Bästa annonsblockerare 2020

irriterande annons till webbläsarenPop-ups, banners och auto-play video reklam verkar bombardera människor med ökande frekvens i dessa dagar.


Det är faktiskt det nästan omöjligt att surfa på Internet utan att konstant irriteras av annonser.

Du kanske måste titta på en videoannons innan du tittar på en video som du faktiskt vill se på YouTube.

Pop-up-annonser verkar följa dig vart du än går, och bannerannonser kan vara oerhört irriterande eftersom de kan täcka innehållet du försöker visa. Faktiskt:

Folk tycker att onlineannonser är irriterande av många skäloss digitala annonsundersökningar

Det kan vara frustrerande nog att du vill ge upp på Internet för alltid. Eftersom det inte är en särskilt realistisk lösning, måste en mer förnuftig kompromiss hittas. Den kompromissen är en annonsblockerare.

Vissa webbläsare har en annonsblockerare nu, men dessa är inte alltid tillräckligt robusta för att eliminera de flesta onlineannonser. Detta innebär att du måste hitta ett plugin eller annat app som kan göra jobbet åt dig. De bästa annonsblockerarna kommer att variera beroende på de online-miljöer som du oftast använder. Till exempel är vissa annonsblockerare effektivare på YouTube än på Facebook.

Detta gör det nödvändigt att bestämma de bästa annonsblockerarna för Google så du är inte orolig av skript såväl som de bästa annonsblockerarna för YouTube så att du kan se dina favoritfilmer i fred.

Låt oss titta närmare på vad annonsblockerare är och hur de fungerar.

Vad är annonsblockerare?

annonsblockeringsvektorSom en ansedd VPN är de bästa annonsblockerarna utformade för att hjälpa dig bevara anonymitet online. En annonsblockerare är i huvudsak programvara som förhindrar att annonser dyker upp eller spelas automatiskt i din webbläsare. Vissa annonsblockerare är oberoende program medan andra är en förlängning av en webbläsare eller operativsystem.

Alla annonsblockerare är utformade för att begränsa antalet annonser som distraherar dig online. Men några är mer framgångsrika med detta än andra. På liknande sätt kan det vara till hjälp att veta att en del av programvaran för annonsblockering endast är tillgänglig på vissa operativsystem. Annonsblockerare som är lämpliga för Windows är inte nödvändigtvis kompatibla med Mac, och detsamma kan sägas för iOS och Android. Det betyder att du måste välj en annonsblockerare noggrant.

Hur fungerar annonsblockerare?

Ungefär som hur en bra VPN kan filtrera bort din IP-adress så att den inte är synlig för nyfikna ögon stänger en annonsblockerare viss innehåll på webbplatser baserat på specifika filterregler. En del av den här annonsblockeringsprogramvaran gör det möjligt för användare att skapa sina egna regler för att filtrera bort vissa annonser medan de tillåter andra. Till exempel kan användare kunna vitlista vissa annonser eller annonsörer.

hur annonsblockering fungerar

Annonsblockerare filtrerar vanligtvis två typer av innehåll. Kommunikationsblockering förbjuder kommunikation med annonsserver. När en HTTP-begäran görs matchas den mot filterlistan för annonsblock. Om ett element i begäran matchar filterlistan, blockeras det.

Programvara för blockering av annonser kan också använda element-dölja, där vissa innehåll är dolda från synen, även om det kan ha laddats med resten av innehållet.

Nu när fler och fler kanadensare får information om sina integritetsrättigheter använder fler de bästa VPN: n för att skydda sin integritet online. Det är dags att göra den onlineupplevelsen mindre rörig och distraherande. Innan din nästa maraton surfning eller streaming session, ta lite tid att avslöja de bästa annonsblockerare för vissa populära webbplatser.

Bästa annonsblockerare för YouTube

Ett Google-dotterbolag, YouTube är massivt populärt över ett brett spektrum av befolkningen. Uppskattningar tyder på att cirka 1,8 miljarder människor använder YouTube varje månad.

De flesta söker på YouTube för att hitta instruktionsfilmer, recensioner eller underhållning. Hela avsnitt av TV-program kan hittas där, och det är möjligt för människor att skapa sin egen YouTube-kanal för att visa upp sina egna talanger och synvinkel.

Män använder YouTube främst i samband med spel som det här diagrammet visar:

mandominerade youtube-kategorier

Kvinnor, å andra sidan är mer intresserade av hälsa och skönhet, musik och hundar:

kvinnodominerade youtube-kategorier

Nackdelen med att använda YouTube är reklam. Du kanske inte behöver titta på en reklam före varje video, men det verkar ganska överdrivet. Lyckligtvis gör de bästa annonsblockerarna för YouTube det möjligt att titta på videor i timmar med nary en reklam för att bromsa dig.

AdBlock

adblock-logotyp

AdBlock är en webbläsarförlängning som verkligen har gjort ett namn för sig de senaste åren. Kompatibel med Chrome, Firefox, Opera och Safari, AdBlock är lätt att konfigurera och har förinställda filterlistor. Dessa listor gör det otroligt lätt att blockera de flesta onlineannonser.

