VPN-bedrägerier som ska undvikas (uppdaterad)

VPN-tekniken är inte ny. I årtionden har företag och individer använt den för att skydda känslig information och för att hålla deras online-rörelser anonyma. Vissa människor anser att det är en fråga om integritet. De gillar bara inte idén om att någon, som deras internetleverantör eller en hacker, kan spåra sin webbtrafik.


Scam alertFör andra människor, att använda en VPN är en fråga om liv eller död. De är medborgare och journalister som lever inom totalitära regimer som inte tillåter fritt uttryck för tankar och åsikter. En VPN tillåter dem att ta subversiva positioner och revolutionära åtgärder utan att riskera deras liv, eller helt bokstavligen, deras lem.

Tänk på de steg du kan vidta för att skydda ditt hem mot omvärlden. Säkerhetskameror på hemmets yttre varnar dig för möjliga inkräktare, men du vill bara få det bästa och mest ansedda kamerasystemet du kan köpa. Det är helt enkelt det enda sättet du kan lita på att du får dina pengar värda från systemet.

Detsamma gäller för en VPN. Det bästa VPN-skyddet skyddar dig mot alla typer av spionering, men en underlägsen kommer att lämna dig sårbar för attacker från alla vinklar. Hur kan du veta vilket VPN du ska lita på?

Låt oss börja med att undersöka vad du får när du använder ett VPN innan vi går över till en VPN-bedrägerlista. Beväpnad med den här informationen kommer du att kunna fatta ett informerat beslut när det är dags att välja ett VPN för ditt hem eller ditt företag.

Fördelarna med att använda ett VPN

Visste du att din Internetleverantör (ISP) kan spåra all din online-aktivitet?

De vet när du loggar in, vilka webbplatser du besöker, vad du gör medan du är där och hur länge du tillbringar där. De kan se din sociala medieaktivitet. De kan övervaka när du deltar i ett forum; även online shoppingvanor är ingen hemlighet för dem.

Tyvärr är din Internetleverantör inte den enda part som är intresserad av vad du gör online. Företag som till exempel detaljhandlare och tjänsteleverantörer följer dina rörelser och letar efter möjligheter att sälja dig något.how-a-VPN-verkSedan finns det de skuggiga operatörerna. Det är de som hoppas kunna smitta ditt system med skadlig programvara, adware och annan potentiellt skadlig programvara. De skulle verkligen vilja lära känna dig bättre. Specifikt är någon av dina personliga uppgifter, inklusive dina kreditkortsnummer och bankkontonummer, av särskilt intresse.

En solid, välgranskad VPN kan skydda dig mot allt detta. VPN-teknik maskerar helt din IP-adress och gör den omöjligt att spåra. Dessutom kan din VPN få det att se ut som du surfar från Sydney när du faktiskt är i Montreal.

Det är dock tydligt att inte tillräckligt många drar nytta av allt som en VPN kan göra.

Procentandel människor som använder VPN på olika kontinenter

Din VPN krypterar din webbtrafik och kan potentiellt hoppa till två eller tre servrar över hela världen. Ingen, inte ens din Internetleverantör, kan se vad du gör online. Du åtnjuter total integritet och anonymitet samt sinnesfrid när du vet att du är helt säker när du är online.

Det är typ av att ha det bästa hemsäkerhetssystemet installerat hemma; du kommer att sova bättre på natten när du vet att du och din familj är fullt skyddad.

Är det någonsin farligt att använda en VPN?

För de flesta finns det ingen fara i samband med att använda den här typen av programvara; Att förstå grunderna i VPN och noggrant välja en ansedd leverantör med en track record för att erbjuda perfekt säkerhet och anonymitet online är nyckeln.

Vissa människor kan vara i fara helt enkelt genom att använda vilken VPN som helst. Dessa individer bor i förtryckande länder där VPN-användning förbjuds eftersom regeringen vill övervaka all sin online-verksamhet

VPN_ScamDetta är dock en annan typ av fara från den som diskuteras här. Det kan också vara farligt att använda ett VPN när det är en falsk VPN som faktiskt inte erbjuder tjänsterna som den annonserar. Det kan vara farligt när en VPN väljer att infektera ditt system med alla möjliga spionprogram och virus. De kan till och med spåra och spela in dina rörelser online och sälja data till högstbjudande.

Är det inte precis motsatsen till vad en VPN ska göra?

Det är det som är skrämmande med de dussintals VPN-leverantörer som är verksamma idag. Vissa är mycket ansedda och strävar efter att erbjuda pålitliga tjänster som håller dig säker online oavsett vad.

