La majoria de navegadors segurs per obtenir l’anonimat complet (actualització de 2020)

Esteu buscant el millor navegador segur? Si és així, no esteu sols. Més persones busquen formes de garantir que el seu temps en línia també és temps privat.


Navegador segurTanmateix, la gent està aprenent que han de fer més que ocultar la seva adreça IP amb una VPN i utilitzar un gestor de contrasenyes segures. Actualment, també és imprescindible trobar el navegador més segur.

Què significa una navegació segura? Significa recórrer Internet sense deixar cap empremta digital arreu on passegeu. De la mateixa manera que, el millor navegador segur garanteix que ningú no us espioni. Es redueixen les seves possibilitats d’infectar-se amb programari maliciós o virus. Si banqueu o compreu en línia, podreu sentir-vos més confiat en la privadesa d’aquestes transaccions gràcies al vostre navegador segur.

El problema amb molts dels navegadors més habituals

Quan un consumidor compra un dispositiu o un sistema operatiu nou, ve amb un navegador d’Internet. Pot tenir un nom familiar com Chrome o Microsoft Edge.

Aquesta familiaritat fa que el navegador sembli segur. Tot i això, aquests navegadors d’Internet carregats prèviament no són els navegadors web més segurs que podeu trobar.

A tall d’exemple, aquests navegadors es configuraran per obtenir la màxima velocitat i accessibilitat. Això sona bé, però aquesta configuració és la menys segura. A més, aquests navegadors no tenen la capacitat integrada de mantenir persones i entitats nefastes fora del vostre negoci privat.

Això és especialment cert quan el dispositiu o el sistema operatiu inclou paquets amb altres programes. Això multiplica el nombre de vulnerabilitats, deixant-vos encara més obert als atacs.

Tot i que teniu cura de visitar llocs web que utilitzin certificats HTTPS i SSL, encara podeu trobar-vos vulnerable gràcies a un navegador que no està segur.

A això se li afegeix que el consumidor mitjà sovint no sap com configurar el seu navegador per tenir una seguretat òptima i teniu una recepta de desastre.

La resposta és triar el navegador més segur que ja tingui diverses capes de protecció. És una solució fàcil que no necessiteu una gran quantitat d’experiència tècnica per utilitzar-la.

Què és un navegador segur?

És important comprendre que el navegador mitjà no està preocupat per la seguretat o la privadesa dels usuaris. Alguns d’ells ven la vostra informació personal a qui ho sol·liciti. Això pot provocar que l’usuari pugui rebre anuncis altament orientats. De forma alternativa, també pot significar que les vostres dades privades acabin en mans equivocades.

Tingueu en compte que el navegador mitjà fa un seguiment de multitud d’informacions sobre vosaltres. Utilitzen una aplicació de geolocalització per esbrinar on es troba al món i fan el seguiment de tots els vostres moviments a les xarxes socials. El vostre navegador fins i tot sap tot sobre el maquinari i el sistema operatiu que utilitzeu.

Si el vostre navegador té el popular connector WebRTC, pot ser que hi hagi vulnerabilitats addicionals. La comunicació en temps real web té la finalitat de racionalitzar el procés de comunicació entre navegador i navegador. Tanmateix, les trucades a WebRTC poden tenir problemes de seguretat. Gràcies a les filtracions de WebRTC, els llocs web poden veure la vostra adreça IP i altres detalls identificatius. Si el WebRTC és un complement habitual per als navegadors populars, és possible que aquestes no siguin les opcions més segures.

Per fer la vostra experiència en línia més segura, podeu fer diversos passos. Aquests inclouen mantenir actualitzat el navegador, no emmagatzemar contrasenyes al navegador, bloquejar les finestres emergents i desactivar les cookies de tercers. Per descomptat, si trieu un navegador web més segur, ja heu fet molts d’aquests passos. Amb una protecció addicional, com els bloquejadors de seguiment, esteu preparats per a una experiència anònima.

Per què necessiteu un navegador segur?

Penseu en totes les coses per a les quals utilitzeu Internet diàriament. Alguns són prou inofensius i no són especialment privats, com cercar una nova recepta del sopar o conèixer els avantatges ambientals que comporta la seva detergent.

Potser no us importa si el vostre navegador, ISP, el vostre motor de cerca i qualsevol nombre de persones desconegudes saben que us interessen aquests temes. Tanmateix, és probable que ho fes molt més en línia que només busquis receptes.

Si pagueu les factures en línia, mireu el extracte bancari al lloc web de la unió de crèdit o utilitzeu la targeta de crèdit en un lloc web minorista, probablement voleu que aquestes transaccions siguin completament privades i segures..

