Guia general de seguretat electrònica


En els darrers anys, el Canadà ha augmentat el robatori d’identitat i altres delictes a Internet. En resposta a això, s’ha aprovat la legislació coneguda com a Llei de protecció de dades d’informació personal i documents electrònics (PIPEDA).

Les noves regles de privadesa estan dissenyades perquè els canadencs sàpiguen quan hi ha hagut un incompliment de dades. Es suposa que una gran part de la nova sentència prevé incompliments en primer lloc. Tanmateix, actualment totes les empreses tenen obligació per llei que alertin de la Comissió de privadesa del Canadà si hi ha un risc real que les dades d’una persona es vegin compromeses per un incompliment de dades..

La llei demana a les empreses que prenguin accions “adequades” per mantenir les dades segures. També utilitza terminologia inexacta per dictar quan una empresa necessita alertar els clients sobre un incompliment de dades. És possible que es tracti de Canadà, ja que mantenir les seves dades segures s’ha convertit en un problema principal.

Segons l’oficina del comissari de privadesa, Daniel Therrien, incompliments de dades, com ara el gran hack d’Equifax, han fet bandera vermella per als ciutadans canadencs, però les lleis no han reflectit aquesta preocupació.

Ha sol·licitat un augment pressupostari anual de 24 milions de dòlars per utilitzar-los per analitzar i investigar els informes d’incompliment de dades que suposarien un llarg recorregut per eliminar les 100.000 dòlars per multes de violació que hi ha a la línia de les empreses que no gestionen correctament les infraccions de dades..

Els experts asseguren que aquesta normativa no arriba prou lluny i la confiança en la nova regulació és baixa.

Amb els equips controlats durant tot el dia, els pirates informàtics van poder planificar i enviar atacs maliciosos. Aquest fet fa que la protecció dels individus i els ordinadors personals semblin gairebé impossibles. Tot i això, no cal que sigui impossible.

A primera vista, eliminar l’internet de casa vostra per protegir la vostra privacitat i identitat pot semblar ser l’única opció. Tot i això, és fonamental recordar que internet també és una valuosa eina.

Hi ha una gran varietat de guies que us ajuden a mantenir la vostra privacitat i seguretat en línia en línia, però moltes d’aquestes guies són massa generals o massa fora de contacte amb la tecnologia moderna per ser d’utilitat en algunes situacions. Aquesta guia completa us ajudarà a protegir la vostra privadesa mentre protegeu els nens, proporcionant una àmplia gamma de consells i informació sobre seguretat sobre xarxes socials i aplicacions de xat com Facebook i Snapchat..

Passos per mantenir els nens segurs en línia

En aquesta secció d’aquesta guia, obtindreu una comprensió general d’alguns elements que podeu fer per mantenir la privadesa del vostre fill i algunes coses que pot fer per ajudar-vos.

Pautes de pares

Quan intenteu mantenir la vostra privadesa segura, un lloc d’inici és la pàgina de recursos de l’FBI on podeu trobar una gran quantitat d’informació útil sobre la protecció del vostre fill contra els perills en línia. Aquest lloc web és el recurs perfecte perquè s’actualitza contínuament per satisfer les necessitats de les noves tecnologies.

Amb cada nou avenç en tecnologia i informàtica, l’accés a noves fonts d’informació i experiència cultural s’amplia. No obstant això, a mesura que aquest accés augmenta, també passa l’oportunitat perquè els depredadors accedeixin a la informació privada del vostre fill i de la vostra filla.

Aquest fet fa que sigui vital per a vostès (especialment els pares) comprendre els diversos perills de l’accés en línia i com supervisar els canvis d’informació que poden derivar de problemes en línia.

Predadors en línia

Els depredadors en línia poden tenir diversos objectius. Alguns depredadors estan justament després de la informació, però d’altres en volen més. És important reconèixer que un grup reduït d’individus naveguen per internet amb l’única intenció de fer amistat amb un fill. Aquesta amistat podria ser l’inici de preparar un fill per a una explotació sexual més tard.

Un depredador sexual té una capacitat fantàstica de reduir lentament les reserves d’un nen durant un període de temps petit fingint ser algú altre. Qualsevol pot fer un perfil de xarxes socials diferent de la realitat.

