5G în Canada (tot ceea ce știm până acum)

Tehnologia 5G este cea mai recentă linie lungă de dezvoltări de telecomunicații fără fir care ne uimește cu puterea și abilitatea sa. Dispozitivele wireless 5G au mult mai mult potențial decât omologii lor 4G, și este doar o chestiune de timp până când atât Canada cât și restul lumii se vor uni sub o umbrelă digitală 5G.


Însă dezvoltarea și integrarea unei rețele 5G în Canada este o problemă mult mai amplă decât timpii de descărcare mai rapide. Există considerente politice și economice pe care trebuie să le ia în considerare guvernul federal și furnizorii de servicii wireless înainte de a merge mai departe cu orice plan. În plus, întrebarea cine va furniza echipamentul necesar unei rețele canadiene 5G s-a dovedit a fi o întrebare mai dificilă de la sine.

5g logo

Mai jos, veți găsi un record al dezvoltării 5G în Canada, precum și o explicație pentru ce sunt rețelele 5G și ce pot aduce consumatorului mediu. Resurse suplimentare de presă, inclusiv principalele știri, vor fi actualizate în consecință. Va fi inclusă și o colecție de informații relevante despre rețelele 5G.

Ce este 5G?

Pentru a înțelege de ce venirea 5G în Canada este atât de importantă, mai întâi trebuie să înțelegeți ce înseamnă și înseamnă 5G.

5G reprezintă „a cincea generație”. De fapt, fiecare versiune a acronimului precedent înseamnă un termen similar – 1G înseamnă, „prima generație”, etc.. 1G tehnologie wireless a fost introdus pentru prima dată în anii 1980 și cuprinde primele telefoane wireless: cele mari, blocante pe care le-ai văzut la televizor sau pe care actorii le aveau în mașinile lor.

evolutia de 5g

2G tehnologie este locul în care lucrurile au început cu adevărat să ridice. Aceste dispozitive wireless au dominat la începutul anilor 1990 și au văzut că primele telefoane celulare încep să prolifereze prin societatea modernă. E-mailul și mesageria text au fost create și importate pe telefoane mobile, ceea ce a determinat, de asemenea, că pagerii devin brusc mult mai puțin valoroși pentru majoritatea popoarelor.

Tehnologie wireless 3G a început la sfârșitul anilor 1990 în anii 2000, oferind acces multimedia, transmisii de mare viteză atât de apeluri vocale, cât și de alte tipuri de date și de capacități de roaming global. Aceasta a însemnat că acum puteți utiliza telefonul mobil wireless sau alte dispozitive în zone din afara centrelor metropolitane. De asemenea, puteți efectua apeluri mai lungi și obține informații în zone mai îndepărtate.

4G a însoțit tranziția internetului către un serviciu mai rapid și mai ieftin, care s-a răspândit rapid pe tot globul, chiar și către locurile care nu au avut anterior acces la internet deloc. Capacitățile îmbunătățite ale tehnologiei 4G sunt responsabile de proliferarea fluxurilor video, streamingului de muzică, accesului constant la rețelele de socializare și răspândirea multor aplicații populare de care utilizatorii smartphone nu pot obține suficient.

4G a devenit atât de omniprezent în întreaga societate modernă, încât mulți oameni nu-și mai pot imagina obținerea fără viteza și fiabilitatea sporite. Astfel, multe smartphone-uri moderne vin cu capabilități 4G încorporate în hardware-ul lor, iar majoritatea furnizorilor de telecomunicații oferă, de asemenea, viteze 4G standard.

5G, după cum s-ar putea ghici, este o generație și mai rapidă de dispozitive și echipamente de telecomunicații wireless. Permite o capacitate de comunicare și streaming mult mai rapidă și la viteze mai mari decât oricare altă generație la pas.

Cum îmbunătățește lucrurile 5G?

5G poate îmbunătăți experiența utilizatorului dispozitivului mobil prin trei domenii majore: latență, conectivitate și lățime de bandă.

Latență

Acest lucru este cunoscut și în momentul în care un dispozitiv poate trimite informații unui alt dispozitiv printr-o rețea partajată. Pe scurt, latența este timpul necesar între trimiterea și primirea unui pachet de date. Pentru referință, dispozitivele 4G au o latență de aproximativ 50 de milisecunde. Pentru a pune acest aspect în perspectivă, fiecare colecție de ochi pe care o faceți în timp ce citiți acest ghid durează între 100 sau 400 ms.

harta latenței internetului

5G tech, pe de altă parte, va reduce latența la aproximativ 1 ms. Asta- de cel puțin 100 de ori mai rapid decât puteți clipi. Permite literal transmiterea de date în clipirea unui ochi!

Acest lucru este important deoarece tehnologia wireless devine din ce în ce mai complicată și va necesita timp de reacție mai rapid, în special din partea sistemelor automatizate. Mașinile automate, de exemplu, vor necesita tehnologie 5G la minimum, deoarece vor trebui să reacționeze mult mai rapid decât ar putea un om.

