Προώθηση θύρας VPN (Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε) |


Τι είναι ένα λιμάνι?

Η θύρα είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός που εκχωρείται σε ένα πρωτόκολλο, το οποίο είναι ένα σύνολο εντολών και κανόνων που διέπουν τον τρόπο αποστολής και λήψης δεδομένων μέσω του διαδικτύου. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η θύρα 443 η οποία εκχωρείται σε όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω HTTPS.

Ένας αριθμός θύρας λειτουργεί σαν ένα ασύρματο κανάλι και αποτρέπει πιθανές διενέξεις μεταξύ διαφορετικών πρωτοκόλλων. Οι αριθμοί θύρας είναι επίσης απαραίτητοι για την ασφάλεια του δικτύου, καθώς ο αποκλεισμός μιας θύρας θα αποκλείσει επίσης ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο σε ένα δίκτυο.

Τι είναι το Port Forwarding?

Προώθηση θύρας (ονομάζεται επίσης χαρτογράφηση θύρας) είναι μια μέθοδος ανακατεύθυνσης θυρών υπολογιστή μεταξύ τοπικού δικτύου και απομακρυσμένων συσκευών. Αυτή η τεχνική είναι συνήθως χρήσιμη για απομακρυσμένη πρόσβαση σε συσκευές και υπηρεσίες που συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Η προώθηση θυρών γενικά πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με έναν δρομολογητή, επειδή ο εν λόγω δρομολογητής πιθανότατα χρησιμοποιεί NAT (Μετάφραση Διεύθυνσης Δικτύου) – μια διαδικασία που μεταφράζει τις μεμονωμένες διευθύνσεις IP συσκευών σε ένα τοπικό δίκτυο σε μία μεμονωμένη διεύθυνση IP, επιτρέποντας ουσιαστικά συσκευές συνδεδεμένες με δρομολογητές που έχουν τις δικές τους διευθύνσεις δικτύου (όπως φορητό υπολογιστή ή κονσόλα παιχνιδιών) για σύνδεση στο Διαδίκτυο με την IP που σας έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προώθηση θυρών – η οποία είναι μια διαδικασία πίσω από το παρασκήνιο – αναχαιτίζει τα δεδομένα και την κίνηση που κατευθύνεται σε μια συγκεκριμένη IP (στην περίπτωση αυτή, τις διευθύνσεις IP που λαμβάνονται μέσω NAT) και την ανακατευθύνει σε διαφορετική IP (η συσκευή στην οποία θέλετε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση, για παράδειγμα).

Πώς λειτουργεί το Forwarding Port?

Όταν ένα αίτημα πρέπει να σταλεί στον Ιστό, δημιουργούνται πακέτα δεδομένων που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω αίτημα και αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου. Μεταξύ των διαφόρων δεδομένων, αυτά τα πακέτα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό του υπολογιστή ή της συσκευής.

Κανονικά, η κεφαλίδα του πακέτου δεδομένων αναλύεται από έναν δρομολογητή δικτύου. Στη συνέχεια, το πακέτο αποστέλλεται στον προορισμό που υπάρχει στην κεφαλίδα.

Ωστόσο, με την προώθηση θύρας, η εφαρμογή παρακολούθησης (για παράδειγμα ένας πελάτης VPN) ελέγχει την κεφαλίδα του πακέτου δεδομένων, βλέπει τον προορισμό και, στη συνέχεια, ξαναγράφει τα δεδομένα που βρίσκονται στην κεφαλίδα. Στη συνέχεια, το πακέτο δεδομένων αποστέλλεται στον νέο προορισμό. Στην περίπτωση ενός VPN, ο νέος προορισμός είναι συνήθως ένας από τους διακομιστές που χρησιμοποιεί ο πάροχος VPN.

Γιατί ορισμένοι πάροχοι VPN προσφέρουν προώθηση θύρας VPN?

Πολλοί πάροχοι VPN χρησιμοποιούν τείχος προστασίας NAT για την προστασία των χρηστών τους από εισερχόμενες συνδέσεις που ενδέχεται να είναι κακόβουλες. Αν και αυτό είναι χρήσιμο, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αποκλείοντας τις εισερχόμενες συνδέσεις που πραγματικά θέλουν οι χρήστες.

Για παράδειγμα, ένα τείχος προστασίας NAT μπορεί ενδεχομένως να παρεμποδίσει τον torrent. Πως? Λοιπόν, όλα έχουν να κάνουν με την «σπορά» – αποδοχή εισερχόμενων συνδέσεων από άλλους χρήστες που θέλουν να κατεβάσουν ένα αρχείο στον δικό σας πελάτη torrent. Η σπορά είναι επίσης γνωστή ως συμβολή στο ρυθμό μεταφόρτωσης ενός torrent και είναι απαραίτητο για όλους να μπορούν να κατεβάζουν πρώτα ένα torrent.

Ένα τείχος προστασίας NAT μπορεί να εμποδίσει άλλους χρήστες P2P να ξεκινήσουν ανεπιθύμητες συνδέσεις με τον πελάτη σας, εμποδίζοντας έτσι τη σπορά.

