VPN-uri care folosesc locații server false


Creșterea atacurilor cibernetice, represiunea supravegherii și hacking-ul au determinat utilizatorii să includă VPN pentru dispozitivele respective. Mai mult, o VPN este utilă pentru a ascunde identitatea unuia în lumea Internetului prin acordarea unei conexiuni sigure. Cu toate acestea, oamenii aleg serviciul VPN pentru anonimatul internetului, preferința pentru VPN este în mod obișnuit pe baza locațiilor serverului mondial.

Dispunerea de servere VPN în toată lumea face mai ușor utilizatorilor să aleagă conexiunea dorită. De fapt, permite utilizatorilor de internet să conecteze un server VPN care nu este situat la distanță de locația reală.

Ce se întâmplă dacă serverul pe care îl conectați este de „Malta”, dar se află de fapt în altă parte din „Germania”. Sau, de exemplu, vă conectați la serverul „Arabia Saudită” care operează din „Statele Unite”. Acest lucru este adevărat, iar unii furnizori VPN cunoscuți efectuează aceste tactici care sunt cunoscute sub numele de locație.

Cum vă afectează serverele VPN false?

Un server VPN fals vă poate afecta în mai multe moduri. De exemplu, dacă serverul este situat departe de locul în care ați fost conectat, acesta va avea un impact negativ asupra performanței dvs. de pe internet. Un server situat pe o distanță uriașă vă va oferi ping-uri mai mari în comparație cu cele din apropiere.

Există șansele ca serverul la care sunteți conectat să fie cel pe care doriți să îl evitați. De asemenea, existența unor locații virtuale rupe încrederea utilizatorilor. Se așteaptă ca serverele reale de la furnizorii VPN în scopurile lor și atunci când furnizorul VPN induce în eroare sau să comercializeze falsul abundenței lor de servere, în cele din urmă dăunează reputației industriei VPN.

Procedura de testare

Deși furnizorii VPN au specificat diferența dintre serverul virtual și cel fizic, totuși, serverele VPN au fost cunoscute pentru a distruge locația. Pentru aceasta, instrumentele de testare în rețea au fost utilizate pentru a găsi locația reală a serverului VPN, deoarece aceste instrumente au permis localizarea exactă a serverului și verificarea acestuia.

 • Testul de ping pentru Monitorul sintetic CA App: – Acest instrument face legătură cu URL-ul serverului din 90 de locații diferite din întreaga lume. Locația cu timp mai mic (ms) indică apropierea serverului VPN de locație.
 • Monitorizare sintetică a aplicației CA: De la primul test ping, puteți nota numele țării sau orașului cu adresa IP care arată timpul cel mai scăzut (ms) în rezultat. În consecință, urmăriți serverul VPN din locație și va confirma distanța față de locație.
 • ping.pe: – Aceasta transferă serverul VPN în 24 de locații diferite din lume, inclusiv urmărirea pentru fiecare locație (MTR).

Notă: Se așteaptă ca aceste teste să aibă rezultate anterioare, cauzate de variabile diferite cu rețeaua. Așadar, este obligatoriu să executați mai multe teste cu toate cele trei instrumente pentru a elimina rezultatele anterioare. Dacă nu, atunci cel puțin două din cele trei instrumente sugerează că serverul este localizat diferit.

Servere false în diferiți furnizori VPN

S-au constatat că serverele acestor furnizori VPN sunt false în testul realizat de echipa noastră de cercetare. Anterior, a fost efectuată o cercetare prin restabilirea privilegiilor pentru a identifica serverele false care au identificat furnizorii VPN, cum ar fi ExpressVPN, PureVPN și IvacyVPN, localizând practic serverele lor și au fost considerate false.

Deși ExpressVPN a actualizat informațiile despre locația serverului virtual după ce raportul a fost publicat de restoreprivacy. PureVPN a actualizat, de asemenea, locațiile de la raport, adăugând o etichetă „V” lângă serverul de țară, dar totuși s-a găsit că serverele lor fără eticheta „V” sunt false.

ExpressVPN

ExpressVPN face publicitate peste 148 de servere VPN în 94 de țări. Acesta include multe țări notabile pentru servere precum Bangladesh, Brunei, Indonezia, Laos, Nepal și Pakistan. Aceste locații nu se găsesc de obicei pe VPN-uri majore, așa că păreau demne de a fi testate.

