Ratkaisuja ProtonVPN-kirjautumisongelmiin

Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään ProtonVPN: ään, tässä on muutama yleinen syy ja ratkaisu.

ProtonVPN: ään kirjaudutaan monella tapaa. Käytä ProtonVPN-hallintapaneelia, jotta pääset tilitietoihisi nähdäksesi nykyisen suunnitelmasi, maksutiedot, tilitiedot ja ladataksesi OpenVPN-asetustiedostot. (https://account.protonvpn.com) ja kirjaudu sisään käyttämällä Protonin käyttäjänimeä ja salasanaa (jos olet ProtonMail-käyttäjä, tämä on sama kuin ProtonMail-kirjautumistunnuksesi).


Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua ProtonVPN-tilin hallintapaneeliin, löydät ratkaisuja tämän artikkelin seuraavasta osasta.

Jos kirjaudut sisään Windows VPN -sovellukseen, sinun on käytettävä myös protonin käyttäjänimeä ja salasanaa.

Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään Windows VPN -sovellukseen, käy tällä sivulla.

Jos muodostat yhteyden ProtonVPN: ään kolmannen osapuolen OpenVPN-sovelluksen avulla, sinun on käytettävä OpenVPN-käyttäjänimeäsi ja salasanaasi, jotka löytyvät ProtonVPN-tilin hallintapaneelista ‘Tili’ -välilehdeltä..

Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään OpenVPN-sovelluksella, käy tällä sivulla.

Yleiset ProtonVPN-kojelaudan sisäänkirjautumisongelmat

Jos haluat kirjautua sisään ProtonVPN-hallintapaneeliin ja ladata kokoonpanoja, hallita tilausta tai muuttaa tilitietojasi, siirry:

account.protonvpn.com

ja kirjaudu sisään Proton-käyttäjänimellä ja salasanalla, jotka valitsit kirjautuessasi ProtonVPN-palveluun. Nykyiset ProtonMail-käyttäjät voivat käyttää ProtonMail-käyttäjänimeään ja salasanaa kirjautuakseen suoraan sisään, koska ProtonVPN-hallintapaneelilla ja ProtonMail-tiedostolla on samat käyttöoikeustiedot. Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään, kokeile seuraavaa:

Poista yksityinen tila käytöstä (Safari)

Safari – Varmista, että selaimesi ei ole ”Yksityinen” -tilassa. Tämä on joidenkin laitteiden oletustila. ProtonVPN ei toimi Safarin yksityisen tilan kanssa, koska Safari on poistanut tietyt vaaditut selaintekniikat yksityisessä tilassa.

Kokeile toista selainta

Jos sinulla on ongelmia nykyisen selaimesi kanssa, varmista, että se päivitetään uusimpaan versioon. Jos se on uusin versio, kokeile kirjautua sisään toisella selaimella nähdäksesi, korjaako se kirjautumisongelman. Jos tämä ratkaisee kirjautumisongelman puolestasi, ilmoita meille ilmoittamalla virheestä, jotta voimme tehdä ProtonVPN-sovelluksesta yhteensopivan alkuperäisen selaimesi kanssa.

Tyhjennä selaimen välimuisti ja käynnistä selain uudelleen

Joskus ongelmia aiheuttaa vioittunut selaimen välimuisti. Korjaa tämä yrittämällä tyhjentää selaimen välimuisti ja käynnistämällä sitten selain uudelleen. Ohjeet välimuistin tyhjentämiseen ovat täällä.

Poista selainlaajennukset käytöstä

Jos kirjautumisessa on edelleen vaikeuksia, yritä kirjautua sisään selaimesi Yksityinen- tai Incognito-tilassa (Safari pois lukien) tai poistaa kaikki laajennukset käytöstä. Jos tämä vaihe antaa sinun kirjautua sisään, yritä deaktivoida jokainen laajennus yksi kerrallaan ja testaa sitten sisäänkirjautuminen tunnistaaksesi mikä laajennus aiheuttaa ongelman. Voit ilmoittaa meille ongelmallisista laajennuksista täällä.

Varmista, että Javascript, Session Storage ja Cookies ovat käytössä

Päästäksesi selaimeen perustuvaan ProtonVPN-hallintapaneeliin selaimessasi ProtonMail ei toimi, ellei Javascript, Session Storage ja Cookies ole käytössä. Joskus laajennukset saattavat estää joitain näistä ominaisuuksista. Opi nyt ottamaan ne käyttöön täällä.

Nollaa salasana

Jos tilillesi on linkitetty palautussähköpostiosoite, voit myös yrittää palauttaa salasanasi. Palautussähköpostiosoite on sähköpostiosoite, jonka annoit kirjautessasi ProtonVPN-palveluun.

Seuraavat ohjeet ovat voimassa, jos käytit ProtonMail-tiliäsi saadaksesi ProtonVPN:

Voit nollata ProtonVPN-tilisi salasanalla palauttamalla ProtonMail-kirjautumissalasanasi, koska nämä kaksi tiliä jakavat käyttöoikeustiedot. Jos on mahdollista myös palauttaa postilaatikkosi salasana, jos käytät edelleen ProtonMailissa kahden salasanan tilaa. Muista, että kirjautumis- tai postilaatikkosi salasanan nollaaminen tekee kaikki ProtonMail-postilaatikon aiemmat viestit lukemattomiksi.

Kaksitekijäinen todennus (2FA) -ongelma

Nykyisillä ProtonMail-käyttäjillä on mahdollisuus suojata tilinsä 2FA: lla. Jos kaksisuuntainen todennus (2FA) on käytössä, se voi olla ongelma myös 2FA-koodin muodostavassa laitteessa. Yritä kirjautua sisään jollain hätätilan palautuskoodeista, jotka annoimme 2FA: n määrittämisen yhteydessä. Lisäksi, jos puhelimesi kello on pois päältä yli 2 minuuttia, 2FA ei ehkä toimi oikein, joten haluat varmistaa, että aika on asetettu oikein puhelimellesi (tai synkronoida aika automaattisesti verkon kanssa).

Ota yhteyttä tai ilmoita virheestä

Jos mikään yllä olevista menetelmistä ei toimi sinulle, ota meihin yhteyttä, jotta voimme tutkia asiaa tarkemmin. Meihin pääsee myös osoitteessa [email protected] Olemme myös kiinnostuneita kuulemaan sinusta, jos jokin yllä mainituista menetelmistä korjaa kirjautumisongelmasi, jotta voimme löytää syyn ja korjata ongelman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuinka ladata ProtonVPN?

Tallentaako ProtonVPN käyttäjän tietoja?

Kuinka tarkistan päivityksiä?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me