Mikä on DNS-vuoto ja kuinka voit estää sen? |


Mikä on DNS?

DNS tarkoittaa Domain Name System, ja se vastaa verkkosivustojen nimien kääntämisestä IP-osoitteiksi ja päinvastoin. Ajattele DNS: tä Internetin puhelinluettelona – se mahdollistaa yhteyden Internetiin kytkettyjen laitteiden ja verkkosivustojen välillä, ja jokainen DNS-palvelin ylläpitää verkkotunnusten hakemistoa, joka voidaan kääntää IP-osoitteiksi.

Mikä on DNS-vuoto?

DNS-vuoto tapahtuu yleensä, kun käytät VPN-palvelua. Periaatteessa DNS-vuoto on, kun DNS-kyselyjä lähetetään VPN-salatun tunnelin ulkopuolella tai kun VPN-palvelin joko ohitetaan tai sitä ei huomioida..

Kuinka DNS-vuoto vaikuttaa sinuun?

Kun VPN DNS -vuoto tapahtuu, verkkoliikenteesi ei enää ole valvontavapaa, koska Internet-palveluntarjoajasi näkee DNS-pyynnöt, mikä tarkoittaa, että he tietävät, mitä verkkosivustoja selaat tai mitä verkkosivusovelluksia käytät.

Tämän lisäksi DNS-vuoto voi paljastaa myös todellisen maantieteellisen sijaintisi ja Internet-palveluntarjoajasi sijainnin. Se ei ehkä tunnu valtavalta ongelmalta, mutta se on sellaista tietoa, jota taitavat hakkerit voivat käyttää todellisen IP-osoitteesi jäljittämiseen.

Mikä aiheuttaa VPN DNS -vuodon?

Suurin syy VPN DNS -vuotoihin on VPN-palvelun virheellinen manuaalinen määritys laitteessa tai käyttöjärjestelmässä. Siksi sinun on aina valittava VPN-palveluntarjoaja, joka tarjoaa eri alustoille yhteensopivia asiakkaita – ainakin suosituimmissa laitteissa ja käyttöjärjestelmissä.

Muita VPN DNS -vuotojen käsittelyyn liittyviä tekijöitä ovat:

 • Sisäänrakennetut käyttöjärjestelmän ominaisuudet, jotka saattavat häiritä DNS-pyyntöjäsi ja liikennettä.
 • Määrititkö manuaalisesti DNS: n manuaalisesti siten, että sanotaan, ettei se käytä VPN-palveluntarjoajasi käyttämiä DNS-palvelimia.
 • Verkkoasetusten väärä määritys.
 • Se, että käytät sekä IPv4: tä että IPv6: ta, kun käytät VPN: tä ilman IPv6-tukea.

Toinen vaarallisempi DNS-vuotojen syy voi olla se, että verkkorikollisuus on ottanut hallintaansa reitittimen. Kun näin tapahtuu, laitteesi huijataan lähettämään DNS-liikennettä VPN-liikenteen ulkopuolelle.

Kuinka kertoa, jos käsittelet VPN DNS -vuotoa

Valitettavasti ei ole tarkkoja merkkejä, joista voit etsiä ilmoittaaksesi, onko kyse DNS-vuodosta. Onneksi on olemassa tapoja, joilla voit testata VPN-yhteytesi varmistaaksesi, että sen DNS-järjestelmä ei vuota.

Yksi hieno työkalu, jonka avulla voit suorittaa nopean, tarkan DNS-vuototestin, on DNSLeakTest.com. Voit joko suorittaa standarditestin tai laajennetun testin (suosittelemme molempia). Pohjimmiltaan sinun on oltava etsimässä palvelimia, jotka näkyvät tuloksissa. Jos käytät VPN-palvelua, ja jotkut tulosten (tai niiden kaikkien) palvelimista eivät kuulu VPN-palveluntarjoajaasi, sinulla on DNS-vuoto.

