Kamera Keselamatan Terbaik untuk 2020

Sejauh mana rasa selamat di rumah anda? Orang yang bernasib baik dapat menjawab bahawa mereka merasakan ketenangan jiwa sepenuhnya di dalam empat dinding rumah mereka sendiri.


Walau bagaimanapun, ini mungkin rasa keselamatan yang salah. Kerajaan Kanada melaporkan 159,336 melanggar dan memasuki jenayah pada tahun 2017 sahaja. Mungkinkah kombinasi kamera keselamatan dalam ruangan dan kamera keselamatan luar dapat mencegah sekurang-kurangnya sebahagian daripada jenayah ini?

Dengan mengetahui lebih lanjut mengenai kamera keselamatan yang dinilai tinggi, anda akan mula mengetahui mengapa rumah anda tidak selamat tanpa sistem kamera. Pilihan yang tidak terkira banyaknya terdapat di pasaran untuk kamera rumah, baik dari jenis pintar dan pelbagai tradisional. Itulah sebabnya kami telah mengkaji dengan teliti produk yang ada untuk menentukan produk mana yang akan menjadi pilihan yang paling dipercayai untuk keluarga anda.

Mengapa Orang Memerlukan Kamera Keselamatan Rumah

Sebab utama memasang kamera keselamatan dalaman atau luaran adalah untuk memastikan keselamatan keluarga anda. Kamera rumah adalah pencegah pencurian yang terkenal, yang bermaksud bahawa mereka akan beralih menjadi mangsa yang lebih mudah jika mereka tahu bahawa anda melindungi diri anda dengan kamera keselamatan tertinggi.

Kamera keselamatan juga membantu anda mengawasi anak-anak anda ketika anda tidak berada di rumah bersama mereka. Anda boleh memantau ketika mereka tiba dan apa yang mereka lakukan sehingga anda dapat memastikan bahawa mereka selamat.

Kamera keselamatan akan memberitahu anda setiap kali seseorang menghampiri rumah anda, tidak kira jam. Sama ada jiran atau orang asing, sangat berguna untuk mengetahui kapan seseorang berada di sekitarnya.

Ramai orang memasang kamera keselamatan luaran untuk memberi ketenangan pada diri mereka ketika mereka bercuti. Dari ribuan batu jauhnya, mereka dapat mengawasi apa yang berlaku di rumah. Senang mengetahui bahawa semuanya baik-baik saja ketika anda berusaha untuk berehat.

Jenayah Kehidupan Sebenar: Kes di mana Kamera Bisa Menyimpan Hari

Kamera adalah sebahagian besar sistem keselamatan rumah terbaik. Contohnya ada di seluruh berita, yang menunjukkan bahawa jika orang baru memasang kamera keselamatan di luar atau di dalam rumah, kemungkinan berlaku kerosakan dan masuk.

Pertimbangkan kes Langley, B.C. wanita yang terbangun pada waktu kecil pagi kerana seorang lelaki sedang mencuri barang dari ruang tamu rumahnya. Dia akhirnya mengejar penyusup keluar dari rumahnya, tetapi situasinya penuh dengan bahaya. Bagaimana jika pencuri itu bersenjata dan berniat menyebabkan kecederaan fizikalnya?

Atau, bagaimana dengan penjenayah kawasan Montreal yang melakukan pecah masuk pada tahun 2017? Dia akhirnya ditangkap, tetapi mudah dibayangkan bahawa semua mangsanya berharap mereka memasang sistem kamera rumah sebelum rumah mereka dicuri.

Kamera Keselamatan Rumah Pintar

Kamera “pintar” adalah kamera yang beroperasi tanpa wayar. Apabila berlaku pelanggaran, kamera mula merakam rakaman. Telefon pintar boleh digunakan untuk mengakses kamera dari mana saja di dunia sehingga anda selalu merasa seperti mengetahui apa yang berlaku di rumah.

Sebilangan besar sistem ini dapat dipasang tanpa bantuan profesional. Mereka mudah digunakan, dan dengan penyulitan yang betul untuk melindungi privasi anda, mereka sangat boleh dipercayai.