Si el nen no està segur, hauria de reunir informació sobre aquesta persona. Si el comportament del jove canvia, pot ser indicatiu de preparar-se per part d’un depredador sexual. Alguns signes d’avís a cercar inclouen una gran quantitat de temps en línia o pornografia a l’ordinador del vostre fill.

L’FBI ha recopilat llistes que inclouen signes comuns si esteu preocupats per l’experiència en línia del vostre fill. Si el vostre fill mostra algun d’aquests signes, haureu d’estar preparats per parlar obertament sobre les amenaces dels depredadors en línia i com evitar-los.

Heu de parlar amb el vostre fill i contactar amb la policia local si trobeu evidències de qualsevol contacte inadequat entre un adult i el vostre fill. Una clau vital per evitar problemes extrems com el ciberassetjament o depredadors sexuals és la comunicació oberta entre progenitors i fills.

Hi ha diverses fonts disponibles per ajudar a informar i orientar els pares. Aquests llocs inclouen:

• Consell Nacional de Seguretat: ofereix consells sobre com assegurar que els vostres fills sàpiguen mantenir-se en seguretat.

• Comissió Federal de Comerç: dóna suport als pares quan parlen amb els nens sobre estar segurs a Internet.

• Protectkids.com i Internet Safety 101: són excel·lents fonts d’informació sobre els depredadors sexuals i aconsellen ajudar a evitar els perills associats als depredadors en línia..

La web i els nens

Internet és una part fonamental de la vida diària, cosa que significa que els adults i els nens han de ser ciutadans digitals intel·ligents. Amb l’educació i l’entreteniment tan fàcilment accessibles, s’han creat grups especials per ajudar a garantir la seguretat escolar i campus. Aquests grups de treball intenten protegir els nens del bullying i la violència a l’escola.

De vegades, aquests problemes segueixen la casa del nen. Tot i això, Internet també es pot utilitzar de maneres positives. Per exemple, la violència de cites sempre ha estat un problema físic i s’ha convertit en una preocupació important. Diverses estadístiques demostren que aquest fenomen és comú, però Internet pot ajudar a abordar aquest problema.

LoveIsRespect és una organització amb la finalitat principal d’educar i capacitar les persones per ajudar a prevenir o acabar amb relacions abusives. Van realitzar un estudi el 2008 que va trobar que el 69% dels adolescents que havien tingut relacions sexuals per 14, van dir que van experimentar alguna forma d’abús de relació..

Aquest estudi també proporcionava informació on una de cada cinc adolescents d’entre 13 i 14 anys afirma que coneixien amics o companys que havien estat colpejats per un xicot o una nòvia enfadats. També va implicar que només el 51% dels preadolescents podien identificar signes d’avís d’una relació perillosa.

Mitjançant recursos com LoveIsRespect, els pares poden utilitzar Internet per omplir el buit de coneixement. També es pot utilitzar per abordar la violència i altres problemes que sorgeixin durant els anys formatius crítics.

Assetjament cibernètic

L’assetjament escolar ha estat una petita part de la societat durant molts anys, però amb la invenció d’internet ha pres una forma totalment nova.

El ciberassetjament es pot definir mitjançant l’ús de diverses tecnologies (telèfons mòbils, ordinadors o qualsevol altre dispositiu connectat a Internet) per enviar, publicar o enviar dades de text creades per fer mal o embarassar una altra persona. La ciberassetjament fins i tot es pot produir mentre s’utilitzen consoles de videojocs.

Amb la quantitat de tecnologia disponible per al ciberassetjament, els progenitors han de ser extremadament vigilants per detectar qualsevol cosa que es produeixi. Facebook, Twitter, sales de xat, fòrums i altres llocs de xarxes socials es poden utilitzar per atacar altres persones. Els ciberbulls utilitzaran qualsevol forma de suport per tenir èxit en els seus comentaris i accions doloroses.

Aquestes maneres poden incloure, però no es limiten a la difusió de rumors, la filtració d’informació personal o, fins i tot, la suplantació. Quan es tracta de ciberassetjament, es pot fer descaradament o furtivament. Sense l’intercanvi cara a cara, molts matons acostumen a actuar amb més audàcia en línia que al pati de l’escola.

