Verkrijg een Duits IP-adres in 5 eenvoudige stappen

Uitgelichte afbeelding voor Duits IP-adresartikel


Als je een Duits staatsburger bent die in het buitenland woont of reist, heb je een paar goede redenen om internet te gebruiken met een Duits IP-adres. Als u dit niet doet, voelt u zich misschien een beetje alsof u in ballingschap leeft.

Met een buitenlands IP-adres kunt u merken dat u thuis geen toegang heeft tot bankdiensten. Je kunt je favoriete programma’s ook niet bijhouden op populaire streamingdiensten zoals ZDF, Das Erste, ARD Mediathek, ProSieben Video of zelfs Netflix Duitsland.

De meest effectieve (en verreweg de meest eenvoudige) methode om een ​​Duits IP-adres te krijgen, is om een ​​virtueel particulier netwerk (VPN) te gebruiken. Het geeft u een lokaal IP-adres en geeft u toegang tot internet alsof u zich fysiek in Duitsland bevindt.

Verkrijg een Duits IP-adres in 5 eenvoudige stappen

Het opzetten van een VPN om een ​​IP uit Duitsland te krijgen, kan niet veel eenvoudiger zijn. De stappen zijn als volgt.

 1. Registreer u bij een VPN-provider met servers in Duitsland. Ik hou van CyberGhost, maar een paar andere werken ook goed. Ik heb een lijst met die verderop om u op weg te helpen.
 2. Download de applicatie van uw geselecteerde VPN-provider en installeer deze. Je kunt dit op meerdere apparaten doen als je wilt. Alle providers hebben stapsgewijze instructies voor elk besturingssysteem en platform.
 3. Start de VPN-applicatie en log in met de inloggegevens die u bij de provider hebt ingesteld.
 4. Kies een server in Duitsland en maak er verbinding mee. Uw apparaat heeft nu een IP-adres in het land. Als je dit wilt doen, kun je dit controleren door naar https://www.iplocation.net/ te gaan.
 5. Schop je voeten en geniet toegang tot een Duitse service of website die eerder was geblokkeerd.

Zo simpel is het.

Wanneer u het Duitse IP-adres niet meer nodig heeft, verbreekt u de verbinding met de VPN-server en sluit u de applicatie.

En trouwens, je kunt deze exacte stappen ook gebruiken om een ​​IP te krijgen van elk ander land ter wereld waar je VPN-provider servers in heeft.

Hoe een VPN te kiezen om een ​​Duits IP-adres te krijgen

Niet elke VPN-provider is gelijk gemaakt en ze zijn niet allemaal geschikt om u zowel een Duits IP-adres als een service te geven waar u blij mee zult zijn. Wanneer u voor dit doel een VPN probeert te kiezen, moet u op de volgende punten letten.

 • Meerdere VPN-servers in Duitsland

  Een VPN-provider kan u geen IP-adres in Duitsland bezorgen als ze geen servers in het land hebben. Dat is het eerste dat u moet controleren. En hoe meer server ze hebben, hoe beter.

  Als veel mensen een enkele server gebruiken, kan deze overbelast raken en uw internetverbinding ernstig vertragen. Als u veel keuzes heeft, moet u altijd een server kunnen vinden waar prestatieproblemen als gevolg van congestie geen probleem zijn.

 • Kan geografisch beperkte inhoud en services deblokkeren

  Alleen omdat een VPN u een Duits IP-adres geeft, betekent nog niet dat IP met elke Duitse website of dienst zal werken. Er is iets meer om er een aan het werk te krijgen dan alleen een server in het land op te zetten, en sommige providers geven er gewoon niet om of kunnen die extra stap niet zetten.

 • Goede verbindingssnelheden

  Een VPN zal je internetverbinding altijd een beetje vertragen, maar de betere providers zullen de prestaties tot een minimum beperken. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent hoogwaardige video uit Duitsland te streamen. Alleen een snelle VPN kan de bandbreedtevereisten bijhouden.