Hasil kajian menyeluruh kami menunjukkan bahawa lima pilihan ini adalah kamera keselamatan rumah terbaik di pasaran sekarang.

Nest Cam IQ Dalaman

Nest Cam IQ DalamanWalaupun Nest Cam IQ Indoor adalah pilihan yang cukup mahal, ia dilengkapi dengan banyak loceng dan wisel. Sensor gambar 4k, lapan megapiksel pastinya menjadi titik penjualan yang besar. Zum digital 12X juga mengagumkan. Walau bagaimanapun, kamera pintar ini bukanlah yang paling mudah dipasang.

Kelebihan
 • Sesuai dengan Pembantu Google dan Alexa
 • Banyak ciri
 • Masa amaran dan masa reaksi cepat
 • Gambar berkualiti
 • Berkemampuan perkhidmatan amaran orang biasa
Keburukan
 • Lebih mahal daripada pilihan lain
 • Pemasangan boleh menjadi sukar
Fungsi dan Ciri Perisian

Nest Cam IQ berharga lebih tinggi daripada pesaing kerana pemproses enam teras berkualiti tinggi. Ini menjadikannya lebih pantas daripada sistem lain. Selain itu, ia berfungsi dengan Alexa dan Google Assistant.

Perkhidmatan Nest Aware pilihan tersedia dengan bayaran tambahan. Perisian ini membolehkan sistem mengenali wajah dengan betul sehingga anda dapat memprogramnya agar tidak mengirim peringatan ketika wajah ramah muncul.

Sensor 4K dan HD 1080p menghasilkan gambar yang jelas, dan sistem mikrofon dan pembesar suara dapat membantu anda menakutkan penceroboh yang berpotensi.

Nest Cam IQ adalah sistem berwayar, yang menjadikan cabaran sebagai pemasangan. Kuasa dibekalkan oleh penyesuai pemalam, dan sistem berjalan melalui WiFi. Aplikasi mudah alih mudah dan senang digunakan.

Sokongan pengguna

Sebilangan besar orang berinteraksi dengan perkhidmatan pelanggan Nest ketika cuba memasang sistem. Respons cenderung cepat, walaupun tidak semua orang melaporkan keseluruhan pengalaman positif. Namun, dengan senangnya dapat dikatakan bahawa wakil perkhidmatan pelanggan sentiasa ada dan bersedia membantu.

Harga

Nest Cam IQ Indoor berharga kira-kira $ 299. Apabila membeli kamera dalam gandaan, diskaun tersedia. Pelanggan yang memilih Nest Aware mempunyai tiga tahap perkhidmatan yang boleh dipilih, melibatkan harga yang bermula dari $ 5 sebulan dan naik hingga $ 30 sebulan.

Netgear Arlo Q

Imej Netgear Arlo QArlo Q adalah sistem pemantauan keselamatan keseluruhan. Sebilangan besar ciri-cirinya direka untuk menjadikannya sangat mesra pengguna. Dengan penglihatan malam dan video berkualiti tinggi, penawaran dari Netgear ini sangat sesuai untuk kegunaan rumah.

Kelebihan
 • Kualiti video yang baik
 • -Penglihatan malam
 • -Kamera keselamatan rumah DIY
 • -Pengaturcaraan zon aktiviti yang tersedia
Keburukan
 • Masa selang lima saat
 • Tidak banyak ciri seperti yang lain dalam senarai ini
Fungsi dan Ciri Perisian

Sekiranya anda mencari sistem kamera rumah yang mudah, ini mungkin yang sesuai untuk anda. Beberapa ciri utamanya adalah audio dua arah dan pengesanan orang. Aplikasi yang kuat memudahkan penggunaan sistem. Walau bagaimanapun, jika anda mencari banyak loceng dan wisel, anda tidak akan menjumpainya di sini.