El 2010, la investigació va suggerir que el 43% dels adolescents han tingut experiència víctima de ciberassetjament. Per tant, també és fonamental que els pares mantinguin un diàleg obert sobre ciberassetjament amb el seu fill.

A continuació es recullen alguns recursos valuosos per fer referència al tema:

• El Centre d’Investigació en Cyber ​​Bullying: conté informació sobre solucions per al ciberassetjament.

• DoSomething.org– enumera 11 fets sobre problemes relacionats amb el ciberassetjament.

• El Centre Nacional de Nens desapareguts i explotats – inclou una pàgina que explica com aturar el ciberassetjament i com saber si el vostre fill està assetjat en línia.

Protecció de dades personals

Si el vostre fill / a és menor de 13 anys, teniu un control complet sobre la informació personal recollida en línia. Aquesta llei us ofereix l’oportunitat de consentir qualsevol informació que es tingui sobre el vostre fill. També requereix que el lloc web mantingui les dades recopilades segures.

Quan es tracta de protegir el vostre fill en línia, pot valdre la pena investigar les lleis de privadesa. Algunes d’aquestes lleis també s’apliquen a la protecció de la privadesa d’un adult. Una varietat de llocs web ofereix informació i consells beneficiosos sobre com mantenir la informació sensible allunyada d’usuaris no autoritzats.

Els llocs web següents proporcionen informació a les persones perquè estiguin al dia i estiguin informades sobre la protecció de la informació personal:

• Comissió Federal del Comerç: ofereix una pàgina plena d’informació sobre problemes de privacitat.

• La Llei de protecció de la privadesa en línia per a nens: ofereix un resum per als pares sobre l’aspecte legal de la protecció de la informació dels nens en línia.

• DO-IT: ofereix diversos consells sobre com assegurar-vos que no es trobaran en línia les vostres dades.

Consells per a nens

• Seria millor que sempre demanéssiu als vostres pares abans de donar informació personal.

• No heu de proporcionar mai el vostre cognom ni la vostra adreça de casa.

• Un altre consell útil és crear un nom de pantalla sensible.

• Aquest nom de la pantalla no ha d’incloure dades personals com la data de naixement o el nom.

• És vital dir-ho als vostres pares abans de conèixer un amic per Internet.

• Recordeu que no tothom és qui diu.

Visiteu els llocs següents per obtenir més informació sobre la seguretat mentre esteu en línia:

• Biblioteca Pública de Nova York: ofereix excel·lents consells sobre com trobar informació i consells per mantenir els nens segurs en línia.

• El Centre Nacional d’Advocacia dels Nens: ofereix consells i recursos de seguretat a Internet per a nens de totes les edats.

• McGruff Safe Kids: enumera deu regles generals de seguretat sobre la informació en línia.

Consells per als pares

Per donar confiança als pares, l’Institut de seguretat en línia familiar proporciona consells útils sobre una bona criança digital. Aquesta confiança permetrà al progenitor recolzar el seu fill o filla per navegar de manera segura per Internet.

Segons l’edat del vostre fill, els problemes i els temes varien. Tot i això, la criança moderna requereix que tingueu una bona comprensió dels esdeveniments en línia. Aquesta informació ha d’incloure les diverses aplicacions que s’estan introduint.

Podeu convertir-vos en un pare superior mitjançant la tecnologia. Permet desenvolupar una relació de confiança i col·laboració amb el nen, mantenint un diàleg honest sobre com utilitza Internet. Heu de conèixer i conèixer de manera exhaustiva els diferents llocs que atrauen la joventut actual.

A continuació, es mostren dos llocs que podeu utilitzar per obtenir una millor comprensió i orientació. És fonamental recordar sempre que la seguretat a Internet pot ser un component crític d’una experiència positiva en línia.

Els llocs per ajudar-vos a assolir aquests objectius són:

• Family Online Safety Institute: disposa de set passos per una bona criança digital que ofereix consells per a un ús en línia segur.

• El Departament d’Educació de l’Estat de Washington: ofereix un PDF que conté una gran varietat de consells de seguretat en línia per a pares i fills.

Aplicacions i llocs web populars

Després d’haver explorat els llocs web anteriors per aprendre a mantenir els vostres fills en general en seguretat, aquesta següent secció us proporcionarà una visió de les aplicacions i llocs web més utilitzats..

