Revizuirea VPN Betternet (2020)

Pătrat cu logo-ul BetterNetVPN-urile gratuite oferă foarte rar valoare (în comparație cu serviciile plătite).


De fapt, de obicei nu sunt cu adevărat gratuite … Te inundă cu reclame, îți vând datele oricărui ofertant și tind să fie mai puțin sigure decât VPN-urile plătite..

Betternet se descrie ca o VPN „gratuită” și, deși susțin că este diferită de alte opțiuni gratuite, o privire mai atentă dezvăluie că este posibil să nu fie cazul. Sunt un jucător relativ nou pe piață, tocmai au venit pe scenă în 2015. Cu toate acestea, deoarece serviciul lor este gratuit, au un număr destul de mare de utilizatori.

Mulți dintre acești utilizatori rulează dispozitive Android, dar compania acceptă și dispozitive care rulează Mac, Windows și iOS. Betternet are în mod similar extensii pentru utilizatorii Firefox și Chrome. Nu este nevoie să vă înregistrați, astfel încât compania nu colectează nici măcar datele dvs. personale.

Cu toate acestea, se consideră că Betternet trebuie să obțină un profit într-un fel. Nu sunt o organizație altruistă care există doar pentru îmbunătățirea omenirii. Prin intermediul videoclipurilor și aplicațiilor de afiliere, Betternet își câștigă banii.

Când vă conectați la Betternet, compania obține un profit de fiecare dată când faceți clic pe „Vizionați un videoclip și conectați” sau „Instalați o aplicație”. Aparent, aceste profituri nu au fost suficiente pentru a menține lucrurile în mișcare.

Până la sfârșitul anului 2017, Betternet a lansat o versiune Premium a celei mai populare aplicații mobile. Accesul la planul Premium este accesul la servere dedicate, client a sustine pe 24/7 și mai multe opțiuni de IP. Acest pachet vă oferă posibilitatea de a vă conecta la 11 servere din 10 țări.

Dacă 11 servere din 10 țări nu sună deosebit de impresionant pentru dvs., asta nu, deoarece nu este. Majoritatea VPN-urilor de înaltă calitate se mândrește cu rețele de mii de servere care se întind pe mai mult de 100 de țări.

Luați NordVPN, de exemplu, au peste 5.000 de servere în aproximativ 100 de țări diferite. Aproape indiferent de locul în care vă aflați, puteți găsi un server care este aproape de locația dvs. geografică. Acest lucru garantează aproape întotdeauna rate mai rapide de transfer de date și performanțe generale mai bune.

Cealaltă veste mai puțin impresionantă este aceea Betternet funcționează mai mult ca un server proxy decât ca un VPN adevărat. Serverele proxy pot fi o alternativă acceptabilă la VPN-uri atunci când sunteți angajat în anumite activități cu risc scăzut, care nu necesită criptare. Când utilizați un server proxy, vă face doar să vă arătați că locația dvs. geografică este alta decât ceea ce este de fapt.

betternet beneftis

Dacă doriți să urmăriți conținut blocat pe regiune pe YouTube, un server proxy este în regulă. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți aproape orice altceva, atunci este mult mai bine să aveți un VPN care criptează tot traficul web, pe lângă faptul că îl face să apară ca și cum navigați din altă parte. Acest lucru protejează datele dvs. sensibile mult mai bine, lăsându-vă mai puțin vulnerabil la ochii indolitori și hackerii.

Cu sediul în Canada, Betternet este un jucător local pe piața VPN. În timp ce unii pot vedea acest lucru ca un plus, alții vor fi mai puțin impresionați. Canada este membru al rețelei de spionaj Five Eyes împreună cu SUA, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă.

Datorită faptului că una dintre agențiile guvernamentale va pune mâna pe datele dvs. personale, puteți fi sigur că și restul vor avea în curând. Aceasta nu este cea mai bună stare de fapt pentru cineva care încearcă să mențină un profil scăzut.

Betternet poate fi o alegere acceptabilă dacă prețul vă preocupă mai presus de orice altceva. Doar fiți conștient că nu veți avea acces la toate funcțiile sau chiar la toate serverele decât dacă plătiți pentru un membru premium. O să vezi o mulțime de reclame cu acest serviciu, Așadar, dacă aceasta este o dezactivare pentru dvs., atunci căutarea unuia dintre cele mai bune VPN-uri pentru Canada poate fi o idee bună.

Securitate și criptare

Cele mai bune VPN-uri se lăudă în mod deschis de protocoalele lor de securitate și criptare, dar nu și de Betternet. Acestea te fac într-adevăr să cauți pentru a descoperi care sunt, dacă există, protocoale VPN și ce tip de criptare se pot baza utilizatorii.

