Ce este un server VPN și cum funcționează un server VPN? |


Și în cazul în care vă întrebați și ce este o VPN sau doriți doar o actualizare rapidă, v-am oferit o definiție scurtă și simplă.

Ce este VPN?

O VPN (rețea virtuală virtuală) este un serviciu pe care îl puteți utiliza atunci când vă conectați la Internet. Securizează traficul și datele online, asigurându-vă că vă bucurați de navigare privată și acces fără restricții la orice conținut online pe care îl doriți.

De ce este important un server VPN?

În mod normal, atunci când doriți să vă conectați la un site web pe Internet, tot traficul și datele dvs. de intrare și de intrare vor trece prin ISP..

Întrucât toate informațiile dvs. sunt într-un format simplu, care poate fi citit, ISP-ul dvs. (și oricine altcineva pentru acea problemă – hackeri, agenții de supraveghere sau agenți de publicitate) pot vedea ce faceți pe Internet.

Conexiune neprotejată la Internet

Ba mai mult, deoarece adresa IP reală și geo-locația dvs. sunt expuse pe web, aproape oricine poate utiliza informațiile pentru a afla diverse lucruri despre dvs. – cum ar fi în ce țară și oraș trăiți și cine este ISP-ul dvs..

Practic, fără un server VPN, sunteți ca o rață șezută pe web – sunteți expus unor încălcări grave de confidențialitate, alături de riscurile de furt de date și de identitate.

Ce este un server VPN?

Un server VPN este un server fizic sau virtual care este configurat să găzduiască și să furnizeze servicii VPN utilizatorilor din întreaga lume. Serverul este o combinație de hardware VPN și software VPN care permit clienților VPN să se conecteze la o rețea privată securizată. Spre deosebire de majoritatea serverelor, un server VPN are de obicei mai multe porturi de comunicații logice și fizice.

Cum funcționează un server VPN?

Întregul proces începe odată cu executarea unui client VPN. Te conectează la serverul VPN și începe să-ți trimiți traficul prin intermediul ISP. Cu toate acestea, de această dată, toate datele dvs. sunt criptate de protocoalele VPN cu care este configurat serverul, ceea ce înseamnă că ISP-ul dvs. (sau oricine altcineva) nu îl poate monitoriza.

Odată ce serverul VPN primește toate informațiile criptate, acesta va proceda la decriptarea acesteia și o va transmite către serverul web desemnat. Ulterior, serverul VPN va cripta datele primite de la serverul web menționat și vă va trimite prin intermediul ISP. După ce primiți aceste date pe dispozitivul dvs., clientul VPN le va decripta pentru dvs..

Pentru a vă face o idee mai bună despre cum funcționează totul, imaginați-vă că există un „tunel” stabilit între clientul VPN și serverul VPN. Orice date care traversează acel tunel este criptată și, prin urmare, nelegibilă oricui se află în afara tunelului.

Cum funcționează o diagramă VPN

Un alt lucru pe care serverul VPN îl va face este să ascundeți adresa dvs. IP și să o înlocuiți cu propria sa adresă. Serverul face asta pentru a vă ajuta să vă ascundeți geo-locația pe internet, permițându-vă să vă bucurați și de mai multă confidențialitate și să evitați în același timp geo-restricții și firewall-uri enervante.

Ce este software-ul VPN Server?

Software-ul serverului VPN este ceea ce permite unui server să ofere utilizatorilor servicii VPN. Este software-ul dezvoltat de dev-urile de protocol VPN și este instalat pe server. Pe lângă gestionarea doar a comunicațiilor client / server și a componentelor de rețea și hardware, software-ul serverului VPN configurează serverele cu securitate suplimentară, care le permite să cripteze și să decripteze cererile de conexiune și informațiile primite..

Software-ul serverului VPN folosește, de asemenea, protocoale VPN pentru criptarea datelor utilizatorului și a traficului. În general, mai mult de un protocol VPN este utilizat pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra conexiunilor lor. Acestea sunt cele mai utilizate protocoale VPN:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • SoftEther

Cum vă îmbunătățește un server VPN experiența online?

