Täydellinen opas verkkosivustojen lukituksen poistamiseen

Täydellinen opas verkkosivustojen lukituksen poistamiseen


Kuten keskustelemme, hallitukset ovat huolissaan imagoistaan. Samalla vallassa olevat haluavat suojella valtaansa. Joten miten he saavuttavat tasapainon? He tekevät niin pelaamalla semantiikkaa. Kuinka niin? Termit suodattaminen, sammuttaminen, estäminen ja sensuuri tarkoittavat samaa asiaa loppukäyttäjän kannalta.

Periaatteessa ajatuksena on, että Internetissä on jokin osa, jota et voi käyttää. Hallituksille, päätöksentekijöille ja aktivisteille jokaisella termillä on kuitenkin erilainen merkitys. Termi ”suodattaminen” vaikuttaa lempeältä ja lievältä. Todellisuudessa termi “sensuuri” vaikuttaa enemmän luonteeltaan orwellialaisia kuten saat selville pian tästä artikkelista.

Käytämme koko tämän oppaan ajan neljää termiä sekoitettuna. Mutta tämän oppaan vuoksi he kaikki tarkoittavat samaa asiaa –osaan Internetiä ei ole pääsyä.

Hallitukset haluavat pitää kunniansa

Luettelo maista, jotka kieltävät verkkosivustot, on kuka luettelo arvovaltaisista järjestelmistä. Näissä luetteloissa näkyvästi esiintyviä nimiä, kuten Pohjois-Korea, Jemen, Turkki ja Iran.

Vaikka suurimmalla osalla maailmaa on rajoittamaton pääsy Internetiin, mukaan lukien sosiaalisen median sivustojen, kuten Facebookin ja Twitterin, käyttö, edellä mainitut maat ovat niin huolissaan, että niiden kansalaiset saattavat sanoa hallitukselleen jotain kielteistä, että he estää heitä käyttämästä sosiaalinen media ja vierailevat muissa sivustoja, joita hallitus pitää vaarallisina.

Nämä hallitukset epäilevät kansalaisiaan. Jotain niin yksinkertaista kuin GPG-allekirjoituksen käyttäminen salaamiseen pidetään uhkana valtiolle.

Verkkosivustojen lukituksen poistaminen – Ratkaisu # 1, hanki VPN

Yksinkertaisesti sanottuna, VPN luo yhteyden elektronisen laitteen, olipa kyse sitten tietokoneesta, tablet-laitteesta tai älypuhelimesta, toiseen tietokoneeseen, joka on palvelin, joka tunnetaan eri puolilla maailmaa. Tämän salatun yhteyden avulla voit surffata Internetissä, kun IP-osoitteesi on piilotettu, käyttämällä VPN-palvelimen IP-osoite maskina. Joten jos olet Kiinassa, mutta olet yhteydessä VPN-verkkoon Lontoossa, näyttää siltä, ​​että olet Lontoossa. Tämä antaa sinulle pääsyn sisältöön, jota et yleensä voisi käyttää.

vpn toimii

Markkinoilla on joukko VPN-verkkoja. Monet heistä tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi. Jotkut ilmaiset VPN: t voivat olla vaarallisia, koska niistä puuttuu asianmukainen salaus ja VPN-protokollat ​​tai niitä käytetään välineenä kerätä henkilökohtaisia ​​tietojasi ja myydä ne sitten markkinoijalle. Muista, että salattu yhteys tai turvallinen tunneli, jonka avulla voit teeskennellä kuin olisit eri puolilla maailmaa, on myös sama VPN-tunneli, jonka koko Internet-liikenteesi käy läpi. Jos käyttämäsi VPN on ei luotettava, he voisivat tehdä yksityisen tietosi kanssa mitä haluavat.

Olemme tarkistaneet lukemattomia VPN-verkkoja ja valinneet kaksi, jotka mielestämme ovat parhaiden joukossa. He ovat NordVPN ja ExpressVPN.

Ykkösvalintamme: NordVPN

nordvpn-logo

NordVPN on suosituksemme. Tämä VPN antaa sinulle pääsyn yli 5 200 palvelimelle ympäri maailmaa. Sinulla on mahdollisuus kytkeä kuusi laitetta samanaikaisesti. NordVPN tarjoaa lisäominaisuuksia, kuten vuodonsuojauksen ja hämärtämisen VPN-verkkojen estämiseen suunniteltujen ohjelmien kiertämiseen.