O intrare pe blog din 2015 oferă unele iluminări.

criptarea de securitate a blogului betternet

Deși OpenVPN este considerat pe scară largă drept standardul industriei când vine vorba de protocoalele VPN, literatura de la Betternet nu clarifică cu exactitate când este utilizată. Postarea pe blog menționează suplimentar criptarea AES pe 256 biți. Din nou, acesta este considerat standardul industriei, dar Betternet nu menționează când și cum se aplică această criptare în serviciile lor.

Betternet pare să ofere protocoale IPSec VPN cu criptare pe 128 biți. Cu toate acestea, oferirea a doar două protocoale VPN este destul de limitată în comparație cu alte companii. Deoarece OpenVPN este considerat cel mai bun din afacere, este foarte probabil să nu fie nevoie de nimic altceva pentru majoritatea utilizatorilor.

Se menționează puțin în ceea ce privește securitatea pe site-ul web Betternet. Aceasta reprezintă o dovadă suplimentară că acest serviciu funcționează mai mult ca proxy decât ca VPN adevărat. Rețineți că există fără suport pentru router și probabil că nu va fi clar când utilizați OpenVPN și când utilizați IPSec.

De asemenea, poate fi demn de remarcat faptul că Betternet a prezentat destul de proeminent într-un studiu academic lansat în 2017. O parte a studiului implica să analizeze dacă VPN-urile ofereau sau nu nivelul de securitate pe care erau anunțați să îl facă..

Studiul a sugerat, de asemenea, că acestea VPN-urile pot injecta adware sau malware pe dispozitivele utilizatorului. Clasamentele utilizate în studiul plasat Betternet printre cei mai răi 10 pentru aceste activități.

Deși nu este neapărat o dovadă pozitivă că utilizarea Betternet vă va lăsa dispozitivele încărcate cu adware și malware, studiul este cu siguranță sugestiv. În plus, multe dintre celelalte 10 VPN-uri suspecte de pe listă nu mai sunt în funcțiune. Este dificil de spus în acest moment dacă Betternet se va bucura de un viitor mai luminos.

Locațiile serverului Betternet

Betternet are o rețea de server extrem de limitată. Serverele sunt localizate în Canada, SUA, Marea Britanie, Japonia, Franța, Australia, Germania, Singapore, Hong Kong și Olanda. Dacă accesați accesul gratuit, dumneavoastră nu ajunge să alegi la ce server vei fi conectat.

locațiile serverului betternet

Calitatea de membru premium vă oferă mai multe opțiuni, dar rețeaua este în continuare severă. Cu concurenții care oferă literalmente mii de servere în peste 100 de țări de pe glob, Betternet pur și simplu nu poate concura. În plus, serviciul plătit al Betternet este mai scump decât unele dintre cele mai bune VPN-uri disponibile astăzi.

Utilizarea BitTorrent sau P2P cu Betternet VPN

Torrenturile și P2P nu sunt strict interzise lui Betternet servere. Cu toate acestea, rezultatele testelor lor de viteză sunt atât de lente, încât ar fi nevoie de câteva zile pentru a descărca un fișier de orice dimensiune. Deși descărcarea de torrente este permisă, Betternet avertizează, de asemenea, pe site-ul lor web că vor face tot posibilul pentru a se conforma oricăror garanții sau alte solicitări oficiale.

Ratele de transfer de date incredibil de lente înseamnă, de asemenea, că streamingul prin Netflix sau orice serviciu similar este practic imposibil. Dacă streaming-ul este important pentru tine, atunci este vital să te duci cu unul dintre VPN-urile de top care facilitează streamingul ca Surfshark, care are servere dedicate pentru deblocarea conținutului geo-restricționat pentru a face experiența de streaming și navigare mai perfectă.

Rezultatele testelor de viteză ale VPN Betternet

Betternet este de obicei lent, într-adevăr nu există altă modalitate de a o spune. Rezultatele testelor de viteză arată o viteză de descărcare de 3,18 Mbps și o viteză de încărcare de 12,41.

rezultatul testului vitezei betternet

Aceste rezultate sunt cam deprimante. Ținând cont de nivelurile necunoscute de securitate și criptare cu care aveți de-a face, de asemenea, este ușor să vedeți că nu obțineți foarte mult atunci când utilizați Betternet. Asta chiar dacă decideți să vă bazați pentru planul plătit, ceea ce pare a fi scump, având în vedere lipsa caracteristicilor și performanța în general slabă..

