Hoe VPN-blokkades als een professional te omzeilen (bijgewerkt: 2020)


Op zoek naar manieren om VPN-blokkades te omzeilen (voor Netflix of iets onder de zon)? 

Nou, je hebt geluk, want dat is precies wat we in dit artikel gaan delen.

Maar eerst, hoe kwamen we op een punt waarop Netflix eigenlijk weet dat je een VPN gebruikt? Ze zijn toch niet de angstaanjagende alomtegenwoordige technische overbelasting die we ons voorstellen dat ze zijn … zijn ze dat wel?

In 2016 besloot Netflix om inhoud voor bepaalde landen te blokkeren, waardoor veel Amerikanen in de hele omgeving een complot bedachten om hun lokale regering omver te werpen. Ze waren vastbesloten alles in het werk te stellen om Orange is the New Black terug te brengen.

Gelukkig werd er een manier gevonden om dit blok te omzeilen en werd de crisis voorkomen. De oplossing zat in een eenvoudige software die bekend staat als een VPN. Al snel besloot Netflix echter om te vechten en begon de VPN’s te blokkeren!

Het was bijna een schaakmatachtige zet van het streamingbedrijf, omdat mensen nu in bepaalde regio’s volledig waren afgesloten van Netflix. Dat is natuurlijk totdat diezelfde nieuwsgierigheid en kennis van vroeger weer de overhand kreeg.

Vertrouwd raken met VPN’s

Virtual Private Networks (VPN’s) zijn de afgelopen tien jaar behoorlijk populair geworden. Gezien hun vermogen om een ​​onveilige verbinding met internet te maken en deze privé te maken, is het geen wonder dat miljoenen gebruikers hiervan profiteren.

wat is een vpn

Bovendien staan ​​VPN’s bekend om functies waarmee mensen bepaalde beperkingen kunnen omzeilen, waaronder zaken als geografisch gebaseerde blokkades of internetcensuur. Er is dus een grote vraag naar deze netwerken vanwege hun vermogen om de criteria te verdraaien en er gemakkelijk voorbij te komen.

Veel van de streamingplatforms die tv-programma’s, films of muziek afspelen, zijn bijvoorbeeld in bepaalde regio’s verboden. Degenen die er misschien nog steeds toegang toe willen hebben, kunnen dit doen door te vertrouwen op de kracht van VPN’s.

Wat is internetcensuur en waarom gebeurt het??

Eenvoudig gezegd omvat censuur elke handeling om iets voor anderen te blokkeren. Muziekteksten die als beledigend worden beschouwd, worden bijvoorbeeld altijd gecensureerd en worden op hun beurt nooit op de radio gespeeld.

Dit concept lijkt veel op wat er gebeurt met specifieke websites op internet. Online censuur is hoeveel websites de inhoud die ze weergeven beperken, vaak zoals bepaald door de locatie van een bezoeker.

wat wordt er gecensureerd op het internet

Er zijn veel redenen voor censuur via internet – de meest voorkomende zijn vertrouwelijkheid, wettigheid en veiligheid.

Grote bedrijven censureren bijvoorbeeld hun websites en geven alleen inhoud weer aan degenen die daarvoor in aanmerking komen door in dienst te zijn bij deze bedrijven.

Dit wordt gedaan om een ​​vertrouwelijkheidsniveau te behouden waar bijna alle industrieën op vertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een accountantskantoor als Ernst en Young dat de vertrouwelijkheid van zijn website verliest. Een dergelijke inbreuk zou leiden tot verlies van gegevensprivacy en de bestanden van klanten zouden algemeen bekend worden.

Gezien de manier waarop aandeelhouders en investeerders op financiële informatie vertrouwen, zou een dergelijk probleem veel organisaties letterlijk kunnen vernietigen.

Evenzo kunnen veel websites worden gecensureerd omdat ze de wetten niet gehoorzamen. Sinds de ongekende groei van het internet en zijn kracht, zijn de wetten die betrekking hebben op auteursrechten, patenten en handelsmerken uitgebreid.

Nu komt elk immaterieel eigendom dat iemand registreert in aanmerking voor bescherming tegen de online dieven. Als iemand bijvoorbeeld een blog schrijft, hebben ze recht op de auteursrechten van die blog. Wanneer een andere persoon probeert de blog te stelen en op zijn website te plaatsen, kan de oorspronkelijke schrijver het probleem melden.

Daarna wordt de website van de dief waarschijnlijk gecensureerd of volledig geblokkeerd. De redenen voor internetcensuur zijn dus belangrijk om te begrijpen, omdat ze laten zien hoe cruciaal het is om bepaalde dingen te kunnen censureren.

Waar VPN’s spelen

Niettemin komt er met elke geldige reden voor internetcensuur een lange lijst met ongeldige. Bedenk hoe bepaalde regeringen websites blokkeren die hun standpunten niet delen.

In deze gevallen is het installeren van VPN’s om toegang te krijgen tot inhoud volkomen begrijpelijk. Helaas is het geen geheim dat VPN’s de macht hebben om internetcensuur te omzeilen.

Dit betekent dat veel bedrijven of zelfs regeringen manieren hebben gevonden om virtuele privé-netwerken te blokkeren met technieken als browser-vingerafdrukken en proxy-detectie.

Hoe worden VPN’s geblokkeerd??

