Τι είναι το VPN – Οδηγός για αρχάριους


Το VPN (Virtual Private Network) είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιείται για την παροχή ιδιωτικότητας και ανωνυμίας τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά δίκτυα. Χρησιμοποιούνται τακτικά από οργανισμούς για την εξασφάλιση ευαίσθητων πληροφοριών. Η ασφάλεια επεκτείνεται με ένα VPN με την αιτιολογία ότι η υποκείμενη διεύθυνση IP του πελάτη αντικαθίσταται με μία από τον πάροχο VPN.

Αυτή η τεχνική επιτρέπει στους υποστηρικτές να αποκτήσουν μια διεύθυνση IP από οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο που προσφέρει η υπηρεσία VPN του / της. Για παράδειγμα, μπορεί να ζείτε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά με ένα VPN, φαίνεται να ζείτε στο Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη ή σε οποιονδήποτε αριθμό αστικών περιοχών.

Δεδομένου ότι ο οργανισμός VPN δεν γνωρίζει το όνομα, τη διεύθυνσή σας ή τα σημεία αποθήκευσης χρημάτων, αυτό περιλαμβάνει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Παρόλα αυτά, επί του παρόντος θα γνωρίζουν τη γνήσια διεύθυνση IP σας.

Πώς λειτουργούν τα VPN?

Όταν συνδέεστε με τον Ιστό, αρχικά συσχετίζεστε με τον Παροχέα Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), ο οποίος σε αυτό το σημείο σας συνδέει με οποιονδήποτε ιστότοπο (ή άλλα στοιχεία ιστού) που θέλετε να επισκεφθείτε. Όλη η κίνηση του ιστού σας περνά από τους διακομιστές του ISP σας και μπορείτε να το δείτε από τον ISP σας.

Όταν βρίσκεστε σε VPN, πραγματοποιείτε διασύνδεση με διακομιστή που χρησιμοποιείται από τον προμηθευτή VPN σας (“διακομιστής VPN”) μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης. Αυτό συνεπάγεται ότι όλες οι πληροφορίες που πηγαίνουν μεταξύ του υπολογιστή σας και του διακομιστή VPN είναι κρυπτογραφημένες, έτσι ώστε εσείς και ο διακομιστής VPN να μπορείτε να το «δείτε».

Γιατί είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα VPN?

Ένα VPN εγγυάται ότι θα παραμείνετε εντελώς ιδιωτικοί και ασφαλείς καθώς βρίσκεστε στον Ιστό. Ο ISP σας δεν θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει τις πληροφορίες σας καθώς έχει κρυπτογραφηθεί πλήρως. Οι δραστηριότητές σας κατευθύνονται πλήρως μέσω του διακομιστή VPN, σύμφωνα με αυτές τις γραμμές που εγγυώνται ότι οι πληροφορίες σας δεν μπορούν να βρεθούν από τον ISP σας.

Όταν αλλάζετε τη διεύθυνση IP σας σε έναν διακομιστή VPN, θα αποκρυπτογραφείτε από τον διαδικτυακό κόσμο ως ένα συγκεκριμένο κομμάτι του έθνους ή του κόσμου εν όψει αυτής της νέας IP. Άτομα που προσπαθούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή σας κίνηση θα κατευθυνθούν στον διακομιστή VPN. Κατά συνέπεια, η γνήσια διεύθυνση IP σας δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ.

Πιο ουσιαστικά, ένα VPN εγγυάται ότι μπορείτε να αποκτήσετε στο διαδίκτυο ένα ανοιχτό σημείο πρόσβασης Wi-Fi χωρίς να αποκαλυφθούν οι πληροφορίες σας. Οι χάκερ είναι γνωστό ότι λαμβάνουν διαδικτυακές πληροφορίες σε ευρεία σύνδεση Wi-Fi ημέρας, καθώς αυτές οι πληροφορίες δεν είναι πλήρως κωδικοποιημένες ή ασφαλείς. Με ένα VPN, εγγυάστε ότι θα κρατήσετε τον εαυτό σας στον ιστό και ασφαλή.

