Hur man ställer in PPTP VPN på DD-WRT-routrar

I den här tutorialen visar vi dig hur du ställer in PPTP VPN på DD-WRT-routrar men låt oss först se vad som är våra krav och rekommendationer.


Krav

För att ställa in PPTP VPN behöver du:

 1. Ett CactusVPN-konto. Om du inte har någon kan du prova våra tjänster gratis.
 2. Ditt VPN-användarnamn, lösenord och VPN-serveradress. Du kan hitta dem i ditt konto på vår webbplats genom att gå till Inställningar.

rekommendationer

 • PPTP är inte det bästa alternativet för online-säkerhet och integritet. Vi rekommenderar att du använder OpenVPN.

Om du fortfarande vill ställa in PPTP VPN manuellt går du steg för steg igenom följande instruktioner:

PPTP VPN-installationsinstruktioner

För att ställa in PPTP VPN på DD-WRT-routrar måste du blinka din router med DD-WRT-firmware och ställa in routerns lokala IP-adress som 192.168.1.1. Kontrollera också om du kan ansluta till Internet via Wi-Fi från DD-WRT-routern. Vi rekommenderar också att du kontrollerar VPN på din PC / Mac för att se till att din nätverkskonfiguration och ISP tillåter PPTP VPN-anslutningar.

Anslut till din router. För detta måste du lägga in följande webbläsare i din webbläsare: http://192.168.1.1 (Om detta inte fungerar, se din routers manual för att hitta vad som är Standard Gateway-adress). Du måste också ställa in din nätverksanslutning för att få IP-adress automatiskt om du ansluter till din router via Ethernet.

Det finns två olika sätt att ställa in PPTP VPN på en DD-WRT-router. Välj om du vill ställa in PPTP med ett skript eller utan att använda ett skript.

 • Inget manus
 • Med manus
 1. Gå till fliken “Setup” och välj sedan “Basic Setup” (1). Välj PPTP (2) i rullgardinsmenyn “Connection Type”..

  Skriv IP-adressen för CactusVPN-servern du vill ansluta till i “Gateway (PPTP-server)” (3). Du kan hitta alla tillgängliga servrar i ditt konto på vår webbplats genom att gå till Inställningar.

  Ange ditt VPN-användarnamn och lösenord i fälten “Användarnamn” (4) och “Lösenord” (5). Du kan hitta dem i ditt konto på vår webbplats genom att gå till Inställningar. Se till att du använder ditt VPN-användarnamn och lösenord och INTE webbplatsens kontouppgifter (Vad är skillnaden?).

  Välj “Ja” (6) bredvid “Använd DHCP”.

  Ställ in “MPPE-kryptering” (7) och “Paketbeställning” (8) på “Aktiverad”. På vissa versioner av DD-WRT finns det också “PPTP-kryptering”, ställ den också på “Aktiverad”.

  Ställ in “Dual Access-läge” (9) och “Ta emot IPTV” (10) på “Nej”.

  I zonen “Valfri inställning” ändrar du MTU till “Manuell” (11) och skriver värdet 1460 (12) i fältet och ställ in “STP” som “Inaktiverat” (13).

  I “Nätverksinställning” anger du IP-adressen för DD-WRT-åtkomstpunkten (14). Viktigt! Om det här är den andra routern måste du ange en annan lokal IP-adress än din huvudruter.

  Välj “DHCP Server” (15) bredvid “DHCP Type”.

  “Aktivera” DHCP-server (16).

  Se till att alla andra inställningar ser ut i vår skärmdump.

  Klicka på ”Apply settings” (17).

  Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 1

 2. Gå nu till fliken “Säkerhet” (17) och välj “Firewall” (18). Ställ här “SPI Firewall” till “Inaktivera” (19).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 2
 3. Gå till “VPN Passthrough” (20) och välj “Enabled” (21) bredvid “PPTP Passthrough”. Klicka på ”Apply settings” (22).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 3
 4. Gå till fliken “Administration” (23). Rulla ner och klicka på knappen “Starta om router” (24). Detta kommer att starta om din router.Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 4
 1. Gå till “Setup” -> “Grundläggande inställning” (1).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 1
 2. Rulla ner till “Network Address Server Settings (DHCP)” (2) och Aktivera DHCP (3).
  Ändra statisk DNS 1 (4) till: 8.8.8.8
  Ändra statisk DNS 2 (5) till: 8.8.4.4
  Inaktivera “Använd DNSMasq för DNS” (6).

  Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 2

 3. Gå till fliken “Säkerhet” (7) -> “Firewall” (8) ställer in “Disable” för “SPI Firewall” (9).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 3
 4. Gå nu till “VPN Passthrough” -fliken (10) och välj “Enable” för “PPTP Passthrough” (11) och klicka sedan på “Apply settings” (12).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 4
 5. Gå till ditt konto, klicka på ditt paket och klicka sedan på “Skript för att ställa in PPTP på en DD-WRT-router” -länk och kopiera all text från en ny sida som kommer att öppnas.
 6. Gå tillbaka till DD-WRT och naviger till “Administration” (13) -> “Kommandon” (14) och klistra in koden från urklipp (15).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 5
 7. Rulla ner och klicka på “Spara start”.
 8. Gå till “Administration” -> “Management” -fliken, längst ner på sidan hittar du “Reboot router” -knappen och klickar på den.
 9. Efter routerns omstart gå till “Administration” (13) -> “Kommandon” (14).
  Typ: / tmp / cactusvpn / vpn start IP.ADD.RE.SS klicka sedan på “Kör kommandon”.
  Byta ut “IP-ADRESS”Med IP-servern för servern du vill ansluta till. Du kan hitta alla tillgängliga servrar i paketinformationen i ditt konto.

  Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 6

 10. Gå till cactusvpn.com och kontrollera om din IP-adress har ändrats.

Efter omstarten konfigureras PPTP VPN på DD-WRT-routern. Du kan kontrollera anslutningen till “Status” -fliken och välja “WAN” därifrån. Inloggningsstatus ska vara “Ansluten”. Om det står ”Disconnected” klickar du på “Connect” -knappen och väntar i cirka 1 minut. Därefter bör anslutningen upprättas. Du kan kontrollera om du är ansluten till en VPN-server genom att gå till www.whatismyip.com och se om din IP har ändrats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me