Conectivitate

În limbajul tehnologiei fără fir, conectivitatea este cel mai bine înțeleasă ca numărul de dispozitive care pot comunica între ele. În acest moment, există în jur de 10 miliarde de dispozitive conectate la nivel mondial, mulți experți considerând că există și mai multe. Până în 2020, vor exista 50 de miliarde de dispozitive sau mai multe în întreaga lume.

Aceasta nu se referă doar la smartphone-uri. Tehnologia wireless se extinde acum la instrumente manuale în mod tradițional, precum un termostat; multe termostate moderne sunt conectate la rețeaua Wi-Fi a unei case pentru a permite controlul wireless. Toate dispozitivele wireless conectate împreună sunt cunoscute sub numele de Internet of Things.

Această conectivitate crescută este o inevitabilitate ca îmbunătățirile 5G să facă mai ușoară și mai eficientă. Acesta va avea mai multe dispozitive pentru a se conecta cu mai multe dispozitive contrapartide, sporind bogăția și complexitatea rețelei, fără a se descompune neapărat sub stres.

Lățime de bandă

În cele din urmă, lățimea de bandă este cel mai bine înțeleasă ca viteza maximă de descărcare pe care o poate oferi un dispozitiv. Mai multă lățime de bandă oferită de un dispozitiv wireless va avea ca rezultat descărcări mai rapide și videoclipuri și imagini cu o rezoluție mai bună, împreună cu experiențe de streaming mai bune (deși acest lucru este conectat și la latență).lățimea de bandă a rețelei

Ca exemplu, transmisia video în format 3-D și 360 ° sunt de obicei disponibile numai pentru dispozitive 5G.

Conectivitatea 5G are totuși aplicații dincolo de experiențe de socializare îmbunătățite. Acesta va permite avansuri în educație, comunicare, reprezentare și timp de răspuns în situații de urgență. Gândiți-vă la lățimea de bandă ca dimensiunea maximă a unui furtun de apă, viteza apei fiind accelerată de diametrul furtunului. În mod implicit, dispozitivele 5G au furtunuri mult mai largi.

5G și Canada?

Deci, unde stă Canada în cursa pentru conectivitatea 5G? În prezent, Canada încearcă să elibereze o rețea 5G cuprinzătoare în următorul an, estimările mai conservatoare presupunând că rețeaua 5G va fi online în următorii câțiva ani. Acest lucru se datorează faptului că conectarea 5G în întreaga țară depinde de mai mulți factori – și anume companiile care pot furniza serviciul.

Telus Mobility este o companie care încearcă să aducă 5G în Canada în 2020, deși inițial încep cu consumatorii care locuiesc în zona Vancouver. Telus Mobility se bazează pe „Living Lab”, care este un furnizor de telecomunicații durabile care a atins viteze de 30 GB pe secundă în 2016. De asemenea, va avea drept scop asigurarea unei conectivități durabile 5G folosind tehnologie axată în mod durabil și alte inițiative.

Logo-ul Telus Mobility

Rogers Communications este o altă companie care încearcă să elibereze 5G în Canada. Sunt centrate în Universitatea din Columbia Britanică din Vancouver și vizează, de asemenea, lansarea 20/20. TeraGo efectuează încercări fixe pentru acces wireless 5G cu Nokia în 2020.

Cel mai infam, Huawei Technologies – o companie de telecomunicații Chines și cea mai mare din lume – a fost un jucător major în dezvoltarea infrastructurii canadiene 5G. Cu toate acestea, politica internațională a oprit acest lucru să se întâmple cât se poate de ușor pe care și-ar dori-o mulți.

Mulți alți operatori își fac propriile predicții 5G, astfel încât clienții lor să știe când ei se poate aștepta la conectivitate 5G:

 • Bell Mobility- 2020
 • Fido- târziu 2020
 • Koodoo Mobile – târziu 2020
 • Virgin Mobile – târziu 2020
 • Libertatea mobilă – 2021
 • SaskTel- 2021+
 • Videotron- 2021+

în cele din urmă, Canada nu are încă conectivitate 5G în marile orașe și mai ales nu în întreaga țară. Însă se fac pași mari pentru a oferi acces 5G la multe dintre huburile tehnologice majore ale națiunii. În cazul în care aceste inițiative ar fi promiță, canadienii de pe toate teritoriile se pot aștepta ca accesul 5G și dispozitivele să înceapă să funcționeze în următorii ani.

Știri recente despre 5G în Canada

De ce sunt importante deciziile în domeniul construcțiilor 5G din Canada

5G va fi important pentru toată lumea, indiferent dacă veți folosi sau nu un dispozitiv capabil 5G imediat ce va fi disponibil. Dar, deși conectivitatea 5G va fi integrantă pentru viitorul peisaj digital și pentru multe îmbunătățiri ale economiei și a arenelor de afaceri, va fi, de asemenea, o tranziție foarte costisitoare. Mulți operatori wireless canadieni vor investi 26 de miliarde în implementarea infrastructurii 5G în următorii șase ani.

