La Guia dels pares per a la seguretat d’Internet per a nens |


Per què és necessària la seguretat cibernètica per a nens??

És força senzill: Internet no és tan segur com a tots ens agradaria creure que ho és. És cert que els nens i adolescents poden passar una bona estona al web i aprendre moltes habilitats útils. Tanmateix, la realitat és que Internet està plena d’amenaces en línia i ciberdelinqüents que només esperen per aprofitar la ingenuïtat d’un nen o d’un adolescent..

A continuació, es mostra una llista dels problemes més habituals que poden tenir els nens i adolescents en línia:

1. Ciberassetjament

Si no coneixeu el ciberassetjament, és quan la gent utilitza comunicacions electròniques en línia i per amenaçar, intimidar i espantar els nens i adolescents. També poden adreçar-se a persones grans, però els nens i adolescents solen ser les víctimes principals. Qualsevol dels següents pot representar el ciberassetjament:

 • Difondre rumors falsos sobre algú a les xarxes socials, mitjançant aplicacions de missatgeria i missatges de text.
 • Envia amenaces i missatges significatius a algú mitjançant les xarxes socials, trucades telefòniques i missatges i correus electrònics.
 • Realitzar fotografies / vídeos antipàtics, privats i / o vergonyosos d’algú i difondre-les en línia.
 • Entrar al compte en línia d’algú (normalment un compte de mitjans de comunicació social) i utilitzar-lo per enviar missatges maliciosos, violents o sexuals a altres persones, mentre es presenta com a persona.
 • Sembla ser algú més en plataformes en línia perjudicar la seva imatge i reputació.
 • Envia missatges sexuals de manera agressiva a algú que no els vol.

Potser penseu que el vostre fill no acabarà sent víctima de ciberassetjament, però considereu-ho: més de la meitat dels nens i adolescents han denunciat no només maltractament a Internet, sinó que aproximadament la mateixa quantitat d’ells també han participat en ciberassetjament. A més, més de un jove de cada tres ha estat víctima d’amenaces cibernètiques.

“Això no està bé. Si passés alguna cosa així, el meu fill em diria. “

No exactament. Les mateixes estadístiques també mostren que més de la meitat dels joves no ho diran als seus pares quan esdevinguin víctimes del ciberassetjament. Es podrien avergonyir de fer-ho, podrien ser xantatges per mantenir-se en silenci o, simplement, tenir por que es posin en problemes a causa d’això.

L’objectiu final d’un Cyberbully és en definitiva:

 • Convèncer un nen o adolescent perquè faci alguna cosa il·legal o sexual fent xantatge.
 • Pressioneu-los perquè comparteixin informació confidencial amb ell (com els detalls de la targeta de crèdit dels seus pares).
 • Empeny el nen / adolescent fins al punt que estigui disposat a fer-se mal, o fins i tot a suïcidar-se.

2. Depredadors sexuals

Els depredadors sexuals solen utilitzar Internet per trobar i combatre possibles víctimes. Abúsen la innocència dels nens i adolescents, fingint ser una altra persona (com algú de la seva edat) i fingint ser un nou amic potencial per a ells. L’objectiu principal dels depredadors sexuals en línia és aconseguir la confiança dels vostres fills fins al punt en què puguin convèncer-los perquè es trobin en persona.

Viousbviament, si això passa, el vostre fill pot acabar víctima de tràfic sexual o pitjor. A més, és possible que un depredador sexual aconsegueixi convèncer-lo perquè participi també amb els seus amics. Malauradament, això sol passar de tant en tant, amb un de cada 20 nens admetent haver organitzat una reunió secreta amb algú que es van trobar en línia..

3. Totes les publicacions en línia de qualsevol nen

Els nens i adolescents sovint no entenen que si publiquen alguna cosa en línia, és probable que romanguin allà per sempre o fins que Internet s’esfondri. El simple fet és que la web no té cap botó de “Eliminar”, de manera que qualsevol cosa que publiqueu a ella quedarà allà. Segurament, es pot suprimir una publicació, una foto o un vídeo vergonyós, però si algú aconsegueix fer una captura de pantalla o guardar-la abans de fer-ho, no es pot fer res sobre això..

Els nens i adolescents petits, òbviament, no pensaran en què pot pensar un futur empresari o cònjuge sobre el que publiquen a Internet sota el seu nom real. Aquesta manca de previsió pot, i probablement, acabarà per picar-los en el futur. A més, poden publicar el tipus d’informació (com el seu lloc actual) que pot facilitar que els delinqüents els puguin orientar.

