Isfarë është rrjedhja e WebRTC (Si të mbroni veten nga ajo) |


Farë është WebRTC?

Ta themi thjesht, WebRTC (Web Real-Time Communication) është një projekt me burim të hapur që ofron shumicën e shfletuesve me një veçori që lejon që zëri, video chat dhe ndarja P2P të ndodhë pa ndonjë shtesë ose shtesa shtesë që përdoren.

WebRTC është zakonisht mjaft i dobishëm, por mund të jetë i dëmshëm për privatësinë tuaj në internet nëse përdorni një VPN dhe përjetoni një rrjedhje të WebRTC.

Isfarë është rrjedhja e WebRTC?

Një rrjedhje WebRTC është një dobësi që rrjedh adresën tuaj të vërtetë IP kur përdorni një VPN. Si e njeh WebRTC adresën tuaj IP? Epo, ai përdor protokollin ICE (Ndërlidhja e Lidhshmërisë Interaktive) për ta zbuluar atë, dhe gjithashtu përdor serverët STUN / TURN të cilët në të vërtetë mund të shohin adresën tuaj IP ashtu si faqet e internetit mund të.

Në thelb, ja cili është problemi:

Shfletuesit e internetit kanë tendencë të zbatojnë WebRTC në atë mënyrë që t’i lejojë ata të dërgojnë kërkesa te serverët STUN të cilët do të kthejnë adresën tuaj IP lokale dhe publike. Për më tepër, rezultatet e kërkuara janë në dispozicion në Javascript, duke i bërë ato shumë më të arritshme.

Edhe më keq, kërkesat bëhen jashtë procesit normal XMLHttpRequest – një API që transferon të dhënat midis një shfletuesi të internetit dhe një server të internetit. Për shkak të kësaj, kërkesat nuk mund të shihen në tastierën e zhvilluesit. Gjithashtu, ato nuk mund të bllokohen me shtojca si Ghostery ose AdBlockPlus.

Shtë e rëndësishme të kuptoni që një rrjedhje WebRTC nuk është problem me vetë shërbimin VPN, por me shfletuesin e internetit që po përdorni.

Pse është një rrjedhje e rrezikshme në WebRTC?

Përgjigja është goxha e thjeshtë – nëse adresa juaj IP ka dalë duke u lidhur me një shërbim VPN, kjo e bën shumë më të lehtë për qeverinë të spiunojë ju, ISP-në tuaj për të ndjekur aktivitetet tuaja dhe kriminelët në internet për të shfrytëzuar të dhënat tuaja të ndjeshme. Për të mos përmendur se e mposht plotësisht qëllimin e përdorimit të një VPN në radhë të parë.

Plus, merrni parasysh këtë – gjithçka që duhet është disa komanda Javascript për një faqe në internet për të zbuluar se çfarë është adresa juaj e vërtetë e IP-së. Jo vetëm që është aq e rrezikshme për privatësinë tuaj siç e përmendëm vetëm, por gjithashtu do t’ju ndalojë të hyrni në përmbajtje gjeo-bllokuar.

Dhe së fundi, meqenëse kërkesat STUN nuk mund të shihen në konzollën e zhvilluesit ose bllokohen me shtesa të ndryshme, ato mund të gjurmohen lehtësisht në internet nga reklamuesit nëse vendosin dhe konfigurojnë serverin e tyre STUN që përdor një domen të kartelave (i quajtur ndryshe edhe një kartolinë Rekord DNS).

Si të provoni rrjedhjet në WebRTC

Procesi është relativisht i thjeshtë – bëni vetëm sa vijon:

 1. Drejtoni VPN-në tuaj dhe lidheni me një server.
 2. Tjetra, përdorni Vegël Testi të Rrjetit WebRTC të siguruar nga BrowserLeaks ndërsa jeni i lidhur me serverin VPN.
 3. Nëse shihni adresën tuaj të vërtetë publike IP të shfaqur në rezultate, keni një rrjedhje WebRTC.

Rrjedhje në WebRTC

Ju gjithashtu mund të vëreni që – nganjëherë – rezultatet e provës tregojnë gjithashtu adresën tuaj IP të brendshme / lokale (zakonisht në formatin e mëposhtëm – 10.x.x.x. Dhe 192.x.x.x.). Ne ju rekomandojmë të mos shqetësoheni për këtë pasi e vetmja gjë që ka rëndësi kur përpiqeni të zbuloni një rrjedhje WebRTC është adresa e IP publike.