Heidän erikoistuneet palvelimet, mukaan lukien kaksinkertaiset VPN-palvelimet ja tor-over VPN-palvelimet, parantaa nimettömyyttäsi ja liikkua paikkatietojen estämiseen hetkessä.

Plussat

 • Double hop VPN -palvelimet
 • Live chat-tuki
 • 30 päivän rahat takaisin takuu
 • Tarjoaa pääsyn maantieteellisesti estettyihin suoratoistopalveluihin, kuten Netflix
 • Käyttäjäystävällinen

Haittoja

 • Yhteyden nopeus vaihtelee joskus

hinnoittelu

NordVPN on hiukan kalliimpi kuin jotkut muut maksetut VPN: t. Ne tarjoavat kuitenkin huomattavan määrän vastinetta saamallesi.

nordvpn_plan

 • Maksat kuukausittain kuukausittain $ 11.95.
 • Jos maksat yhden vuoden kerrallaan, maksat 83,88 dollaria vuodessa, mikä vastaa 6,99 dollaria kuukaudessa.
 • Jos maksat kaksi vuotta kerrallaan, maksat 95,75 dollaria, mikä vastaa 3,99 dollaria kuukaudessa.
 • Heidän suosituin suunnitelmansa on kolmen vuoden suunnitelma. Maksat 107,55 dollaria. Tämä hajoaa 2,99 dollaria kuukaudessa kolmen vuoden ajan.

Kaikilla heidän suunnitelmillaan on 30 päivän rahat takaisin -takuu. Voit maksaa käyttämällä luottokortteja, salaustekniikoita ja muita maksutapoja.

Nordvpn-maksutavat

Kirjauskäytäntö

NordVPN on yksi harvoista VPN-palveluista, joita on ollut vahvistettu, että siinä ei ole mitään lokkeja. Tilintarkastusyhteisöt ovat tarkastaneet ne ja todenneet, ettei niillä ole kirjauskäytäntöä. Niitä ei tallenneta IP-osoitteita, Internet-toimintaa tai liikennelokeja.

nordvpn-kirjauskäytäntö

Mielestämme NordVPN on paras VPN-palvelu kiertääkseen maantieteellisiä rajoituksia ja muita tekniikoita, joita hallitukset käyttävät estämään ihmisiä pääsemästä Internetiin. Katso koko NordVPN-arvostelu.

Kaksi numeroa valitsemamme: ExpressVPN

expressvpn-logo

ExpressVPN sijaitsee Britannian Neitsytsaaret. Sellaisena sitä suojaavat yksityisyyttä koskevat lait, joiden tarkoituksena on kattaa siellä toimivat yritykset ja yksityishenkilöt. Tämä tarkoittaa yksityisyytesi suojaamista. ExpressVPN: llä on yli 3000 VPN-palvelinta. He tarjoavat asiakkailleen 160 VPN-palvelinpaikkaa 94 maassa.

Vähän aikaa sitten ExpressVPN päivitti sovelluksiaan kaikille alustoilleen. Tuloksena oli parantuneet yhteysnopeudet, parempi luotettavuus ja parempi asettelu.

Plussat

 • Nopein VPN-palvelu, joka tarjoaa erinomaisen salauksen
 • Suojattu yhteys
 • Toimii Kiinassa
 • Suuri määrä palvelimia ja palvelinpaikkoja
 • Mahdollistaa P2P: n

Haittoja

 • Kallis
 • Kolme laiterajaa

hinnoittelu

Hinta on tärkeä tekijä, jota on syytä pitää mielessä valittaessa VPN: ää. ExpressVPN markkinoi itseään premium-palveluna, minkä seurauksena se tarjoaa heidän palvelujaan paljon enemmän verrattuna toiseen premium-palveluun, kuten NordVPN.

ExpressVPN-suunnitelmat

 • 12,95 dollaria kuukaudessa jos maksat kuukaudessa
 • 8,32 dollaria kuukaudessa laskutetaan 99,95 dollaria vuodessa
 • 9,99 dollaria kuukaudessa Kuuden kuukauden sopimuksella laskutetaan 59,95 dollaria kuuden kuukauden välein

ExpressVPN: n avulla voit maksaa luottokortilla, PayPalilla, kriptovaluutalla sekä useilla muilla maksutavoilla.

