Kuinka estää Internet-palveluntarjoajaasi seuraamasta sinua

Internet-palveluntarjoajasi näkee oletuksena kaiken, mitä teet verkossa. Kaikki lähettämäsi ja ladatut tiedostot käyvät läpi niiden infrastruktuurin. He ovat täydellisesti sijoitettu välittäjä.


Kun heillä on tietosi, suurin osa asioista, joita palveluntarjoajasi tekee sen kanssa, on reilu peli. Se voidaan analysoida sen suhteen, kuka tietää mitä, myytiin eniten tarjoavalle tai luovutetaan viranomaisille pyydettäessä.

On kuitenkin joitain toimenpiteitä, jotka voimme kaikki estää Internet-palveluntarjoajien seurannan ja pysyä nimettömänä verkossa. Ja vaikka jotkut toimivat paremmin kuin toiset, jos arvostat yksityisyyttäsi etkä halua, että tietojasi kohdellaan valuuttana, jokin niistä on parempi kuin olla tekemättä mitään.

Mitä palveluntarjoajani voi nähdä ja seurata?

Välittäjänä tietosi matkalla Internetiin tai Internetistä Internet-palveluntarjoaja voi seurata melkein kaikkea verkkotoimintasi. Kun muodostat yhteyden Internetiin, teet niin heidän määrittämällä IP-osoitteella heidän laitteidensa ja verkonsa avulla.

Tämä antaa Internet-palveluntarjoajallesi erinomaisen aseman nähdä ja kirjata kaikki seuraavat:

 • Missä verkkosivustoissa tai palveluissa käyt (DNS-kyselyjen kautta)
 • Salaamattomien verkkosivustojen ja latausten sisältö
 • Salatun tiedon lähde
 • Fyysinen sijaintisi milloin tahansa käytät Internetiä
 • Kaikkien ajat ja päivämäärät

Kaikkien yllä olevien tietojen näkemisen lisäksi Internet-palveluntarjoajasi voi tietenkin myös sitoa kaiken Internet-palvelun tilinomistajan nimeen ja osoitteeseen (joka voi olla tai ei sinä olet).

Tietääkö Internet-palveluntarjoajat mitä verkkosivustoja selaan

Kyllä, Internet-palveluntarjoajat voivat selvittää, mitä verkkosivustoja selaat. Kaikissa tapauksissa he tietävät käymäsi sivuston osoitteen, kun se tapahtui, ja siitä kuinka paljon tietoja olet vetänyt siitä.

Jos verkkosivusto käyttää HTTP-protokollan suojattua versiota (voit kertoa tämän, jos osoite alkaa merkinnällä https: //), yllä oleva kaikki on mitä palveluntarjoajasi voi saada. Kaikki muut tiedot ovat salattuja ja lukemattomia.

HTTPS voi piilottaa joitain Internet-toimintoja Internet-palveluntarjoajilta

Jos kuitenkin käytät suojaamatonta verkkosivustoa (jota paljon sivustoja on edelleen), mikään lataamistasi tiedoista ei ole salattu, ja palveluntarjoajasi voi nähdä kirjaimellisesti kaiken.

Kuinka piilottaa Internet-toiminnan Internet-palveluntarjoajilta

Internet-palveluntarjoajasi tarkkailee, tiedämme sen nyt. Jos, kuten minä ja suurin osa Internetin käyttäjistä, olet vaivautunut Internet-palveluntarjoajan valtavaan käyttöoikeuteen siihen, mitä teet verkossa, sinulla on vaihtoehtoja estää heitä seuraamasta kappaleitaan.

On neljä tapaa, joilla voit estää Internet-palveluntarjoajien seurannan ja piilottaa Internet-toimintasi. Ne ovat seuraavat (järjestetty suurimmasta vähiten tehokkaaseen).

Käytä VPN: tä

Tyypillisin tapa lopettaa Internet-palveluntarjoajien seuranta on käyttää virtuaalista yksityistä verkkoa (VPN). Sitä voidaan käyttää missä tahansa laitteessa, tietokoneesta tai älypuhelimesta reitittimeen tai älytelevisioon.

Käytät VPN-yhteyttä yhdistämällä laitteen VPN-palvelimeen. Tämä yhteys on täysin salattu. Joten vaikka kaikki lähettämäsi ja vastaanottamasi tiedot kulkevat edelleen Internet-palveluntarjoajan verkon kautta, heillä ei ole mitään keinoa selvittää mitä se on.