Una de les aplicacions més populars és Snapchat. Gairebé ⅓ d’adolescents al Canadà utilitzen aquesta aplicació diàriament. Cada dia s’intercanvien milions de fotos i vídeos.

Tots els vídeos, fotografies i captures de pantalla se suprimeixen automàticament en pocs segons quan utilitzeu Snapchat. Tanmateix, és possible anul·lar o capturar les imatges en un altre dispositiu. Aquest procés deixa un registre permanent del que penses que és temporal.

Una altra aplicació popular és Kik Messenger. Amb Kik Messenger, podeu enviar missatges sense proporcionar el vostre número de telèfon. Aquest fet fa que aquesta sigui una aplicació popular entre persones que volen mantenir-se en l’anonimat.

Si llegeixes les ressenyes d’aquesta aplicació, ràpidament s’adonarà que aquesta aplicació és famosa per rebre i enviar missatges explícits. Fins i tot es valora amb més de 17 anys per causa de “Temes freqüents / intensos madurs / suggeridors.” Aquesta classificació no impedeix que els menors de 17 anys descarreguin i utilitzin l’aplicació.

El següent de la llista d’aplicacions preferides és Ask.fm, que és un lloc web de xarxes socials amb format de preguntes i respostes. Aquesta aplicació s’ha associat recentment amb l’assetjament i els suïcidis. Només s’admeten nens majors de 13 anys, però l’aplicació no té cap sistema per controlar l’activitat.

Aquesta aplicació es podria considerar una meca del ciberassetjament. Aquestes aplicacions són només alguns dels nous perills que els nens i adults han d’afrontar. En informar-vos sobre les aplicacions i llocs web més utilitzats, podeu aprendre a crear un diàleg útil sobre seguretat mentre feu servir les aplicacions.

A continuació, es mostren alguns passos específics que podeu fer i el vostre fill amb aplicacions i llocs web específics per mantenir-los en seguretat.

Snapchat

Aquesta aplicació de missatgeria molt popular ha afegit funcions de xat de vídeo i text per crear un lloc de comunicacions tot en un. Aquesta aplicació és increïblement popular entre joves i adolescents.

Snapchat requereix que els usuaris siguin majors de 13 anys per crear un compte. La majoria dels usuaris creuen que els missatges se suprimeixen de forma automàtica en pocs segons, però d’altres saben que Internet és per sempre. Aquests missatges “destruïts” es poden recuperar ràpidament amb una quantitat limitada de coneixements tècnics.

Aquests missatges també es poden desar des de captura de pantalla. Snapchat vol que la gent cregui que la majoria d’aquests missatges són inofensius, però l’aplicació té una reputació de sexting. Tanmateix, no cal que entri en pànic.

Snapchat té diverses configuracions que es poden canviar per ajudar a protegir la privadesa i eliminar la recepció de missatges inapropiats de persones desconegudes.

Protecció del vostre fill a Snapchat

La majoria de les persones creuen que és útil tenir accés al compte del fill. Tanmateix, no us ajudarà amb aquesta aplicació en concret. Heu d’animar el nen a no enviar ni rebre missatges sense que us presenteu.

Aquest fet és important perquè els missatges “esborren” després d’obrir-los. També és una bona idea discutir el funcionament de l’aplicació, els riscos amb l’ús de l’aplicació, etc. Animeu al vostre fill a pensar abans d’enviar una imatge.

És vital que el vostre fill també entengui que mai no està bé enviar fotografies sexuals. És possible establir una configuració de privadesa només per permetre missatges d’amics i familiars. Podeu fer-ho començant al menú de configuració de Snapchat.

A continuació, feu clic a on diu “Qui em pot enviar missatges?”. Podeu seleccionar “Els meus amics”. Si us preocupa el vostre fill que utilitza l’aplicació sense vosaltres, podeu contactar amb Snapchat i se suprimeixen el compte de qualsevol persona menor de 13 anys..

Aquest procés es pot iniciar a https://support.snapchat.com/delete-account. Per suprimir un compte, heu de tenir el nom d’usuari i la contrasenya. Si no teniu aquesta informació, aneu a

https://support.snapchat.com/en-US/a/delete-my-account1.