Een van de meest voorkomende manieren waarop degenen die niet willen dat mensen toegang krijgen tot hun platform, deze blokkeren, is via VPN-detectoren. Hoewel het vrij duidelijk is, zijn dit de apparaten die worden gebruikt om gebruikers te detecteren die via een virtueel particulier netwerk verbinding proberen te maken met het platform..

Een andere manier waarop bedrijven VPN’s blokkeren, draait om IP-adressen. Dit gebeurt wanneer het adres van de VPN-server wordt geblokkeerd en gebruikers die VPN niet meer kunnen gebruiken.

Het probleem met deze aanpak is het feit dat er duizenden verschillende VPN-providers zijn. Dus proberen ze allemaal te blokkeren, is als het spelen van een eindeloos spelletje whack-a-mole. Dit betekent dat er voor elk geblokkeerd netwerk er nog vijf uitkomen.

Oplossingen voor het probleem

Gelukkig lossen bedrijven die VPN’s blokkeren niet precies het probleem op van mensen die internetcensuur of geoblocking omzeilen. Integendeel, ze vormen gewoon een obstakel voor mensen die deze methoden gebruiken.

In vertaling zijn geblokkeerde VPN’s niet onmogelijk te overwinnen. Enkele van de meest voorkomende oplossingen zijn mobiel browsen, doe-het-zelf VPN’s, Tor, manipulaties met poortnummers om poortblokkering te overwinnen en nog veel meer.

Mobiel browsen

Het gebruik van mobiel browsen is ongetwijfeld de gemakkelijkste manier om VPN-blokkades te overwinnen. Het heeft echter enkele nadelen. Ten eerste werkt het alleen voor diegenen die de blokkades van hun werkgevers, schooldistricten enzovoort willen omzeilen.

Mobiele VPN

De meeste scholen hebben bijvoorbeeld VPN-blokkades die het onmogelijk maken om toegang te krijgen tot sociale mediaplatforms. Om dit probleem te omzeilen, kan men gewoon hun telefoon en mobiele netwerk gebruiken om die websites te bereiken.

Wat de tekortkomingen betreft, zal het gebruik van mobiele apparaten niet veel doen voor blokkades die zijn gecreëerd door instellingen op hoog niveau zoals de regeringen of overheidsinstanties.

Een nieuwe maken

Als een VPN is geblokkeerd, is het soms veel gemakkelijker om gewoon een andere te vinden die mogelijk nog niet is geblokkeerd.

Voor populaire websites kan het vinden van niet-geblokkeerde VPN’s echter een lange weg zijn, omdat grote websites vaak zeer grondig zijn.

Het maken van een geheel nieuwe VPN kan dus de gemakkelijkste manier blijken te zijn om de beperkingen te omzeilen. De keerzijde van dit alternatief is het feit dat het rollen van een eigen VPN een beetje lastig kan zijn. Het omvat een reeks stappen die perfect moeten worden uitgevoerd om een ​​functionerend netwerk te creëren.

Gelukkig zijn er bedrijven die deze dienst tegen betaling kunnen aanbieden. Het hebben van een eigen VPN zal ook een goede langetermijnoplossing zijn, omdat ze deze zo lang kunnen gebruiken als ze willen.

Tor

Tor is software waar mensen gratis toegang toe hebben om hun online activiteiten volledig te anonimiseren. Het werkt door de gegevens van de gebruiker te stuiteren via talloze relais over de hele wereld.

Als gevolg hiervan kunnen regeringen of andere toezichthoudende instanties iemands activiteiten niet online volgen. In werkelijkheid is Tor echter meer gericht op het bieden van privacy en is hij niet gespecialiseerd in het openen van gecensureerde webpagina’s.

Desalniettemin, door de scheiding van iemands identiteit en routing, creëert Tor bruggen die geblokkeerde IP’s kunnen omzeilen. Dit betekent dat het een maas in de wet is die toegang tot geblokkeerde inhoud mogelijk maakt.

Andere populaire oplossingen zijn onder meer:

  • Psiphon
  • Shadowsocks
  • TCP-poort 443
  • SSH-tunneling

Gezien het aantal manieren waarop mensen VPN-blokkades kunnen omzeilen, ben je maar zo beperkt als je jezelf laat zijn.

Met andere woorden, het is vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot inhoud met een VPN, zolang je een basiskennis hebt van hoe ze werken en hoe je ze kunt instellen (re: zet ze aan!). Of toegang tot verschillende soorten geblokkeerde pagina’s op internet moet worden gedaan, is echter een ander onderwerp.

Het feit dat iemand de middelen heeft om zijn doel te bereiken, betekent immers niet altijd dat hij dat moet doen!

Laatst bijgewerkt op 19 april 2020

Hallo, ik ben Ludovic. Ik heb deze site gemaakt als bron voor consumenten om mede-Canadezen te helpen de veranderende wereld van cyberveiligheid beter te begrijpen. Voordat ik deze bron creëerde, zag ik twee fundamentele problemen met de B2B-privacysector voor consumenten. Ten eerste: onderwijs – de meerderheid van de mensen beseft het belang van hun eigen gegevens niet. Ten tweede, snode marketingpraktijken – er is een breed scala aan zelfbenoemde beveiligingsoplossingen die niets anders doen dan tussenkomst van gebruikersgegevens zonder toestemming.

Geef een reactie Annuleer antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Commentaar

Naam *

E-mail adres *

Website

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me