Användare kommer också att uppskatta det praktiska sociala medieknappar och den malware-filter. Du har dessutom möjligheten att vitlista vissa webbplatser eller annonsörer för att hjälpa dem att hålla sin verksamhet lönsam.

AdBlock är en av få blockerande tillägg där ute som framgångsrikt kan blockera annonser på YouTube samt en mängd olika streamingtjänster. Om du älskar att titta på innehåll på nätet, kan detta vara den perfekta lösningen för dig. För skivan har jag personligen AdBlock.

AdLock

adlock logotyp

AdLock skiljer sig från AdBlock eftersom det inte är en webbläsarextension. Istället är det oberoende programvara som är utformad för att installeras på enskilda enheter. Detta innebär att AdLock inte bara förhindrar att annonser stör dig på YouTube och andra webbplatser utan också håller ut annonser på alla appar som du använder som ansluter till Internet.

Därför kan du säga adjö till annonser på Skype, BitTorrent, dussintals onlinespel och en mängd andra mobilappar. AdLock kostar lite mer än $ 20 per år, och en 14-dagars gratis provperiod låter dig ta reda på om det är rätt för dig.

Bästa annonsblockerare för Facebook

Kalifornien-baserade Facebook är en jätte i världen för sociala medier. Människor över hela världen använder denna sociala nätverkswebbplats för att få kontakt med familj, vänner, medarbetare och kompletta främlingar. De flesta har åtminstone hört talas om Facebook och uppåt om en miljard människor använder det regelbundet.

I själva verket fann Pew Research att många använder Facebook flera gånger varje dag:

facebook användning

Med så många konsumenter som använder Facebook fortlöpande kommer det som ingen överraskning att företag är angelägna om att annonsera där. Detta kan bli en otrolig olägenhet för vanliga användare, vilket gör det nödvändigt att hitta de bästa annonsblockerarna för Facebook.

Ghostery

ghostery logotyp

Ett tillägg för webbläsare som Opera, Safari, Chrome och Firefox, Ghostery blockerar annonser och trackers på sociala medier. Naturligtvis finns det många tillägg och plugins som kommer att göra detta, men Ghostery lyckas skilja sig från konkurrensen tack vare sin särskilt robust databas.

Dessutom länkar Ghostery användare till sekretesspolicyer för enskilda webbplatser och pekar dem mot tillgängliga alternativ för borttagning. Detta gör det ännu enklare för användare att se till att de aldrig besväras av annonser som de inte vill se.

En av Ghosterys senaste nyheter är deras mobilvänliga Ghostery Privacy Browser. Det är tillgängligt för Android- och iOS-enheter så att människor inte behöver störas av spårare på sociala medier oavsett vilken enhet de använder.

StopAd

stopad logotyp

StopAd är en av de bästa annonsblockerarna för Facebook eftersom den är en program på systemnivå som ger huvud-till-tå-skydd på alla webbplatser och appar. Denna programvara är inte en webbläsarextension. Följaktligen är det kompatibelt med alla webbläsare och system, inklusive Linux. StopAd är faktiskt ett perfekt val för människor som bara vill blockera alla annonser, hela tiden.

Rätt ut ur rutan kommer användarna att upptäcka att allt onödigt är blockerat från deras system inklusive auto-play-reklam, videoannonser, popup-fönster och banners. StopAd har också en robust meny med alternativ för säkerhet och skydd online, något som är avgörande för alla barn som tillbringar tid online.

Dessa skydd inkluderar blockering av skadlig programvara och åtgärder för att stoppa spårning av data. Du får också täckning mot cryptojacking och cryptomining. Med kundtjänst dygnet runt är detta ett utmärkt säkerhetspaket som också blockerar annonser.

Bästa annonsblockerare för Google

Baserat i Mountain View, Kalifornien, finns det få människor i 2000-talet som inte känner till Google. Naturligtvis är det troligtvis den mest kända sökmotorn på planeten, men det är den också ett teknikföretag som har ett finger i många pajer.

google imperium

Från e-post till navigering är Google allestädes närvarande i det moderna livet. Naturligtvis innebär all denna popularitet en hel del annonsintäkter. Den goda nyheten är att de bästa annonsblockarna för Google gör det möjligt att dra nytta av alla dessa teknikgiganters tjänster utan att behöva irriteras av ständiga annonser.

Står rättvis AdBlocker

Står rättvis AdBlocker-logotyp

Tillverkad av ett företag som heter Stands, är Fair AdBlocker begränsat eftersom det bara är tillgängligt för Chrome. Med tanke på hur många som använder Chrome idag, bör detta inte vara för hårt för en begränsning.

Utvecklarna bakom Fair AdBlocker avser inte att det ska blockera alla annonser hela tiden, även om du kanske konfigurerar det så. Istället känner de att vissa annonser bör tillåtas, men bara de som anges av den enskilda användaren.

standsfair inställning

Som ni ser är det möjligt att eliminera sökannonser från din onlineupplevelse med Fair AdBlocker tillsammans med Facebook-annonser om du väljer att göra det. Fair AdBlocker är dessutom ett bra val eftersom det skyddar din webbläsare från skadlig programvara utöver flera säkerhets- och sekretesshot. Detta möjliggör snabbare strömning när du använder ett VPN så att du gör det säkert.