ExpressVPN-maksuvaihtoehdot

Kaikki heidän suunnitelmansa ovat mukana 30 päivän rahat takaisin takuu.

Kirjauskäytäntö

expressvpn tietosuojakäytäntöKerta toisensa jälkeen ExpressVPN on osoittautunut luotettavaksi asiakkaan yksityisyyden säilyttämisessä. Sellaisena heidän puunkorjuupolitiikkaan pyrkii usein monet ihmiset, jotka haluavat päästä vapautumaan hallituksen silmistä.

Yksi tunnetuimmista esimerkeistä tapahtui joulukuussa 2017. Turkin viranomaiset tarttuivat ExpressVPN: n palvelimiin. He halusivat saada asiakastietoja. Viranomaiset eivät voineet saada asiakastietoja ExpressVPN: n palvelimilta, koska heillä ei ollut tukkeja.

ExpressVPN ei tallenna:

 • Selaushistoria
 • DNS-kyselyt
 • Liikenteen kohde
 • metadata
 • IP-osoitteet

Jos NordVPN ei jostain syystä toimi haluamallasi tavalla, ExpressVPN on laadukas palvelu, joka on osoittautunut luotettavaksi. Annamme heille täyden suosituksen. Katso koko ExpressVPN-arvostelu.

Muut web-sivustojen estokeinot

Vaikka VPN on tehokkain ratkaisu, se ei välttämättä ole kaikille. Tässä on joitain muita tapoja estää verkkosivustojen esto (Kaikki täällä olevat ratkaisut saattavat toimia, mutta ne kaikki putoavat muutamiin tärkeisiin asioihin, joita VPN-palvelu tarjoaa).

Välityspalvelimien käyttäminen

Välityspalvelin toimii paljon kuin VPN, koska se näyttää siltä, ​​että surffaat verkossa eri paikasta. Se, mitä välityspalvelimet eivät tarjoa, on salaus. Joten vaikka saatat kiertää geo-estämisen, ei ole mitään takeita siitä, että liikenteesi on turvassa uteliailta silmiltä. Itse asiassa sivusto todennäköisesti tietää, että käytät web-välityspalvelinta, varsinkin jos käytät sitä ilman salausta.

netflix -virheviestiOtetaan esimerkiksi Netflix. He ovat kehittäneet järjestelmän estämään pääsyn streaming-palveluun, kun heidän järjestelmä havaitsee, että käytät välityspalvelinta rajoitusten ohittamiseen. Tällöin pelätty Netflix-välityspalvelinvirhe tulee esiin:

Tämä on toinen tapaus, miksi välityspalvelimet eivät aina pysty ratkaisemaan ongelmaa. Välityspalvelimet voivat toimia vain muutamilla verkkosivustoilla, jotka on täytetty vain tekstitiedoilla. Mutta Netflixin kaltaisten suoratoistosivustojen tapauksessa on parasta käyttää VPN-verkkoa pääsyyn niihin.

DNS-palvelimen vaihtaminen

Jos käytät avointa DNS: ää, saatat pystyä ohittamaan yritykset suodattaa tiettyjä verkkosivustoja. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia ohjeita:

 • Mene Ohjauspaneeli
 • löytö Verkko-ja jakamiskeskus

Verkko-ja jakamiskeskus

 • Klikkaa verkkoyhteyden nimi käytät
 • Kun seuraava ikkuna aukeaa, napsauta Ominaisuudet

Verkkoyhteyden ominaisuudet

 • Korosta Internet-protokollan versio 4 TCP / IPv4

Verkkoyhteysominaisuudet IPv4

 • Valitse Käytä seuraavaa DNS-osoite ensisijainen DNS 208.67.222.222 vaihtoehtoinen DNS 208.67.220.220

Koska Internet Protocol Version 6 – IPv6: n käyttö on yleistymässä, kannattaa ehkä tee samat muutokset siellä. Suorita kaikki samat vaiheet kuin aiemmin, mutta korosta Internet Protocol Version 6 ja napsauta ominaisuuksia.

