіантом, ніж взагалі відсутність VPN

Не припускайте, що ніхто не цікавиться вашими інтернет-даними або що ваш малий бізнес не приверне уваги з боку хакера. Знайдіть час, щоб дізнатися більше про захист, пропонований жителям Канади, а також про варіанти програмного забезпечення для найкращої безпеки в Інтернеті.

Перевірте міцність VPN з точки зору продуктивності та захисту своїх даних. Знання ваших прав та вжиття належних заходів щодо захисту ваших даних пройдуть довгий шлях до того, щоб ви не стали ще однією статистикою.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map