Nest Camera Review – Zijn het de kosten echt waard?

In 2020 haalden Nest-camera’s om verschillende redenen de krantenkoppen, waaronder hun vermogen om ‘portiekpiraten’ te vangen op het moment dat ze hun slechte handel uitoefenen. Portiekpiraten zijn criminelen met een lage levensstandaard die profiteren van de huidige golf van e-commerce en pakketbezorging. Deze pakketdieven richten zich op huizen met portieken en buks waar chauffeurs van Amazon, UPS en FedEx hun pakketten gewoonlijk afgeven volgens de instructies; in een recent incident dat werd vastgelegd met een Nest-camera in Nebraska, beschreven politierechercheurs dat deze apparaten voor huisbeveiliging het potentieel hebben om ‘gamechangers’ te zijn, omdat ze hun onderzoekswerk gemakkelijker maken, waardoor de kans op het oplossen van zaken en het terugvinden van gestolen goederen groter wordt.


Man uit Nebraska bij stelen door Nest Camera
Dieven voor pakketbezorging

Naast het helpen bestrijden van het criminele tij van portiekpiraten, waren Nest-camera’s ook een belangrijk aandachtspunt op de Google I / O-ontwikkelaarsconferentie van 2020 in Mountain View.

Tijdens dit grote technische evenement introduceerden de leidinggevenden van Google Nest Hub Max, een apparaat voor domotica dat de technologieën die Nest en Google de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, effectief combineert. De Nest Hub Max werkt intuïtief met Nest-camera’s; Het beschikt over een kleurrijk 10-inch touchscreen, geïntegreerde camera, een indrukwekkende luidspreker / microfoon-combinatie en een geavanceerde versie van de Google Assistent.

Nest Hub MaxDe introductie van de Nest Hub Max was niet alleen belangrijk omdat het lijkt klaar om de Amazon Echo te overtreffen familie van slimme luidsprekers, die kunnen worden gebruikt als domotica-hubs, maar ook omdat het het begin markeert van een nieuw tijdperk voor zowel Google als Nest. Je moet niet vergeten dat Nest Labs sinds 2010 slimme huistechnologie ontwikkelt; Destijds leek het bedrijf helemaal klaar te zijn om door Apple te worden overgenomen vanwege zijn ontwerpfilosofie, maar Google stapte vier jaar later in.

Bijna tien jaar lang hebben Nest Labs-ontwikkelaars vrijwel alleen gewerkt en geweldige producten geproduceerd, zoals de legendarische Nest Learning Thermostat, maar tech-analisten vroegen zich altijd af wanneer een volledige samenwerking met Google zou beginnen. Die dag is aangebroken, dus vanaf nu zijn de oude Google Home Hubs Nest Hubs, en dat kun je ook bedien je Nest-camera en andere apparaten via de Google Assistent; trouwens, er is ook een kleinere versie van de Nest Hub Max voor het geval je in een kleinere ruimte woont, zoals een appartement of loft.

Geen enkele Nest Camera-review is compleet zonder Rick Osterloh te noemen, een senior vice-president van Google die onlangs is aangesteld om toezicht te houden op het apparaat- en serviceteam van het bedrijf, dat van plan is Google te verheffen tot een hardwaremerk. Wat dit betekent voor potentiële kopers van Nest-camera’s is dat hun toekomstige aankoop deel zal uitmaken van het nieuwe ecosysteem van Google en Nest Labs; met andere woorden, je Nest-apparaten synchroniseren perfect met je Android-smartphones, Chromebooks, Chromecasts, Pixels en zelfs de Chrome-webbrowser. Nest heeft grote dingen in petto, en dit is een goed moment om te beginnen met wat Google voor ogen heeft voor slimme huisautomatisering.