Si un nen menor de 13 anys intenta crear un compte Snapchat, en lloc seu rep accés a SnapKidz. Tanmateix, si un nen té aproximadament la seva edat, encara pot accedir a l’aplicació.

SnapKidz permet als nens fer fotos però no enviar-les. També és impossible que els nens puguin enviar o rebre missatges o afegir amics a SnapKidz.

Kik Messenger

Amb més de 100 milions d’usuaris, Kik és una de les aplicacions més destacades per a adolescents d’avui. Podeu enviar adhesius virtuals, enquestes, missatges de text, fotos i vídeos mitjançant aquesta aplicació. Com que només necessiteu el nom d’usuari de Kik per a missatge, no heu de donar el vostre número de telèfon.

Aquest fet pot donar als individus una falsa sensació de seguretat. Pot semblar segur perquè el vostre fill només proporciona un nom d’usuari en línia anònim, però no ho és. Kik és extremadament popular per fer sexting, cosa que li dóna una qualificació superior a 17 a la botiga d’aplicacions.

No obstant això, Kik permet que qualsevol persona de 13 anys pugui crear un compte. Llegint les ressenyes, podeu veure que aquesta aplicació no és adequada per a nens. Si el vostre fill fa servir Kik, pot ser que pugui rebre missatges de qualsevol persona de l’aplicació.

Protecció del vostre fill a Kik

Com a pare, podeu mantenir el vostre fill segur mitjançant:

 • Animar-los només a enviar missatges a persones que coneixen fora de línia
 • Dient-los que no comparteixin mai informació personal / privada amb persones desconegudes o només en línia
 • Mostrant al nen com utilitzar la funció de gent nova. Kik enviarà missatges de gent nova a una secció “Nou xat” on el nen pot bloquejar i ignorar l’enviador.
 • Mantenir el nom d’usuari del fill privat.

Quan voleu bloquejar persones, aneu primer a la configuració. A la zona de configuració, aneu a la configuració del xat o a la configuració de privadesa. Cerqueu el lloc on es diu “llista de blocs” i seleccioneu el botó +. Aleshores, haureu de trobar l’usuari que voleu bloquejar i feu clic al bloc per confirmar.

Si voleu mantenir privat un nom d’usuari, digueu-li al vostre fill que només el comparteixi amb persones que ell conegui fora de línia i eviti que publiqueu el nom d’usuari a qualsevol altra aplicació o llocs de xarxes socials.

Demana.fm

Molts pares coneixen els llocs gegantins de les xarxes socials com Facebook, Instagram i Twitter. No obstant això, Ask.fm és un altre lloc de xarxes socials que augmenta ràpidament en popularitat amb menors de 18 anys.

Ask.fm és un lloc únic perquè permet als usuaris fer i respondre de forma anònima a preguntes. Aquest lloc va aparèixer recentment a les notícies relacionades amb un cas de suïcidi a Florida. Amb l’aplicació Ask.fm, els nens van intimidar una jove fins que es va suïcidar.

A Gran Bretanya, el primer ministre David Cameron va referir l’aplicació com a vil a causa de problemes similars de ciberassetjament al seu país. Segons BuzzFeed.com, nou suïcidis d’arreu del món s’han relacionat amb aquest lloc de xarxes socials. El motiu d’aquest fet és degut a la capacitat de fer preguntes de forma anònima sense que ningú supervisi el contingut.

El lloc web Ask.fm té una renúncia de responsabilitat que afirma que la companyia no té “cap responsabilitat per vostè pel contingut que pugui trobar impugnable, obscè o de mal gust”. Amb els riscos i la popularitat associats amb aquesta aplicació, és vital saber si el vostre fill l’utilitza i com protegir-los.

Protecció del vostre fill a Ask.fm

Podeu aprofitar la configuració de privadesa disponible en aquesta aplicació per protegir nens i adults. Si una persona assetjadora rep un missatge, podeu fer clic a “bloquejar” al costat de la pregunta per aturar la capacitat de fer-li preguntes..

També podeu anar a la configuració i fer clic a la privadesa. Després de fer clic a la privadesa, premeu la secció “No permetis que es facin preguntes anònimes” per evitar que persones estranyes puguin fer preguntes. Assegureu-vos d’animar el vostre fill a no compartir cap contrasenya amb amics o desconeguts.