T’agrada fer servir les xarxes socials? Potser no us importa si tot el món veu totes les vostres publicacions, però a alguns els agrada mantenir les coses més discretes. Els millors navegadors segurs milloren la possibilitat que realment tingueu control sobre qui té accés al vostre perfil de xarxes socials.

També és vital que utilitzeu un servei de correu electrònic segur. Si no ho feu i si no feu cap precaució necessària quan rebeu missatges de correu electrònic desconeguts o sospitosos, us poseu en risc de provocar phishing i altres atacs en línia habituals..

Tot i que creieu que no feu res de manera particularment privada en línia, considereu que els pirates informàtics i altres persones nefastes sempre busquen vulnerabilitats al vostre sistema. Faran gairebé qualsevol cosa per infectar el sistema amb programari maliciós, adware, spyware, troians o virus.

navegadors infogràfics segurs

Qualsevol d’aquests programes podria posar-se al genoll. No té sentit utilitzar un navegador web segur per evitar que això passi?

L’elecció d’un navegador segur

Molts navegadors web hi són fora, però algunes de les opcions més populars i àmpliament utilitzades no estan a prop d’estar les més segures. Tot i això, altres navegadors excel·len per garantir la privadesa i la seguretat. Aquí en teniu quatre.

1. TOR

Logotip de TOR“TOR” és un acrònim de “The Onion Router”. Veureu com s’ajusta el nom un cop heu entès més coses sobre el seu funcionament. Qualsevol que hagi tallat una ceba sap que està format per moltes capes. La filosofia de TOR és que moltes capes de xifratge mantenen els usuaris més segurs. En conseqüència, aquest és el navegador més segur perquè utilitza un proxy de tres capes.

Qualsevol que utilitzi el navegador TOR enviarà el seu trànsit a través de relés TOR de selecció aleatòria abans d’arribar al destí sol·licitat. Això amaga la ubicació física i l’adreça IP real de l’usuari perquè puguin gaudir d’una experiència en línia anònima i completament privada.

Pros

 • És pràcticament impossible rastrejar el trànsit web dirigit a través de TOR
 • TOR es pot utilitzar conjuntament amb una VPN per obtenir més seguretat
 • Fàcil d’utilitzar: només cal descarregar i llançar

Contres

 • Els servidors anònims i amb voluntariat poden presentar vulnerabilitat
 • Encara es poden explotar scripts i plugins
 • Les taxes de transferència de dades poden ser lentes

TOR és tan fàcil d’utilitzar com qualsevol dels navegadors més habituals malgrat tot el processament més complicat que s’està produint entre bastidors. Abans de ser enviat a Internet, TOR inclou el trànsit web en paquets xifrats en capes i capes. A continuació, una sèrie de servidors que funcionen voluntaris són rebutjats.

A cada servidor, es treu una capa de xifrat del trànsit web. Això vol dir que cada servidor només coneix el relleu anterior i el següent sense necessàriament tenir coneixement de l’origen o la destinació final. Aquesta capa de capa de complexitat és el que fa que tothom sigui impossible de rastrejar el vostre trànsit web quan feu servir TOR.

2. Navegador valent

Logotip del navegador valentSi odies els anuncis, valent és per a tu.

Brave Browser, un dels principals fabricants de pioners tecnològics que han treballat amb Mozilla i JavaScript, vol ser un canviador de jocs en la indústria.

És programari de codi obert que es basa en Chromium. Tot i això, no és diferent a altres navegadors anteriors. Això és degut a la seva actitud envers els anuncis. Bloca els anuncis que els usuaris normalment veurien amb altres navegadors, substituint-los per anuncis de la seva pròpia xarxa, si decidiu veure’ls. Els rastrejadors d’anuncis són totalment absents de Brave, però encara es troben anuncis entre els resultats de la cerca. Brave utilitza una extensió de bloqueig d’anuncis per evitar anuncis no desitjats, el que significa que cada lloc web que els usuaris visiten descarrega molt menys dades, mantenint velocitats a un nivell més que acceptable.

Pros

 • Bloqueja els anuncis i els seguidors per millorar l’anonimat
 • Tarifes ràpides de transferència de dades
 • Moltes extensions disponibles a Chrome Web Store

Contres

 • Brave Rewards sembla una mica desencadenat
 • Possibles filtracions de WebRTC
 • Anuncis de AdWords omnipresents encara es mostren als resultats de la cerca

Brave és una nova entrada a l’escena del navegador, que acaba d’entrar al mercat el 2016. Amb el bloqueig d’anuncis i altres tecnologies, Brave funciona força inclinat al vostre sistema, utilitzant menys memòria i menys cicles de CPU que els competidors..