Detaliile oficiale ale locației serverului ExpressVPN, 30 de servere sunt listate ca locații virtuale. Chiar și așa, înainte ca furnizorul să enumere aceste 30 de servere, în funcție de restabilirea privării, 11 locații false de server VPN au fost descoperite în ExpressVPN care include;

 1. Pakistan
 2. Indonezia
 3. Bangladesh
 4. Nepal
 5. Macau
 6. Bhutan
 7. Myanmar
 8. Sri Lanka
 9. Filipine
 10. Laos
 11. Brunei

Serverul Bangladesh al ExpressVPN

URL-ul serverului a fost obținut prin fișierele de configurare manuale listate în zona de membru. Acest lucru necesită calitatea de membru al contului ExpressVPN, astfel încât să testați serverele singuri; trebuie să aveți un cont ExpressVPN.

URL-ul serverului: Bangladesh-ca-version-2.expressnetw.com

expressvpn-ping-Bangladeș

CA Ping Test: Testele de ping din instrument arată că din 90 de locații, Singapore are cele mai mici timpi de ping. Acest lucru este ciudat, deoarece serverul din Bangladesh ar trebui să aibă timpi de ping mai mici în apropierea Indiei. Primul test concluzionează parțial că serverul nu este localizat de fapt în Bangladesh.

CA traceroute: Urmărirea de la Singapore la locația serverului VPN care este „Bangladesh”, aceeași adresă IP de la testul de ping CA arată că serverul nu este localizat în Bangladesh. Este de fapt situat în Singapore, cu ping-ul minim de la aceeași adresă IP.

Test Ping.pe: Acest test confirmă încă o dată faptul că cel mai mic ping este din Singapore. Acesta concluzionează că serverul este răspândit într-o altă locație și nu se află în Bangladesh, ci în Singapore.

NordVPN

Furnizorul VPN găzduiește peste 600+ servere în peste 180 de locații din întreaga lume, NordVPN este unul dintre cele mai vechi VPN-uri disponibile acolo, ceea ce ne-a determinat să testăm și serverele lor. În mod surprinzător, testările noastre asupra anumitor servere găsesc orice servere virtuale care au fost etichetate fals ca un server real sau fizic.

Serverele pe care le-am testat au fost:

 • India
 • Taiwan
 • Curcan
 • Indonezia
 • Ucraina
 • Macedonia
 • Malaezia
 • Tailanda
 • Cipru
 • Serbia

După ce am testat aceste servere de mai sus, eram siguri că NordVPN nu și-a falsificat serverele fizice și ne-am asigurat, fiind într-adevăr autentice așa cum sunt anunțate.

PureVPN

PureVPN are peste 750 de servere localizate în peste 140 de țări, ceea ce îl face una dintre cele mai mari disponibilități ale serverelor, așa cum sunt anunțate de acestea. Cu toate acestea, în cercetarea noastră, am găsit 1 locație falsă a serverului chiar și după raportul publicat de restoreprivacy. Potrivit acestora, 5 servere false au fost găsite fără „vl” în adresă. Acestea erau;

 • Azerbaidjan
 • Bahrain
 • Yemen
 • Arabia Saudită
 • Aruba

De la controverse, PureVPN a adăugat un „V” lângă coloana de țară care denotă „locație virtuală”. În lista de server, unele dintre acestea sunt încă uitate să fie etichetate cu un „V”, deoarece orice server care începe cu „vl” este o locație virtuală. Cu toate acestea, în timpul testării, s-a constatat că un server este fals, care nu avea eticheta „V” și nici „vl” pe adresa serverului.

Este posibil să existe mai multe locații de server false găzduite de PureVPN, cu toate acestea, această dovadă arată că PureVPN încă nu a corectat diferența dintre locația serverului VPN real și virtual.

Conform cercetărilor noastre, un server a fost identificat ca fals fără eticheta „V” și fără „vl” pe adresa serverului.

Serverul Malta al PureVPN

URL-ul serverului a fost obținut prin lista de server PureVPN. Am selectat adresa OpenVPN-UDP pentru testare.

Malta

URL: mt1-ovpn-udp.pointtoserver.com

Imagine: Ping test 1 | Test de ping 2 – Malta

Test Ping CA: Acest test arată clar că cel mai mic ping este primit din cele 90 de locații din Germania – Frankfurt.

Imagine: Traceroute Malta

Testul Traceroute CA: Testul de traceroute arată că aceeași adresă IP de la Frankfurt la locația serverului Malta are cel mai mic ping. Acest lucru confirmă faptul că serverul este într-adevăr situat în Germania – Frankfurt.

Imagine: ping.pe Malta

Test Ping.pe: Cu cel mai mic ping primit în Germania, acest test confirmă faptul că serverul este localizat în Germania.

IvacyVPN

IvacyVPN oferă peste 250 de servere în peste 100 de locații din întreaga lume. S-a aflat că patru dintre serverele IvacyVPN au fost găsite folosind spoofing-ul locației serverului real. Chiar dacă serverele virtuale sunt notate de „vl” la începutul adresei URL a serverului.