Reka bentuknya yang sederhana mungkin seperti yang dicari oleh beberapa orang. Ciri-ciri termasuk video HD 1080p dan pandangan pemantauan 130 darjah. Kamera-kamera ini dilengkapi dengan Arlo Basic, ciri yang menyediakan penyimpanan gambar dan video awan selama tujuh hari. Arlo Q mungkin disambungkan ke peranti rumah pintar seperti Alexa, Google Assistant dan Stringify. Penyesuai pemalam asas menjadikan Arlo Q sebagai kemudahan pemasangan.

Sokongan pengguna

Sebilangan besar orang nampaknya menghubungi perwakilan perkhidmatan pelanggan Netgear berkaitan dengan penyimpanan awan Arlo Q. Walaupun sebilangan mereka menyatakan kekecewaan, kebanyakan orang menyatakan bahawa interaksi mereka dengan perwakilan cenderung positif.

Harga

Satu kamera Arlo Q berharga $ 199.99, walaupun dua boleh dibeli dengan harga hanya $ 349.99 dan tiga mungkin berharga $ 599.99. Pelanggan juga dapat memilih fitur pemantauan Arlo Smart, dengan rencana mulai dari hanya $ 2,99 per bulan per kamera.

Amazon Cloud Cam

Amazon Cloud CamSebagai pilihan yang tidak mahal, Amazon Cloud Cam mempunyai banyak pilihan. Kualiti video bagus, dan pilihan penyimpanan awan bervariasi. Dengan kemampuan untuk berintegrasi dengan peranti Amazon yang lain, ini adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang merupakan peminat besar gergasi runcit dalam talian.

Kelebihan
 • Kamera yang berpatutan
 • Kualiti video boleh diterima
 • Mampu membezakan antara orang dan haiwan peliharaan
 • Aplikasi mempunyai reka bentuk intuitif
Keburukan
 • Ciri tambahan hanya tersedia dengan langganan bulanan
 • Pilihan integrasi rumah pintar adalah terhad
Fungsi dan Ciri Perisian

Kadar bingkai 30 fps dan 1080p video menjadikannya kompetitif dengan kamera lain dalam senarai ini. Walau bagaimanapun, bidang penglihatannya hanya 120 darjah tidak seperti 130 darjah untuk Nest dan Arlo. Sensor yang kuat memungkinkan untuk melihat dengan jelas walaupun di kawasan gelap. Amazon Cloud Cam mempunyai cincin lapan lampu LED untuk membolehkan penglihatan malam.

Aplikasi ini dapat diprogramkan untuk menyampaikan sebanyak mungkin pemberitahuan yang anda inginkan, seperti ketika seseorang atau gerakan dikesan. Bahkan ada fitur geofencing yang aktif ketika anda mengambil telefon anda di luar kawasan yang telah ditetapkan sehingga anda hanya akan menerima amaran ketika mereka paling berguna dan diperlukan.

Sudah tentu, cam cloud dapat berintegrasi sepenuhnya dengan Alexa, Fire TV dan Echo Show. Cukup arahkan Alexa untuk menunjukkan pandangan dari kamera tertentu, dan anda akan mendapat makanan dengan serta-merta. Sekiranya anda lebih suka peranti rumah pintar yang lain, penting untuk menyedari bahawa ia mungkin tidak akan disatukan dengan Cloud Cam.

Sokongan pengguna

Sekiranya anda berpuas hati dengan pilihan perkhidmatan pelanggan Amazon untuk produk dan peranti mereka yang lain, anda mungkin juga berpuas hati dengan ini. Anda boleh menghubungi, menghantar e-mel atau melakukan sembang langsung. Sebilangan besar orang mempunyai pengalaman yang dapat diterima dengan wakil yang sopan dan suka menolong.

Harga

Dengan harga sekitar $ 119.99, ini adalah pilihan yang menjimatkan di antara kamera keselamatan dalaman. Tanpa langganan yang disertakan, anda dapat menyimpan klip dari maksimum tiga kamera selama 24 jam. Anda juga akan menerima makluman.

Langganan memberi anda lebih banyak simpanan, pengesanan orang, zon dan perkongsian tanpa had. Storan selama tujuh hari berharga $ 6.99 sebulan sementara penyimpanan selama 14 hari akan dikenakan $ 9,99 sebulan. Pelan terbesar memberi anda simpanan selama 30 hari dengan sebanyak 10 kamera dengan harga $ 19.99 sebulan.