Vaihda tietokoneesi DNS-palvelimen osoitteet:

 • Haluttu DNS-palvelin: 2620: 0: ccc :: 2
 • Vaihtoehtoinen DNS-palvelin: 2620: 0: ccd :: 2

On olemassa monia syitä, miksi hallitukset estävät kansalaisiaan saamasta ilmaista pääsyä Internetiin. Seuraavat ovat neljä suosituinta.

Miksi hallitusten sensori-verkkosivustot??

On monia syitä, miksi hallitukset sensuroivat Internetin sisältöä. Usein nämä syyt tiivistetään sanomalla: “säilyttää kansallinen etu”. Pohjimmiltaan se on tapa, jolla nämä valtuudet pysyvät hallinnassa, pitävät paikallisen väestön tietämättömänä ja estävät vallankumouksen alkamasta yhdestä ideasta (Loppujen lopuksi kaikki iso alkaa yhdestä ideasta). Se on mielentila, jossa ainoa tuntemasi Jumala on 5-tuumainen 5-jalkainen rasva mies, joka puhuu isosta pelistä, mutta johtaa maata, joka käyttää nälkää ja pelkoa kuljettajana.

Tietysti kaikki maat eivät toimi tällä tavalla. Vaikka heidän syyt voivat olla erilaisia, lopulta se kuitenkin estää kansakunnan sananvapautta ja mielipiteenvapautta. Käytä muutama minuutti käydä läpi tärkeimmät syyt, miksi sensuuri esiintyy edelleen 2000-luvulla,

Pelkää vallankumousta

Pohjois-Afrikassa alkanut ja suuressa arabimaailmassa levinnyt arabikevät pystyi kasvamaan yhtä nopeasti kuin Internetin ansiosta..

Arabivallankumous

Kun tukahduttavat hallitukset näkevät tällaisten asioiden tapahtuvan, he pelkäävät. He ymmärtävät, että onneton kansalainen voi käyttää Internetiä nopeasti mellakoiden ja väkijoukkojen järjestämiseen. Joten nämä hallitukset estävät sosiaalisen median verkot toivoen estävän ihmisiä kommunikoimasta toistensa kanssa levottomuuksien aikoina.

Maan kuvan suojaaminen

Kaikki maat ovat huolissaan imagoaan. He vartioivat imagoaan paremmin kuin paras kodin turvajärjestelmä suojaa rikkaan miehen kotia. He ymmärtävät, että heidän imago vaikuttaa siihen, miten muut kansakunnat suhtautuvat heihin. Jopa maat, joita pidetään nyt vapauden majakoina, kuten Yhdysvallat, yrittivät hallita imagoa levottomuuksien aikoina, kuten kansalaisoikeusliikkeen aikana. Kuva-tietoiset maat pitävät nykyään Kiina ja Pohjois-Korea hallitsevat tiukasti Internetin käyttöä keinona suojata heidän maineitaan ja piilottaa sisäisten konfliktien todellisuus.

Poliitikot haluavat pitää vallan

Maasta riippumatta vakiintuneet poliitikot haluavat pysyä vallassa. Äskettäin Beninissä Internetin kimppu vakavasti koski sitä, mikä monien mielestä oli vakiintuneen vallan yrittäjänä purkaa vaalit.

Internetin kuristus

Monissa tapauksissa tämä tehdään tavoitteena estää vähemmistöryhmiä järjestämästä vastaliikkeitä tai estää vähemmistöryhmiä näyttämästä todisteita raakuudesta, jonka tarkoituksena oli estää heitä äänestämästä.

Moraalin perusteet

Useat maat ympäri maailmaa estävät verkkosivustoja, joita hallitus pitää moraalittomina. Esimerkiksi vain muutama vuosi sitten Intia määräsi Internet-palveluntarjoajansa estämään yli 850 aikuisten verkkosivustoa moraalisen säädyllisyyden suojelemiseksi. Samoista moraalin perusteista, Intia yritti kieltää sosiaalisen median sivustot Facebook ja Twitter koska he kokivat, että sivustot kieltäytyivät poistamasta loukkaavaa sisältöä.

Mitä työkaluja hallitukset käyttävät verkkosivustojen estämiseen?