Nëse dëshironi të provoni teste të tjera që mbulojnë rrjedhjet e WebRTC, këtu janë disa opsione:

 • IPLEAK.NET
 • IP8
 • WhatIsMyIPAddress

Gjithashtu, nëse dëshironi të mësoni për mënyra të tjera për të provuar lidhjet VPN, këtu është një udhëzues i thelluar që kemi shkruar në temë.

Si të rregulloni dhe parandaloni çështjet e rrjedhjeve të WebRTC

Këtu janë tre gjëra që mund të bëni për të zgjidhur këtë problem:

1. ableaktivizoni WebRTC në Shfletuesin tuaj

Firefox

Nëse përdorni Firefox, do të jeni të lumtur të dini se mund ta çaktivizoni direkt WebRTC në të me lehtësi.

Disaktivizoni WebRTC Firefox

Ja çfarë duhet të bëni:

 1. Filloni Firefox-in.
 2. Shtypni “about: config” në shiritin URL.
 3. Hit Enter dhe kliko në “Unë pranoj rrezikun”. Mos u shqetësoni për paralajmërimin.
 4. Tani shtypni “media.peerconnection.enabled” në shiritin e Kërkimit.
 5. Nën shiritin e Kërkimit, shikoni në skedën “Emri i Preferencës”.
 6. Klikoni dy herë tek artikulli që shfaqet për të ndryshuar vlerën në “false”.

Nëse jeni klient i CactusVPN, mund të përdorni shtrirjen tonë të Firefox-it për të çaktivizuar lehtësisht WebRTC.

Google Chrome në Android

Nëse keni Chrome në celular, mund të çaktivizoni WebRTC me dorë gjithashtu. Thjesht shkruani ose kopjoni URL-në e mëposhtme në një skedë Chrome:

“Chrome: // flags / # disable-WebRTC”

Sapo faqja të ngarkohet, thjesht lëvizni poshtë, kërkoni “Kreu i origjinës së WebRTC STUN”, dhe çaktivizoni atë. Ndërsa nuk është e nevojshme, mund të çaktivizoni gjithashtu opsionet e “Kodimit të videove të harduerit WebRTC” dhe “deshifrimi i videove të harduerit WebRTC” nëse doni të jeni ekstra të sigurt.

trim

Shfletuesi Brave është gjithashtu i ndjeshëm ndaj rrjedhjeve të WebRTC pasi bazohet në Chromium. Mënyra më e lehtë për të zgjidhur problemin është të bëni sa më poshtë:

 1. Drejtohuni te “Preferencat”.
 2. Klikoni në “Mburojat”.
 3. Në të djathtë, kërkoni “Mbrojtjen e gjurmëve të gishtërinjve”.
 4. Nga menuja drop-down, zgjidhni “Blloko të gjitha shtypjen e gishtërinjve”.

Nëse kjo nuk funksionon për ju ose dëshironi të provoni diçka tjetër, një mënyrë alternative për të ndaluar rrjedhjet e WebRTC në Brave është të shkoni te “Preferencat>siguri>Politika e trajtimit të IPRRT të WebRTC ”dhe thjesht zgjedhni” Disable UDP Non-Proxied “.

2. Përdorni shtesa dhe shtesa për të çaktivizuar WebRTC

Në rastin e shfletuesve kur WebRTC nuk mund të çaktivizohet, duhet të përdorni shtesa dhe shtesa të shfletuesit të palëve të treta për të zgjidhur problemin. Këtu është një përmbledhje e shpejtë e opsioneve tuaja:

 • Google Chrome – Me Chrome, është më së miri të përdorni Parandalimin e Rrjedhjes së WebRTC ose Origjinën e UBllokimit. Ju gjithashtu mund t’i përdorni së bashku nëse dëshironi. Nëse jeni një klient i CactusVPN, mund të përdorni shtrirjen tonë të Chrome.
 • operë – Mundësia juaj më e mirë është të përdorni shtesën WebRTC Leak Prevent. Pasi të keni instaluar, drejtohuni në opsionet e avancuara (në shtesën) dhe zgjidhni opsionin “ableaktivizoni UDP jo të proksifikuar (forca e prokursit)”. Ju gjithashtu mund të përdorni uBlock Origin pasi që tani ekziston një shtesë e Opera për të.