Bulatan Logitech 2

Bulatan Logitech 2Mudah dipasang dan dengan aplikasi yang mesra pengguna, anda mungkin juga akan mengagumi sudut tontonan 180 darjah di Logitech Circle 2. Kamera itu sendiri adalah pilihan yang menjimatkan. Walau bagaimanapun, anda memerlukan rancangan langganan untuk mengakses beberapa ciri terbaiknya.

Kelebihan
 • Kamera tanpa wayar sepenuhnya
 • Boleh digunakan di dalam atau di luar rumah
 • Audio dua hala
 • Sudut pandangan yang luas
 • Rakaman video dicetuskan oleh gerakan
 • Bersepadu dengan Pembantu Google dan Alexa
Keburukan
 • Langganan diperlukan untuk ciri premium
 • Penyelewengan tong dalam gambar
 • Tiada pilihan untuk pengesanan audio
 • Bangun tidur mempunyai kelewatan yang panjang
Fungsi dan Ciri Perisian

Logitech Circle 2 mempunyai ciri-ciri bagus seperti rakaman video yang dicetuskan gerakan, zon pengesanan orang dan pergerakan yang dapat disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda. Kamera 1080p merakam gerakan pada 30 fps dan LED inframerah memberikan kemampuan penglihatan malam hingga 15 kaki.

Dengan menggunakan WiFi untuk menyambung ke penghala anda, Circle 2 dilengkapi array speaker dan mikrofon bawaan bersama dengan detektor gerakan. Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai keupayaan pencetus audio. Pelan simpanan Circle Safe percuma menyediakan anda penyimpanan video rakaman 24 jam. Anda juga mendapat amaran tolak ketika gerakan dikesan.

Sokongan pengguna

Perkhidmatan pelanggan Logitech tersedia melalui telefon atau sembang langsung. Masa respons kadang-kadang terasa lambat, tetapi kebanyakan orang melaporkan kepuasan keseluruhan dengan sokongan yang mereka terima.

Harga

MSRP di Logitech Circle 2 adalah $ 199.99. Walau bagaimanapun, harga serendah $ 130 sering dijumpai dalam talian. Melabur dalam paket Circle Safe Basic dengan harga $ 3,99 sebulan untuk mendapatkan simpanan 14 hari atau mencuba pelan Premium pada harga $ 9,99 sebulan untuk penyimpanan selama 31 hari. Dengan rancangan ini, anda juga mendapat penapisan lanjutan untuk acara, zon gerakan dan pengesanan orang.

Wyze Cam v2

Wyze Cam v2Kamera ini ditawarkan dengan harga luar biasa. Bagi anda yang paling berpandangan belanjawan, ini adalah pilihan yang sesuai. Walaupun harganya, kamera ini mempunyai banyak ciri. Walau bagaimanapun, ingat bahawa kamera ini hanya sesuai untuk kegunaan dalaman.

Kelebihan
 • Sangat berpatutan
 • Bersepadu dengan Alexa
 • Pengecaman bunyi yang sangat baik
 • Storan awan percuma selama 14 hari
 • Penandaan gerakan
 • Susunan produk senang difahami
Keburukan
 • Tidak berintegrasi dengan peranti rumah pintar selain Alexa
 • Kamera mesti mempunyai soket kuasa
 • Pemantauan profesional tidak tersedia
 • Kamera adalah penggunaan dalaman sahaja
Fungsi dan Ciri Perisian

Pencipta Wyze Cam berpusat di kawasan Seattle, yang mungkin tidak mengejutkan apabila kamera hanya berintegrasi dengan Alexa Amazon.

Antara ciri Wyze Cam ialah penggunaan teknologi penandaan gerakan selain gerakan diaktifkan. Kamera merasakan bunyi dan gerakan, memberi anda liputan yang lebih baik. Anda mendapat penyimpanan awan 14 hari menggunakan protokol pemindahan selamat HTTPS. Penyulitan hujung-ke-hujung memastikan privasi dalam talian anda.