Πρωτόκολλα VPN

Η ποσότητα των πρωτοκόλλων VPN που διασφαλίζουν την ασφάλεια αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Τα πιο γνωστά πρωτόκολλα είναι:

PPTP – Το PPTP υπάρχει από την εποχή των Windows 95. Ο σκοπός της προσφοράς του PPTP είναι ότι μπορεί βασικά να ρυθμιστεί σε κάθε πραγματικό λειτουργικό σύστημα. Έτσι, το PPTP δημιουργεί μια σύνδεση από σημείο σε σημείο μέσω του πρωτοκόλλου GRE. Η ασφάλεια της σύμβασης PPTP έχει εγείρει αμφιβολίες ως προς τα τέλη. Είναι ακόμα σταθερό, αλλά όχι το πιο ασφαλές.

L2TP / IPsec – Το L2TP μέσω IPsec είναι πιο ασφαλές από το PPTP και προσφέρει περισσότερες επισημάνσεις. Το L2TP / IPsec είναι μια μέθοδος για την πραγματοποίηση δύο συμβάσεων, έχοντας κατά νου τον τελικό στόχο για να λάβετε τις καλύτερες στιγμές του καθενός. Για αυτήν την περίπτωση, το πρωτόκολλο L2TP χρησιμοποιείται για να κάνει ένα πέρασμα και το IPsec δίνει ένα ασφαλές κανάλι. Αυτό δημιουργεί ένα εκπληκτικά ασφαλές πακέτο.

Ανοίξτε το VPN – Το OpenVPN είναι ένα VPN που βασίζεται σε SSL και συνεχίζει να παίρνει φήμη. Το προϊόν που χρησιμοποιείται είναι ανοιχτού κώδικα και προσβάσιμο ανεπιφύλακτα. Το SSL είναι ένα ανεπτυγμένο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης και το OpenVPN μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε μια μοναχική θύρα UDP ή TCP, καθιστώντας το σε μεγάλο βαθμό προσαρμόσιμο.

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα VPN?

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κάνετε κομμάτια σε αντίθετη κατεύθυνση από τον έλεγχο σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Ενώ βρίσκεστε σε ένα VPN, συγκαλύπτετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα από όλους. Θα διατηρήσετε τις ασκήσεις σας απόρρητες από τον διαδικτυακό εξειδικευμένο οργανισμό σας, ενώ παράλληλα εγγυάστε ότι η διοίκηση δεν επιχειρεί και παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας.

Ομοίως, μπορείτε να αποφύγετε την εποπτεία όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN. Χρησιμοποιώντας ένα εναλλακτικό σημείο σύνδεσης, κάνετε βασικά κομμάτια σε αντίθετη κατεύθυνση από τυχόν τείχη προστασίας ή κομμάτια που εισήγαγε ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, το περιβάλλον εργασίας ή το σχολείο σας. Ακόμα πιο ζωτικά, μπορείτε να ξεπεράσετε ένα συγκεκριμένο τείχος προστασίας περιορισμού που έχει εισαχθεί από την κοντινή σας κυβέρνηση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να φτάσετε σε πράγματα που είναι απρόσιτα λόγω της γεωγραφικής περιοχής σας. Δηλαδή, ένας Αμερικανός θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε ηχογραφήσεις από τον Καναδά ή το Ηνωμένο Βασίλειο όταν βρίσκεται σε VPN. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε ηχογραφήσεις που συνήθως παρατηρείτε στο σπίτι, ωστόσο, δεν μπορείτε να φτάσετε εύλογα ενώ βρίσκεστε σε διακοπές.

Πώς να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN?

Η επιχείρηση VPN πυροδοτήθηκε αργά, ως αυξανόμενος αριθμός των πελατών του διαδικτύου που μετακινούνται στο προϊόν. Ανεξάρτητα από το αν παρακάμπτει τα γεωγραφικά μπλοκαρίσματα στα παγκόσμια στάδια μέσων – για παράδειγμα, το Netflix – ή την προστασία από την εκτεταμένη αναγνώριση της κυβέρνησης, τα VPN αποδείχθηκαν απαραίτητα για ορισμένους.