 • Ondersteuning voor meerdere apparaten

  Controleer nogmaals of de VPN die u kiest, elk apparaat en besturingssysteem ondersteunt dat u ermee wilt gebruiken. Sommigen werken bijvoorbeeld niet op oudere versies van Windows of MacOS.

  VPN-providers beperken doorgaans ook het aantal apparaten dat u tegelijkertijd met hun service kunt verbinden. Als u verwacht dat vijf leden van uw gezin tegelijkertijd toegang willen hebben tot verschillende Duitse streamingdiensten, zorg dan dat dat is toegestaan.

Als u een provider kiest die al deze vakjes aanvinkt, krijgt u een service waarmee u consequent toegang krijgt tot uw favoriete Duitse sites en service, waar ter wereld u ook bent.

De beste VPN’s om een ​​Duits IP-adres te krijgen

Van de vele geweldige VPN-services springen er een paar boven de massa uit als de beste opties om u een Duits IP-adres te geven.

1. CyberGhost

Logo van CyberGhost

Een relatief kleine provider tot voor kort, CyberGhost is nu een zwaargewicht in de industrie en wordt algemeen beschouwd als een van de beste VPN’s die er zijn.

Met 684 servers verspreid over drie Duitse steden, biedt geen enkele andere service u meer verbindingsmogelijkheden in Duitsland. Ze hebben ook een enorm netwerk over de hele wereld. Al hun servers, ongeacht hun locatie, bieden topprestaties.

Gevestigd in Roemenië met een strikt niet-logbeleid en het aanbieden van 256-bit AES-codering met OpenVPN, is CyberGhost een uitstekende provider om te gebruiken om uw online privacy en anonimiteit te maximaliseren.

CyberGhost adverteert zichzelf als een VPN waarmee u geografisch geblokkeerde inhoud kunt omzeilen, en dat kunnen ze ook. Toegang tot alle Duitse online streamingdiensten en de Netflix-bibliotheek van elk land wordt niet eenvoudiger of consistenter.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie voor maximale privacy
 • Uitstekende serverdistributie met meer dan 7100 servers in 90 landen
 • Zeer hoge verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix en BBC iPlayer
 • Staat P2P torrenting toe
 • Lange geld-terug-garantie van 45 dagen
Nadelen
 • Moederbedrijf met twijfelachtige reputatie
 • Ingewikkelde handmatige OpenVPN-installatie
 • Werkt niet vanuit China

Beste VPN voor een Duits IP: CyberGhost biedt niet alleen alles wat een topklasse VPN moet doen, maar het is ook een van de goedkoopste providers die er zijn. Gesteund door de beste geld-terug-garantie van 45 dagen in de branche, zal geen enkele andere VPN Duitse gebruikers beter bedienen.

2. NordVPN

NordVPN-logo

NordVPN is een service die het allemaal doet en het heel goed doet. Ze zijn een VPN waarmee anderen vaak worden vergeleken als een benchmarkstandaard.

Het begint allemaal met een enorm wereldwijd servernetwerk met 5645 servers in 58 landen. Daarvan zijn er 309 in Duitsland gevestigd.

De serverprestaties van NordVPN zijn uitstekend, evenals de verbindingsbeveiliging door het gebruik van 256-bit AES-codering en het OpenVPN-protocol.

Naast de locatie van het bedrijf in de privacyvriendelijke jurisdictie van Panama, is NordVPN ook een zero logging VPN en biedt het veel privacyfuncties zoals dubbele VPN-functionaliteit en een internet kill-schakelaar.

Toegang tot geografisch beperkt materiaal is altijd zeer consistent geweest met NordVPN en de service werkt met zowat elke contentprovider ter wereld, inclusief alle grote in Duitsland.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

Doet het allemaal: Voor een VPN die alles goed doet, zou NordVPN bovenaan je lijst moeten staan. U krijgt prestaties, elke denkbare VPN-functie, een eenvoudig te gebruiken client en dat alles voor een zeer betaalbare prijs.