Gambar HD 1080p cukup jelas, dan anda mendapat penglihatan siang dan malam bersama audio dua hala. Dengan pilihan video selang waktu, anda akan dapat memperoleh gambaran yang jelas tentang apa yang berlaku dalam jangka masa beberapa jam hanya dalam beberapa minit.

Wyze Cams cukup mudah digunakan dan disediakan. Walau bagaimanapun, setiap kamera perlu disambungkan ke soket elektrik.

Sokongan pengguna

Sokongan telefon dan sembang langsung tersedia. Walaupun sokongan 24 jam tidak tersedia, anda boleh menghubungi kakitangan antara jam 8:00 pagi dan 4:00 petang PST. Sokongan pelanggan terdapat di A.S. Senarai soalan yang sering diajukan di laman web mungkin memberikan bantuan pada masa lain.

Harga

Sebilangan besar produk Wyze Cam ditawarkan pada harga antara $ 20 dan $ 30, memastikan bahawa sesiapa sahaja mampu memiliki kamera keselamatan rumah terbaik. Langganan tidak diperlukan untuk digunakan.

Kamera Keselamatan Rumah Tradisional

Mungkin anda ingin merakam video paling jelas dengan kamera keselamatan luaran anda. Atau, mungkin anda bimbangkan keselamatan menggunakan WiFi untuk sistem keselamatan anda. Apa pun alasan anda, anda mungkin berminat dengan kamera keselamatan rumah tradisional dan bukannya kamera pintar.

Tidak apa-apa, kerana kami juga telah melakukan kajian itu. Ini mendorong kami untuk menemui tiga sistem kamera keselamatan rumah tradisional yang luar biasa yang akan membantu menjaga keselamatan keluarga dan harta benda anda. Pilih mana-mana kamera keselamatan terbaik untuk ketenangan fikiran lama.

Sistem Kamera Keselamatan DVR SANNCE 4CH 1080P

Sistem Kamera Keselamatan DVR SANNCE 4CH 1080PSistem CCTV berwayar ini mempunyai rakaman 1080N yang jelas. Sistem ini merangkumi unit DVR yang kuat bersama dengan empat kamera berbentuk peluru yang ramping untuk kegunaan dalaman atau luaran.

ciri-ciri
 • Mod sambungan termasuk kamera IPI, AHD, Analog dan HD
 • 960 * 1080 piksel
 • Pantau menggunakan peranti mudah alih
 • Gerakan diaktifkan
 • Makluman e-mel
 • Perkhidmatan sokongan 24/7
Perkakasan
 • DVR dengan output HD VGA dan HDMI penuh
 • Empat kamera dengan penglihatan malam dan HD 720p
 • Kamera berbentuk peluru dan tahan cuaca
Harga

Sistem lima keping ini boleh dibeli dengan harga lebih kurang $ 247.

CCTV Keselamatan Tanpa Wayar Smonet 4CH 720P HD NVR

CCTV Keselamatan Tanpa Wayar Smonet 4CH 720P HD NVRSekiranya anda mencari kamera keselamatan dalaman, ini mungkin merupakan penyelesaian yang sesuai untuk anda. Sudah tentu, pakej empat kamera dan NVR ini sebenarnya juga sesuai untuk kegunaan luaran, jadi ia adalah penyelesaian menyeluruh. Pengilang menggambarkan sistem sebagai plug and play untuk kemudahan pemasangan.

ciri-ciri
 • Empat kamera kalis cuaca beroperasi siang atau malam
 • Video hanya disokong, bukan audio
 • Pengawasan langsung 24/7
 • Tidak memerlukan sambungan Internet
 • Semua data disimpan untuk jangka masa satu bulan
Perkakasan
 • Kamera keselamatan HD 720p
 • HDD 1TB telah dipasang sebelumnya
 • Akses jauh dari telefon pintar
 • Pemacu keras 1080p empat saluran
 • Satu TB memori dalam cakera keras
Harga

Keseluruhan sistem boleh dibeli dengan harga $ 309.99.