Ad Muncher

Ad Muncher-logotyp

Oavsett om du använder Chrome, Firefox, Explorer, Safari eller Opera, kan Ad Muncher hjälpa dig att njuta av en annonsfri onlineupplevelse. Detta program är en av de äldsta på marknaden, har först lanserat för nedladdning i 1999. Du kan skydda alla dina webbläsare med bara en enkel nedladdning, och med framgång blockera annonser och popup-fönster i Google och därefter.

Ad Muncher klarar sig inte så bra med YouTube. Därför rekommenderas det endast om du inte är en fan eller vanlig användare av den här plattformen. Om Google är ditt huvudsakliga problem, då den här nedladdningen kommer att fungera som en mästare. Om du är tekniskt kunnig kan du förmodligen justera dina inställningar tills Ad Muncher fungerar också på YouTube.

Faktum är att Ad Muncher är ett ganska stabilt val för den teknisk kunniga individen som gillar massor av anpassningsalternativ. Du hittar förebyggande växlar när du vill ladda om en webbsida, och familjer kanske uppskattar programmets förmåga att censurera vuxeninnehåll.

admuncher-konfiguration

Adware och malware kan effektivt klippas i knoppen av Ad Muncher också, vilket gör det till ett smart val för allvarlig integritet och säkerhet och en av de bästa annonsblockerarna.

Att välja rätt annonsblockerare för dig

Alla annonsblockerare som nämns här är effektiva och ansedda. Som nämnts presterar några av dem bättre med vissa plattformar än de gör med andra.

Fortfarande, många av dem är solida, runtomgivande artister som fungerar bra i olika applikationer. De hindrar inte bara popup-annonser från att irritera dig utan också de ge pålitligt skydd mot skadlig programvara och olika säkerhets- och integritetshot.

När de flesta överväger att få en annonsblockerare gör de det av bekvämlighetsskäl. De bästa annonsblockerarna har dock många robusta skydd.

De kan förhindra sociala medieplattformar från att spåra alla dina online-drag eller skydda dig mot skadlig programvara som avser att göra skada ditt system eller stjäla dina data. När det ses i detta ljus blir det tydligt att de bästa annonsblockerarna är nästan lika grundläggande nödvändiga som en väl ansedd VPN som Surfshark eller NordVPN.

När det gäller att garantera din familjs online-säkerhet är en annonsblockerare ett absolut måste. Välj ett av alternativen tillgängliga ovan för att skydda dig själv och dina data.

Vanliga frågor

Är annonsblockerare olagliga?

Annonsblockerare är inte olagliga, och det är inte heller olagligt att leta efter ett sätt att blockera annonser. Lagen säger att datorn tillhör individen och att den här personen har rätt att begränsa vilka skript eller annat innehåll som finns på och har tillgång till systemet.

Gör annonsblockerare långsammare webbläsare?

Vissa människor som använder annonsblockerare märker lite av en avmattning när det gäller webbläsarens hastighet. Detta beror främst på att programvaran måste jämföra HTTP-förfrågningar med den blockerade listan, vilket kräver lite minne.

Fortfarande kommer de mest välrenommerade och effektiva annonsblockerarna inte att sakta ner ett system. Det är också värt att notera att hastighetsproblem kan utjämnas av att systemet inte behöver ta sig tid att ladda snygga, bandbredd-fastnat annonser.

Är AdRemover legitim?

En stor berättelse cirkulerade genom media 2018 om ett antal bedrägliga program för blockering av annonser som blev tillgängliga via Google Chrome. Du kan läsa en sammanfattning av problemet på Newsweek.

AdRemover är definitivt en av dessa misstänkta appar som kan göra mer skada än nytta genom att läcka din privata information. Undvik AdRemover om du vill skydda dig själv. Om ditt system redan har AdRemover kan du ta bort det omedelbart och hitta ett annat program för blockering av annonser.

Finns det en adblock för Android?

Android-användare har flera alternativ när det gäller att blockera annonser. Dessa inkluderar Ghostery, AdBlock Plus, AdAway och AdGuard.

Hur fungerar annonsblockerare?

Annonsblockerare fungerar genom att filtrera specifikt innehåll enligt regler som fastställts av programmet själv eller av användaren. Som exempel kan programvaran få besked om att förhindra att Flash-animering laddas eller den kan instrueras att blockera ljud- och videofiler från Microsoft Word. Vissa annonsblockeringsförlängningar ingår i standardwebbläsarpaket, men fristående programvara är också tillgänglig.

Många av de mest sofistikerade versionerna av programvara för annonsblockering idag innehåller svartlistor över objekt som är blockerade och vitlistor över artiklar som är tillåtna. Dessutom kan de ha filter för vanliga uttryck som blockerar allt som är märkt “annons.” Detta innebär att popup-fönster, banners och auto-play-annonser inte kommer att ses av användaren.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me