5 najboljših upravljavcev gesel 2018


Skoraj vsakdanji uporabniki se morajo spoprijeti z neverjetnim številom gesel za prijavo na različne platforme. Da bi si geslo zapomnili, večina ljudi uporablja podobna gesla ali preproste stavke, ki si jih lahko zapomnijo. Oba koraka nista dobra za varnost svojega računa.

Za večjo varnost poverilnic je pomembno, da uporabite najboljše upravljalce gesel, ki ohranjajo podatke zaščitene. Za eno ustvari varno geslo, kar zmanjšuje možnosti, da bi se vdrli. Upravitelji gesel delujejo kot funkcija digitalnega vratarja iz vašega brskalnika in izpolnijo podatke o prijavi na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Kar morate storiti z najboljšim upravljalcem gesel, je le, da je glavno geslo za skrbnika zelo varno, slednje pa mora storiti sam upravitelj gesel. Naj vam najprej povemo, zakaj je skrbnik geslov tako bistven.

Zakaj bi moral uporabljati upravitelja gesel?

Če ne uporabljate močnega in edinstvenega gesla za svoje račune, obstaja možnost, da bi se vdrli. Geslo mora biti sestavljeno iz zgornjih in spodnjih črk, simbolov in številk, zaradi katerih je popolnoma varno. Tisti, ki niso v skladu s podobnimi smernicami, je kibernetskim kriminalcem to povabilo, da vdrejo svoje račune.

Po raziskavi 55% uporabnikov uporablja podobno geslo za svoje socialne in bančne račune. V primeru, da se kateri koli račun zlomi, bo razkril podatke o drugih računih.

Če pa za vsak račun še vedno uporabljate različna gesla, obstajajo možnosti, da morda ne bodo tako močna, kot bi morala biti. Še ena stvar, ki jo uporabniki ne spremenijo pravočasno. Zaradi teh razlogov se začne uporabljati najboljši upravitelj gesel in vaši podatki ščitijo pred hekerji in podatkovnimi napadi.

O stvareh, ki jih je treba upoštevati pri upravljalcu gesla?

Med izbiro upravitelja gesel poiščite različne varnostne funkcije, zlasti šifriranje, samodejno polnjenje in dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Šifriranje poverilnic za prijavo, namestitev na različne naprave za en račun in lahko shrani številna gesla. Zanesljiv skrbnik gesla vsakič ustvari novo in močno geslo, a programsko opremo tudi pravočasno posodobi.

Funkcija samodejnega izpolnjevanja ohranja vašo številko kreditne kartice in druge podatke, ki jih pogosto uporabljate, pomaga vam hitro in enostavno izpolnjevanje spletnih obrazcev.

Najboljši upravljavci gesla

LastPass

Hekerji niso mogli dešifrirati nobenega gesla in tudi zaposleni v LastPassu ne morejo dešifrirati podrobnosti. Kljub temu so obstajale možnosti, da bi se namignili glavni namigi za geslo. Čeprav nobenega od podatkov še niso ukradli, LastPass pošlje obvestilo vsem uporabnikom, da posodobijo svoje glavno geslo.

zadnji pas

LastPass izpolnjuje obrazce in podatke o kreditni kartici, ustvari močno geslo in močno sinhronizacijo podatkov. Hrani uporabniška imena in gesla skupaj z drugimi podatki, ki ste jih konfigurirali za zapomnitev. Je najboljši upravitelj gesel, saj nenehno preverja vaš napredek v zasebnosti na spletu in vam pove področja, na katerih je treba izboljšati.

Večfaktorska overitev: Če želite zagotoviti, da je vaš račun LastPass varen, uporabite 2FA. Obstajata dva načina, prva metoda vam pošlje kodo, s katero se lahko prijavite v svoj račun LastPass. Druga metoda prenese aplikacijo, ki ustvari šestmestno kodo, ki jo lahko spremenite po vsakih 30 sekundah, tako da številke nikoli niso podobne. Oba načina hekerjem otežujejo dostop do vašega računa LastPass.

Generator gesel: Druga značilnost LastPass je orodje generatorja, ki ustvarja najbolj zapletena dolga gesla, ki jih je nemogoče krasti. Poleg tega lahko izberete dolžino in vrste znakov, da postanejo izgovorljivi. Nato novo geslo shranite v trezor, ne da bi zapustili trenutno stran I dnevnika, na katerem ste.

IE kjerkoli: Razširitev LastPass se namesti, ko se prijavite v trezor LastPass iz katerega koli brskalnika. To lahko povzroči težave, če na nek računalnik brez dovoljenja ne smete namestiti razširitev. Tako LastPass svojim premium uporabnikom ponuja, da prenesejo IE Anywhere in ga shranijo na pogon s palec.

Ko se uporablja, omogoča popoln dostop do funkcij programa, ne da bi se zanašal na razširitev brskalnika. To je najboljši upravitelj gesel, ki omogoča njegovo uporabo v brskalnikih zunaj blagovne znamke, za katere ni nobene razširitve. Zagotovo je uporaba javnega računalnika slaba ideja, vendar bi bili presenečeni, če veste, da IE Anywhere ne pušča sledi v datotečnem sistemu ali registru.

Dashlane

Dashlane se po številnih funkcijah izkaže za najboljšega upravitelja gesel. Je enostaven za uporabo, ima možnosti delitve gesla. Prav tako lahko z enim klikom, poročilom o moči gesla spremenite vse ali izbrano število gesel in na vaš račun nastavi stik v sili.

dashlane

Digitalna denarnica: To vam omogoča shranjevanje spletnih plačil v spletni denarnici Dashlane. Zaradi samodejnega izpolnjevanja obrazcev spletno nakupovanje postane enostavno in hitro. Poleg tega vas osvobaja skrbi glede shranjevanja plačilnih vrst na spletnih mestih v primeru, da se spletno mesto pokvari.