Sedan finns det VPN: er som tar dina pengar men ger dig ingenting i gengäld. Lika dåliga är de som är “gratis”. Du kan satsa på att de flesta gratis VPN-er erbjuds till det priset eftersom du säljs.

En kunnig konsument kan undvika dessa VPN-bedrägerier. Ju mer du vet om de typiska kneparna som används av dessa besvärliga leverantörer, desto lättare blir det för dig att undvika dem.

Typiska VPN-bedrägerier att undvika

Följande lista över VPN-bedrägerier är inte teoretisk. Var och en av dessa bedrägerier har testats och visat sig vara framgångsrika genom att fånga konsumenterna. Låt dig inte bli offer för något av dessa nackdelar.

Detta är kritisk information eftersom studier visar att människor i allt högre grad oroar sig för sekretess online och hur företag använder sina uppgifter.konsumentuppgifter sekretess bekymmer nivå

Ingen har råd att sätta sig i ytterligare risk genom att ignorera denna lista över VPN-bedrägerier.

1. Gratis VPN: er – det kostar dig mer än du kanske tror

Vem älskar inte att få något för ingenting? Det gör det får dig att känna att du kommer undan med något, gör det inte? Eller så skulle du tro. Men du ser, när det gäller gratis VPN: n, är det vanligtvis tjänsteleverantören som kommer undan med något.

En handfull ansedda VPN-leverantörer erbjuder en gratis version av sina tjänster. Vanligtvis är dessa kostnadsfria nivåer ganska begränsade när det gäller bandbredd, och det finns inte många klockor och visselpipor associerade med det. Gratisversionen erbjuds med hopp om att du kommer att prova tjänsten och bli en betalande kund. Om du måste välja ett gratis VPN ska du undvika vad som finns på listan nedan.

Tyvärr finns det många “gratis” VPN som kan kosta dig en enorm mängd vad gäller tid, pengar och huvudvärk. Vissa av dessa tjänster begränsar dig till ett föråldrat VPN-protokoll som PPTP, som inte anses vara tillförlitligt av någon säkerhetspersonal. Du kommer inte att få någon form av stark kryptering med det här protokollet, vilket gör dig sårbar för en värld av problem.

Alla VPN som tillhandahålls utan kostnad till kunder måste driva intäkter på något sätt. Om de inte tar pengar från allmänheten, då måste de få det någon annanstans. Med denna affärsmodell kommer vinsterna vanligtvis från att sälja surfvanor för sina användare. I huvudsak delar VPN användardata med företag i marknadsföringsvärlden.

Vissa av dessa obestridliga VPN: er kommer att ge din e-postadress till affärspartner eller okända tredje parter. Dessa andra företag kan sedan använda din e-postadress för alla typer av besvärliga syften som kryptering, ransomware, phishing och skicka skräppostmeddelanden.

Ytterligare andra VPN: er kommer att sätta in saker som webbläsare, spårningspixlar och cookies i ditt system. Detta gör det möjligt för VPN och de företag som betalar VPN att infoga dessa trackers, att spåra din webbtrafik och använda den för reklamändamål.

Titta bara på denna avslöjande från VPN som heter Betternet:

Betternet reklam från tredje part

Kom ihåg att du får det du betalar för. Om du vill skydda dina lösenord letar du efter den bästa lösenordshanteringsprogramvaran du har råd med (de är alla ganska billiga). Om du vill ha verklig integritet och anonymitet online, letar du efter ett rimligt VPN.

2. Fake VPN: er – anspråk som är alldeles för bra för att vara sanna

Vissa företag annonserar sig som en VPN-tjänst, men de ger inte ens grunderna. Det första som oroar sig är att de ofta inte bry sig om att kryptera din Internet-trafik. Detta innebär att allt du gör online exponeras för din internetleverantör, tredje parter, regeringen och hackare.

Dessutom kan en VPN som är falskt injicera skadlig programvara i ditt system. Med den här programvaran på plats kan VPN använda de data de samlar in från dina onlinevanor för att skicka riktade annonser och skräppostmeddelanden. De kan kapa dina konton, låsa upp din dator med ransomware eller stjäla din bankinformation och andra privata uppgifter. Det lönar sig att granska de cybersäkerhetsrisker som finns idag; vara på jakt efter alla nya attackvektorer som hackare eller dåliga skådespelare använder för att infiltrera system.