5g telefon mobil

Astfel, rețeaua 5G a Canadei (care este în prezent un vis viitor decât o realitate) va avea probabil infrastructură construită de un număr mic de companii globale în loc de furnizori specifici canadieni sau transportatori fără fir. Printre aceste companii se numără Nokia, Ericcson și Huawei.

Cu toate acestea, s-au ridicat unele preocupări cu privire la inteligența de a permite unei companii chineze accesul în sistemele de telecomunicații occidentale. Potrivit unora, potențialul de probleme sau supraveghere este mare.

Ottawa, Toronto Rogers Center va deveni site de testare pentru 5G

Testarea pentru aplicațiile de bază ale rețelelor wireless 5G a venit mai târziu în 2018 la Ottawa. Testele au fost efectuate cu un furnizor de rețea de lungă durată – Ericsson. Deși testul nu a fost suficient de extins pentru a permite desfășurarea 5G în 2019, acesta a oferit o informație șefă pentru a permite testarea ulterioară pe parcursul următorilor ani și a permite implementarea 5G în termeni limitați pe tot parcursul anului 2019.

Este posibil ca desfășurarea mai largă a 5G să înceapă să se întâmple în 2020, deși detaliile rămân la latitudinea multor companii care furnizează infrastructura 5G necesară unei astfel de tranziții.

Problema cu 5G în Canada

Au fost îngrijorate faptul că Huawei Technologies din China, care este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din întreaga lume și una dintre puținele companii cu infrastructura necesară dezvoltării unei rețele 5G, nu trebuie să li se permită să furnizeze echipamente pentru rețeaua 5G din Canada..

Logo-ul și smartphone-ul Huawei

Acest lucru se datorează parțial faptului că mulți dintre aliații Canadei au interzis deja compania să furnizeze echipamente către rețelele proprii 5G. În mod obișnuit, se tem teme de posibilitatea de a spiona, fie când vine vorba de date financiare sau de date generale despre cetățenii canadieni. De fapt, multe companii precum Statele Unite, Japonia și Australia și-au exprimat îngrijorarea cu Huawei și au stabilit că este un risc pentru securitatea națională.

Timpul va spune dacă valoarea Huawei, care se află în abilitățile și resursele sale infrastructurale extinse, sunt suficient de valoroase pentru a o face un jucător major în dezvoltarea unei rețele canadiene 5G sau dacă o înlocuire va fi căutată din cauza supravegherii guvernului sau a ultrajului cetățenilor.

Canada folosind Huawei 5G ar putea împiedica accesul la informațiile americane

Consilierul de securitate națională din SUA a cerut Canada să nu folosească tehnologia 5G derivată din materialele Huawei. El a spus că acest lucru ar pune în pericol acordurile de partajare a informațiilor de care se bucură în prezent Statele Unite și Canada, deoarece SUA este preocupată de faptul că orice infiltrare în rețelele canadiene ar expune în mod necesar propriile rețele la supravegherea chineză.

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, a amânat decizia privind utilizarea echipamentelor de rețea până la 21 octombrie. Această decizie a avut ramificări dincolo de dezvoltarea rețelei, deoarece a afectat politica dintre SUA și Canada la nivel internațional mai larg.

Ministrul apărării al Canadei a declarat că vor avea nevoie de timp pentru a examina toate amenințările potențiale și trebuie să fie atenți la protejarea noii tehnologii 5G înainte de a lua o decizie.

Canada Setează să amâne decizia Huawei 5G după vot

Se raportează că Canada va amâna decizia cu privire la faptul că Huawei Technologies din China va furniza echipamentul de rețea pentru rețeaua sa 5G până după alegerile federale din octombrie. Acest lucru se datorează relațiilor din ce în ce mai strânse cu Beijing.

sediul china huawei

Inițial, preocupările au fost ridicate atât de cetățenii canadieni și de Statele Unite, cât și de mulți alți internaționali canadieni. Mulți dintre aliații lor internaționali au interzis deja Huawei din propriile rețele de frica supravegherii chineze.

Primul ministru Justin Trudeau a spus că a fost reticent în a continua decizia până când soarta a doi canadieni reținuți în China în prezent devine mai clară.

Această amânare este văzută ca o problemă pentru marile companii de telecomunicații, deoarece acestea nu pot continua pentru planurile lor de integrare wireless 5G până când guvernul nu va lua o decizie despre dezvoltare.

Ghiduri suplimentare

 • Cele mai bune servicii VPN
 • Cele mai multe browsere sigure
 • Siguranța Internet pentru copii
 • Ghid de confidențialitate online

5G în Canada Resurse

 • Planul de arhitectură de rețea Huawei 5G din perspectivă la nivel înalt
 • Beneficiile și utilizarea 5G – ETSI
 • Viitoare avansări tehnologice și înțelegere 5G – GSMA Intelligence
 • Ghid pentru 5G Security de la Ericsson
 • Definiție și dezvoltări 5G de pe site-ul web al guvernului canadian
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me