Internet-palveluntarjoajalle se on kaikki ahne. He eivät tiedä millä verkkosivustoilla vierailet tai mitä tietoja olet lataamassa.

Kaavio siitä, kuinka VPN suojaa sinua Internet-palveluntarjoajaltasi

Myös VPN: t astuvat askeleen pidemmälle. He vaihtavat ISP: lle osoitetun IP-osoitteen VPN-palvelimelle kuuluvalle.

IP-vaihto tarkoittaa, että millään verkkosivustolla tai verkkopalvelulla, jota käytät, ei ole aavistustakaan siitä, että he todella puhuvat sinulle. He ajattelevat myös, että olet sijainnissa missä tahansa VPN-palvelin (joka voi olla aivan eri maassa), ei missä sinä olet.

VPN: n käytön haittapuoli on, että siirrät yksityisyyden suojaamisen taakkaa Internet-palveluntarjoajalta VPN-palveluntarjoajalle. Kun muodostat yhteyden heihin, VPN: llä on sama kyky seurata online-toimintaa kuin ISP: llä aiemmin.

Tästä syystä on kriittisen tärkeää valita VPN, jolla on tiukat kirjautumattomuuden käytännöt ja seurantatiedot siitä pitämisestä. Niin kauan kuin olet valinnassa varovainen, ei ole muuta tapaa pysyä nimettömänä verkossa ja jättää palveluntarjoajasi pimeässä kuin VPN: n kanssa.

Käytä Tor

Toinen erinomainen tapa estää Internet-palveluntarjoajaasi seuraamasta online-toimintaa on Torin käyttö. Se on salattu verkko, joka on suunniteltu alusta alkaen erityisesti käyttäjän yksityisyyttä varten.

Tor käyttää sipulireititykseen tunnettua tekniikkaa. Se luo satunnaistetun polun tietosi ja vie sen useiden solmujen (tai palvelimien) kautta, jotka sijaitsevat missä tahansa maailmassa, ennen kuin ne saavuttavat lopullisen määränpäänsä.

Kuten VPN: t, kaikki Tor-verkossa olevat ovat salattuja. Joten jälleen kerran, Internet-palveluntarjoajallasi ei ole mitään keinoa saada selville missä käyt verkossa tai mitä lataat.

Kaavio siitä, kuinka Torin käyttö voi estää Internet-palveluntarjoajan seurannan

Torin ongelmana on, että se toimii vain selaamiseen. Et voi suojata sitä muilla ohjelmilla (kuten BitTorrent-asiakas) tai laitteilla (kuten tablet-laitteella).

Se on myös tunnetusti hidas ja saattaa vähentää Internet-yhteytesi indeksointiin. Tuhannet Tor-verkon muodostavat solmut toimivat vapaaehtoisesti ja valitettavasti käytetty laitteisto on usein parhaimmillaan keskinkertainen.

Käytä välityspalvelinta

Hieman harvemmin käytetty, vaikkakin edelleen laajalti käytetty menetelmä, jotkut meistä päättävät lopettaa Internet-palveluntarjoajien tiedonkeruun on välityspalvelin.

Välityspalvelin, kuten VPN, reitittää Internet-liikenteesi palvelimen kautta, estäen Internet-palveluntarjoajaasi selvittämästä mitä online-resursseja käytät. Siinä kuitenkin loppuu yhtäläisyydet.

Välityspalvelimien kaavio piilottaa selaushistorian ISP: ltä

Välityspalvelimet eivät käytä salausta. Joten vaikka Internet-palveluntarjoajasi ei näe mihin olet muodostanut yhteyttä, he voivat silti analysoida tietosi sisältöä.

Jos esimerkiksi lataat jotain mitä sinun ei pitäisi olla, he tietävät.

Kuten Tor-solmuissa, useimpia välityspalvelimia hoitavat myös vapaaehtoiset. Salaus puuttuu, joten tietosi voidaan käsitellä välityspalvelimen tasolla. Jos käytät välityspalvelinta epäluotetusta lähteestä, saatat jonain päivänä löytää laitteesi tartunnan haittaohjelmilla (se on suhteellisen harvinainen ja äärimmäinen tapaus, mutta niin tapahtuu).

Käytä HTTPS: ää

Lopuksi, tärkein asia, jonka avulla voit estää Internet-palveluntarjoajaasi seuraamasta toimintaasi, on yhteydenotto verkkosivustoihin, jotka käyttävät HTTPS-protokollaa.

