Hur man ställer in PPTP VPN på DD-WRT-routrar

I den här tutorialen visar vi dig hur du ställer in PPTP VPN på DD-WRT-routrar men låt oss först se vad som är våra krav och rekommendationer.


Krav

För att ställa in PPTP VPN behöver du:

 1. Ett CactusVPN-konto. Om du inte har någon kan du prova våra tjänster gratis.
 2. Ditt VPN-användarnamn, lösenord och VPN-serveradress. Du kan hitta dem i ditt konto på vår webbplats genom att gå till Inställningar.

rekommendationer

 • PPTP är inte det bästa alternativet för online-säkerhet och integritet. Vi rekommenderar att du använder OpenVPN.

Om du fortfarande vill ställa in PPTP VPN manuellt går du steg för steg igenom följande instruktioner:

PPTP VPN-installationsinstruktioner

För att ställa in PPTP VPN på DD-WRT-routrar måste du blinka din router med DD-WRT-firmware och ställa in routerns lokala IP-adress som 192.168.1.1. Kontrollera också om du kan ansluta till Internet via Wi-Fi från DD-WRT-routern. Vi rekommenderar också att du kontrollerar VPN på din PC / Mac för att se till att din nätverkskonfiguration och ISP tillåter PPTP VPN-anslutningar.

Anslut till din router. För detta måste du lägga in följande webbläsare i din webbläsare: http://192.168.1.1 (Om detta inte fungerar, se din routers manual för att hitta vad som är Standard Gateway-adress). Du måste också ställa in din nätverksanslutning för att få IP-adress automatiskt om du ansluter till din router via Ethernet.

Det finns två olika sätt att ställa in PPTP VPN på en DD-WRT-router. Välj om du vill ställa in PPTP med ett skript eller utan att använda ett skript.

 • Inget manus
 • Med manus
 1. Gå till fliken “Setup” och välj sedan “Basic Setup” (1). Välj PPTP (2) i rullgardinsmenyn “Connection Type”..

  Skriv IP-adressen för CactusVPN-servern du vill ansluta till i “Gateway (PPTP-server)” (3). Du kan hitta alla tillgängliga servrar i ditt konto på vår webbplats genom att gå till Inställningar.

  Ange ditt VPN-användarnamn och lösenord i fälten “Användarnamn” (4) och “Lösenord” (5). Du kan hitta dem i ditt konto på vår webbplats genom att gå till Inställningar. Se till att du använder ditt VPN-användarnamn och lösenord och INTE webbplatsens kontouppgifter (Vad är skillnaden?).

  Välj “Ja” (6) bredvid “Använd DHCP”.

  Ställ in “MPPE-kryptering” (7) och “Paketbeställning” (8) på “Aktiverad”. På vissa versioner av DD-WRT finns det också “PPTP-kryptering”, ställ den också på “Aktiverad”.

  Ställ in “Dual Access-läge” (9) och “Ta emot IPTV” (10) på “Nej”.

  I zonen “Valfri inställning” ändrar du MTU till “Manuell” (11) och skriver värdet 1460 (12) i fältet och ställ in “STP” som “Inaktiverat” (13).

  I “Nätverksinställning” anger du IP-adressen för DD-WRT-åtkomstpunkten (14). Viktigt! Om det här är den andra routern måste du ange en annan lokal IP-adress än din huvudruter.

  Välj “DHCP Server” (15) bredvid “DHCP Type”.

  “Aktivera” DHCP-server (16).

  Se till att alla andra inställningar ser ut i vår skärmdump.

  Klicka på ”Apply settings” (17).

  Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 1

 2. Gå nu till fliken “Säkerhet” (17) och välj “Firewall” (18). Ställ här “SPI Firewall” till “Inaktivera” (19).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 2
 3. Gå till “VPN Passthrough” (20) och välj “Enabled” (21) bredvid “PPTP Passthrough”. Klicka på ”Apply settings” (22).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 3
 4. Gå till fliken “Administration” (23). Rulla ner och klicka på knappen “Starta om router” (24). Detta kommer att starta om din router.Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 4
 1. Gå till “Setup” -> “Grundläggande inställning” (1).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 1
 2. Rulla ner till “Network Address Server Settings (DHCP)” (2) och Aktivera DHCP (3).
  Ändra statisk DNS 1 (4) till: 8.8.8.8
  Ändra statisk DNS 2 (5) till: 8.8.4.4
  Inaktivera “Använd DNSMasq för DNS” (6).

  Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 2

 3. Gå till fliken “Säkerhet” (7) -> “Firewall” (8) ställer in “Disable” för “SPI Firewall” (9).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 3
 4. Gå nu till “VPN Passthrough” -fliken (10) och välj “Enable” för “PPTP Passthrough” (11) och klicka sedan på “Apply settings” (12).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 4
 5. Gå till ditt konto, klicka på ditt paket och klicka sedan på “Skript för att ställa in PPTP på en DD-WRT-router” -länk och kopiera all text från en ny sida som kommer att öppnas.
 6. Gå tillbaka till DD-WRT och naviger till “Administration” (13) -> “Kommandon” (14) och klistra in koden från urklipp (15).Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 5
 7. Rulla ner och klicka på “Spara start”.
 8. Gå till “Administration” -> “Management” -fliken, längst ner på sidan hittar du “Reboot router” -knappen och klickar på den.
 9. Efter routerns omstart gå till “Administration” (13) -> “Kommandon” (14).
  Typ: / tmp / cactusvpn / vpn start IP.ADD.RE.SS klicka sedan på “Kör kommandon”.
  Byta ut “IP-ADRESS”Med IP-servern för servern du vill ansluta till. Du kan hitta alla tillgängliga servrar i paketinformationen i ditt konto.

  Så ställer du in PPTP VPN på DD-WRT-routrar: Steg 6

 10. Gå till cactusvpn.com och kontrollera om din IP-adress har ändrats.

Efter omstarten konfigureras PPTP VPN på DD-WRT-routern. Du kan kontrollera anslutningen till “Status” -fliken och välja “WAN” därifrån. Inloggningsstatus ska vara “Ansluten”. Om det står ”Disconnected” klickar du på “Connect” -knappen och väntar i cirka 1 minut. Därefter bör anslutningen upprättas. Du kan kontrollera om du är ansluten till en VPN-server genom att gå till www.whatismyip.com och se om din IP har ändrats.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map