În primul rând, un server VPN criptează toate datele și traficul care se îndreaptă către dispozitivul dvs., asigurându-vă, în esență, că:

 • ISP-ul dvs. nu poate vedea ce efectuați online, ceea ce înseamnă că nu există nicio șansă ca acestea să vă aglomereze lățimea de bandă sau să vă partajați datele cu autoritățile sau agenții de publicitate.
 • Nu veți cădea victime ale supravegherii online în masă, în condițiile în care confidențialitatea dvs. este amenințată de genul NSA sau CIA.
 • Datele dvs. private nu prezintă riscul de a cădea în mâinile greșite. În esență, infractorii cibernetici nu vor putea exploata punctele slabe ale rețelei (da, chiar și în rețelele WiFi nesecurizate) pentru a-ți fura detaliile cardului de credit, informațiile contului bancar și datele de autentificare..

În afară de asta, un server VPN vă va ascunde adresa IP reală, asigurându-se că nici o agenție de supraveghere, hacker, agent de publicitate sau site-ul web nu o poate vedea și va afla informații asociate acestuia (cum ar fi țara, orașul dvs. sau chiar ISP).

În plus, dacă aveți adresa IP ascunsă, puteți evita ocolirea geo-restricțiilor care vă pot împiedica să vă bucurați de conținutul online dorit. Același lucru este valabil și pentru restricțiile de firewall la locul de muncă sau la școală.

În căutarea unui server VPN excelent?

Noi aici, la CactusVPN, v-am acoperit – vă oferim un serviciu VPN high-end care vă oferă acces la 28+ servere de mare viteză din întreaga lume, care au lățime de bandă nelimitată și dublă ca și servere proxy. În plus, 8 dintre serverele noastre oferă și suport P2P.

Ba mai mult, serverele noastre sunt echipate cu 6 protocoale VPN (inclusiv protocolul OpenVPN foarte sigur) și criptare AES. În plus, serverele noastre folosesc și o tehnologie IP partajată, asigurându-vă că activitățile dvs. online nu pot fi legate de dvs. sau de dispozitivul dvs..

Pe lângă toate acestea, serviciul nostru oferă și alte accesorii, precum un Killswitch, aplicații compatibile cu mai multe platforme, până la 5 conexiuni simultane în același timp și un serviciu Smart DNS care vă poate ajuta să deblocați peste 300 de site-uri web din întreaga lume (inclusiv Netflix SUA).

Aplicația CactusVPN

Simțindu-te nehotărât?

Nicio problemă – înțelegem. Acesta este motivul pentru care vă încurajăm efectiv să încercați mai întâi încercarea noastră gratuită de 24 de ore, pentru a vedea dacă CactusVPN poate satisface toate nevoile dvs..

Și aceasta nu este singura plasă de siguranță pe care o oferim. De fapt, după ce vă abonați la serviciul nostru, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de restituire de 30 de zile.

Concluzie

Conectarea la Internet fără un server VPN poate fi destul de riscantă – adresa dvs. IP este expusă (adică o mulțime de informații personale sunt expuse), ISP-ul dvs. poate vedea tot ceea ce faceți online (la fel și alți oameni – precum hackerii și agențiile de supraveghere) ) și este posibil să nu puteți accesa tot conținutul dorit (deoarece platformele care utilizează geo-blocuri știu care este IP-ul dvs.).

Ce este un server VPN, întrebi? Este fie un server fizic, fie un VPS (Virtual Private Server) prin care un furnizor VPN vă oferă acces la serviciile VPN. Orice date schimbate între dvs. și server este criptată, astfel încât nimeni nu o poate monitoriza, iar serverul ascunde și adresa dvs. IP reală.

În general, o conexiune la web printr-un server VPN este una mult mai sigură și privată.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map