Εάν, ωστόσο, ένας πάροχος VPN προσφέρει προώθηση θυρών, ο πελάτης επαναπροσανατολίζει τις εισερχόμενες συνδέσεις, διασφαλίζοντας ότι μπορεί να παρακάμψει το τείχος προστασίας NAT.

Είναι απαραίτητη η προώθηση θύρας VPN για Torrenting?

Όχι πραγματικά. Η έλλειψη προώθησης θύρας συνήθως δεν επηρεάζει τις ταχύτητες λήψης. Οι ταχύτητες μεταφόρτωσής σας μπορεί να χτυπήσουν μερικές φορές, αλλά ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να κάνετε σπορά σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρει να συνεισφέρετε στο ποσοστό μεταφόρτωσης και θέλετε να κατεβάσετε μόνο ένα αρχείο, δεν θα χρειαστεί προώθηση προώθησης VPN.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η προώθηση θύρας θα ήταν υποχρεωτική για το torrent είναι εάν κάθε χρήστης στο Swarm (όλοι οι χρήστες που κατεβάζουν και ανεβάζουν ένα torrent) ήταν πίσω από ένα τείχος προστασίας NAT.

Είναι ασφαλές το Forwarding Port?

Η προσπάθεια μη αυτόματης ρύθμισης του δρομολογητή σας για να προσφέρει προώθηση θυρών μπορεί να είναι λίγο προβληματική. Γιατί; Επειδή οι διαδικτυακές σας επικοινωνίες πιθανότατα δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο νομίζετε.

Τι είναι το κακόβουλο λογισμικό;

Η προώθηση θυρών στο δρομολογητή σας μπορεί ενδεχομένως να σας εκθέσει σε διάφορες ευπάθειες που μπορούν να αξιοποιηθούν από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και κακόβουλο λογισμικό εάν δεν λάβετε επαρκή μέτρα ασφαλείας – ειδικά εάν αφήσετε μια θύρα ανοιχτή για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Η προώθηση θύρας VPN, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως αρκετά ασφαλής δεδομένου ότι η προώθηση θύρας γίνεται από την πλευρά του παρόχου VPN, όχι από τη δική σας. Επιπλέον, η σύνδεσή σας παραμένει ασφαλής με την κρυπτογράφηση του VPN.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ένα πράγμα – το 2015, ανακαλύφθηκε ότι οι πάροχοι VPN που προσέφεραν προώθηση θυρών VPN επηρεάστηκαν πραγματικά από μια ευπάθεια (που ονομάζεται “Port Fail”) που θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκαλύψει τις πραγματικές διευθύνσεις IP των χρηστών VPN. Ευτυχώς, η ευπάθεια είναι εύκολο να αποφευχθεί, αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλοι οι πάροχοι VPN που προσφέρουν προώθηση θυρών έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο VPN που δεν προσφέρει προώθηση θύρας VPN, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μια θύρα θα αποτύχει ενδεχομένως να διαρρεύσει τη διεύθυνση IP σας στον ιστό.

Χρειάζεστε μια ασφαλή υπηρεσία VPN?

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και της διαδικτυακής επισκεψιμότητας στον ιστό, σας καλύπτουμε. Το CactusVPN προσφέρει κρυπτογράφηση AES υψηλού επιπέδου, έως και 6 πρωτόκολλα VPN για να διαλέξετε, απεριόριστο εύρος ζώνης και οικονομικές συνδρομές.

Επιπλέον, 9 από τους 25+ διακομιστές υψηλής ταχύτητας προσφέρουν υποστήριξη torrenting και προσφέρουμε δωρεάν 24ωρη δοκιμή και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Κατώτατη γραμμή – Τι είναι η προώθηση θύρας VPN?

Η προώθηση θύρας VPN είναι ένας τρόπος για τους παρόχους VPN με τείχη προστασίας NAT να παρακολουθούν μη κακόβουλες συνδέσεις που μπορεί να θέλουν οι χρήστες VPN (όπως συνδέσεις torrenting) που διαφορετικά θα φιλτραριστούν από το τείχος προστασίας και θα τροποποιήσουν τον προορισμό που βρίσκεται στην κεφαλίδα του πακέτου δεδομένων για να βοηθήσουν αυτούς οι συνδέσεις παρακάμπτουν το τείχος προστασίας NAT.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η προώθηση θύρας VPN δεν είναι υποχρεωτική για το P2P. Είναι απαραίτητο μόνο εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε υψηλή ταχύτητα σποράς ή εάν κάθε άτομο που κατεβάζει / σπέρνει ένα torrent βρίσκεται πίσω από ένα τείχος προστασίας NAT (το οποίο δεν είναι πολύ πιθανό σενάριο).

Επίσης, είναι δύσκολο να διαπιστώσετε εάν ένας πάροχος που προσφέρει προώθηση θύρας VPN έχει λάβει μέτρα ασφαλείας έναντι μιας επίθεσης αποτυχίας θύρας ή όχι (μια ευπάθεια που μπορεί να διαρρεύσει την πραγματική σας διεύθυνση IP όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me