Ce este accelerația lățimii de bandă? (Cum să opriți accelerarea datelor?) |


Ce este lățimea de bandă, vă întrebați? Acest lucru ne propunem să explicăm cu acest articol de 5 minute.

Ce este accelerația lățimii de bandă?

Reglarea lățimii de bandă (cunoscută și sub denumirea de accelerare a datelor sau un blocaj de internet) este procesul prin care un ISP limitează intenționat lățimea de bandă a utilizatorului, încetinind viteza de conectare și de descărcare. Acest lucru se poate întâmpla pe orice dispozitiv pe care îl utilizați.

ISP-urile pot impune accelerarea lățimii de bandă, deoarece pot monitoriza traficul online al utilizatorilor, văzând efectiv ce fac pe Internet – mai ales dacă folosesc Deep Packet Inspection. Deci, accelerația lățimii de bandă nu este de obicei întâmplătoare – este planificată în avans.

De ce ISP-urile îți accelerează lățimea de bandă?

O fac în principal pentru profit. De exemplu, un ISP poate accelera lățimea de bandă a utilizatorilor în anumite perioade ale zilei pentru a reduce congestia rețelei și a crește stabilitatea serviciului. Acest lucru se întâmplă de obicei în perioadele de vârf ale Internetului, când serviciul nu poate face față unui număr mare de oameni.

Ei nu fac întotdeauna acest lucru pentru a-și îmbunătăți serviciile, dar și pentru a reduce cantitatea de date pe care trebuie să le prelucreze, asigurându-se că nu trebuie să cumpere echipamente mai rapide pentru a gestiona mai mult trafic pe Internet.

În afară de asta, ISP-urile pot, de asemenea, să vă accelereze lățimea de bandă ori de câte ori observă că utilizați o cantitate mare de date pentru anumite activități online – cum ar fi jocuri, descărcarea de fișiere sau streaming de conținut, de exemplu..

Aceștia fac asta în încercarea de a vă „convinge” să achiziționați un abonament de preț sau un plan de date mai mare și mai scump. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ISP are o „politică de utilizare corectă” în contractul lor care specifică faptul că fiecare utilizator are o anumită cantitate de date alocată lunar.

ISP-urile ar putea, de asemenea, să vă accelereze lățimea de bandă dacă văd că descărcați fișiere P2P, dar acest lucru se întâmplă în general în țările în care torrentingul este un subiect sensibil.

ISP-ul îți aruncă datele?

Acumularea de lățime de bandă nu este întotdeauna ușor de detectat. Dacă bănuiți că ISP-ul dvs. ar putea face asta, iată câteva modalități de a verifica acest lucru:

  • Încercați să folosiți un instrument precum SpeedTest pe parcursul fiecărei zile, de preferință pentru o lună întreagă. Dacă viteza dvs. de Internet scade brusc aproape de sfârșitul lunii sau în anumite ore din fiecare zi (probabil că acestea vor fi orele de vârf), este foarte probabil ca ISP-ul dvs. să vă aglomereze lățimea de bandă..
  • Încercați testul de viteză FAST. Acesta a fost creat de Netflix pentru a ajuta utilizatorii să afle dacă ISP-urile lor își accelerează lățimea de bandă. Comparați rezultatele cu rezultatele standard SpeedTest și verificați dacă viteza Netflix este mai mică. Dacă sunt, acesta este un semn că ISP-ul tău este încântător de Netflix. Dacă fac acest lucru, este destul de sigur să presupunem că ar putea accelera orice alt serviciu de streaming pe care l-ați folosi „prea mult”.
  • De asemenea, puteți încerca testul de sănătate pe Internet, care verifică dacă lățimea de bandă este accelerată în punctele de interconectare. Dacă nu le cunoașteți, acestea sunt în mod esențial rutele pe care le face traficul online atunci când accesați webul (de exemplu, rețele ISP, de exemplu). Instrumentul pe care l-am conectat verifică dacă întâmpinați probleme la diferite puncte de interconectare. Dacă rezultatele unui singur test sunt scăzute, este probabil să aveți de-a face cu accelerarea lățimii de bandă.
  • În sfârșit, puteți solicita întotdeauna asistența clientului ISP dacă este aplicată sau nu accelerația de lățime de bandă. Nu spunem că veți obține un răspuns transparent tot timpul, dar este posibil să nu aibă nicio problemă să vă spună dacă contractul dvs. are o „politică de utilizare corectă”.