DNS-vuototesti

Sivuston lisäksi voit myös kokeilla Comparitech DNS -vuototestityökalua. Suoritat ensin testin ilman VPN: tä ja sitten toisen VPN: llä. Tuloksiin viitataan, ja saat ilmoituksen, jos kyseessä on VPN DNS -vuoto.

Toinen työkalu, jota voit kokeilla, on IPLeak.net.

Yksi asia, jonka sinun pitäisi tietää DNS-vuototestityökaluista

IP- ja DNS-vuodotestityökalut käyttävät yleensä erilaisia ​​tietokantoja testien suorittamisessa. Tästä syystä on mahdollista, että saatat joskus nähdä joitain eroja testituloksissa. Esimerkiksi sinulle voidaan näyttää palvelimen IP-osoite, jonka tiedät tosiasiasta, joka on peräisin Italiasta, kuten väärässä maassa,.

Sitä ei tapahdu kovin usein, mutta kun se tapahtuu, tässä on mielestäsi pidettävä mielessä – näytetyllä IP-osoitteella on kaikki merkitystä. Niin kauan kuin se on käyttämäsi VPN-palvelimen osoite, sinulla ei ole mitään hätää.

DNS-vuotoon liittyvien ongelmien estäminen

Jos et halua joutua DNS-vuodon uhri, voit tehdä joitain asioita ongelman ratkaisemiseksi.

Estää DNS-vuoto

Voit myös yrittää korjata DNS-vuodon täällä esitetyillä osoittimilla:

 • Jos käyttämälläsi VPN-verkolla ei ole omia DNS-palvelimia, sinun on määritettävä laite manuaalisesti käyttämään riippumatonta DNS-palvelinta – kuten Google Public DNS tai OpenDNS. Tämän tekemisen pitäisi antaa DNS-pyyntöjesi käydä VPN: n, ei Internet-palveluntarjoajan kautta.
 • Jos käyttämäsi VPN ei tue IPv6: ta, sinun tulee poistaa se käytöstä laitteellasi. Jos et, DNS-vuotoja voi tapahtua, koska IPv6: n kautta lähetetyt pyynnöt voivat ohittaa VPN-tunnelin tällä tavalla.
 • Yksi tapa estää ja korjata DNS-vuotoja on ohittaa läpinäkyvät DNS-välityspalvelimet, joita Internet-palveluntarjoajasi voi käyttää DNS-pyyntöjen sieppaamiseen, ja pakottaa sinut käyttämään heidän DNS-palveluaan.
 • Jos käytät Windows 8, 8.1 tai 10, saatat joutua alttiiksi DNS-vuotoille Smart Multi-Homed Name Resolution -ominaisuuden vuoksi, joka lähettää DNS-pyynnöt kaikille käytettävissä oleville palvelimille ja hyväksyy vastaukset epästandardeilta palvelimilta, jos suosikki-DNS-palvelimien vastaaminen vie liian kauan. Valitettavasti Windows 10 -käyttäjät eivät voi todella poistaa ominaisuutta käytöstä, koska se on sisäänrakennettu. Voit yrittää ratkaista sen tällä laajennuksella, jos käytät OpenVPN: ää, tai voit kytkeä sen pois päältä Windowsin paikallisessa ryhmäkäytäntöeditorissa (ei kuitenkaan mahdollinen kotipaketissa). Vaihtoehtoisesti sinun tulisi yrittää käyttää muita käyttöjärjestelmiä.
 • Jälleen kerran, jos olet Windows-käyttäjä, saatat joutua käsittelemään Teredoa – käyttöjärjestelmään rakennettua tunnelointiprotokollaa, jonka tarkoituksena on parantaa IPv4: n ja IPv6: n yhteensopivuutta. Ongelmana on, että se voi joskus olla etusijalla VPN-tunneliin nähden, mikä johtaa DNS-vuotoihin. Onneksi voit poistaa tämän ominaisuuden helposti käytöstä – avaa vain komentokehote ja kirjoita seuraava ”netsh-käyttöliittymän teredo-asetettu tila poistettu käytöstä”.
 • Jos käyttämälläsi VPN: llä on IP-sitova ominaisuus, käytä sitä – se estää periaatteessa kaiken liikenteen, joka ei läpikäytä VPN: ää. Jos asiakkaalla ei ole tällaista ominaisuutta, määritä palomuuri siten, että se sallii vain verkkoliikenteen vain VPN: n kautta.
 • Suorita DNS-vuototestit säännöllisesti – joko muutaman päivän välein tai vähintään kerran viikossa. Jos välität yksityisyydestäsi, sinun on valvottava VPN-liikennettä melko usein varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa.
 • Jos haluat olla erittäin perusteellinen, voit käyttää VPN-seurantaohjelmistoa (kuten Paessler) pitämään välilehtiä VPN-yhteyksissä. On kuitenkin syytä mainita, että tämä vaihtoehto on melko kallis, ja voit helposti selvittää, onko DNS-vuotaminen ongelma normaalissa ilmaisessa DNS-vuototestissä.

