Privat Internett-tilgang VPN Review (2020)

Privat Internett-tilgang er lastet med funksjoner og er også en populær VPN-leverandør. Med sin rimelige prisstruktur er det absolutt et attraktivt alternativ i markedet.


privat internettilgang logo

Privat internettilgang har imidlertid hovedkontor i USA. Dette landet er et notorisk dårlig valg som hjemmebase for et VPN-selskap. Ikke bare har USA mange lover som krever at ISP-er og VPN-er skal spore og vedlikeholde dataregister, men det er også en del av Five Eyes-nettverket.

Organisasjoner som de fem øynene, de ni øynene og de 14 øynene er et samarbeid mellom medlemslandene for å dele sensitive data. Noen av dataene blir samlet inn ved hjelp av spionasje-aktiviteter som ville være ulovlig for myndighetene å utføre på hjemmebane uten riktig prosess. Imidlertid, hvis informasjonen er samlet inn av en annen nasjon, kan den deles med letthet og mens du lister loven.

Det er av grunner som disse at USA ikke er det beste stedet å basere en VPN-tjeneste. Det er langt bedre å bruke en VPN-leverandør som ligger utenfor 14 Eyes-nettverket.

Leverandører som Surfshark og NordVPN ligger på De britiske jomfruøyene og tilbyr sikre, pålitelige og rimelige VPN-tilkoblinger. Hvis du virkelig er følsom for personvern og spionering, anbefales det at du søker et av disse selskapene i stedet.

Ikke desto mindre har privat Internett-tilgang noen gode funksjoner. Du kan koble til så mange som fem enheter på en gang, torrenter er tillatt, og tjenesten har en kill switch.

Nettverket deres har mer enn 3000 servere, som rangerer det blant de beste VPN-ene for denne beregningen. Disse serverne strekker seg imidlertid bare over 28 land, noe som ikke er så imponerende som nettverkene til andre selskaper som lett strekker seg til 100 eller flere land.

Privat internettilgang VPN-oversikt

FeaturesInformation
brukervennlighet:Lett
Loggpolicy:Ingen loggføringspolitikk
Serverstørrelse:3.300 ++ servere
Serverdistribusjon:33 land
Brukerstøtte:Chat
torren:Tillatt
streaming:Begrenset
VPN-protokoll og kryptering:OpenVPN, SOCKS5 proxy, IPSec / L2TP og PPTP;
Hovedkvarter:USA
Pris:$ 3.33 / måned
Offesiell nettside:https://www.privateinternetaccess.com

Sikkerhet og kryptering

Privat Internett-tilgang har tatt noen ganske solide skritt mot å beskytte kundene sine på nettet. Standardinnstillinger gir 128-bits datakryptering, noe som virker mindre enn ønskelig når AES 256-bits kryptering også er tilgjengelig med tjenesten.

Det er mulig at brukere som bruker en premie på hastighet fremfor personvern, kanskje foretrekker 128-biters datakryptering, men Private Internet Access tilbyr gode hastigheter med høyere kryptering. Så hvorfor ta sjanser? Hvis du bestemmer deg for å gå med privat Internett-tilgang, bytter du innstillingene til AES 256-bit-kryptering, som er standard for flertallet av de beste VPN-ene..

pia-krypteringsinnstillinger

Brukere kan velge mellom dagens mest anbefalte VPN-protokoll og flere gamle favoritter som har mindre strenge sikkerhetsinnstillinger. Det mest anbefalte er OpenVPN, men Privat Internett-tilgang gjør også SOCKS5-proxy, IPSec / L2TP og PPTP tilgjengelig. Når du kombinerer med AES 256-bit-krypteringen, er det trygt å si at webtrafikken din vil forbli sikker mens du er koblet til privat Internett-tilgang.

Som mange andre VPN-leverandører, har Private Internet Access en kill switch som automatisk avslutter en surfeøkt når VPN-tjenesten plutselig og uventet blir utilgjengelig. Dette er en fantastisk feilsikker, men det nevner at mange kunder har klaget på at drapsbryteren ikke fungerer som annonsert.

Dette er bekymringsfullt fordi det kan bli utsatt for deg hvis Private Internet Access-tjenesten blir avbrutt. Alle de mest rangerte VPN-leverandørene har også kill switch-funksjoner i tjenesten deres, og disse ser ut til å fungere konsekvent.

Hvis en av dine primære bekymringer blir uventet utsatt når du er på nettet, kan det være lurt å gå med et annet VPN-selskap med en mer pålitelig kill switch.

Serverplasseringer for privat Internett-tilgang

For øyeblikket lister Private Internet Access 3,125 servere i sitt nettverk. Det er et tall som konkurrerer med serverantallet for noen av de beste VPN-ene i virksomheten.