Am inclus două teste pentru locațiile serverului IvacyVPN din patru, astfel încât să poată oferi vizualizarea generală a locației serverului care este răspândită într-o altă locație. Celelalte două au fost testate și au arătat locațiile serverului fals.

Este posibil să existe mai multe dintre serverele falsificate, dar aici sunt locațiile false ale serverului;

 • Pakistan (Los Angeles)
 • Arabia Saudită (Miami)
 • Emiratele Arabe Unite (Emiratele Arabe Unite) (Emiratele Arabe Unite) (Amsterdam)
 • Venezuela (Miami)

Serverul pakistanez al IvacyVPN

URL-ul serverului a fost găsit pe pagina de asistență a IvacyVPN a unei liste de servere și a numelor lor de gazdă.

Imagine: Pakistan

URL: pk1.dns2.use.com

Imagine: Ping test 1 | Test de ping 2 – Pakistan

Test Ping CA: Pingând din 90 de locații diferite din lume, arată că cel mai mic ping înregistrat a fost din Statele Unite – Los Angeles. De fapt, dacă serverul a fost localizat de fapt în Pakistan, cel mai mic ping înregistrat ar trebui să fie din India.

Imagine: traceroute Pakistan

Test de traceroute CA: Urmărirea de la Los Angeles pe serverul „Pakistan”, s-a constatat că adresa IP este aceeași cu cea găsită în testul CA Ping și arată cea mai mică ping. Acest lucru stabilește că locația serverului este falsă și este răspândită într-o locație diferită.

Imagine: ping.pe Pakistan

Test Ping.pe:  Acest test concluzionează că serverul este localizat incontestabil în Los Angeles-ul SUA, nu în Pakistan. Cel mai mic ping înregistrat este în Los Angeles.

Serverul UAE al IvacyVPN

Imagine: Emiratele Unite

URL: ae1.dns2use.com

Imagine: test de ping 1 | test de ping 2 EAU

Test de ping CA: Cel mai mic ping este din Amsterdam, Olanda

Imagine: traceroute Emiratele Unite

Test de traceroute CA: Aceeași IP a testului de ping CA arată cel mai mic ping, adică Amsterdam, Olanda.

Imagine: ping.pe Emiratele Arabe Unite

Test Ping.pe: Cel mai mic ping din 24 de locații diferite din întreaga lume este din Amsterdam, Olanda

Motive pentru locații false server VPN

Un furnizor VPN care utilizează locații de server false poate avea multe motive, dar ar trebui să fie transparent în acest sens. Prin această transparență, clienții nu vor trebui să testeze aceste servere și să obțină încredere din partea furnizorului în sine, crescând astfel reputația furnizorului.

Unul dintre cazuri ar putea fi faptul că locația sau țara nu are infrastructura pentru a configura serverul de internet pentru VPN. În afară de aceasta, calitatea serverului poate să nu fie la standardul furnizorului, cum ar fi viteza de internet, sursa de alimentare pentru server etc. Acest caz este relevant pentru țările în curs de dezvoltare.

Configurarea serverului virtual economisește și costuri și bugete. Utilizarea unui singur server pentru mai multe servere din diferite locații este rentabilă, deoarece reduce costurile pentru configurarea mai multor servere localizate în diferite țări. De asemenea, apelează la clienții diferitelor servere pe care le au furnizorii VPN.

Problemele de securitate reprezintă o problemă importantă pentru găzduirea serverelor din țări diferite și notabile, având în vedere că unele țări au legi care limitează puterea VPN-ului accesând jurnalele de date sau interzicându-le complet. Țările din Orientul Mijlociu și Rusia sunt exemplul principal în acest sens, care restricționează agresiv VPN-urile de la funcționare.

Concluzie

Cu aceste constatări, se concluzionează că aceste VPN-uri au operat serverele false fără să anunțe utilizatorii de tactici de locație virtuală. Deși, ExpressVPN a oferit pe deplin transparența cu privire la lista sa de servere virtuale și fizice după controverse. PureVPN și-a etichetat serverele virtuale, însă unele dintre ele sunt deghizate în servere fizice.

Ivacy nu și-a identificat încă serverele virtuale și cele reale. Din cauza acestei necinstiri, încrederea clienților este ruptă, iar încrederea VPN încetează. Dacă furnizorul VPN ar fi oferit transparență în ceea ce privește utilizarea serverelor virtuale, nu ar fi o problemă în ceea ce privește performanța VPN. Cantitatea de servere nu ar trebui să fie preferată decât calitatea serverelor, deoarece aceasta face o piață VPN și mai mult.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map