Κάθε προμηθευτής VPN προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά και μεταβαλλόμενα επίπεδα εσωτερικής προσαρμογής. Παρόλο που αυτές οι διακριτικές θύρες και συμβάσεις είναι καλές για τους τεχνικά γνώστες, μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά ισχυρή για τους λιγότερο έμπειρους.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που σχετίζονται με τον χαρακτηρισμό του καλύτερου προμηθευτή. Αν και πολλά υπερβαίνουν τις προσδοκίες σε ένα μόνο έδαφος, χρειάζονται τακτικά σε άλλο. Τα παρακάτω σημεία πρέπει να σημειωθούν κατά την επιλογή μιας υπηρεσίας VPN.

Είστε ασφαλείς σε ένα VPN?

Μια αξιοπρεπής διαχείριση VPN θα σας προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Θα προστατευτείτε από την αναγνώριση της γενικής κυβέρνησης, θα αποτρέψετε τον ISP σας να αναγνωρίσει τι κάνετε στον Ιστό και θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε από τους ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων με την πιθανότητα να κάνετε λάθος λήψη μέσων.

Ωστόσο, όπως προειδοποιείται, ένα VPN δεν θα σας ασφαλίσει εάν η αστυνομία, η κυβέρνηση ή άλλοι ειδικοί εκτιμούν ιδιαίτερα εσάς και τις ασκήσεις σας στο διαδίκτυο.

Θα μπορούσα να κάνω Torrent με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα VPN?

Σε περίπτωση που ο προμηθευτής σας το παραχωρήσει, σε αυτό το σημείο το torrent (λήψη P2P) θα έπρεπε να είναι εντάξει. Σε κάθε περίπτωση, δεν το επιτρέπουν όλοι οι οργανισμοί VPN, οπότε προσπαθήστε να ελέγξετε πριν εγγραφείτε.

Όταν κάνετε torrenting, όλοι όσοι κάνουν λήψη αυτού του εγγράφου μπορούν αναμφίβολα να διακρίνουν τη διεύθυνση IP κάθε άλλου ατόμου που κάνει λήψη παρόμοιας εγγραφής. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, θα εμφανίζεται η διεύθυνση IP του VPN σας και όχι η πραγματική σας διεύθυνση IP.

Οι προμηθευτές VPN λαμβάνουν συστηματικά τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων λόγω των ασκήσεων των πελατών τους. Πολλοί θα συνεργαστούν και πιθανότατα θα παραδώσουν τα ονόματα των παραβατών πελατών. Άλλοι απλώς θα εκδώσουν ειδοποιήσεις και θα χωρίσουν τους παραβάτες.

Υπάρχουν μερικοί οργανισμοί που είναι χαρούμενοι να σας αφήσουν νεροποντές και θα διατηρήσουν την προσωπικότητά σας ιδιωτική. Ένα VPN που δεν κρατά αρχεία καταγραφής είναι διαρκώς εξαιρετικό με την ευκαιρία που σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε λήψη μέσω P2P.

Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε ένα VPN?

Στα περισσότερα έθνη σε όλο τον κόσμο, η προστασία είναι ένα νόμιμο ιδανικό για ένα κυρίαρχο μέρος των κατοίκων. Την εποχή της σύνθεσης αυτού του άρθρου, η χρήση ενός VPN είναι νόμιμη σε όλα τα έθνη. Κατά συνέπεια, πολλές από αυτές τις χώρες απαγορεύουν τη λειτουργία των διοικήσεων VPN.

Συχνά προσπαθούν να αποσπάσουν άτομα από το να φτάσουν στο εξωτερικό σε διαχειριστές VPN. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός αυτών των τετραγώνων είναι απλώς εντελώς αποτελεσματικός.