De er imidlertid lokalisert i bare 33 land. Dette er ikke spesielt imponerende sammenlignet med rivaler som har servere i mer enn 100 land. Dette er grunnen til at privat internettilgang kan ha mer appell i visse regioner, men bare begrenset appell i andre.

privat internettilgang server kloden &# X1f1fa;&# X1f1f8; En av regionene der Privat Internett-tilgang sannsynligvis vil være mer populær, er Nord-Amerika. I USA har selskapet 1 441 servere på bare 15 steder. &# X1f1e8;&# X1f1e6; Ytterligere 236 servere er lokalisert på tre steder i Canada (ganske bra, faktisk). &# X1f1f2;&# X1f1fd; Mexico har 33 servere plassert på et enkelt sted.

&# X1f1ec;&# X1f1e7; UK og europeiske abonnenter vil sannsynligvis oppleve at Privat Internett-tilgang har tilstrekkelige servere til å tilfredsstille dem. Storbritannia har nesten 200 servere mens Nederland har 548. Andre europeiske serverlokasjoner inkluderer Sverige, Norge, Danmark, Finland, Sveits, Frankrike, Belgia, Østerrike, Tsjekkia, Luxembourg og andre..

&# X1f1e7;&# X1f1f7; Brasil er det eneste stedet som er representert i Sør-Amerika med 20 servere. Afrika er på samme måte underrepresentert. Privat internettilgang har bare en tilstedeværelse i Sør-Afrika med 10 servere.

Dekningen er ikke like god i Midt-Østen der servere bare er lokalisert i Israel og De forente arabiske emirater. Asiatiske servere inkluderer lokasjoner i Singapore, Japan og India, noe som ikke er særlig robust dekning for den delen av verden. I Australia og New Zealand er det omtrent 200 servere.

Riktignok er det mange servere. At Privat Internett-tilgang har over 3000 servere, betyr at den rangerer der oppe med mange av de store aktørene. Imidlertid har de ikke egentlig stedsmangfoldet som kreves for å være en topprangert VPN.

Privat Internett-tilgang påpeker på deres hjemmeside at de bare bruker bare-metall-servere, noe som garanterer bedre ytelse. I tillegg har noen steder blekksprut-proxy-servere, noe som kan bidra til å øke hastigheten på dataoverføring.

Bruke BitTorrent eller P2P med privat internettilgang

Med sin hurtighet og tillatte synspunkt på torrenting, kan privat internettilgang være et utmerket valg. Velg din favoritt torrenting klient.

Sjansen er stor for at den er kompatibel med privat internettilgang. Du finner ikke noe som spesifikt adresserer torrenting på nettstedet deres. P2P-fildelingsaktivitet støttes imidlertid fullt ut.

Det er et praktisk aspekt av tjenesten Privat Internett-tilgang at torrenting-aktiviteter ikke er begrenset til visse servere. Du kan ganske enkelt logge deg på serveren du ønsker.

private tilgang til internett

Privat internettilgang ser ut til å ha problemer med å streame Netflix. Dette umåtelig populære streamingfirmaet har brukt de siste årene på å jobbe hardt for å hindre folk i å få tilgang til tjenesten sin mens de bruker en VPN. Hovedsakelig gjør de dette fordi VPN kan tillate seeren å få tilgang til innhold som er regionbegrenset av forskjellige kontrakter.

Selv om noen VPN-leverandører fremdeles ser ut til å kunne omgå Netflix-begrensningene, ser det ikke ut til at Internett-tilgang er en av disse. Totalt sett var det bare en server i California som kunne koble seg til Netflix. Hvis hovedformålet ditt med å gå på nettet er å se strømmetjenester, er dette ikke VPN for deg.

Resultater av privat internettilgangs hastighetstest

Dette er beregningen der mange mindre VPN-leverandører snubler. De fleste innser at å bruke hvilken som helst VPN kommer til å redusere dataoverføringshastigheten. Imidlertid bremser en virkelig god VPN av høy kvalitet data langt mindre enn en som ikke har samme kvalitetsnivå.

Privat Internett-tilgang er kanskje ikke den raskeste VPN-en der ute, men den klarer seg fortsatt bra. Tilkobling til en server i New York ga hastighetstestresultater på 77,56 Mbps for nedlastinger og 36,75 Mbps for opplastinger.