On olemassa joukko työkaluja ja temppuja, joita hallitukset käyttävät “suojelemaan” kansalaisiaan vaarallisilta alueilta. Katsotaanpa joitain niistä.

Kiinan suuri palomuuri

Kiinassa on tänään noin 800 miljoonaa ihmistä. Nämä henkilöt eivät pääse YouTubeen, Facebookiin, New York Timesiin tai Googleen. Jos he yrittävät tutkia vuoden 1989 mielenosoitusta Tiananmenin aukiolla, tapahtumat esitetään hallitukselle suotuisalla tavalla. Usko tai älä, oli jopa aika, jolloin Nalle Puh ei päässyt kiertämään Kiinan suurta palomuuria.

Kiinan suuri palomuuri

Kiinan suuri palomuuri on pyrkimys valvojien ja teleyritysten välillä valvoa valtion sääntöjen noudattamista. Koska se on onnistunut kieltämään Internetin, Kiinasta on tullut malli tukahduttaville hallituksille ympäri maailmaa.

Golden Shield -projekti on tietokantavalvontajärjestelmä, jonka avulla Kiina voi tallentaa jokaisen kansalaisensa Internet-toiminnot. Hallitus työllistää yli 50 000 ihmistä, joiden ainoa tehtävä on estää verkkosivustoja, jotka hallitus hylkää ja suodattaa pois haitallisena pitämän sisällön.

Kiina hallitsee kaikkia kahdeksan maan Internet-palveluntarjoajaa. He hallitsevat myös 10 kansainvälistä Internet-yhdyskäytävää, jotka yhdistävät Kiinan muuhun maailmaan.

IP-esto

Kiinan hallituksen suosikki työkalu on IP: n estäminen. Tämä on helppo tekniikka toteuttaa. Kiinan reitittimille annetaan luettelo ei-toivotuista IP-osoitteista. Reitittimet pudottavat kaikki paketit, jotka menevät johonkin estettyihin IP-osoitteisiin. Tällä tavalla, käyttäjät eivät voi muodostaa yhteyttä. Haittapuoli ilmeisestä sensuurikysymyksestä huolimatta on se, että voi olla muita verkkosivustoja, joilla on sama IP-osoite ja jotka estetään, jos se on samassa palvelimessa.

Avainsanojen suodatus

Jos IP-esto on suhteellisen helppo toteuttaa, avainsanojen suodatus on hienostunut. Se käyttää Tunkeutumisen tunnistusjärjestelmä, tarkistaa kaiken liikenteen, joka kulkee Internet-palveluntarjoajien kautta, jotka käsittelevät Kiinan saapuvaa ja lähtevää liikennettä. Jos liikenteessä on ennalta määritetty avainsana, joka on estetty, niin liikenne vaimennetaan ja TCP-yhteys palautetaan. Palautus tapahtuu molemmissa päätepisteissä, jotka pakota yhteys sulkemaan. Sitten yhteys estetään enintään tunniksi.

Kiinan suuri palomuuri kehittyy jatkuvasti. Kiina käyttää todennäköisesti useita temppuja ja tekniikoita Internetin sensuroimiseksi, joita ei tunneta suurelle yleisölle. Tiedämme tosiasiassa, että monet maat ovat lainanneet monia Kiinan menetelmiä, jotka ovat ottaneet nämä tekniikat käyttöön omiin tarkoituksiinsa..

Brasilia kieltää WhatsApp

Vuonna 2015 WhatsApp ei antanut Brasilian hallitukselle tietoja, joita se halusi tekemästään tutkimuksesta. Joten Brasilian hallitus vastasi kieltämällä WhatsAppin IP-osoitteen. Tuomioistuin määräsi sähkökatkoksen 48 tunniksi. Vaikutus tuntui heti, koska yli 90 prosenttia maan väestöstä käyttää viestipalvelua. Se on erityisen suosittu köyhien ihmisten keskuudessa, joilla ei ole varaa maksaa naurettavia maksuja puhelinpalveluista.