4. Malware i virus

Els nens i adolescents poden descarregar maliciosos i virus per accident sense que en siguin conscients. Els fitxers maliciosos es poden disfressar com a videojoc més recent, l’àlbum del seu cantant favorit o fotografies sexuals explícites i un altre contingut. Normalment no consideren la possibilitat que un fitxer pugui contenir alguna cosa maliciosa, per la qual cosa no pensen que hi pugui haver conseqüències si interactuen amb ells.

Per això, els seus dispositius –i, en conseqüència, els vostres dispositius si els utilitzen– poden acabar infectats amb tot tipus de programari maliciós com spyware, keyloggers i adware. Si això succeeix, podeu estar segur que la informació personal i financera dels vostres fills i filles serà robada i venuda al web profund.

5. Contingut violent i sexual

Internet està plena de coneixements, però també és plena de continguts sexuals i violents gràfics, que no poden ser apropiats per a qualsevol, especialment per a nens i adolescents joves. Malauradament, els resulta força fàcil trobar aquest contingut al web o simplement accedir-hi per error. Segons la investigació, al voltant del 93% dels nois i el 62% de les nenes van estar exposats a contingut sexual durant els seus adolescents. A més, el 66% dels usuaris en línia de 10 a 17 anys que van estar exposats a pornografia en línia van estar exposats sense voler.

Si els vostres fills estan exposats a alguna cosa així, els podria afectar de forma psicològica negativa. La forma en què interactuen amb els seus amics i els seus interessos amorosos es podria perjudicar significativament, cosa que, al seu torn, pot fer que els vostres fills es deprimeixin. A més, aquest tipus de contingut també pot contenir programari maliciós o virus.

6. Phishing (i altres estafes)

Els adults són susceptibles de phishing, de manera que us podeu imaginar quins són els objectius fàcils dels nens i adolescents. I els estafadors no s’ho obliden de fer-ho, ja que és una manera senzilla d’aconseguir allò que volen: informació i dades financeres identificables personalment, com ara números de targeta de crèdit, dades de compte bancari i credencials d’inici de sessió al compte bancari..

Els estafadors de phishing solen apropar-se a nens i adolescents a les xarxes socials, però també poden intentar enviar-los correus electrònics. En lloc de reclamar que representen un banc, podrien dir que són d’una empresa de videojocs, representen algun artista conegut o potser afirmen que són un agent de policia per intentar-los espantar per revelar informació sensible.

9 maneres de millorar la seguretat a Internet per a nens

Segons la nostra pròpia investigació, i el que hem escoltat d’altres pares, aquí teniu els consells de seguretat d’Internet més útils per a nens i adolescents:

1. Parlem de ciberbullying amb ells obertament

Una de les raons principals per a què els nens i adolescents víctimes de ciberassetjament no parlin és la vergonya i la por. Tenen por que puguin tenir problemes per això, i els fa vergonya que hagin estat víctimes d’una cosa així.

És per això que heu de ser 100% transparents quan discutiu aquest tema. Han de saber que no és una cosa que només els passi i que, certament, no és normal. A més d’això, també han d’entendre completament que hi ha solucions a la ciberbullying i maneres d’evitar-ho. I que sempre poden recórrer cap a tu per ajudar.

També heu de dedicar-vos el temps per veure quin és l’estat legal del ciberassetjament al vostre país. Si podeu contactar amb les autoritats al respecte, assegureu-vos que també els informeu els vostres fills. El coneixement que també poden recórrer a un agent de policia per ajudar-se en el tractament de ciberassetjament probablement els donarà més confiança, esborrarà l’estrès i la por (o alguna cosa) i els farà més propensos a prendre mesures contra els seus assetjaments..

En cas que el vostre fill sigui assetjat per Internet, feu fotos o captures de pantalla dels missatges. No els suprimeixis, en el futur poden ser proves útils. Si coneixeu la identitat de l’assetjat i té una edat del vostre fill, poseu-vos en contacte amb els pares.

Si voleu una visió més detallada de què és el ciberassetjament i com podeu protegir els vostres fills d’aquests, consulteu aquesta guia.

2. Instal·leu programes Antivirus / Antimalware segurs als seus dispositius

Podeu (i heu de) parlar amb els vostres fills sobre programari maliciós: què és, com es poden infectar els seus dispositius i quin tipus de dany pot causar. Per encertar, normalment seria suficient que només esmentin que ja no podran utilitzar el seu ordinador, consola de jocs o telèfon mòbil a causa del malware.