Μειονεκτήματα του VPN

Έχουν ήδη συζητηθεί πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Τώρα ας προχωρήσουμε στα μειονεκτήματα κατά τη χρήση ενός VPN. Σε περίπτωση που σκέφτεστε να προσθέσετε ένα VPN στις ασκήσεις περιήγησής σας στο Web, υπάρχουν δύο σκέψεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Το πρωταρχικό πιθανό ζήτημα είναι επίσης το ίδιο που κάνει τα VPN να μιλούν σε μερικούς – την ικανότητα να παρωδούν τη διεύθυνσή σας. Αυτό είναι φοβερό όταν πρέπει να έχετε όλα τα προνόμια να βρίσκεστε σε άλλο έθνος για να φτάσετε στις διοικήσεις και την ουσία του, ωστόσο δεν είναι πάντα τόσο καλό. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στις Η.Π.Α. αλλά έχετε εισχωρήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιλέγετε να ολοκληρώσετε λίγα διαδικτυακά ψώνια. Ξαφνικά, η πλειονότητα των αξιολογήσεών σας θα είναι σε λίρες και όχι σε δολάρια.

Ομοίως, σε περίπτωση που συμφωνείτε να αποδεχτείτε συγκεκριμένες διοικήσεις, ως Bitcoin, το πλαίσιο θα λάβει τη διεύθυνση IP σας ως ευαγγέλιο για την περιοχή σας, οπότε μπορεί να καταλήξετε να κατηγοριοποιήσετε σε μια ζώνη όπου δεν ζείτε γενικά. Μόλις συμβεί αυτό, η ανάπτυξη μιας βελτίωσης δεν είναι γενικά τόσο απλή όσο η αλλαγή του περάσματος και η επαναφόρτωση του ιστότοπου.

Εκτός αυτού, η εργασία από έναν απομακρυσμένο ιστότοπο μπορεί να προκαλέσει μέτρια μείωση της ταχύτητάς σας. Περιστασιακά, είναι σχεδόν αδύνατο να παρατηρηθεί, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι τεράστιο – και υποστηρίζει την πιθανότητα τα δεδομένα σας να συνεχίσουν να οδηγούν μέσω συνδέσμων στο VPN σας πριν μπορέσετε να βγείτε στον Ιστό.

Η χρήση ενός VPN ουσιαστικά μετατρέπεται σε ανάγκη σε αντίθεση με απλώς μια επιλογή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μερικά ζητήματα με τη χρήση ενός VPN, τα πλεονεκτήματα υπερβαίνουν τα παραπάνω και η λήψη ακόμη και των ασήμαντων τίτλων που προσφέρονται από έναν δωρεάν προμηθευτή δεν είναι θετικά κάτι που θα θρηνούσατε.

Πρέπει να διαβάσετε

Ενώ ένα VPN θα βελτιώσει ουσιαστικά την ασφάλεια και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν σημεία αποκοπής σε αυτήν τη διαβεβαίωση.

Όπως ειπώθηκε ήδη, ένα VPN δεν θα δώσει πλήρη μυστικότητα. Στην περίπτωση που οι ειδικοί σας στοχεύουν ιδιαίτερα, ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο θα έχει ελάχιστη βοήθεια. Να είστε προσεκτικοί εάν ένα VPN προσφέρει ανώνυμη ολοκλήρωση.

Ένα VPN δεν εμποδίζει τους ιστότοπους να σας παρακολουθούν. Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου για την κάλυψη της διεύθυνσης IP σας βοηθά, αλλά το κυρίαρχο μέρος της παρακολούθησης που εκτελείται από ιστότοπους και η εξέταση έχει ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας την ακόλουθη καινοτομία, για παράδειγμα, θεραπείες και αποτυπώματα προγραμμάτων.

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο δεν μπορεί να εμποδίσει τους ιστότοπους να σας ακολουθούν σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. Η ιδανική προσέγγιση για την προστασία σας από την παρακολούθηση είναι μέσω διαφορετικών αλλαγών και ενοτήτων προγράμματος.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map