Një gjë që duhet të theksojmë me të vërtetë është se shtesat dhe shtesat nuk janë gjithmonë 100% prova të marra. Gjithmonë ekziston një shans shumë i vogël që ju mund të jeni akoma i ekspozuar ndaj një rrjedhje të WebRTC kur i përdorni, kështu që mbani në mend.

Sigurisht, gjithmonë mund të ndaleni së përdoruri shfletuesit që nuk ju lejojnë të çaktivizoni WebRTC drejtpërdrejt. Nëse vërtet duhet të përdorni një, megjithatë, ne do t’ju rekomandojmë të vini Opera mbi Chrome.

3. Përdorni një Shërbim VPN Me Mbrojtjen e Rrjedhjes në WebRTC

Edhe pse çështja e rrjedhjes së WebRTC është një problem për të cilin më së shumti ju duhet të shqetësoheni nëse përdorni një shërbim VPN, mund ta zgjidhni dhe parandaloni atë me një shërbim të ndryshëm VPN – për sa kohë që ofruesi mund të garantojë se ata ofrojnë mbrojtje të plotë të WebRTC. Në këtë rast, me të vërtetë ndihmon nëse ata ofrojnë një provë falas, në mënyrë që të keni kohë të provoni plotësisht lidhjet për t’u siguruar që nuk ndodhin rrjedhje.

Si rregull i përgjithshëm, shërbimet VPN falas duhet të shmangen nëse dëshironi të siguroheni që të merrni mbrojtjen e rrjedhjes WebRTC që dëshironi..

Po kërkoni një VPN që Ofron Mbrojtje nga Rrjedhjet e Top-Notch WebRTC?

Ne ju kemi mbuluar – kemi vrarë teste të shumta në lidhjet CactusVPN ndërsa përdorni zgjidhjet e përmendura më lart për t’u siguruar që ata nuk përjetojnë ndonjë rrjedhje në WebRTC.

Plus, kjo nuk është mënyra e vetme për të mbrojtur privatësinë tuaj. Ne gjithashtu përdorim encryption fund të lartë (AES), ne nuk regjistrojmë asnjë nga të dhënat tuaja, ne ofrojmë mbrojtje rrjedhje DNS, dhe ne ofrojmë qasje në gjashtë protokolle VPN: OpenVPN, SoftEther, SSTP, IKEv2 / IPSec, L2TP / IPSec, PPTP.

Shijoni shërbimin tonë në pajisje të shumta

Ne ofrojmë aplikacione VPN miqësore për përdoruesit që mund t’i instaloni shpejt në platforma të ndryshme: Windows, macOS, iOS, Android, TV TV Android, TV Fire Amazon.

Gjithashtu, ne ofrojmë shtrirje të shfletuesit për Chrome dhe Firefox.

Aplikacioni CactusVPN

Test-Drive Shërbimi ynë i Parë Pa pagesë

Ne ofrojmë një provë falas 24-orëshe, kështu që ju keni mjaft kohë për të parë nëse shërbimet tona VPN mund të plotësojnë të gjitha nevojat tuaja. Plus, ka edhe mjaft kohë për të provuar shumë lidhjet tona.

Për më tepër, pasi të bëheni një përdorues të CactusVPN, ne gjithashtu do të kemi shpinën me një garanci 30-ditore të kthimit të parave, nëse ka ndonjë problem me shërbimin tonë.

Isfarë është rrjedhja e WebRTC? Në fund të fundit

Një rrjedhje WebRTC është një cenueshmëri që mund të ndodhë në shfletues të shumëfishtë në internet (Firefox, Google Chrome, Brave, Opera) i cili mund të rrjedhë adresën tuaj IP të vërtetë kur jeni i lidhur me një shërbim VPN.

Për fat të mirë, është mjaft e lehtë për të zbuluar rrjedhjet e WebRTC, dhe ju mund ta rregulloni shpejt problemin në të gjithë shfletuesit. Zgjedhja e një shërbimi VPN që ofron mbrojtje të rrjedhjeve WebRTC gjithashtu ndihmon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me