När en VPN inte är äkta kan de göra din dator till en del av ett botnet. Ett “botnet” är en serie enheter som är internetaktiverade. Var och en är infekterad med skadlig programvara och kan användas och kontrolleras av en tredje part utan ägarens vetskap. Detta innebär att VPN nu kan sälja din bandbredd till alla köpare.

En VPN som drivs av skurkar kan också bevara alla dina personuppgifter så att de kan sälja dem till någon annan.

Vänta en minut. Använder du inte ett VPN för att förhindra att din internetleverantör och andra spårar dina rörelser online och säljer din information? Fall inte på ett VPN som verkligen är en nackdel.

3. Prenumerationer på livstid – det är inte din livstid, det är deras

En handfull VPN-leverantörer erbjuder ett “livstid” -abonnemang på sina tjänster. Kostnaden är vanligtvis förvånansvärt låg. När det projiceras under en “livstid” låter det verkligen mycket billigare än att betala för ett VPN i steg om ett eller två år.

undvika livstidspunktsplanerMånga av dessa livstidsabonnemang är dock inte värda kostnaden. Opålitliga VPN: er avbryter ofta dessa kontrakt efter bara ett eller två år. Andra samlar in dina uppgifter och säljer dem till annonsörer och okända tredje parter.

Ibland upplever människor som registrerar sig för ett livstidsabonnemang att de är det bombarderade med annonser när de går online. Dessutom omdirigeras de ofta till tredjepartswebbplatser som de inte vill besöka.

Tänk på att en VPN som lovar ett livstidsabonnemang är trolig med hänvisning till deras företags livstid, inte din. Vissa av dessa besvärliga VPN finns bara i ett par år och samlar så många prenumerationer som de kan innan de försvann i natten.

Visa alla livstidserbjudanden med ett saltkorn.

4. Fem, nio och 14 ögonövervakning – UKUSA-avtalet

Du kanske har hört talas om de internationella övervakningsallianserna som kallas de fem ögonen, de nio ögonen och de 14 ögonen på nyheterna. I huvudsak har medlemsländerna i dessa allianser kommit överens om att samarbeta för att samla och dela övervakningsdata. Det är lite som att ha en global spionbyrå som tittar över axeln varje gång du loggar in på Internet.

14-Eyes

När en VPN har sitt huvudkontor i ett land som är en del av en av dessa allianser, är det rimligt att anta att allt som användare gör online när de använder det VPN kommer att bli föremål för myndighetsspionering. Medan den kanadensiska regeringen kan förhindras från att vidta vissa spioneringsåtgärder mot sina egna medborgare utan rätt process, kan detsamma inte vara sant för USA eller Australien. Om amerikanska eller australiska spioner får sina intressanta uppgifter, de delar dem med den kanadensiska regeringen. Det kan sätta kanadensiska medborgare i varmt vatten.

I grund och botten kan VPN: er som finns i dessa jurisdiktioner lagligen krävas för att registrera vissa loggar och dela denna information med myndigheter. Det är vettigt att välja ett VPN som är inte med huvudkontor i ett land med 14 ögon för att säkerställa en riktig “ingen loggar” -upplevelse.

Beryktade VPN som du inte borde lita på

Vissa VPN har gjort namn för sig av alla fel skäl de senaste åren. Medan vissa sedan har vikts, fortsätter andra att arbeta. Att lära sig om några av dessa VPN och bedrägerierna som de använde kan hjälpa dig att identifiera andra avskräckande spelare på marknaden. Vi lämnar en länk till deras webbplatser för referens – men de är bara fruktansvärda &# X1f61f ;. Så vi vill helst inte.

Betternet vpn logoporträtt

Betternet

Med skadlig programvara inbäddad i koden, spårning av bibliotek och läckage av IP-adresser, lever Betternet verkligen inte upp till sitt namn.

Betternet erbjuds gratis. För människor som har uppmärksamt denna artikel är det en enorm röd flagga. När kunderna märker konstiga saker som händer på deras system efter att ha använt Betternet, kontaktar de företaget för kundsupport eller teknisk rådgivning, men de får inte den hjälp de letar efter. Det beror på att Betternet egentligen inte är där för att tillhandahålla pålitliga VPN-tjänster. Thej existerar helt enkelt för att samla in dina data och sälja dem till högstbjudande.

archie vpn logotyp

Archie VPN

Archie VPN är ökända för sin tendens att sprida skadlig programvara. Många användare har till och med fått ett virus när de använder Archie. Återigen är detta en påstått gratis VPN, och den visas fortfarande i Google PlayStore ibland. Ta inte chansen om du ser det.

