Dupla VPN és hogyan lehet VPN láncot beállítani


Mi a kettős VPN kapcsolat??

Noha a név azt sugallhatja, hogy egyszerre 2 VPN-t használ, általában nem ez a helyzet – kivéve, ha kettős VPN kapcsolatot létesít két különböző VPN szolgáltatóval. Általában kettős VPN kapcsolat akkor áll fenn, ha egyszerre két VPN szervert használ.

Hogyan működik a dupla VPN??

Alapvetően ahelyett, hogy a forgalmát és az online adatait egyszer csak egy VPN szerver védnénk, ezeket két VPN szerver kétszer fogja biztonságosítani..

Úgy tűnik, hogy sok ember úgy véli, hogy a kettős VPN-kapcsolat azt jelenti, hogy például az AES-256 titkosítás helyett az AES-512 titkosítás védi őket. Bár nem teljesen helyes, ez nem túl messze az igazságtól.

Ahelyett, hogy ugyanazt a titkosítási szintet kétszer megkétszerezték volna, egy másik titkosítási szint kerül hozzáadásra. Általában az online forgalom elérné az internetet, miután áthaladt a VPN-kiszolgálón.

Kettős VPN-kapcsolat esetén a forgalom áthalad egy VPN-kiszolgálón, majd átirányításra kerül egy másik VPN-kiszolgálón keresztül, és csak ezután érkeznek el a kapcsolódási kérelmek az internethez.

A kettős VPN működésének jobb megértése érdekében a következőkben bemutatjuk a csatlakozási folyamat egyszerű áttekintését:

Dupla VPN

Tehát összességében az online forgalom titkosítva, visszafejtve, újra titkosítva és visszafejtve még egyszer, mielőtt eléri a világhálót. Ezután ugyanazon a folyamaton megy keresztül, mielőtt a kért adatok elérnék a készüléket.

Kettős VPN-kapcsolattal az igazi IP-cím csak egyszer kétszer lesz elrejtve, mivel két szervercím mögé rejtőzik.

Használhat egyszerre több VPN-t?

Igen, Ön valójában nem korlátozódik csupán két egyidejű VPN-kapcsolatra. Egyszerre több VPN-kapcsolat is lehet. Ha ezt megteszi, akkor azt már nem kettős VPN-kapcsolatnak nevezik, hanem VPN-láncolást, VPN-lépcsőt vagy multihop VPN-t (mivel a forgalom több kiszolgálón keresztül történik).

VPN láncolás

Tehát ahelyett, hogy a forgalom áthaladna két VPN-kiszolgálón, akkor átadhatja például három vagy négy szerveren. Mindegyik szerver extra titkosítási réteget kínál, és újabb IP-címet ad hozzá a keverékhez, ezáltal még biztonságosabbá téve az online identitását.

A dupla VPN-kapcsolatok előnyei

A legtöbb előnye, amelyet tudnia kell az Internet biztonságának és magánéletének fokozottabb megszerzéséről.

Összességében a kettős VPN kapcsolat használatának konkrét előnyei vannak:

  • A második VPN-kiszolgáló, amelyhez csatlakozik, nem fogja tudni, mi az igazi IP-címe, mivel csak az első VPN-kiszolgáló címét fogja látni.
  • Az online forgalom és az adatok kétszer vannak titkosítva (vagy több, ha sok komló VPN-láncot állított be).
  • A kiszolgálók közötti kapcsolatok váltakozhatnak a TCP és az UDP között, kissé jobb szintű online biztonságot biztosítva.
  • A dupla VPN-kapcsolat csökkenti annak a kockázatát, hogy egy forgalmi korrelációs támadásnak van kitéve (a VPN-kiszolgálón a bejövő és a kimenő forgalom közötti korreláció). Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen támadás valószínűtlen, hogy VPN-felhasználóval megtörténjen. Ennek ellenére ez a kettős VPN-kapcsolat megkönnyítése.

Ezenkívül, ha úgy dönt, hogy többpéldányos VPN-kapcsolatot létesít, elrejtheti digitális lábnyomait több földrajzi hely mögött (mivel kettőnél több VPN-kiszolgálót használ).

A dupla VPN-kapcsolatok hátrányai

“Miért kell aggódnom, ha dupla VPN kapcsolatot vagy VPN láncot használok?”

Nem igaz, hogy őszinte legyek. A kettős VPN kapcsolat vagy a multihop VPN lánc beállításával kapcsolatos fő és egyetlen probléma a csatlakozási sebesség csökkenése. Végül is arról beszélünk, hogy a kapcsolata egyszerre két vagy több VPN-kiszolgálón és több titkosítási folyamaton megy keresztül. Ez megterheli az internet sebességét.

A sebességcsökkenés elkerülését csak a földrajzilag közeli VPN-kiszolgálók használatával lehet elvégezni, de a titkosítási, visszafejtési és újra titkosítási folyamatok valószínűleg lelassítják az online sebességet.