Nest Cam Indoor – Bescherming binnenshuis

Nest-camera’s zijn niet zoals de IP-cams die vaak worden verkocht als onderdeel van huisbeveiligingssystemen die je zelf zou moeten uitzoeken. Net als alle andere producten die zijn ontwikkeld door ingenieurs van Nest Labs, zijn Nest-camera’s hoogwaardige apparaten die speciaal zijn ontworpen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Nest Cam IndoorVoor veel mensen die nieuw zijn in de wereld van slimme huisautomatisering, de De Nest Cam Indoor is een ideaal instappunt. Deze specifieke Nest-cam bestaat al een paar jaar en heeft heel wat huisinvasies via de weg vastgelegd Beveiligingsservice van Nest Aware, die beschikbaar is op abonnementsbasis, waardoor het een van de meest populaire modellen is. Met een hoogte van 4,5 cm en een breedte van 2,8 cm is de Nest Cam Indoor discreet genoeg om overal te plaatsen; het kan monitoren en opnemen in zowat elke lichtomstandigheden en het kan streamen met een constante 1080p HD-resolutie zonder hikken. Het groothoekbeeld strekt zich uit tot 130 graden en de luidspreker- / microfoonfunctionaliteit biedt een geluidskwaliteit die zal wedijveren met dure smartphones.

Extra functies zijn onder meer:

 • Volledige toegang op afstand via de Nest-app
 • Soepele zoom en verbeterde functies
 • Hulp op afstand voor thuis
 • Intercom functionaliteit
 • Mogelijkheid om gezinsaccounts in te stellen

Al met al ziet deze Nest-cam eruit als het type dat je aan de bovenkant van je monitor kunt klemmen voor desktop Skype-sessies, maar het bood eigenlijk krachtige functionaliteit voor huisbeveiliging.

Nest Cam Outdoor – Beveiliging buiten de muren

Nest Cam OutdoorZoals de naam al doet vermoeden, is dit Nest Cam-model ontworpen voor installatie buitenshuis. Het is groter en beter zichtbaar dan het hierboven besproken binnenmodel, zoals het zou moeten zijn, maar niet zo groot dat het indien gewenst onmogelijk te verbergen is. De weer- en klimaatbestendigheid van de Nest Cam Outdoor heeft een beschermingsgraad IP65, wat betekent dat hij bestand is tegen regenachtige en winterse omstandigheden tussen –4 en 140 graden Fahrenheit.

Alle functies voor binnen zijn te vinden in de Nest Cam Outdoor, met de toevoeging van een robuuster nacht- en infraroodcamerasysteem voor scherper zicht. Terwijl Nest-camera’s het nieuws blijven maken voor het voorkomen van huisinvasies en andere beveiligingsincidenten, sopstandige inbraakploegen zijn verplicht om kennis te nemen en huizen die door deze systemen worden beschermd, over te slaan; Opgemerkt moet worden dat “professionele” dieven er alles aan doen om niet gepakt te worden, en dat ze waarschijnlijk minder risicovolle doelen kiezen.

Nest Cam IQ Indoor – Intelligente thuisbewaking

In de paar maanden sinds de introductie kreeg deze camera fantastische recensies in veel technologietijdschriften. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Nest Cam IQ Indoor een slimmere versie van zijn oorspronkelijke binnenneef; het is ongeveer even groot en combineert de designelementen van de buiten- en binnencameramodellen.

Dit apparaat is meer dan alleen een beveiligingscamera; voor een groot deel biedt veel van de functies die u mag verwachten van een slimme domotica-hub, inclusief een ingebouwde 6-core processor met een speciale versie van het Android-besturingssysteem, zodat je volledige toegang hebt tot de Google Assistent. In wezen fungeert deze camera ook als een slimme luidspreker en biedt hij ook een intelligent zicht.

Nest Cam IQ IndoorBelangrijkste kenmerken van de IQ Indoor:

 • 4K camera met 8 megapixel kleurensensor
 • Geavanceerd zoomen en verbeteren compleet met close-up trackingweergave
 • 130 graden gezichtsveld
 • Vloeiende HDR-video-opname met 30 frames per seconde
 • Infrarood zicht en omgevingslichtsensoren die slimme verlichtingssystemen kunnen aansturen
 • Drie gevoelige microfoons en een luidspreker van stereokwaliteit
 • Draadloze WEP-, WPA- en WPA2-beveiliging en geavanceerde connectiviteit. Gegevens worden vastgelegd, opgeslagen en verzonden met 128-bit Advanced Encryption Standard, ondersteund door TLS / SSL-protocollen

Zoals je je kunt voorstellen, werkt deze Nest Cam beter met een Nest Aware-abonnement; u kunt echter tot drie uur aan snapshots bekijken, zelfs als u zich niet op de service abonneert. De kunstmatige intelligentie-algoritmen die de slimme visie van dit apparaat besturen, zullen het triggeren van valse waarschuwingen minimaliseren; bijvoorbeeld, uw honden zullen niet worden aangezien door indringers. Hoewel deze Nest-beveiligingscamera een van de duurste op de markt is, hoef je, omdat je de Google Assistent kunt bedienen, geen slimme luidspreker voor je huisautomatiseringssysteem te kopen.