JOOAN CCTV Security Outdoor Camera

JOOAN CCTV Security Outdoor CameraSekiranya anda mencari sesuatu yang benar-benar menjimatkan tetapi masih berkesan, ini boleh menjadi kamera keselamatan terbaik untuk anda. Ia menangkap gambar yang sangat jelas berkat cip CCD yang sebenarnya kelas industri. Video berwarna ditangkap pada waktu siang dengan hitam dan putih dirakam pada waktu malam. Pasangkan kamera ini dengan DVR untuk sistem keselamatan DIY yang benar-benar berfungsi

ciri-ciri
 • Cip CCD peringkat industri
 • Sesuai dengan DVR
 • Penglihatan malam
 • Shell aloi aluminium untuk jangka hayat yang lebih baik
 • Resolusi HD 720p penuh
 • Output video 4-dalam-1
 • Tahan cuaca
 • Mudah dipasang
Perkakasan
 • Kanta 3.6 mm
 • Susunan lampu untuk rakaman malam
 • Jarak IR maksimum 130 kaki
Harga

Salah satu kamera ini boleh dibeli dengan harga $ 29,99 sahaja.

Bagaimana Sistem Kamera Berfungsi

Kamera keselamatan rumah terbaik memberikan ketenangan dengan membolehkan anda melihat apa yang berlaku di dalam dan di sekitar rumah anda walaupun anda berada jauh. Menurut statistik dari kerajaan Kanada, kebanyakan kejadian berlaku pada waktu siang ketika penjenayah merasa yakin bahawa tidak ada orang di rumah. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk mempunyai kamera keselamatan luaran yang beroperasi 24/7.

Terima kasih kepada kamera keselamatan luaran dan dalaman anda, anda dapat memantau dan merakam aktiviti yang berlaku di dalam dan di sekitar rumah anda. Kamera rumah terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz. Sebilangannya mungkin cukup besar dan sangat kelihatan. Biasanya, ini adalah kamera keselamatan luar yang bertujuan untuk menghalang penjenayah daripada memasuki rumah anda.

Kamera lain agak kecil dan hampir mustahil untuk dikesan melainkan anda tahu bahawa kamera ada di sana. Sering digunakan di dalam rumah, kamera rumah ini dimaksudkan untuk memberikan kefungsian sambil tidak merosakkan estetika hiasan.

Apabila anda mula mempertimbangkan pemasangan kamera keselamatan bertaraf tinggi, beberapa soalan mesti dijawab. Terutama di antaranya ialah berapa banyak kamera rumah yang harus dipasang. Sebilangan orang hanya mementingkan satu kawasan, seperti pintu depan atau belakang. Yang lain mempunyai kebimbangan mengenai sudut gelap di sebelah garaj juga atau mungkin mereka bimbang seseorang dapat melewati tingkap-tingkap tingkat bawah tertentu.

Oleh itu, pemilik rumah mesti memutuskan sama ada satu kamera mencukupi atau jika diperlukan beberapa kamera. Ibu bapa baru sering suka memasang kamera keselamatan di bilik bayi untuk memastikan bahawa mereka tidak terjatuh dari tempat tidur bayi. Jawapannya benar-benar terpulang kepada anda, dan anda biasanya boleh menambahkan komponen tambahan kerana menjadi bijak atau perlu.

Kamera keselamatan rumah terbaik mungkin berwayar atau tanpa wayar. Versi berwayar adalah pilihan tradisional. Lebih sukar untuk dipasang, tidak selalu mudah untuk menyembunyikan wayar yang sesuai dengan sistem ini. Versi tanpa wayar lebih mudah dipasang dan cenderung kurang mengganggu. Walau bagaimanapun, gambar yang dihantar oleh sistem kamera berwayar cenderung lebih tajam dan lebih jelas daripada gambar yang disediakan oleh sistem tanpa wayar, yang menghantar isyarat melalui udara.