Most már sok olyan dolog befolyásolja, hogy milyen VPN-sebességet kap, ezért ha többet szeretne megtudni erről, olvassa el ezt a témakört, amelyet írtunk. De a fő gondolat az, hogy kettős vagy multihop VPN-kapcsolat futtatásakor várhatóan csökken a teljesítmény.

Hogy megértsük, miről beszélünk, ha 100 MB / s-os kapcsolattal rendelkezik, akkor egy négy ugrás VPN-kapcsolat a letöltési sebességet kb. 25 Mbps-ra csökkentheti (feltéve, hogy stabil internetkapcsolat és egy olyan eszköz, amely nem túl elavult, természetesen).

Ezen felül egy kettős vagy láncú VPN kapcsolat általában drágább, mint egy szokásos. Függetlenül attól, hogy egy olyan VPN-szolgáltatótól beszélünk, aki beépített dupla vagy láncos VPN-kapcsolatokat kínál, vagy csak különféle szolgáltatók több kiszolgálóját használja, akkor több pénzt fog fizetni.

Hogyan lehet láncolni a VPN-ket

Kétféle módon állíthat be kettős VPN vagy lánc VPN kapcsolatot. Kutatásunk szerint ezek a legjobb lehetőségek:

1. Doublehop VPN-ek

A doublehop VPN általában olyan szolgáltatás, amelyet néhány VPN szolgáltató kínál. Alapvetően, amikor egy adott VPN szerverhez csatlakozik, akkor a kapcsolat azonnal kapcsolódik egy másik szerverhez, és csak utána érkeznek a kérések az internetre.

Tehát például a doublehop VPN kapcsolat példája lehet egy olyan szolgáltató, aki Kanada-USA kapcsolatot kínál. Amikor csatlakozik a kanadai VPN-kiszolgálóhoz, a forgalmat az amerikai kiszolgálón keresztül az internet továbbítja.

Ne feledje, hogy a kapcsolatok általában statikusak, azaz nem választhatja ki, hogy melyik VPN-kiszolgálót használja a dupla VPN-kapcsolatban.

2. Önkonfigurálható multihop VPN kapcsolatok

Ezek a kapcsolatok alapvetően VPN-lépcsőzetesek, de a VPN-szolgáltató lehetővé teszi a VPN-ügyfélen belüli konfigurálását. Alapvetően kiválaszthatja, hogy mely szervereknek kíván részt venni a VPN-kaszkádban.

A kommentek teljes száma attól függ, hogy a VPN-szolgáltató milyen szolgáltatásokat kínál, de a szabvány legfeljebb négy VPN-szerver kompatibilitást jelent.

Kérjük, ne feledje, hogy az ilyen funkciókat kínáló VPN-szolgáltatók általában drágább előfizetési tervekkel rendelkeznek.

3. Az útválasztó beállítása + VPN klienskapcsolatok

A kettős VPN-kapcsolat létrehozásának viszonylag egyszerű módja a VPN-szolgáltatás konfigurálása az útválasztón, majd a VPN-ügyfél telepítése az egyik eszközre (például a mobiltelefonra)..

Lánc VPN útválasztó beállítása

Ilyen módon minden alkalommal, amikor otthon csatlakozik az internethez az említett eszközön keresztül, dupla VPN kapcsolatot fog használni, mivel a forgalom először az útválasztón konfigurált VPN szerveren keresztül megy keresztül, majd a második VPN szerveren keresztül, amelyhez csatlakozik. az ügyfél.

4. Böngésző kiterjesztés + VPN klienskapcsolatok

Ha a VPN-szolgáltatója biztonságos böngészőproxyt kínál az ügyféllel együtt, akkor mindkettőt egyetlen kapcsolatba kombinálhatja. Az ötlet az, hogy először az ügyfélen keresztül csatlakozzunk egy VPN szerverhez, majd a böngésző kiterjesztésén keresztül egy másikhoz.

Kérjük, ne feledje, hogy ha ezt megteszi, akkor nem fog pontosan kettős VPN-kapcsolatot kapni, mivel a legtöbb VPN-kiterjesztés proxyk (különbözik a VPN-ektől), azaz VPN + proxy kapcsolatot kap. Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy hozzáadjuk ezt a módszert a listához, mivel ez még mindig jó módja annak, hogy elrejtse földrajzi helyzetét egyszerre két különböző szerver mögött..

Ha ezt tervezi, javasoljuk, hogy ragaszkodjon a megbízható, fizetett VPN-szolgáltatók által biztosított hivatalos bővítményekhez. Noha sok ingyenes, önálló böngésző proxy van online, nem igazán biztonságos ezek használata. Az ilyen kiterjesztésekről már korábban megállapítást nyert, hogy például a felhasználói sávszélességet értékesítik vagy a felhasználói IP-címeket kiszivárogtatják.