CrossVPN-logotyp

CrossVPN

Annonserad som en gratis, obegränsad VPN, att använda den här tjänsten kan kosta dig stor tid. Dess känt för att infektera system med en otäck trojan förutom skadlig programvara, virus och spionprogram. Det är fortfarande möjligt att ladda ner CrossVPN, men det rekommenderas definitivt inte.

Flashfree VPN-logotyp

Flash Free VPN

Den kallar sig själv ett VPN, men det är verkligen mer som en proxy. Om du registrerar dig för tjänsten måste du dessutom ge Flash några ganska farliga behörigheter. Annan red flagg är den fullständiga frånvaron av en sekretesspolicy eller till och med en webbplats. Du sparar definitivt inga pengar genom att gå med denna tvivelaktiga leverantör.

SuperVPN-logotyp

SuperVPN

På ytan verkar det vara ganska bra. Du får obegränsad bandbredd gratis. Denna påstådda VPN vill dock ha total åtkomst till din telefon och går långt utöver vad den rimligen behöver. Annonserna är oavbrutna på den här tjänsten, vilket är irriterande. Det är viktigt att notera det denna app markeras som skadlig programvara i många jurisdiktioner.

WiFi Protector VPN

WiFi Protector VPN

WiFi Protector, som är plågas av anklagelser om att inte tillräckligt skydda konsumenterna som väljer sin tjänst, är ett dåligt spel. Kunderna har anklagat spionprogram och adware. Om du vill hålla din onlineupplevelse anonym, leta någon annanstans.

Lätt VPN

Lätt VPN

Easy VPN är en dyr tjänst som inte skyddar sina kunder så som de borde. I denna VPN-lista över bedrägerier, detta är en av de värsta eftersom det loggar kakor. Dessutom är dess integritetspolicy praktiskt taget osammanhängande. Det finns ingen anledning att lita på denna leverantör.

Hur man undviker VPN-bedrägerier

Att hitta rätt VPN kräver lite arbete, men det är värt. Leta efter en VPN-leverantör som är högst rankad på flera plattformar. Idealt har de en kristallklar sekretesspolicy så att du vet exakt vilken information, om någon, lagras.

Det är viktigt att göra lite slutning för att ta reda på var VPN har sitt huvudkontor. Gå bortom de 14 Eyes-länderna för att säkerställa att din integritet är fullt skyddad.

Dessutom letar du efter ett VPN som är uppdaterat om att använda högkvalitativa VPN-protokoll som OpenVPN. På det sättet kan du vara säker på att din webbtrafik krypteras korrekt.

Det är också viktigt att du är villig att betala för ett VPN. Att underhålla servrar av hög kvalitet kräver pengar, men du vill ha en VPN som använder fantastiska servrar. I det här spelet, du får vad du betalar för.

Slutgiltiga tankar

Om du vill skydda dig online, är det viktigt att du använder en ansedd VPN-tjänst som NordVPN. Tyvärr är numera många VPN-leverantörer mer intresserade av att sälja dina personuppgifter än att skydda dem.

Genom att identifiera bedrägerierna i denna lista kan du undvika dem och fatta ett klokt beslut. Kom bara ihåg att om de inte har en produkt som de faktiskt kan tjäna pengar på, då är du antagligen produkten

Vanliga frågor

F: Kan du lita på en gratis VPN?

A: Sällan. Ett gratis VPN erbjuds inte av en välgörenhetsorganisation. De måste tjäna pengar. Detta innebär att du kommer att bombarderas av annonser och vara i riskzonen för att dina data och onlinevanor säljs till högstbjudande.

F: Kan en VPN-leverantör se trafik?

A: Det är möjligt att VPN-leverantörer kunde se din webbtrafik, men de goda har inget intresse av att göra det. Faktum är att de gör ont för att undvika att se dina online-aktiviteter.

Tyvärr spionerar VPN-leverantörer inte bara din webbtrafik, de infekterar också din dator med virus och skadlig programvara. Dina data säljs till tredje part, och du kan aldrig vara säker på vem som kanske använder din bandbredd. Använd endast ansedda VPN: er för att säkerställa att dessa problem inte uppstår. För extra skydd, överväg att surfa med privata sökmotorer.

F: Kan VPN: er stjäla data?

A: De ansedda leverantörerna kommer inte, men många gratis eller på annat sätt opålitliga VPN: n kommer att göra det. De människor som driver dessa företag är bara ute efter att tjäna pengar och de bryr sig inte om att stjäla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map