Brasilia kieltää whatsappin

Kuinka Brasilian hallitus saavutti tämän saavutuksen? No, kun tarkastelet Internet-liikennettä, huomaat, että kaikki paketit menetetään yhdelle solmulle, jonka yksityinen IP-osoite on 10.223.238.77. Brasilian hallitus onnistui saamaan yksinkertaisella IP-lohkolla reitittimet aseellisiksi IP-taaksepäin listattuna pudottamaan kaikki paketit, jotka menevät WhatsAppin IP-osoitteisiin.

Pakistan luo Internet Black Hole -sovelluksen

Internetin sensurointiin on olemassa kaksi päätapaa. Voit jäljitellä mitä Brasilia teki ja määrittää käyttöoikeusluettelon pudottamaan kaikki paketit mustalta listalta IP-osoitteesta. Tai voit ohjata kielletyn sivuston liikenteen mustan aukon sijaintiin luomalla tarkemman reitin, joka osoittaa kirjaimellisesti mihinkään.

liikenteen uudelleenohjaus mustan aukon osoittamiseenTätä Pakistan teki. Helmikuussa 2008 Pakistan oli järkyttynyt YouTubeen, koska se ei vähentänyt sitä, mikä heidän mielestään oli islamin vastaisia ​​videoita. Joten Pakistan loi / 24-reitityspöydän YouTubeen. Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että se mainostaisi tavallista reittiään 208.65.152.0/22 ​​Pakistanissa, se mainosti reittiä 208.65.152.0/24. Tämä on hiukan enemmän tiettyä etuliitettä kuin mitä YouTube yleensä käyttää. Joten kaikki Internet-liikenne, jonka väitettiin suuntautuneen kohti Pakistanin YouTubea ohjataan mihinkään.

Valitettavasti / 24-reititysilmoitus vuoti vahingossa Internet-palveluntarjoajalle, joka on Hongkongissa. Koska prefekti-ilmoitusta ei ollut vahvistettu, Hongkongin Internet-palveluntarjoaja näki sen ensisijaisena reitinä ja aloitti tiedon levittämisen naapureilleen. Lyhyesti sanottuna tämä vuodottava reititystaulukko koski kahta kolmasosaa Internetistä ympäri maailmaa ympäri maailmaa.

Työkalut, joita hallitukset käyttävät Internetin estämiseen

Hallitus käyttää Internetin estämiseen viittä yleistä työkalua. Jokaisella näistä työkaluista on erottuvia ominaisuuksia, jotka hallitsevat niiden toimintaa. Viisi työkalua ovat:

 • IP- ja protokollapohjainen estäminen
 • Syvä pakettivalvontapohjainen estäminen
 • Alustapohjainen esto
 • URL-pohjainen estäminen
 • DNS-pohjainen estäminen

IP- ja protokollapohjainen estäminen

Kuten keskustelimme Kiinan suuren palomuurin kanssa, IP-pohjainen estäminen estää kaiken liikenteen asetettuun IP-osoitteiden ryhmään. Protokollapohjaisessa estämisessä käytetään matalan tason verkkotunnisteita, kuten TCP / IP-porttinumeroita. Todellakaan, tämäntyyppinen estäminen ei estä sisältöä, mutta se estää IP-osoitteet. Tämä voidaan tehdä asentamalla ohjelmisto tietokoneeseen. Monissa tapauksissa se tehdään verkon suojaamiseksi.

Toinen vaihtoehto on kurista liikennettä tietyltä IP: ltä. Jos hallitus päättää tehdä tämän, he eivät estä liikennettä kokonaan. He saavat sen nopeuden menemään ylös ja alas. Tavoitteena on saada käyttäjiä niin turhautuneiksi tai tehdä palvelusta niin epäluotettava, että käyttäjä kävelee pois.

Riippumatta siitä, puhutaanko IP-estämisestä tai protokollapohjaisesta estämisestä, estävä laite on käyttäjän ja sisällön välillä. Tästä syystä estävän yksikön on hallittava täydellisesti lähteen ja Internet-käyttäjän välistä Internet-yhteyttä. Tämä estäminen ei vaikuta käyttäjiin, jotka käyttävät parhaita VPN-tekniikoita, tekniikkaa, joka on suunniteltu salaamaan Internet-liikenteen todellinen kohde.