Cum să ocoliți accelerația lățimii de bandă ISP

Dacă sunteți sigur că ISP-ul dvs. vă amplifică lățimea de bandă, puteți încerca să discutați cu asistența pentru clienți pentru a vedea dacă s-ar putea să nu mai facă acest lucru, deși nu este o soluție foarte realistă. Ați putea planifica utilizarea Internetului în jurul perioadelor de vârf, dar este extrem de incomod.

În mod alternativ, puteți schimba ISP-urile, dar aceasta este o problemă foarte mare și nu aveți nicio garanție că noul ISP nu va face același lucru.

Sau, puteți face doar lucrul ușor și criptați traficul online. În acest fel, este mai puțin cum ar fi ISP-ul dvs. să vă accelereze lățimea de bandă, deoarece nu vor putea vedea ce faceți pe Internet. Cel mult, vor vedea foarte multe mesaje.

Tor (routerul cepei)

Tor este o rețea de anonimat care își propune să cripteze și să anonimizeze traficul online (într-o anumită măsură, bineînțeles), prin sărirea acestuia între diferite relee.

Deși este un instrument eficient, are un dezavantaj major – releul de ieșire (ultimul releu prin care trece traficul), în general, nu utilizează criptarea. În timp ce ISP-ul dvs. este posibil să nu vă poată vedea traficul în acest fel, ISP-ul persoanei care rulează releul va face acest lucru. Dacă decid să accelereze lățimea de bandă a releului, va trebui să creșteți viteze mai mici.

VPN (rețea privată virtuală)

Un VPN este un serviciu care vă ajută să vă protejați confidențialitatea online și să vă asigurați conexiunea la Internet. Spre deosebire de Tor, o VPN criptează întreaga dvs. conexiune – tot ceea ce se întâmplă între dispozitiv și serverul VPN nu poate fi monitorizat de ISP-ul dvs..

Mai mult, un VPN maschează adresa dvs. IP și o înlocuiește cu propria adresă IP a serverului VPN, ceea ce face mai dificil pentru ISP-ul dvs. să asocieze obiceiurile online cu adresa dvs. IP.

Luptă înapoi împotriva accelerării lățimii de bandă cu CactusVPN!

Dacă aveți nevoie de un VPN de încredere de partea dvs., vă oferim acoperire. CactusVPN oferă criptare AES de înaltă calitate, care vă poate proteja traficul de internet și datele de orice interferență ISP. Nu vor mai reuși să vă accelereze lățimea de bandă, deoarece nu vor ști ce fișiere descărcați sau ce conținut transmiteți.

În plus, serverele noastre de mare viteză se bazează pe tehnologia IP partajată și aplicăm o politică strictă fără log, ceea ce înseamnă că nici măcar nu știm ce accesați pe Internet atunci când utilizați CactusVPN.

Și nu vă faceți griji – serviciul nostru are un Killswitch încorporat, astfel încât traficul dvs. nu va fi expus la ISP-ul dvs. chiar dacă întâmpinați probleme de conectare..

Simțiți-vă liber să consultați aplicațiile noastre CactusVPN pentru a vedea care este cea mai potrivită pentru dispozitivul dvs. În cazul în care aveți anumite îndoieli, veți fi bucuroși să știm că oferim o probă gratuită de 24 de ore a serviciului nostru + o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Concluzie

Deși uneori poate fi de înțeles de ce ISP-urile se dezlănțuie asupra activităților online ale utilizatorilor, este prea greu de trecut cu vederea cât de multă încălcare a confidențialității este – ca să nu mai vorbim de faptul că oferă ISP-urilor domnia gratuită în ceea ce privește lățimea de bandă și îl pot accelera oricând doresc..

Din fericire, un VPN vă poate ajuta făcând imposibil ca ISP-ul dvs. să păstreze file pe traficul online și datele. În timp ce utilizați o VPN, ISP-ul dvs. nu va putea inspecta datele care călătoresc de pe computer, astfel încât nu vor putea să o accelereze.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me