3. PureVPN

PureVPN-logo

Als u naast Duitsland op zoek bent naar IP-adressen elders in de wereld, hoeft u niet verder te zoeken dan PureVPN. Met servers in 131 landen is hun netwerk ongeëvenaard. In Duitsland draaien ze momenteel 201 servers in vijf verschillende steden.

Prestaties zijn ook een van de sterke punten van PureVPN. Combineer dat met de gespecialiseerde servers van de provider om geoblocking te omzeilen, en je hebt een paradijs voor videostreamers.

De client-app van PureVPN ondersteunt meer dan 50 verschillende platforms en besturingssystemen. Als je het met internet kunt verbinden, is de kans groot dat het PureVPN zal gebruiken.

De klant komt ook met veel leuke extra’s. Wanneer u de VPN gebruikt, wordt u, naast versleuteling en beveiliging van militaire kwaliteit, ook beschermd door ingebouwde malwareblokkers en advertentieblokkers.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

Beste waarde voor Duitsland: Als u inhoud van zowel Duitsland als zowat elk ander land ter wereld op al uw apparaten wilt streamen, is PureVPN uw antwoord. En heb ik al gezegd dat de service een spotprijs is??

4. ExpressVPN

ExpressVPN-logo

Een van de beste allrounder VPN-providers op de markt, ExpressVPN is een andere geweldige keuze om een ​​Duits IP-adres te krijgen.

Van hun meer dan 3000 sterke servernetwerk, dat in totaal 95 landen bestrijkt, zijn er meer dan 100 op twee locaties in Duitsland. De serversnelheden zijn uitstekend en kunnen gemakkelijk high-definition videostreaming aan.

ExpressVPN ontgrendelt op betrouwbare wijze geo-geblokkeerde inhoud in Duitsland en elk ander land waar ze servers uitvoeren. Ze hebben een gebruiksvriendelijke client, uitstekende beveiliging en ondersteunen alles met een robuust niet-logbeleid.

Zoals ik in mijn recensie vermeld, is het enige nadeel van ExpressVPN de kosten. Maar hoewel ze iets duurder zijn, is dit een service die elke cent waard is.

En met een uitstekende 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie zonder vragen, is er geen risico om ze eens te proberen.

Voordelen
 • Een feature-rijke en intuïtieve client
 • Sterke back-end-technologie
 • Tal van servers en serverlocaties
 • Snelle en consistente verbindingssnelheden
 • Werkt met US Netflix
 • Eersteklas klantenondersteuning
Nadelen
 • Sommige geaggregeerde logging
 • Niet de goedkoopste

Grote reputatie: Wanneer u op zoek bent naar een gerespecteerde VPN-provider die uitstekende privacy en anonimiteit biedt, evenals de beste klantenondersteuning in het bedrijf, dan is ExpressVPN het.

5. Surfshark

Surfshark-logo

Hoewel ze een vrij nieuwe VPN-provider zijn, maakt Surfshark zeker indruk. Iedereen die met een VPN toegang wil tot Duitsland, moet ze op hun shortlist houden.

Om te beginnen heeft Surfshark servers in 63 landen, waaronder veel in Duitsland. Ze opereren vanuit de privacyvriendelijke jurisdictie van de Britse Maagdeneilanden, loggen niets in en bieden enkele van de beste beveiligingsopties in het bedrijf.

Dankzij hun snelle verbindingen en de mogelijkheid om geo-geblokkeerde inhoud te omzeilen, is Surfshark een uitstekende keuze voor het streamen van Duitse video-inhoud.

Surfshark is ook de enige provider die onbeperkte gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt. Dat is zeker het overwegen waard als u veel apparaten heeft waarop u uw VPN wilt gebruiken.