Nest Cam IQ Outdoor – geavanceerde detectie van bedreigingen

Nest Cam IQ OutdoorNet als de IQ Indoors is de Nest Cam IQ Outdoor een indrukwekkende en stijlvol ogende hardware die vol zit met AI-functies. Fans van high-tech thrillers en spionagefilms waarin beveiligingscamera’s verdachten alleen volgen en elke beweging volgen, zullen blij zijn te weten dat dit is wat de Nest Cam IQ Outdoor precies doet.

Niet alleen is de IQ Outdoor camera robuust en onvervalsbaar maar ook slim genoeg om focus op menselijke vormen die verdacht handelen en ze volgen voordat ze alarm slaan. Alle features van de IQ Indoor, minus de Google Assistant, vind je in de IQ Outdoor; bovendien kan het veelzijdige scharnier de camera om een ​​as van 360 graden roteren en biedt de combinatie van luidspreker en microfoon verbeterde audiofuncties die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis.

Stel dat u slimme sloten in uw voordeur heeft geïnstalleerd en u gasten van buiten de stad verwacht; met de IQ Outdoor cam kun je op afstand op de hoogte worden gebracht wanneer ze aankomen, en kun je duidelijk met ze praten voordat je ze binnenlaat.

Wat je moet weten over Nest Labs-camera’s

Google heeft aanzienlijk geïnvesteerd in Nest Labs om een ​​merk op te bouwen waarvan bekend is dat het voorop loopt in slimme huisautomatisering; als zodanig kunt u er zeker van zijn Nest-apparaten zijn topproducten, maar ze hebben ook een bepaalde technologische infrastructuur nodig om hun maximale potentieel te kunnen benutten. Concreet, trage wifi-thuisnetwerken kunnen ervoor zorgen dat je niet alle functies van Nest-camera’s kunt ervaren. Bandbreedte is een belangrijke overweging; Als je constant Nest Cam-opnamen wilt inschakelen, upload je snelheden van minimaal 2 Mbps. In situaties waarin het Wi-Fi-netwerk niet optimaal is, heeft u de mogelijkheid om video-opname- en opname-instellingen te wijzigen met betrekking tot beeldkwaliteit en bandbreedte.

De Nest Aware-service

Alle grote technologiebedrijven richten hun activiteiten op het aanbieden van services en Google is daarop geen uitzondering. Nest Aware is een beveiligingsverbetering die continu de video en audio opneemt die Nest-cams vastleggen, tot 30 dagen. Vanaf mei 2019 beginnen abonnementen van Nest Aware bij $ 5 per maand voor vijf dagen aan opnames en slimme meldingen. Deze service voegt een vleugje kunstmatige intelligentie toe aan je niet-IQ Nest-cams en is beschikbaar via verschillende bundels en kortingsopties, zoals 50 procent korting voor extra cams.

Het integratiepotentieel van Nest-camera’s

Nu Nest is omgedraaid in een merk dat synoniem staat voor slimme huisautomatisering van Google, kun je in de nabije toekomst tal van product- en service-integraties verwachten. Het uiteindelijke doel van Google is dat gebruikers thuis Nest-ecosystemen bouwen; Daarom wil het bedrijf je verbazen met geweldige Nest-producten, zodat je een gevoel van merkentrouw begint te ontwikkelen.

Mobiele Nest-thermostaat-appDenk aan de IQ Indoor cam en de meegeleverde Google Assistant; hoewel je deze app altijd op je Android-smartphone kunt installeren en als hub kunt gebruiken om je Nest-apparaten te bedienen, zul je waarschijnlijk geneigd zijn om spreek rechtstreeks met de camera.

De huidige integratieopties die Nest biedt, zijn onder meer thermostaten, rookmelders, alarmen voor huisbeveiliging, deurbellen en slimme sloten. Als je al Nest-camera’s hebt of een Android-smartphone gebruikt, is de volgende logische zet om meer Nest-producten aan je slimme thuisnetwerk toe te voegen.