5. Gazdagép + virtuális gép

Az ötlet meglehetősen egyszerű, de a beállítások kicsit összetettek lehetnek, ha nem ismered a virtuális gép fogalmát.

Alapvetően egy olyan szolgáltatást használ, mint a VirtualBox (ingyenes) a virtuális operációs rendszer telepítéséhez a meglévő operációs rendszerben (például a Windows XP gyakorlati telepítése a Windows 7 rendszerbe).

Miután elvégezte a telepítési folyamatot, konfigurálja a VPN-ügyfelet a virtuális gépen. Ezután először futtatja a VPN-t a gazdagépen (a fő operációs rendszer), majd a második VPN-ügyfelet futtatja a virtuális gépen.

Ennek a módszernek az egyetlen hátránya, hogy szükség van egy viszonylag nagy teljesítményű rendszerre, amely képes kezelni a VPN többszörös titkosítási és visszafejtési folyamatait, és magára a virtuális gépre.

Természetesen beállíthat egy másik virtuális gépet a meglévő virtuális gépen belül annak érdekében, hogy a jelenlegi dupla VPN-kapcsolat hármas VPN-kapcsolatgé alakuljon (és így tovább), de ennek végrehajtása nagyobb erőforrásokat jelenthet a rendszer erőforrásaira..

6. VPN-lánc különböző szolgáltatókkal

Ebben az esetben VPN-láncot állíthat be egynél több VPN-szolgáltatóval, mindegyik VPN-kiszolgáló használatával. A szolgáltatók teljes száma attól függ, hogy csak kettős VPN-t vagy multihop VPN-t akar, akár négy kompozit vagy annál is többet.

A VPN-ek ilyen módon történő láncolatát illetően nagyjából használhatja a fent említett lehetőségeket.

Például beállíthat VPN-szolgáltatást az útválasztón lévő egyik szolgáltatótól, telepíthet egy másik szolgáltatótól származó VPN-ügyfelet a laptopjára, majd futtathat egy másik VPN-szolgáltatót egy másik klienstől egy laptop virtuális gépén..

Természetesen ez a módszer nagyon drága lesz, mivel külön előfizetésért fizetnie kell.

Szüksége van egy erős VPN-re a kapcsolatok biztonságához?

Ha VPN-láncot szeretne beállítani több szolgáltató kiszolgálóival, a CactusVPN nagysebességű világszerte működő kiszolgálókkal fedezi fel Önt, amelyek mindegyike korlátlan sávszélességgel rendelkezik.

Minden egyes kiszolgálót csúcsminőségű AES titkosítással biztosítunk, így biztos lehet benne, hogy a kapcsolat biztonságos és megbízható, ha áthalad a szerverünkön. Sőt, kiválaszthatja, hogy melyik VPN protokollt használja (rendkívül biztonságos protokollokat kínálunk, mint például a SoftEther és az OpenVPN), és nem tárolunk semmilyen naplót.

Mindezek mellett felhasználóbarát alkalmazásokat kínálunk a legnépszerűbb platformokhoz.

CactusVPN app

Használja ki ingyenes próbaverziónk előnyeit

Ha azt szeretné biztosítani, hogy szolgáltatásunk minden igényt kielégít-e mielőtt feliratkozási tervet választana, először ingyenesen próbálhatja ki VPN szolgáltatást 24 órán keresztül – nincs szükség hitelkártya-adatokra.

És ez még nem minden – ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, akkor továbbra is visszatérítjük Önnek egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát, ha a szolgáltatás nem működik úgy, ahogyan hirdetik.

Következtetés

A kettős VPN kapcsolat alapvetően akkor jelentkezik, ha két VPN szervert használ egyszerre. A forgalmat kétszer titkosítja, és a földrajzi helyét két IP-cím mögött rejti el. Egyszerre több VPN-kiszolgálókapcsolat is lehetséges (akár három, négy vagy több is), és ha ezt megteszi, akkor ezt VPN-kaszkádolásnak, multihop VPN-kapcsolatnak vagy VPN-láncnak hívják..

Néhány VPN-szolgáltató beépített funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszik a dupla VPN-kapcsolat használatát vagy a VPN-lánc beállítását, ám ehhez hasonlóan nagyobb ára van. Az ilyen kapcsolatot más módon is konfigurálhatja – például több VPN-szolgáltatótól származó kiszolgálók használatával, virtuális gépek használatával, vagy VPN beállításával egy útválasztón és egy VPN-klienst egy eszközön.

Megér egy dupla VPN-kapcsolat vagy egy VPN-lánc? Nos, magasabb szintű biztonságot és online adatvédelmet kínálnak, de negatív hatással lehetnek a kapcsolat sebességére is, és kissé lelassíthatják őket. Összességében az ilyen VPN-kapcsolatok jobban megfelelnek azoknak az embereknek, akik sok internetbiztonságot igényelnek – például például újságírók és bejelentők.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me