Però, fins i tot si coneixen plenament els perills del programari maliciós, això no vol dir que no hi hagi cap risc (per petit que sigui) de descarregar accidentalment un fitxer maliciós o accedir a un enllaç infectat per programari maliciós. Anem a la cara: si veuen un missatge que diu que poden obtenir el seu joc, els seus àlbums o els seus programes de forma gratuïta, és probable que no ho pensin dues vegades.

Així, per evitar aquestes situacions i garantir la seguretat a Internet per als nens, el millor és instal·lar programari antivirus / antimalware a tots els vostres dispositius. No us deixeu enganyar pel nom: tant els antivirus com els programes antimalware fan el mateix. Al capdavall, un virus és un tipus de programari maliciós.

Hi ha molts proveïdors de programari antivirus / antimalware per triar, però les nostres recomanacions són Malwarebytes i ESET.

3. Instal·leu VPNs als seus dispositius & Els ensenya sobre VPN

No esteu segur de què és una VPN? L’acrònim és Xarxa privada virtual i és un servei en línia que us permet ocultar la vostra adreça IP i xifrar el trànsit en línia. Si expliquéssiu al vostre fill, el podríeu descriure com una eina que us manté segur en línia i que us assegureu que la gent no us pot espiar..

Com proporcionaria una VPN la ciberseguretat als nens? Bastant simple: el servei xifrarà tot el trànsit d’Internet, que pot resultar útil quan utilitzen WiFi pública. Posem-ho en pràctica: els nens i adolescents utilitzaran WiFi pública sense tenir en compte que no tingui seguretat i que ningú pugui supervisar les seves activitats en línia. Sí, això significa que un criminal cibernètic podria robar fàcilment el seu correu electrònic, el compte de mitjans socials i les credencials d’inici de sessió del compte bancari.

Una altra manera que una VPN ajudaria a garantir la seguretat d’Internet per als nens és en ocultar les seves adreces IP. Per què és tan important? Com que les seves ubicacions geogràfiques estaran ocultes d’aquesta manera, els llocs web ombrívols i els hackers no podran controlar aquest tipus d’informació. A més, no podrien utilitzar les seves adreces IP per esbrinar coses com:

 • En quin país viuen els vostres fills.
 • De quina ciutat són els vostres fills.
 • Qui és el vostre ISP.

Per descomptat, haureu d’explicar als vostres fills per què és necessari utilitzar una VPN. Podeu esmentar els avantatges que hem descrit anteriorment, però és millor si us centreu en avantatges que podrien ressonar més amb ells:

 • Una VPN els oferiria una millor experiència de joc. Ja no haurien de preocupar-se per les restriccions a la regió, les prohibicions d’IP, els atacs DoS / DDoS, la prohibició de jocs i els temps i retard elevats. A més, els hauria deixat jugar a alguns jocs nous abans que es publiquessin al vostre país.
 • Una VPN pot ajudar els vostres fills a ocultar geo-blocs que els poden impedir veure els programes, dibuixos animats i pel·lícules que vulguin. Per exemple, tindrien un accés fàcil a Netflix, independentment d’on estiguin al món.

Amb tota aquesta informació, us serà més fàcil ensenyar als vostres fills per què han de tenir instal·lats clients i aplicacions VPN als seus dispositius i executar-los sempre que accedeixin al web. Fins i tot podeu configurar una VPN al router de casa si voleu assegurar-vos que totes les connexions en línia dels vostres fills i filles estiguin segurs a casa en qualsevol dispositiu..

CactusVPN – La millor manera de garantir la seguretat a Internet per a nens i adolescents

Oferim un servei VPN molt fàcil d’utilitzar. Tant vosaltres com els vostres fills no tindreu problemes per acostumar-se al nostre disseny fàcil d’utilitzar. A més, el nostre servei funciona a diverses plataformes.

En termes de seguretat cibernètica per a nens, la nostra VPN ve equipada amb un xifrat de gran nivell militar, pot prevenir les fuites DNS, compta amb un interruptor Kill (de manera que els vostres fills estiguin protegits, encara que puguin sorgir problemes de connexió) i ofereix accés a altament Protocols VPN segurs (SoftEther, IKEv2, OpenVPN, SSTP).

També oferim una garantia de devolució de 30 dies un cop escolliu un pla de subscripció.