Ytelsen forbedret bare når du koblet til en europeisk server i Amsterdam. For denne testen var nedlastinger klokket inn på 81,46 Mbps og opplastinger var 40,30 Mbps. Det er ikke så langt unna hastighetstestresultatene som ble oppnådd når du ikke bruker noen VPN.

resultat av privat hastighetstest

Ting gikk ikke like raskt oppe med serveren i Hong Kong. Imidlertid var antallet mer imponerende enn de som ble fremkalt ved bruk av underordnede VPN-leverandører. Nedlastinger målte 69,98 Mbps med opplastinger som kommer inn på 13,04 Mbps.

Ytelsen på en server i London var også ganske imponerende. Nedlastinger på 75,67 Mbps og opplastinger på 23,00 Mbps er respektable, selv om de ikke går like raskt som hastighetstestresultatene som ble oppnådd med Express VPN. Hvis kostnader er en primær bekymring for deg, er kanskje Privat Internett-tilgang det riktige valget.

Disse positive testresultatene skyldes i stor grad antall og kvalitet på serverne i Private Internet Access ‘nettverk.

Loggpolicy for privat Internett-tilgang

Internett-leverandøren din, som kan bli referert til som Internett-leverandøren din, fører omfattende logger om hvilke nettsteder du besøker, hvor lenge du blir og hva du gjør mens du er der. De har tilgang til appene du bruker, og de kan lagre utrolige mengder data om nettaktivitetene dine. Når du tenker på det, er det en forvirrende praksis.

ingen brukerloggvektorerEt av de primære målene med å bruke en VPN er å unngå at noen samler inn alle disse dataene om deg og dine aktiviteter. Når du bruker en VPN, kan ikke Internett-leverandøren føre journal over nettstedene du besøker eller appene du bruker. Ideelt sett avstår VPN-leverandøren din fra å samle inn den slags informasjon også.

En slik politikk mot hogst er kritisk av flere grunner. Det forhindrer VPN-leverandøren fra å selge eller gi bort dataene dine til tredjepart og tilknyttede selskaper.

I tillegg betyr det at hvis VPN-selskapet ditt blir hacket, så har de ikke mye informasjon for hackerne å stjele. Videre betyr retningslinjene uten logging at en VPN-tjeneste ikke kan tvinges til å dele informasjon med rettshåndhevelsesbyråer fordi det ikke er noe å røpe.

Mange VPN-leverandører snakker et godt spill når det gjelder å ha null logger. Privat Internett-tilgang følger dette prinsippet ganske bra. De oppgir at de ikke holder rede på nettrafikken din eller har noen kommunikasjonslogger. Imidlertid lagrer de viktige data som kundens e-postadresser og betalingsmetoder.

Prisalternativer for privat internettilgang

Dette selskapets priser kan være alvorlig attraktive for mange potensielle kunder. Det er blant de rimeligere alternativene der ute, og siden det tilbyr noen ganske gode funksjoner og ytelse, vil mange vurdere det som en god avtale.

Pris per måned er bare $ 6,95 per måned. For den prisen får du en rekke VPN-protokoller, ubegrenset data, P2P-støtte og alt annet som Privat Internett-tilgang tilbyr.

Hvis du leter etter en avtale, kan det hende du følger ettårsabonnementet, som gir besparelser på omtrent 52 prosent. Det fungerer bare til $ 3,33 per måned. Enda større besparelse er tilgjengelig når du kjøper toårsplanen. Priset til bare 2,91 dollar per måned, dette er et godt kjøp som kan være attraktivt for mange mennesker.

prissetting av privat internett

Privat internettilgang tilbyr en syv dager lang pengene-tilbake-garanti. Det er ikke et spesielt langt vindu, men hvis du bruker Internett ofte, bør du kunne avgjøre i løpet av en uke om denne tjenesten fungerer for deg eller ikke.

Anbefales privat internettilgang?

Privat internettilgang tilbyr noen gode, virkelig ønskelige funksjoner og rimelige priser. Legg til det faktum at serverne deres er ganske raske, og dette er ikke en dårlig VPN. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er ulemper ved bruk av denne tjenesten.

privat internettilgang logo

Ikke glem at privat Internett-tilgang har hovedkontor i USA. Hvis ett myndighetsorgan får hendene på dine personlige data fra VPN-serverne, vil disse dataene snart bli lagret i databasene til en rekke andre offentlige etater. Selv om privat internettilgang hadde respektable hastighetstestresultater, var de absolutt ikke de beste. Mangfoldet på serverplasseringene deres mangler også.

Alt det som er sagt, Privat Internett-tilgang er en ok VPN-tjeneste. Hvis du kommer nær slutten av listen før du tar en beslutning, kan du tillate oss å anbefale to til som vil være verdt å sjekke ut. Sjekk vår ExpressVPN- og NordVPN-sammenligning hvis de to tjenestene ikke allerede er på listen. Vi gir de to VPN-tjenestene to tommelen opp.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me