Mi az IPSec és hogyan működik? |


Mi az IPSec??

Az IPSec (Internet Protocol Security) számos különféle biztonsági protokollból áll, amelyek célja annak biztosítása, hogy az IP-hálózaton keresztül küldött adatcsomagok továbbra sem láthatók és hozzáférhetetlenek harmadik felek számára. Az IPSec magas szintű biztonságot nyújt az Internet Protocol számára. A titkosítást a titoktartás és a hitelesítés biztosítására használják.

Miért népszerű az IPSec??

Kétirányú megközelítésének köszönhetően az IPSec az adatok titkosításának egyik legbiztonságosabb módja. Ugyancsak nagy előnye, hogy hálózati szinten működik, míg az olyan rendszerek, mint az SSL, az alkalmazás szintjén működnek. Az SSL biztonsági rendszerek az egyes alkalmazások módosítását igénylik, de az IPSec csak az operációs rendszer módosítását követeli meg.

Hogyan működik az IPSec??

A legtöbb egyéb biztonsági protokoll a hálózati kommunikáció alkalmazási rétegén működik. Az IPsec egyik legfontosabb előnye, hogy mivel nem hálózati, hanem alkalmazási szinten működik, képes egy teljes IP-csomagot titkosítani. Két mechanizmussal teszi ezt meg:

Hitelesítési fejléc (AH) – ez minden egyes csomagra digitális aláírást ad, védi a hálózatot és az adatokat bármilyen harmadik fél általi zavarástól. Az AH azt jelenti, hogy az adatcsomag tartalma észlelés nélkül nem módosítható, és lehetővé teszi a személyazonosság ellenőrzését is a kapcsolat két vége között..

Beágyazó biztonsági hasznosság (ESP) – míg az AH megakadályozza a csomag megsértését, az ESP biztosítja, hogy a csomagon belüli információk titkosítva legyenek és ne olvashatók legyenek. ESP fejléc, előzetes és hitelesítő blokk használják a csomag teljes hasznos teherének titkosítását.

Műszaki információk

 • Kompatibilis a Windows 7 vagy újabb, Windows Server 2008, Cisco útválasztókkal, macOS és iOS eszközökkel.
 • Támogatja a Linux és más operációs rendszerek kompatibilis verzióit.
 • Az elsődleges protokoll az Internet Key Exchange (IKE)
 • Az IETF RFC 2408 szabványban meghatározott Internet Security Association és Key Management Protokollot (ISAKMP) használja a VPN szolgáltatási tárgyalások végrehajtásához

Hogyan működik az IPSec a VPN protokollok mellett??

Az IPSec-et más VPN-protokollokkal együtt használják a gyors és biztonságos szolgáltatás biztosítására. Két fő lehetőség van:

L2TP / IPSec

Az L2TP (2. réteg alagút-protokoll) egy alagutazási protokoll, amelyet a legtöbb operációs rendszerbe és a VPN-kész eszközökre programoztak. Önmagában nem nyújt titkosítást. Az IPSec-vel kombinálva azonban ideális eszközzé válik a VPN számára. Az L2TP / IPSec nagy sebességet és rendkívül magas szintű biztonságot kínál az adatcsomagok számára. Általában AES rejtjeleket használ a titkosításhoz.

IKEv2 / IPSec

Az IKEv2 (Internet Key Exchange 2-es verzió) a Microsoft és a Cisco közös fejlesztése volt, amelyet natív módon támogatnak a Windows 7+, iOS és a Blackberry. Kidolgozták a nyílt forráskódú verziókat a Linux számára. Az L2TP-hez hasonlóan egy alagútbeállítási protokoll, amely hatékonyan használható VPN-ként, amikor párosul az IPSec-rel. Legfontosabb értékesítési pontjai a reagálhatóság és a rugalmasság: az IKEv2 automatikusan újracsatlakozik rövid jelvesztés után, és a MOBIKE protokollnak köszönhetően könnyen kezelheti a hálózati változásokat.

Mik az IPSec előnyei és hátrányai??

Mint minden biztonsági rendszer, az IPSec-nek is vannak saját előnyei és hátrányai. Itt van néhány ezek közül:

Előnyök

 • Mivel az IPSec a hálózati rétegen működik, csak az operációs rendszert kell módosítani, nem pedig az egyes alkalmazásokat.
 • Az IPSec működése teljesen láthatatlan, így a VPN-ek számára ideális választás.
 • Az AH és az ESP használata garantálja a biztonság és a magánélet lehető legmagasabb szintjét.

hátrányok

 • Az IPSec bonyolultabb, mint az alternatív biztonsági protokollok, és nehezebb konfigurálni.
 • Az IPSec használatához biztonságos nyilvános kulcsokra van szükség. Ha a kulcs sérült, vagy rossz a kulcskezelése, problémák merülhetnek fel.
 • Kis méretű csomagátvitel esetén az IPSec nem hatékony módszer az adatok titkosítására.

Szüksége van egy megbízható VPN-re? A CactusVPN fedezte magát!

VPN-szolgáltatásunk több, mint képes online identitásának védelmére. Az iparágvezető AES titkosítást használjuk az összes adat és internetes forgalom biztonságossá tételéhez, hogy a böngészés élményét a lehető legmegfelelőbb módon biztosítsuk – biztonságos és privát.

Sőt, nagysebességű szervereink megosztott IP technológiát használnak, azaz nincs esély arra, hogy szervereink IP-címei visszakereshetők veled.

És ne aggódjon – az adatait nem naplózza. Szigorú bejelentkezési tilalmi politikánk van. Ó, a CactusVPN Killswitch-rel is felszerelt, amely biztosítja, hogy online identitása soha ne kerüljön nyilvánosságra – még akkor sem, ha kapcsolatba lépési problémákkal találkozik.

CactusVPN app

Még mindig nem vagy meggyőződve? Nem probléma – ingyenes 24 órás próbaverziót kínálunk, így előfizetés előtt ellenőrizheti, hogy a VPN-szolgáltatás megfelel-e minden igényének. És még a terv kiválasztása után továbbra is 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik Önre.

Alsó sor

Bonyolultsága ellenére az IPSec gyorsan válik a VPN-ek választott protokolljává. Számos különféle biztonsági és titkosítási szolgáltatás beépítésével képes a legmagasabb szintű adatvédelmet garantálni. Az idő múlásával az IPSec egyre inkább biztosnak tűnik, hogy a VPN biztonság iparági szabványává válik.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map