4. Doneu-li als vostres fills directrius clares per a les xarxes socials

No podeu esperar que els vostres fills sàpiguen automàticament com han d’actuar a les xarxes socials, sobretot quan veuen que tothom actua tan imprudentment. Per això, heu de dedicar-vos un temps per ensenyar als vostres fills una etiqueta de comunicació social adequada i segura. Bàsicament, cal que expliqui com:

 • No hauria de fer públic el seu parador tot el temps.
 • Heu d’ignorar les sol·licituds d’amics i missatges de persones que desconeixen.
 • Mai no hauria de compartir massa dades personals i financeres amb persones desconegudes o ni tan sols amb els seus amics de les xarxes socials.
 • Hauria de bloquejar qualsevol persona que actuï massa ombrívol, agressiu o intimidant.
 • Ha de mantenir la informació personal (com ara adreça física, adreça de correu electrònic o número de mòbil) fora dels seus perfils de xarxes socials.
 • Mai haureu de compartir fotos o vídeos explícits d’ells mateixos (ni ningú que coneguin) a les plataformes de xarxes socials.
 • Mai han d’interaccionar amb enllaços ombrívols i fitxers adjunts que podrien rebre a la safata d’entrada o veure a les publicacions d’altres persones.

A més, us recomanem que feu temps per ajudar els vostres fills a fer que els seus perfils de xarxes socials siguin el més privats possibles. A continuació, es mostren algunes guies útils per a la majoria de plataformes:

 • Facebook
 • Instagram (i també aquest enllaç)
 • Què tal
 • Twitter
 • Snapchat

5. Utilitzeu els controls parentals quan estiguin disponibles

La configuració dels controls parentals és una de les normes de seguretat d’Internet més importants per als nens. T’ajuda a bloquejar l’accés a llocs web nocius, configurar un toc de queda d’Internet i controlar el que fan els teus fills a Internet. Sona una mica massa Gran germà? Potser, però és un pas necessari per garantir que els vostres fills gaudeixin d’una experiència en línia segura i saludable.

Gairebé tots els dispositius i el sistema operatiu us permeten configurar controls parentals, però heu de plantejar-vos tenir un encaminador que també tingui controls parentals integrats. A continuació, es mostra una llista d’opcions potencials:

 • Router Límits Mini
 • Asus AC3100
 • Cercle amb Disney
 • Nighthawk AC1900
 • Linksys AC1750

A més d’això, també hi ha diverses aplicacions de control parental que podeu utilitzar per facilitar la vostra feina. A més de fer el que poden fer les funcions de control parental, aquestes aplicacions també et permeten supervisar missatges, accedir a vídeos i fotos, supervisar la ubicació del teu fill i controlar les descàrregues d’aplicacions i les compres / compres integrades a l’aplicació..

Ara mateix, les millors aplicacions de control parental a utilitzar són TeenSafe, MMGuardian, Net Nanny i WebSafety.

6. Utilitzeu Navegadors / motors de cerca per a nens

Els navegadors i motors de cerca adaptats als nens són perfectes per a nens petits. Tot i que la majoria dels navegadors i motors de cerca són fàcils d’utilitzar i són relativament segurs, no són exactament ideals per als nens. Si no us agafeu el temps per configurar correctament els motors de cerca (com ho comentarem a continuació), els vostres fills podran veure resultats explícits i obscens, intencionadament o per accident..

Per exemple, si utilitzen Bing, és possible que tinguin suggeriments de cerca preocupants, com ara la pornografia infantil.

Algunes bones opcions inclouen:

 • Enigma
 • KidRex
 • KidsSearch
 • Cerca de nens segurs
 • Sandbox (iOS)
 • Navegador d’Internet segur per a nens (Android)

7. Configureu els motors de cerca per mostrar resultats segurs

“Què passa si els meus fills són massa grans per utilitzar navegadors adaptats als nens?”

En aquest cas, el millor és configurar tots els motors de cerca instal·lats als vostres dispositius i els dispositius dels vostres fills perquè només mostrin resultats segurs. Si no ho feu, els vostres fills podran veure contingut nociu.

A continuació, es mostren algunes instruccions útils per assegurar-se que els motors de cerca només mostrin resultats segurs:

 • Google
 • Bing
 • Yahoo!

8. Ajudeu els vostres fills a obtenir contrasenyes fortes

L’últim que hauria de necessitar el vostre fill és que algú entri al seu compte de xarxes socials i, mentre es planteja com a ells, digui coses dolentes als seus amics i persones que coneixen. Per descomptat, es pot esborrar eventualment, però el dany ja es farà. El vostre fill perdrà amics, es convertirà en un social social en molts cercles i potser fins i tot serà perjudicat físicament..