Politica de logare a VPN Betternet

Un lucru pe care Betternet are dreptate este acela politică strictă fără jurnale. Deoarece nu este necesar ca utilizatorii liberi să se înregistreze chiar și la acest serviciu, este de a considera că ar putea avea date puține pentru a partaja sau că ar putea fi vulnerabili pentru hackeri.

politica de confidențialitate betternet

Este plăcut să vezi că de îndată ce închizi sesiunea de navigare, tot istoricul acesteia este șters. Acest lucru este simplu și simplu. Un alt plus este faptul că orice informație colectată pentru acest timp scurt nu este partajată sau transmisă niciunui terț sau filialilor.

Cea mai bună parte a politicii lor de jurnal zero este că, dacă Betternet primește vreodată o notificare de retragere DMCA, nu vor putea să partajeze informațiile utilizatorului. DMCA reprezintă Digital Millennium Copyright Act.

DMCA protejează textul, fotografiile, videoclipurile și alte conținuturi pe tărâmul online. Atunci când proprietarul materialului protejat de drepturi de autor consideră că drepturile lor au fost încălcate, acesta poate transmite un presupus violator presupusului violator. Aceste avize de preluare pot fi de asemenea furnizate pe ISP-uri și VPN-uri care ar putea fi folosite pentru a accesa site-ul încălcat.

Dacă VPN înregistrează date despre utilizatori și activitățile lor, atunci trebuie să respecte o solicitare de informații cu privire la o infracțiune DMCA. VPN-urile care nu păstrează înregistrări au date reduse. În acest sens, Betternet face exact ceea ce ar trebui să facă.

Opțiuni de preț pentru VPN Betternet

Desigur, cea mai populară opțiune a lui Betternet nu costă deloc. Cu viteze de încărcare și descărcare incredibil de lente și doar o serie de servere disponibile, este puțin probabil să fie o opțiune atractivă pentru mulți oameni, mai ales atunci când se ia în considerare tactica de securitate discutabilă a companiei..

preturi betternet

Planul premium, plătit, nu este mult mai bun. Puteți plăti lunar, dar costul este alarmant de 11,99 USD pe lună. Acest lucru este mult mai mult decât prețul perceput de servicii VPN cu adevărat mult superioare.

Dacă alegeți să plătiți cu un an în avans, prețul devine mult mai atractiv. La 2,99 USD pe lună, costul serviciului este redus mai aproape de valoarea sa reală, deși chiar și acest preț poate fi umflat.

Este recomandat VPN Betternet?

Un lucru pe care Betternet îl are în favoarea lui este că este extrem de simplu de utilizat. Pentru a înțelege funcțiile de bază ale serviciului nu este necesară niciun fel de sofisticare sau experiență. Desigur, ajută asta Funcțiile Betternet sunt cu adevărat de bază.

Nu există clopote și fluiere, iar o recenzie a site-ului lor web demonstrează prea puține informații cu privire la securitate și criptare. Pur și simplu nu este posibil să se anunțe când se folosește OpenVPN în loc de IPSec. În consecință, nu există nicio modalitate reală de a ști dacă primiți criptare de 256 biți sau 128 biți.

Poate că se datorează faptului că Betternet nu este deloc un adevărat VPN. Acesta oferă doar cea mai de bază protecție. În plus, așa cum este demonstrat de studiul academic din 2017, există câteva întrebări legate de utilizarea companiei de adware și malware.

Chiar dacă nu vă infectează dispozitivele cu lucruri pe care nu le-ați prefera, experiența cu versiunea gratuită a serviciului este încărcată cu reclame deja. Este un slogan obositor și nu este clar cum beneficiați cu adevărat de acesta.

Dacă sunteți îngrijorat cu adevărat de confidențialitatea și securitatea dvs. când sunteți online, atunci este recomandat să mergeți cu un VPN de top, care are recenzii bune și o viteză impresionantă pentru transferurile de date. NordVPN și Surfshark sunt exact aceleași servicii.

Aceste greutăți te anunță întotdeauna unde stai. Știți ce protocol VPN utilizați și știți exact ce nivel de criptare trece traficul dvs. web. Asta îți oferă genul de pace sufletească nu veți primi doar un serviciu precum Betternet.

Folosiți Betternet dacă sunteți într-o înțelegere la cafeneaua locală și trebuie doar să faceți ceva inofensiv, cum ar fi să priviți un videoclip YouTube. Serviciul este în general Nu se recomandă pentru orice altceva care ar putea dezvălui mai multe despre obiceiurile tale online sau poate pune în pericol datele tale financiare sau personale.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me