Voordelen
 • Uitstekende privacy en beveiliging zonder logboekregistratie
 • Geweldige serverprestaties
 • Ontgrendelt Netflix, BBC en vele anderen
 • Makkelijk te gebruiken cliënt
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Ondersteuning voor torrenting
 • Goedkoop
Nadelen
 • Inconsistente snelheid op enkele locaties
 • Vrij trage klantenondersteuning

Onbeperkte verbindingen: Surfshark biedt alle functies die elke VPN-gebruiker zich maar kan wensen. Met uitstekende serversnelheden, geweldige 24/7 ondersteuning en een zeer goedkoop abonnement ondersteund door een 30-dagen probleemloze terugbetalingsgarantie, zijn ze een provider waar je niet mis mee kunt gaan.

Wat zijn de voordelen van het verkrijgen van een Duits IP-adres?

Als Duits staatsburger die in het buitenland woont of reist, wilt u misschien een in Duitsland gevestigd IP-adres om onbeperkt toegang te krijgen tot uw bank- en financiële rekeningen bij instellingen zoals Deutsche Bank en Commerzbank.

Er zijn ook een hoop streaming-mediaservices die buiten Duitsland niet werken. Ze bevatten:

 • ARD Mediathek
 • Das Erste
 • DMAX.de
 • Netflix Duitsland
 • ProSieben
 • SAT 1. de
 • Sky Deutschland
 • ZDF

Als u hier in het buitenland toegang toe wilt hebben, is een IP-adres in Duitsland een must.

Een andere belangrijke reden voor het gebruik van een IP-adres uit Duitsland is dat het land het internet voor zijn burgers niet beperkt of censureert (in tegenstelling tot een verrassend aantal andere regeringen). Als je een Duits IP-adres gebruikt, heb je onbeperkt toegang tot alles online zonder filters.

Waarom een ​​Duitse DNS-server gebruiken?

Naast het gebruik van een Duits IP-adres, is het ook cruciaal om ervoor te zorgen dat je een Duitse DNS-server gebruikt.

Elke VPN-provider die ik hierboven heb aanbevolen, zorgt hiervoor voor u, maar als u met een andere service werkt, is dit iets om op te letten.

Een DNS, dat staat voor domeinnaamservice, is als het telefoonboek van internet.

Het zou voor ons onpraktisch zijn om het IP-adres te onthouden dat bij elke website hoort die we graag bezoeken. DNS-servers wijzen websitenamen toe aan IP’s, dus de eerste is het enige dat we moeten onthouden.

Maar naast het in kaart brengen van domeinnamen en IP-adressen van websites, kan een DNS-server ook aanwijzingen geven over uw locatie.

Als u een VPN gebruikt met een Duitse server, maar DNS-zoekopdrachten uitvoert tegen servers in Frankrijk, wordt u mogelijk nog steeds geblokkeerd voor sommige sites. Dit komt omdat websites kunnen zien welke DNS u om informatie vraagt.

Het gebruik van een Duitse DNS naast uw Duitse IP-adres lost dat op. Het wordt voor websites en services vrijwel onmogelijk om uw verkeer te zien als iets anders dan afkomstig uit Duitsland.

De twee gaan hand in hand. Zorg ervoor dat je beide gebruikt.

Waarom gratis VPN’s niet geweldig zijn voor een Duits IP-adres?

Er zijn veel VPN-services die beweren gratis te werken. U vraagt ​​zich misschien af ​​of het de moeite waard is om naar een van hen te gaan voor een IP-adres in Duitsland.

In het geval van gratis VPN’s geldt zeker het oude adagium van “je krijgt waar je voor betaalt”. Ze hebben de neiging om veel problemen te hebben, waaronder:

 • Zwakke versleutelingsnormen
 • Een gebrek aan privacy van gebruikers
 • Beperkte servers
 • Langzame snelheden
 • Werk zelden met geo-geblokkeerde inhoud
 • Opdringerige reclame
 • Roofzuchtige praktijken

Simpel gezegd, gratis VPN-services zijn allesbehalve. Net als betaalde VPN’s, moeten ze geld verdienen om te kunnen werken. Als ze je vertellen dat hun product gratis is, is de kans groot dat jij het echte product bent.