Mutta viime kädessä paras ja kätevin DNS-vuotojen korjaus on vain käyttää VPN: ää, joka tarjoaa DNS-vuotojen suojauksen. Jos tiedät tosiasiallisesti, että nykyinen palveluntarjoajasi paljastaa yksityisyytesi verkkoon DNS-vuotojen kautta, sinun tulisi vaihtaa toiseen, joka takaa tietosi turvallisuuden ja moitteettomuuden..

Tarvitsetko VPN-palvelun, jolla on huippuluokan DNS-vuodonsuojaus?

CactusVPN on peittänyt sinut. Tarjoamme huippuluokan VPN-palvelua, joka on varustettu tehokkaalla AES-salauksella ja jonka avulla voit valita jopa 6 VPN-protokollasta (mukaan lukien OpenVPN ja SoftEther), kun käytät verkkoa..

Tarjoamme myös DNS-vuodonsuojauksen. Kaikki DNS-palvelimet ovat nopeaa, DNS-liikenne on salattu päästä päähän, ja käytämme julkista Google DNS -palvelua, joka on erittäin luotettava. Lisäksi emme säilytä lainkaan toimintalokkeja.

Valitse yhdestä monista käyttäjäystävällisistä VPN-sovelluksistamme. Meillä on sovelluksia, jotka toimivat Windows, macOS, iOS, Android, Android TV ja Amazon Fire TV.

Kokeile CactusVPN ilmaiseksi ensin

Tarjoamme ilmaisen 24 tunnin kokeilun, joten suorita niin monta DNS-vuototestiä kuin haluat varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa. Ja kyllä, voit ilmoittautua ilmoittamatta tarvitsematta antaa mitään luottokorttitietoja.

Lisäksi kun sinusta tulee CactusVPN-käyttäjä, tiedät mielelläni, että sinulle kuuluu edelleen 30 päivän rahat takaisin -takuumme, jos palvelu ei toimi ilmoitetulla tavalla.

Mikä on DNS-vuoto? Pohjaviiva

DNS-vuoto on, kun DNS-kyselysi lähetetään salatun VPN-tunnelin ulkopuolella, tarkoittaen lähinnä sitä, että kuka tahansa (kuten esimerkiksi palveluntarjoajasi) voi nähdä, mitä verkkosivustoja ja sovelluksia käytät ja käytät.

DNS-vuodot voivat johtua monista asioista (kuten väärin määritetyt VPN: t, IPv6-ristiriidat ja jopa verkkohyökkäykset). Onneksi DNS-vuodon havaitseminen ei ole niin vaikeaa (voit käyttää DNS-vuotokoetta helposti, kuten DNSLeakTest.com), ja ratkaisun korjaaminen voi joskus olla niin yksinkertaista kuin VPN-palveluntarjoajan vaihtaminen tai IPv6: n poistaminen käytöstä tai jotain vaikeampaa, kuten joudut käyttämään OpenVPN-laajennusta.

Kaiken kaikkiaan paras tapa välttää DNS-vuoto on käyttää vain VPN-palveluntarjoajaa, joka tarjoaa sisäänrakennetun DNS-vuodonsuojauksen palveluineen..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me