Kamera tanpa wayar jauh lebih fleksibel kerana boleh diletakkan hampir di mana sahaja. Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa isyarat dari monitor bayi, sambungan Internet tanpa wayar dan telefon tanpa wayar mengganggu isyarat sistem kamera pada masa yang jarang berlaku. Juga, penggodam dapat memasuki sistem keselamatan tanpa wayar untuk melihat apa yang anda lakukan dan sama ada anda berada di rumah atau tidak. Sekiranya anda menggunakan sistem tanpa wayar, pastikan isyaratnya dienkripsi dengan kuat untuk mengelakkan kemungkinan ini. Seperti yang anda ketahui yang sudah menggunakan VPN, penyulitan adalah salah satu elemen keselamatan utama yang melindungi anda daripada penceroboh.

Pemikiran Akhir

Sama ada anda lebih suka kamera rumah pintar atau laluan yang lebih tradisional, penting untuk melindungi keluarga dan harta benda anda. Melanggar dan memasuki dan jenayah lain yang berkaitan semakin meningkat di Kanada. Adakah kamera keselamatan rumah yang terbaik dapat mengelakkan anda menjadi mangsa?

Soalan Lazim

S: Adakah lebih baik mempunyai sistem CCTV atau Smart Home Camera?

J: Kedua-dua pilihan mempunyai kelebihan dan kekurangan. Mana-mana yang sesuai untuk anda bergantung kepada keadaan anda.

Perlu diingat bahawa banyak sistem CCTV mesti dipasang secara profesional. Walau bagaimanapun, yang dibentangkan di sini mungkin hanya projek DIY. Sekiranya anda tidak begitu berguna dengan perkara seperti ini, anda mungkin perlu meminta bantuan luar. Sebilangan orang tidak suka diganggu oleh proses pemasangan yang rumit.

Sudah tentu anda boleh memasang kamera rumah pintar sendiri. Walaupun begitu, anda mungkin perlu membayar langganan bulanan untuk mengakses semua fungsi kamera. Perbelanjaan berterusan ini adalah pemecah urus niaga bagi sesetengah orang. Perlu diingat bahawa beberapa pilihan percuma disajikan di sini, jadi anda boleh mendapatkan fungsi asas tanpa perbelanjaan tambahan.

Pada akhirnya, pilihan anda mungkin jatuh pada harga, kerana kedua-dua jenis sistem ini cukup berfungsi. Ada individu yang mungkin lebih suka menjauhkan diri dari kamera rumah pintar kerana mereka takut sistem itu digodam. Dengan langkah-langkah keselamatan yang sesuai, masalah ini tidak akan terlalu banyak.

S: Bolehkah Kamera Rumah Pintar digodam?

J: Kamera rumah pintar boleh digodam. Walau bagaimanapun, perkara ini cenderung berlaku sekiranya anda memastikan bahawa produk dan perkhidmatan yang anda pilih dengan betul mengenkripsi data. Selain itu, anda boleh melindungi kata laluan dan WiFi anda dengan kata laluan untuk memberikan lapisan keselamatan tambahan. Pastikan anda pergi dengan penyedia yang sedar data semasa anda membeli kamera rumah pintar.

S: Adakah saya perlu membeli cakera keras dengan Kamera Rumah Pintar?

J: Pemacu keras tidak diperlukan semasa anda memasang kamera rumah pintar. Sebilangan besar sistem ini beroperasi pada sistem berasaskan awan. Penyimpanan awan adalah pilihan yang lebih mudah, walaupun beberapa kamera membolehkan anda menggunakan kad SD mikro jika anda lebih suka menyimpan rakaman anda secara tempatan.

S: Bagaimana saya dapat melindungi Kamera Rumah Pintar saya daripada penggodam?

J: Anda boleh mengambil beberapa langkah untuk memastikan keselamatan kamera rumah pintar anda. Ini termasuk mengamankan rangkaian wayarles rumah anda dengan penyulitan dan kata laluan. Anda juga boleh membuat kata laluan yang kuat untuk kamera anda sendiri. Jangan lupa untuk menggunakan kata laluan lalai yang mungkin disertakan dengan kamera rumah pintar. Juga, pastikan firmware kamera anda dikemas kini secara berkala, dan matikan pemantauan jarak jauh apabila tidak mungkin digunakan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map