Tot i que Brave bloqueja els anuncis que apareixeran orgànicament a les pàgines web, els creadors del servei també entenen que les empreses en línia han de guanyar diners. Per tant, els usuaris poden optar al programa Brave Rewards, que concedeix fitxes per a la visualització de determinats anuncis. Els usuaris després decideixen atorgar a determinats llocs web un “consell”.

Com que Brave es basa en Chromium, podeu afegir més funcionalitats només mitjançant l’ús de Chrome Web Store, que ven nombroses extensions.

En treure els seguidors fora de l’equació, Brave fa pràcticament impossible que els anunciants identifiquin els usuaris i els segueixin. Sens dubte, això contribueix a una experiència en línia més privada.

3. Mozilla Firefox

logotip de FirefoxSi la navegació segura és important per a vosaltres i preferiu el programari de codi obert, Firefox és una gran alternativa. Aquest proveïdor no només promet una experiència de navegació segura, sinó que és ràpid i no suposa una enorme drenació en els recursos del sistema.

Un dels principals punts de venda que hi ha al darrere de Firefox és que ho és propietat d’una entitat sense ànim de lucre. Això vol dir que Mozilla no està especialment motivat a vendre dades d’usuari. Les actualitzacions periòdiques asseguren la privadesa dels usuaris i el bloqueig automàtic dels seguidors d’anuncis fan que aquesta sigui una elecció increïblement assenyada.

Pros

 • Grans taxes de transferència de dades
 • Eines de seguretat accessibles i efectives
 • Una interfície fàcil d’utilitzar

Contres

 • Algunes extensions heretades no són compatibles amb la darrera versió de Firefox
 • L’assistència al client pot ser difícil d’arribar
 • A alguns no els agrada la freqüència de les actualitzacions

Amb protecció contra programari maliciós i phishing, Firefox és realment un millor navegador segur. També teniu accés al bloqueig de contingut de manera que és possible que el navegador bloquegi tots els rastrejadors detectats. A més, hi ha disponibles una gran varietat de complements per a la privadesa, seguretat i funcionalitat addicionals.

4. Navegador de privadesa èpic

Logotip de navegador èpicLa navegació segura és el distintiu de Epic. A diferència de molts dels navegadors més habituals, aquesta configuració per defecte és la configuració de seguretat per mantenir les vostres dades segures. Igual que Brave, Epic està construït a la plataforma Chromium. No s’admeten complements i totes les cookies de tercers estan bloquejades.

Un clic és tot el que necessiteu amb Epic per dirigir el trànsit web a través del servidor intermediari integrat. Aquesta amaga la vostra adreça IP. A més, Epic emet constantment una advertència que no fa el seguiment mentre que també fa passos actius per localitzar i bloquejar anuncis i xarxes socials que, d’altra manera, ferien el seguiment de l’activitat en línia.

Pros

 • El proxy anònim s’ha activat amb un clic
 • Tots els rastres de l’historial del navegador es van esborrar a la sortida
 • No es conserva cap història

Contres

 • No funciona amb gestors de contrasenyes
 • És possible que trobeu llocs web que no funcionen ni funcionaran de forma estranya a Epic
 • El motor de cerca pot saltar els modificadors estàndard de cerca

Epic és tan fàcil d’utilitzar com Chrome. Es tracta simplement de descarregar i instal·lar el programa. Podreu veure a la pàgina principal quants seguidors i galetes de tercers bloqueja Epic per a vosaltres. Tingueu en compte que aquestes estadístiques només són per a la sessió de navegació segura actual. Això és perquè Epic no guarda cap registre de les vostres sessions.

Epic fins i tot té la seva pròpia pàgina de cerca que es basa en els motors de cerca més utilitzats, però sense haver de cedir cap de les dades a aquests proveïdors. Això vol dir que no intenta omplir automàticament el que escriviu a la barra de cerca. Totes les consultes s’encaminen a través del proxy per mantenir la vostra adreça IP privada.

Navegadors per evitar

L’elecció del millor navegador segur permet que els pares i els pares siguin segurs en línia. Tanmateix, la navegació segura no es produeix per accident.

Malauradament, alguns dels navegadors web més coneguts no són segurs. La gent pot estar preocupada en sentir això Google Chrome no és un navegador segur, i tampoc ho és Internet Explorer. Vora i Pera també ho són infidable.

Google Chrome és el navegador web més utilitzat. Fan mesures per garantir la seguretat dels usuaris. Tanmateix, si realment us preocupa la privadesa, vosaltres no pot confieu en un navegador web que és propietat d’una empresa que és propietària infame per mantenir i fer el seguiment de dades.

Tot i que l’Internet Explorer estigui desactualitzat, la gent continua utilitzant-lo. Microsoft ha migrat al navegador web de Microsoft Edge, cosa que significa que l’Internet Explorer no rep actualitzacions. D’altra banda, va ser plagada de problemes de seguretat. Edge és gairebé difícil. No té cap bloqueig per als seguidors i hi ha nombrosos informes de problemes de seguretat.