Gratis VPN’s verdienen vaak geld met hun aanbod door uw gebruikersgegevens te verkopen, advertenties in uw webbrowsers te injecteren en soms zelfs uw bandbreedte aan hackers te verkopen.

Hoe je het ook bekijkt, het is niet de moeite waard om een ​​Duits IP-adres op te offeren voor je veiligheid en privacy, vooral als dat IP-adres toch niet doet wat je wilt.

Andere manieren om een ​​Duits IP-adres te krijgen

Er zijn een paar andere manieren om een ​​Duits IP-adres te krijgen, wat handig kan zijn als u een zeer beperkt budget heeft of slechts zeer sporadische toegang nodig heeft. Geen van hen zal zo goed werken als een VPN, maar in het belang van volledige openbaarmaking bestaan ​​ze wel.

Tor Browser

De Tor-browser maakt gebruik van een door vrijwilligers beheerd, gecodeerd netwerk dat is ontworpen voor veilig, anoniem surfen op het web. Het wordt elke dag gebruikt door mensen over de hele wereld die censuur en toezicht willen verslaan en hun privacy online willen verbeteren.

Het kan worden gebruikt om een ​​Duits IP-adres te krijgen, maar dit zal standaard niet gebeuren. Een kleine aanpassing onder de motorkap, zoals beschreven in deze handleiding, is noodzakelijk. Het is niet ingewikkeld om aan de slag te gaan, maar het kan wat geduld vergen.

Er zijn echter een paar nadelen aan het gebruik van Tor om een ​​in Duitsland gebaseerd IP-adres te krijgen.

 1. Het kan uw internetverbinding aanzienlijk vertragen, vaak tot een punt waar zelfs browsen (laat staan ​​elke videostreaming) pijnlijk kan worden.
 2. Tor werkt alleen in de Tor-browser, dus het is geen oplossing voor niet-webgebaseerde services.
 3. Zoals eerder vermeld, heeft het een beetje technische installatie nodig om consistent een Duits IP-adres te geven.

Proxy-service

Een andere populaire manier om een ​​Duits IP-adres te krijgen, is door een proxyservice te gebruiken.

Hoewel een proxy op een vergelijkbare manier werkt als een VPN, is het nadeel dat ze niet bijna dezelfde beveiliging en privacy bieden.

Een proxy leidt uw webverkeer door een server op het openbare internet. Als die server zich in Duitsland bevindt, net als bij een VPN, krijg je een IP-adres in de provincie.

Maar omdat proxy’s in de meeste gevallen worden beheerd door gewone mensen zoals jij en ik, zijn ze behoorlijk onbetrouwbaar. Prestaties kunnen een probleem zijn en elke proxy die u gebruikt, kan op elk moment verdwijnen (bijvoorbeeld wanneer de persoon die het uitvoert zijn computer afsluit).

Met een proxy moet je er ook voor zorgen dat je DNS-server correct is ingesteld.

Zoals eerder vermeld, is een Duits IP-adres mogelijk ook niet voldoende om u toegang te geven tot bepaalde geografisch beperkte inhoud of services. De DNS-server die uw apparaat gebruikt, moet mogelijk ook in Duitsland zijn gevestigd.

Het komt neer op

Met een in Duitsland gevestigd IP-adres kunt u elke dienst en website gebruiken die gewoonlijk alleen toegankelijk is vanuit het land en kunt u Duitse inhoud streamen, waar ter wereld u zich ook bevindt. Het is net alsof je daar bent.

Een VPN is zonder twijfel uw beste optie om een ​​Duits IP-adres te krijgen. Geen enkele andere methode kan zijn voordelen, gebruiksgemak en vooral betrouwbaarheid evenaren. En met veel geweldige deals die momenteel worden aangeboden door enkele van de beste VPN-providers, zijn ze ook zeer betaalbaar.

Dit vind je misschien ook leuk:
 • De beste VPN’s voor Duitsland
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me