HTTPS salaa yhteyden selaimesi ja käymäsi verkkosivuston välillä. Mutta kuten aiemmin mainittiin, Internet-palveluntarjoajasi voi silti löytää melko vähän tietoa tekemästäsi.

He tietävät kaikkien käymäsi verkkosivustojen osoitteet. Internet-palveluntarjoajasi tietää myös tarkalleen, kun muodostat yhteyden sivustoon ja kuinka paljon tietoja olet ladannut siitä.

Silti HTTPS-yhteydet tarjoavat ainakin pienen määrän yksityisyyttä, joten on hyvä idea käyttää niitä milloin tahansa. Se on paljon parempi kuin ei mitään.

Siellä on selainlaajennus, jota voit käyttää myös nimeltään HTTPS Everywhere. Se ottaa automaattisesti käyttöön suojatun yhteyden, jos verkkosivusto tukee sitä.

Voit yhdistää HTTPS-käytön myös välityspalvelimiin, jolloin saat jotain, joka melkein muistuttaa VPN: ää. Entinen toimittaa salauksen ja estää Internet-palveluntarjoajien tietojen tarkastamisen, jälkimmäinen piilottaa Internet-palveluntarjoajaltasi online-resurssin, johon olet yhteydessä.

Lisätietoja VPN: istä ja ISP-seurannasta

Yllä olevista neljästä vaihtoehdosta, joilla ISP-seurantaa ja seurantaa pidetään loitolla, VPN: t ovat kaikkein täydellisin ja kätevin ratkaisu. Se on se mitä useimmat ihmiset (minä mukaan lukien) pyrkivät vetovoimaan kohti. Sellaisenaan kaivataan niitä hieman enemmän.

Mitä Internet-palveluntarjoajani näyttää, kun käytän VPN-verkkoa

Kun käytät VPN-verkkoa, Internet-palveluntarjoajasi ei näe millä verkkosivustoilla vierailet tai mitä verkkopalveluita käytät. Se ei myöskään voi tutkia lähettämiäsi tai vastaanottamasi tietoja. Ainoa mitä se voi nähdä, on salattu tieto, joka kulkee laitteen ja palvelimen välillä.

Toisin sanoen, kun olet muodostanut yhteyden VPN-verkkoon, Internet-palveluntarjoaja näkee joukon salaamattomia räikeitä, jotka ovat menossa tai tulevat tuntemattomaan sijaintiin Internetissä.

Tietääkö palveluntarjoajani, että käytän VPN-verkkoa

Ellet ota tiettyjä toimenpiteitä piilottaaksesi VPN-käytön, Internet-palveluntarjoajasi voi selvittää, että käytät yhtä (olettaen tietysti, että he haluavat näyttää).

Yksi bitti dataa, jonka Internet-palveluntarjoajasi tietää, on VPN-palvelimen IP-osoite, johon olet yhteydessä. Ei ole vaikeaa selvittää, onko palvelin todella VPN-palvelin ja sieltä, mihin palveluntarjoajaan se kuuluu.

VPN-verkot ovat kuitenkin täysin laillisia suurimmassa osassa maita, enkä ole koskaan kuullut Internet-palveluntarjoajasta, joka rankaisee asiakkaita yhden käytöstä.

Entä jos asut jossain, jossa VPN: n käyttö ei ole sallittua? Tai jos et jostain syystä todella halua, että Internet-palveluntarjoajasi tietää, että käytät VPN-verkkoa?

Kummassakin näistä tapauksista monet tarjoajat tarjoavat ja hämärtävät VPN-palvelun. Erityistä tekniikkaa käyttämällä ne voivat estää VPN: n havaitsemisen ja antaa heidän liukastua minkä tahansa Internet-palveluntarjoajan tutkan alle.

Voiko Internet-palveluntarjoaja estää VPN: t

Teoriassa kyllä, palveluntarjoajasi voi ehkä estää VPN: n. Käytännössä siitä ei tarvitse huolehtia, etenkin maissa, joissa VPN: n käyttö on laillista.

Se, voidaanko VPN-yhteys estää, riippuu lähinnä siitä, mitä protokollaa käytetään. Esimerkiksi PPTP on helppo kohde. Se käyttää yhtä porttia, jonka kaikki palomuurit voivat helposti estää.