Opera hi ha atacs com ara configuracions de seguretat opaques i compra de VPN conegudes per registrar l’ús del client. A més, Opera és propietat d’un consorci xinès que té terribles registres de privadesa.

En conseqüència, el millor és evitar tots aquests navegadors comuns.

Pensaments finals

Amb el millor navegador segur, podreu mantenir la privadesa i l’anonimat en línia. Els proveïdors més fiables que s’esmenten aquí per defecte amb estrictes estàndards de seguretat destinats a mantenir-lo segur a Internet. Trieu qualsevol d’ells per reduir la vostra petjada digital i afegir una capa de protecció addicional, aconseguint una VPN segura NordVPN (Alternativament, podeu consultar les millors VPN aquí).

Preguntes freqüents

P: Es pot rastrejar encara quan s’utilitza TOR?

R: És pràcticament impossible que el trànsit web es pugui localitzar a través de TOR a causa del seu sistema multicapa. Aquest sistema impedeix que un relé que maneja un determinat paquet de dades no sap res més enllà del relleu immediatament anterior i del següent relé. Fins i tot els rastrejadors més sofisticats no aconsegueixen seguir la complexitat aleatòria d’aquest sistema.

P: És perillós utilitzar TOR?

R: TOR és un mitjà segur de confiança i confiança. Tot el trànsit web s’envia a través de relés TOR de selecció aleatòria que van a la destinació. Això proporciona una gran privacitat, anonimat i seguretat, sobretot perquè cada relleu només té coneixement del relé anterior i del següent..

L’excepció d’això és el node de sortida, que és el relé final abans que la sol·licitud arribi a la destinació. Aquest servidor coneix el relé anterior i la destinació final, que podria ser un problema si la persona que opera el servidor té intenció nefasta.

Tingueu en compte que TOR funciona amb un ampli sistema de servidors voluntaris que actuen com a relleus. Aquests relés només són tan fiables com els propietaris. Si bé la majoria d’ells són segurs i fiables, hi ha una oportunitat per a un delinqüent d’obtenir informació privada dels usuaris.

P: Com puc evitar que es faci un seguiment de la meva adreça IP?

R: Moltes persones busquen maneres de minimitzar la seva petjada digital. Els fabricants d’identificació, navegadors, seguidors d’anuncis i milions d’altres reproductors fan tot el possible per mantenir les pestanyes d’on anar i què fer en línia. Una de les principals vies per aconseguir-ho és mitjançant el seguiment de la vostra adreça IP.

A cada dispositiu se li assigna una adreça IP única que identifica l’usuari allà on vagi en línia. Tot i això, aquestes dades es poden agrupar en secret fent coses com ara utilitzar un navegador web segur. Altres mesures com HTTPS i SSL també ajuden a evitar el seguiment d’adreces IP. Totes aquestes mesures dissimulen la vostra adreça IP i fan que sembli que es troba en una ubicació física diferent, cosa que fa que sigui gairebé impossible de fer el seguiment en línia.

P: Incògnit ofereix anonimat mentre s’utilitza Google Chrome?

R: El mode Incògnit és una configuració del navegador de Google Chrome que suposadament proporciona una sessió més anònima. Tanmateix, aquesta configuració està destinada principalment a ocultar el que feu a altres persones que puguin fer servir el mateix dispositiu. Google i la majoria dels altres motors de cerca encara fan el seguiment de tots els moviments (recomanat: comenceu a utilitzar un motor de cerca segur)

A més, és poc probable que Incognito amagui la informació de qualsevol lloc web que visiteu, del vostre ISP o de l’organització, com ara el vostre empresari, que tingui un control final sobre la vostra xarxa..

L’única manera de funcionar d’Incognito és si escolliu el mode Incògnit mentre no esteu connectat a cap compte de Google. Una vegada que us inicieu la sessió, el trencaclosca ja s’ha obert. Google enllaça de manera retroactiva la informació del vostre compte amb l’historial de navegació recent.

P: El meu proveïdor de serveis d’Internet sap el que faig a Internet?

R: Un proveïdor de serveis d’Internet o ISP, és perfectament conscient de tot el que feu en línia. Una part dels seus ingressos en depèn. Utilitzen les dades que recopilen sobre el vostre comportament per enviar-vos anuncis orientats. A més, vendran les dades a nombrosos tercers que vulguin vendre-vos alguna cosa o utilitzeu les vostres dades privades per als seus propis nefastos propòsits. Afortunadament, podeu mantenir el vostre ISP a les fosques escollint el millor navegador segur disponible i complint amb una VPN fiable.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map