Nest-camera’s en prijzen controleren

In vergelijking met andere beveiligingscamera’s voor thuis, zou je moeten verwachten dat je premium prijzen betaalt voor Nest-apparaten en cloudservices. De IQ Outdoor kost bijvoorbeeld bijna $ 350, en het equivalent voor binnenshuis is onlangs verlaagd van $ 299 naar $ 249. Nest Labs voert vaak kortingen en aanbiedingen uit voor speciale gelegenheden zoals Moederdag en tijdens de feestdagen, maar zelfs met deze prijsonderbrekingen vind je ze misschien nog steeds een beetje duur.

Prijzen van Nest Aware

Nest Aware biedt 24 uur per dag opnameservices die de cloud gebruiken om de gegevens op te slaan, en het aantal dagen in je videogeschiedenis hangt af van het pakket dat je kiest. Nest staat bekend als een van de duurdere huisbeveiligingssystemen op de markt, en dit lijkt zich uit te breiden tot hun cloudbewakingsservices.

Wat is de klantervaring van Nest

Wat de klantenservice van Nest betreft, geeft Consumentenzaken Nest betere cijfers dan Google, vooral voor gebruikers die zich abonneren op de Nest Aware-service. Nest-producten zijn ontworpen om out-of-the-box te werken; echter, hun stapsgewijze installatiehandleidingen zijn doorgaans gedetailleerder en betrokken dan veel andere slimme domotica-apparaten, en dit is eigenlijk goed in termen van privacy en beveiliging.

Als Google-merk zal Nest Labs geen fout maken door installaties met standaard gebruikersnaam / wachtwoord-combinaties toe te staan; desalniettemin wilt u misschien de extra beveiligingsstap nemen om uw slimme thuisnetwerk door de beste VPN te leiden, bij voorkeur op routerniveau.

Nest heeft een van de meest uitgebreide handleidingen voor probleemoplossing, installatie, foutcontrole en onderhoud die momenteel op de markt is. Als doe-het-zelven niet jouw ding is, dan kun je contact met ze opnemen via hun sociale media-pagina’s, e-mail en natuurlijk hun hotline.

Laatste gedachten over Nest-camera’s

Uiteindelijk zorgen Nest-camera’s ervoor dat u voorop loopt op het gebied van moderne huisbeveiliging. Omdat u echt niet wilt bezuinigen op een belangrijke kwestie, zoals het bewaken van uw huis, je kunt niet fout gaan met een van deze apparaten.

Met de nieuwe richting die Google inslaat met betrekking tot slimme huisautomatisering, zal Nest waarschijnlijk enige tijd de slimste productkeuze zijn, tenminste totdat Apple of Microsoft besluit serieus te gaan concurreren.

FAQs

V: Kan ik Nest-camera’s gebruiken zonder abonnement?

EEN: Nest Aware-services zijn volledig optioneel, maar op deze manier bieden de meer geavanceerde camera’s hun volledige potentieel. Het nieuwe 5-daagse Nest Aware-abonnement is voor de meeste mensen redelijk genoeg om te proberen.

V: Is de Nest Cam waterdicht?

EEN: De Nest-camera’s voor buitenshuis hebben een weer- en klimaatclassificatie die de weerstand tegen regen aangeeft, maar deze apparaten zijn niet bedoeld om ondergedompeld te worden.

V: Werkt de Nest Outdoor Camera met Alexa?

EEN: Nest-producten kunnen worden bediend met de slimme assistent Amazon Alexa, die de Amazon Echo-luidsprekers van stroom voorziet, via zogenaamde vaardigheden en recepten. Als je een door Alexa aangedreven product hebt, wil je “Alexa, ontdek mijn apparaten” zeggen om te zien of een lijst met vaardigheden of “als dit, dan dat” opties wordt gesproken of weergegeven. Je moet Alexa trainen om spraakopdrachten te koppelen aan wat je wilt dat je Nest-camera’s doen.

Vraag: Werken Nest-camera’s zonder wifi?

EEN: De functionaliteit van Nest-camera’s zonder wifi en een actieve internetverbinding is beperkt tot het punt dat het geen discussie verdient. Ethernet-verbindingen zijn in dit opzicht geen oplossing. Houd er rekening mee dat je breedbandverbinding 2 Mbps uploadbandbreedte moet bieden voor een optimale werking van Nest-camera’s.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map