Mutta muut protokollat ​​voivat olla paljon vaikeampia sulkea pois. Ota OpenVPN (jota lähes kaikki palveluntarjoajat tukevat). Se voidaan määrittää käyttämään mitä tahansa mielivaltaista porttia ja joko TCP: tä tai UDP: tä, mikä tekee siitä paljon liikkuvan kohteen.

OpenVPN voidaan jopa asettaa toimimaan TCP-portissa 443, missä normaali HTTPS-selaaminen tapahtuu.

Vaikka käytätkin VPN-verkkoa, näyttää siltä, ​​että olet juuri käymässä verkkosivustolla, joka käyttää HTTPS: ää (ajattele Gmail tai verkkopankkisi). Ja koska tämän sataman estäminen estäisi näitä palveluja toimimasta, sen tekeminen ei oikeastaan ​​ole vaihtoehto.

Kuinka käyttää VPN: tä Internet-palveluntarjoajan valvonnan estämiseksi

Asennus VPN: n kanssa ja Internet-palveluntarjoajan estäminen vakoilemasta sinua on melko helppoa. Tässä on vaiheet:

 1. Löydä tarpeitasi parhaiten vastaava VPN-palveluntarjoaja. Tässä on joitain huomioitavia seikkoja, kun valitset yhden, ja jos olet kiinnostunut, luettelo hyvistä palveluista, joita voit käyttää lähtökohtana haussa.
 2. Tilaa palvelu.
 3. Lataa ja asenna asiakkaasi valitsemasi palveluntarjoajan verkkosivustolta laitteellesi tai alustallesi. Kaikissa parempissa VPN: issä on ohjelmisto ainakin Windowsille, MacOSille, Androidille ja iOS: lle.
 4. Käynnistä asiakas ja valitse palvelin, johon yhteys muodostetaan. Kumpi valitset riippuu siitä, mitä yrität tehdä. Esimerkiksi nopeimman mahdollisen yhteyden saamiseksi haluat todennäköisesti vain palvelimen, joka on lähellä sijaintiasi. Yhdysvaltain Netflixin estämiseksi haluat kuitenkin palvelimen Yhdysvalloissa.
 5. Olet valmis. Käytä Internetiä kuten yleensä. Kaikkien pitäisi toimia samoin kuin ilman VPN: tä, paitsi että palveluntarjoajasi ei voi enää seurata liikennettäsi.

On myös syytä huomata, että monilla palveluntarjoajilla on mahdollisuus käynnistää asiakas ja muodostaa yhteys VPN: ään automaattisesti, kun kytket laitteen päälle. Vaihtoehto on harkita, aiotko pitää Internet-palveluntarjoajasi pimeässä koko päivän joka päivä.

Voinko käyttää ilmaista VPN-verkkoa ISP-seurannan lopettamiseen

Ilmaiset VPN: t voivat olla hankalia. On olemassa muutamia kunnollisia, mutta valtaosasta sinun tulisi olla poissa. Niiden käyttäminen voi olla yhtä huono, ellei jopa pahin, kuin vain antaa Internet-palveluntarjoajallesi seurata liikennettä.

Yksi asia, jota ilmainen palveluntarjoaja ei ole, on hyväntekeväisyys. Heidän täytyy ansaita rahaa ja tehdä niin usein seuraamalla ja myymällä käyttäjän toimintaa. Ja juuri sitä yrität välttää sulkemalla Internet-palveluntarjoajasi.

Tiedot myydä voivat olla vain jäävuoren huippua. Saatat joutua käsittelemään myös mainosten injektiota, heikkoa salausta ja hidasta suorituskykyä. Ilmaisten VPN: ien ja maksettujen VPN: ien välillä on paljon eroja, jotka kallistavat asteikkoja viimeksi mainittujen käyttöön, kustannuksista huolimatta.

Lopulliset ajatukset

Internet-palveluntarjoajasi näkee kaikki ja tietää kaiken siitä, mitä teet verkossa. Yksityisyyttä ja nimettömyyttä ei ole olemassa. Mutta tiedät nyt, että voit tehdä asialle jotain.

Internet-palveluntarjoajien seurantaa voidaan estää ja piilottaa Internet-toiminnot siitä. Ja riippumatta siitä, päätätkö käyttää VPN: ää, Toria tai mitä tahansa muuta mainittua menetelmää, yksi asia on varma. Palaat hallintaan, niin kuin sen pitäisi olla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map