Syvä pakettivalvontapohjainen estäminen

Tämä on kattavampi esto. Loppukäyttäjän ja Internetin välillä on laitteita, jotka suodattavat sisältöä kriteerien perusteella, mukaan lukien sovellustyypit, sisällön tyyppi tai tietyt mallit. Tämä on kallis tapa estää, koska kaikkea saatavaa sisältöä on verrattava estämissääntöihin DPI: stä.

Jotta DPI-estäminen toimisi, käytettävissä olevasta sisällöstä on oltava joitain allekirjoitustietoja. Se voi olla liikenneominaisuuksia, mukaan lukien siirtonopeudet tai pakettikoko. Se voi olla myös avainsanoja, tiedostonimiä tai tietoja, jotka ovat erityisiä sisällölle, jonka haluat estää.

Tämä tekee DPI-estämisestä tehokkaan tavan määritellä tietyn tyyppinen sisältö niin kauan kuin sisältö voidaan tunnistaa allekirjoituksilla. Esimerkki tästä olisi kaiken VoIP-liikenteen estäminen. DPI-estäminen ei toimi niin hyvin, kun tavoitteena on estää tietty tiedosto tai asiakirjat, joissa on tietyt avainsanat.

Kuinka syvä pakettivalvonta toimii

Myös DPI-esto on invasiivinen, koska se vaatii kaiken loppukäyttäjälle lähetetyn liikenteen tutkimisen. Syvä pakettivalvonnan estäminen on toiminut hyvin Kiinan kaltaisissa maissa, kun tavoitteena on hallinta ja turvallisuuden valvonta. Se ei toimi niin hyvin, kun lopullinen tavoite on luoda politiikkapohjainen estäminen.

URL-pohjainen estäminen

Suosittu tapa sensuroida Internetiä on URL-pohjainen estäminen. Tämä esto voi tapahtua yksittäisessä tietokoneessa tai voidaan asettaa tietokoneen ja Internetin välisiin verkkolaitteisiin. URL-pohjainen estäminen toimii web-pohjaisten sovellusten kanssa. Tämä esto ei vaikuta muihin kuin verkkopohjaisiin sovelluksiin, kuten VoIP: ään. Tämän prosessin avulla suodatin otetaan käyttöön HTTP-liikenteen sieppaamiseksi. Mainitun liikenteen URL-osoite tarkistetaan sitten paikallisesti tallennettua tietokantaa tai online-palvelua vastaan. Vastauksesta riippuen, suodatin joko estää yhteyden tai sallii sen.

Kun URL-pohjaista estämistä käytetään, käyttäjä joko kokonaan estetään vierailemasta kielletyllä sivustolla tai käyttäjä ohjataan sivustoon, jossa on varoitus tai käytäntölausunto, jossa korostetaan, miksi kyseinen sivusto on estetty. Jotta URL-osoitteiden estäminen toimisi, Internet-palveluntarjoajan tai estämisestä vastuussa olevan osapuolen on kyettävä hallitsemaan ja sieppaamaan loppukäyttäjän ja Internetin välillä kulkevaa liikennettä..

Alustapohjainen estäminen

Tämä esto edellyttää, että alustan omistaja ja estoa pyytävä yhteisö, tässä tapauksessa hallitus, työskentelevät käsi kädessä. Kun henkilö lähettää kyselyn ja hän asuu maassa, jossa tietyt verkkosivustot on kielletty, he saavat erilaisia ​​tulossarjoja verrattuna muuhun Internetiin.. Syyttömäksi katsottu sisältö estetään.

Hakukoneiden estäminen vaikuttaa vain kyseistä hakukonetta käyttäviin ihmisiin, jotka asuvat maantieteellisessä sijainnissa, jossa suodatussääntöjä sovelletaan. On tärkeää ymmärtää, että tämäntyyppinen esto ei suodata sisältöä. Se vain suodattaa osoittimet sisältöön. Toisin sanoen Google ei aio ohjata ihmisiä sivuille, joita hallitus pitää sopimattomina, mutta henkilön tarvitsee vain vaihtaa hakukoneensa tai käyttää muita menetelmiä sisällön löytämiseen pääsemään kiellettyihin materiaaleihin (Lue lisää: Yksityiset hakukoneet)