Varnost: Varnost je prva prednostna naloga Dashlane-a. Uporablja šifriranje AES-256, ki je doslej najmočnejše šifriranje na svetu. Vaši šifrirani podatki se lahko shranijo lokalno v naši napravi ali pa se sinhronizirajo z vsemi vašimi napravami.

Za večjo zaščito lahko omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Za dostop do shranjenih gesel je potrebna uporaba glavnega gesla, ki ni nikjer shranjeno.

Zamenjava gesla: Dashlane zdaj ponuja funkcijo za spreminjanje gesla, ki jih postavlja na daljavo od konkurence. Ta nedavna funkcija vam omogoča, da posodobite gesla skupaj, kar prihrani vaš čas, hkrati pa varna gesla.

RoboForm

RoboForm je spletni upravljalnik gesel, ki svojim uporabnikom ponuja prijavo iz katere koli internetne naprave in nato dostop do njihovih gesel. To že dolgo velja za vodilno v panogi. RoboForm je enostavna programska oprema, ki vam omogoča prijavo, shranjevanje gesel in pridobivanje shranjenih gesel.

roboform

Funkcije samodejnega shranjevanja: Osebne podatke lahko samodejno shrani, na primer naslove, imena, rojstni dan in gesla.

Možnost večfaktorne pristnosti: Ta funkcija v RoboForm uporabnikom omogoča, da do računa lahko dostopajo samo registrirane naprave. Vključuje tri vrste dejavnikov, žetone strojne ali programske opreme, geslo ali varnostno vprašanje in skeniranje prstnega odtisa ali mrežnice. Če omogočite to funkcijo, boste za prijavo v račun RoboForm potrebovali vsaj dva dejavnika.

Varnost: Brez dvoma je spletna funkcija RoboForma precej priročna, vendar lahko hekerji in drugi nepooblaščeni ljudje brez težav izkoriščajo skrbnik za gesla. Za uporabnike RoboForma je shranjevanje v oblaku in spletu le možnost, zato se lahko odločijo za shranjevanje informacij samo v računalniku za izboljšanje varnosti.

KeePass

Je odprtokodna platforma in je popolnoma brezplačna. Na voljo je enkripcija od konca do konca, ki uporablja močan šifer AES-256 s hashtifikacijo hash-Sha-256. KeePass vaša gesla shrani v prenosni računalnik, mobilno napravo ali namizje.

Keepass

KeePass je močan in prilagodljiv upravitelj gesel, ki se lahko izvaja na različnih sodobnih namiznih in mobilnih platformah. Vendar je precej tehnična, zaradi katere se lahko netehnični uporabniki ustrašijo. Za dodajanje integracije brskalnika so na voljo vtičniki.

Generator gesel: KeePass se samodejno naseli vsakič, ko vnesete novo geslo z generatorjem gesel. Omogoča tudi nastavitev številnih nastavitev za prilagajanje generatorja gesel.

Generator gesel vam omogoča tudi ustvarjanje gesel na zahtevo. Funkcija generatorja gesel KeePass razbije četrto kategorijo ločil in vam omogoča, da vključite presledke in znake z visokim ANSI, kot sta ü in Ñ.

Samodejno vtipkajte in geslo aplikacije: KeePass samodejno ne zajame poverilnic, ko se prijavite na varna spletna mesta, vendar to počne polavtomatsko. Polavtomatsko izpolni poverilnice za vas z uporabo funkcije, ki se imenuje samodejno vnašanje. Če želite izpolniti shranjene poverilnice, ta funkcija dobesedno simulira tipkanje na tipkovnici.

Sinhronizacija zbirke podatkov: Kot smo omenili zgoraj, KeePass svojo bazo podatkov upravlja v lokalnem pomnilniku in ne v oblaku. Kadar se podatki hranijo lokalno, to zmanjšuje možnost kršitve podatkov.

1Poslovna beseda

Seznam 5 najboljših upravljalcev gesel se konča s programom 1Password. Lahko ustvari strožje geslo za vas. Lahko shrani zasebne podatke, ki niso gesla. V tem upravitelju gesla je omogočeno tudi preverjanje v dveh korakih.

30-dnevna garancija za vračilo denarja | Na voljo za Windows, Android, Mac in iOS |

1besedna beseda

Varno deljenje gesla: To je najboljši upravitelj gesel za vas, če gesla delite z družinskimi člani, prijatelji in sodelavci. Varno deljenje gesel je velika skrb. Zaščita vseh geslov samo za kopiranje prilepljivih podatkov za prijavo v e-poštno sporočilo ali pomenkov nima smisla. 1Password vam bo omogočil varno skupno rabo gesel z drugimi uporabniki 1Password.

Stražni stolp: 1Password ima to neverjetno funkcijo, imenovano Watchtower, ki preverja vaše oslabitve glede znanih ranljivosti in vas obvešča, ko je treba spremeniti geslo. Če katero koli spletno mesto zazna kot ranljivo, vas takoj obvesti, da boste lahko posodobili geslo.

Zaključek

Za spletno varnost in zasebnost so gesla najpomembnejša stvar, ki jih je treba takoj zavarovati in skrbnike gesel. Izbira najboljšega upravitelja gesel je pomembna, ker bo skrbnik gesel zaščitil vse vaše pomembne podatke. Vsak skrbnik gesla daje drugačno izkušnjo drug od drugega.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map