És un exemple entre molts. Per exemple, un estafador podria introduir-se al compte d’estalvi del vostre fill.

Una bona manera d’evitar que passi una cosa com aquesta (a més d’ensenyar-los a evitar el phishing, però tornarem a això en un segon) és assegurar-nos que el vostre fill utilitzi contrasenyes potents per protegir els seus comptes. Això no vol dir que no saben quines són les contrasenyes ni com utilitzar-les, però probablement no coneixen la majoria de les directrius de seguretat de la contrasenya. Per tant, heu de ser els que els ajudeu en això.

En cas que no en sabeu prou sobre la seguretat de la contrasenya, no us preocupeu, ja tenim aquí un article detallat sobre aquest tema. L’ideal seria que hàgiu de superar els principals consells per crear una contrasenya forta amb el vostre fill i ensenyar-los a no utilitzar la mateixa contrasenya per a tots els comptes i a com utilitzar els gestors de contrasenyes també.

9. Ensenyeu-los els fonaments bàsics de la pesca

No podeu esperar que el vostre fill sigui capaç (ni tan sols tingui interès) d’entendre completament què és el phishing i el seu funcionament. Tanmateix, almenys heu d’intentar que entenguin la idea principal: que els desconeguts intentaran fer servir la seva innocència en el seu avantatge i enganyar-los a revelar informació sensible (com les seves credencials d’inici de sessió bancària o de comptes socials) o interactuar amb enllaços i fitxers adjunts maliciosos.

Heu d’anar amb compte com s’aborda aquest tema si el vostre fill és adolescent. No ho oblideu: estan a la seva fase rebel i sovint rebutjaran qualsevol consell que vulgueu oferir. Per tant, no equivoqueu en abordar aquest tema amb un to d’autoritat i tractar el vostre fill com, ja ho sabeu, un nen real. Parla amb ells com un adult i explica que els perills de la pesca no poden afectar greument la seva posició social i el seu futur.

No haureu de fer una conferència sobre phishing, però parlar amb els vostres fills sobre els principals signes, objectius i dosificacions i el fet de phishing és un bon començament. Si no coneixeu prou bé el phishing, podeu passar-los junts. Aquí teniu una guia que hem escrit sobre caça de pesca (phishing) i altres amenaces. Heu de trobar la major part de la informació que necessiteu allà mateix.

Al costat d’aquesta informació, també heu de saber que els estafadors de phishing que s’adrecen a nens joves i adolescents solen utilitzar els mitjans socials més que el correu electrònic o el telèfon. També podria semblar ser algú de la seva edat, generalment del sexe oposat.

A més d’ensenyar als vostres fills a no confiar cegament en els estranys i com detectar estafadors, també hauríeu d’utilitzar extensions anti-phishing. Els que proporciona Stanford són molt fiables.

Seguretat a Internet per a nens: per resumir-ho tot

Tenir accés a contingut en línia és important per a gairebé qualsevol persona avui dia, inclosos nens i adolescents. És com fan els deures, parlen i mantenen el contacte amb els amics i passen el temps lliure.

Tanmateix, si voleu assegurar-vos que els vostres fills gaudeixin d’una experiència en línia decent, heu d’aprendre a mantenir-los en seguretat. Al cap i a la fi, hi ha moltes amenaces que s’ocupen a la xarxa, com ara ciberbullies, programari maliciós, depredadors sexuals, phishing, estafes i contingut violent i pornogràfic. Sense oblidar el que publiquen els vostres fills en línia i quina informació que comparteixen sempre poden funcionar en desavantatge en el futur.

Com s’ofereix seguretat d’Internet per a nens i adolescents? Bé, no és una solució senzilla, però podeu obtenir bons resultats si us ateneu a aquestes directrius:

 • Instal·leu programari antivirus / antimalware als vostres dispositius i als vostres fills.
 • Assegureu-vos que els vostres fills familiaritzin amb el funcionament del phishing i les estafes.
 • Instal·leu les VPN als dispositius dels vostres fills i també als vostres dispositius.
 • Assegureu-vos que els motors de cerca que utilitzeu només mostrin resultats segurs.
 • Si teniu nens més petits, considereu que els utilitzeu navegadors adaptats als nens.
 • Utilitzeu els controls parentals en tots els dispositius i feu servir també les aplicacions de control parental.
 • Assegureu-vos que els vostres fills sàpiguen mantenir-se segurs a les xarxes socials.
 • Parleu amb els vostres fills sobre els perills del ciberassetjament i sobre com afrontar-lo.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map