DNS-pohjaisen sisällön estäminen

Internet-sisällön estäminenDNS-sisällön estämisellä on tarkoitus hallita ja tutkia DNS-kyselyitä. DNS-ratkaisijalla on kaksi päätavoitetta. Ensimmäinen on suorittaa DNS-haku. Toinen on verrata nimiä estettyihin luetteloihin. Kuvittele, että tietokone yrittää käyttää estettyä nimeä. Tutkittuaan tietokoneen DNS-osoitteen, palvelin palauttaa virheelliset tiedot

Se saattaa ohjata jonkun IP-osoitteeseen, joka näyttää ilmoituksen siitä, että tietty sisältö on estetty. Tai palvelin saattaa kertoa tietokoneelle, että sisältöä ei ole. Käytetystä tekniikasta riippumatta vaikutus on sama. Käyttäjää estetään pääsemästä sisällölle, joka hallituksen mielestä on vaarallista.

Lopulliset ajatukset

Todellakin, on olemassa useita tapoja yrittää kiertää maantieteellisesti estetty sisältö. Jotkut heistä vaativat vähän enemmän työtä kuin toiset, ja jotkut heistä ovat hiukan johdonmukaisempia tuottamiensa tulosten suhteen. Rahamme puolesta paras tapa estää verkkosivustojen estäminen on käyttää VPN-verkkoja, kuten NordVPN tai ExpressVPN. Molemmilla tuotteilla on erinomainen edistysaskel, kun on kyse hallituksen, koulun tai muun laitoksen asettamista Internetin rajoituksista..

Haluaisimme kuulla sinusta. Kerro meille työkaluista, joita käytät sivustojen estämiseen onnistuneesti. Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa. Katso myös UKK-osiosta lisätietoja.

FAQ

K: Kuinka voin poistaa sivuston eston työssä?

V: Työnantajasi on ymmärrettävästi huolissaan turvallisuudesta ja siitä, kuinka työntekijät käyttävät aikansa. Osa hyvän tietoturvan tarjoamisesta on huolehtia siitä, että työntekijät käyttävät parasta salasanahallintaa. Osa siitä, että työntekijät hyödyntävät aikansa hyväksi, saattaa estää tiettyjä verkkosivustoja, joita pidetään ajanhukkaajina tai vaarallisina. Jos sinulla on pätevä syy haluta kiertää työnantajan asettamat rajoitukset, suosittelemme, että käytät VPN: tä. VPN: t, kuten NordVPN ja ExpressVPN, antavat sinun kiertää estettyjä sivustoja.

K: Kuinka voin estää verkkosivuston pysyvästi?

V: Jos haluat tehdä tämän tietokoneellasi, voit määrittää lohkon käyttöjärjestelmän tasolla. Tätä ei ole vaikea tehdä, ja se toimii sekä tavallisissa että turvallisissa selaimissa.

 • Tätä varten tietokoneellasi on oltava järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Siirry sitten kohtaan C: WindowsSystem32driversetc
 • Etsi tiedosto ja kaksoisnapsauta sitä tiedostoa, jonka nimi on ”Host”
 • Avaa seuraavaksi Muistio. Näet isäntätiedostosi kaksi viimeistä riviä lukemassa: # 127.0.0.1 localhost ”ja“ # :: 1 localhost Lisää tiedoston loppuun 12 7.0.0.1: llä sen sivun nimi, jonka haluat estää. Jos esimerkiksi haluat estää Googlen, tekisit 12 7.0.0.1 www.Google.com. Toista tämä vaihe, kunnes olet lisännyt kaikki estävät sivustot.
 • Sulje isäntätiedosto, napsauta Tallenna ja käynnistä tietokone uudelleen.
K: Voivatko koulut estää VPN-verkkoja?

V: Kyllä he voivat. Yksi yleisimmistä tavoista on järjestelmänvalvojien sulkea portit, joita VPN-tunnelointiprotokollat ​​käyttävät yleisimmin.

K: Tietääkö Internet-palveluntarjoajani mitä sivustoja käyn?

V: Joo. He ehdottomasti tekevät. Internet-palveluntarjoajasi toimii välittäjänä sinun ja Internetin välillä. Ellet käytä VPN: ää, kuten NordVPN ja ExpressVPN, jotka tekevät liikenteestäsi vain nimettömän ja salaa sen, Internet-palveluntarjoajasi voi tarkkailla kaikkea mitä teet..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map