Mentre s’utilitza l’aplicació, haureu d’intentar mantenir un diàleg obert, de manera que el vostre fill us acudirà si hi ha algun problema. Si teniu accés, pot ser útil controlar el comportament i les interaccions del nen per mantenir-lo responsable.

El vostre fill també ha d’entendre que qualsevol cosa i tot el que s’enviï a Ask.fm es pugui compartir en altres llocs de xarxes socials. Per tant, si el vostre fill no el compartiria amb la família, no s’hauria de publicar en línia.

Finalment, és fonamental parlar amb el vostre fill sobre ciberassetjament, interaccionar amb els altres i com es comuniquen els altres amb el vostre fill. Si vostè o el seu fill creuen que està sent assetjat en línia, parleu amb el vostre fill i, a continuació, feu mesures.

Quan altres usuaris incompleixin els termes d’ús, podeu iniciar un procés formal de reclamació fent servir l’àrea de “contacte amb nosaltres” o enviant un correu electrònic a [email protected] Els termes d’ús prohibeixen una varietat de contingut que inclou articles ofensius, odiosos, pornogràfics o amenaçadors.

Podeu desactivar un compte Ask.fm iniciant la primera sessió a l’aplicació. A continuació, feu clic a Configuració a la part superior dreta de la pantalla. A continuació, toqueu el lloc on diu “desactivar el compte”. Heu de confirmar-ho tot introduint la contrasenya.

Badoo

Molta gent no ha sentit a parlar mai de Badoo. Quan penses en aquesta afirmació, pot ser terrorífic adonar-se de l’ús que fa un nen que un pare pot conèixer de res. La veritat és, probablement, molta.

L’app store ofereix més de mil milions d’aplicacions per a telèfons intel·ligents. La majoria d’aquestes aplicacions disponibles són inofensives i fins i tot útils, incloses les aplicacions de música i les aplicacions de transport públic. Tot i això, una petita minoria d’aquestes aplicacions connecten els nens a llocs de mitjans socials potencialment perjudicials.

Badoo és un d’aquests tipus d’aplicacions. No sempre convé dir-li directament al vostre fill que no utilitzi aplicacions particulars, però aquest lloc no és el que el vostre fill hauria d’estar en actiu. És un lloc de cites.

El lloc no és necessàriament perjudicial, però el lloc ha estat dissenyat per a adults i adults que utilitzen el lloc principalment. No s’ha de permetre als nens allò que els adults intentin conèixer a altres adults. Hi ha qui pensaria que permetre a un nen utilitzar Badoo seria similar a l’enviament del vostre fill a un bar per trobar-se amb nous amics.

Badoo es fa evident en la seva restricció per a menors de 18 anys perquè és un lloc de trobada d’adults. Tanmateix, aquesta restricció pot ser ignorada o anul·lada per un nen determinat i intel·ligent. Tenint això en compte, és fonamental que coneguis el lloc per poder mantenir el teu fill segur.

Protecció del vostre fill a Badoo

El primer pas per protegir la vostra privadesa mentre es troba a Badoo és entendre que el lloc és per a adults. Tot i que els termes i condicions del lloc de Badoo indiquen clarament que és per als majors de 18 anys, un nen pot mentir sobre la seva edat i, tot i així, crear-ne un compte..

També heu de ser conscients que d’altres poden crear comptes falsos per demanar fotos inapropiades o robar dades personals. També heu d’entendre que qualsevol informació compartida a Badoo es pugui compartir públicament. Aquest fet és vàlid per a diversos llocs, de manera que el vostre fill no hauria de saber mai compartir informació personal amb persones estranyes.

Si voleu suprimir un compte, podeu iniciar la sessió, anar a la configuració i, a continuació, fer clic a suprimir el compte. Si voleu desactivar els serveis d’ubicació a l’aplicació Badoo, podeu iniciar la sessió, anar al perfil, després fer clic a la paraula “privadesa” i després fer clic a “mostrar la distància desactivada”.

Els termes i condicions de Badoo indiquen clarament si saben que un menor ha creat un compte, se suprimeix la informació del perfil de Badoo. Aquest acord us permet enviar un missatge a Badoo a la pàgina de comentaris i suprimiran el compte del menor.

Aquesta pàgina de comentaris es troba a https://badoo.com/help/report-underage.phtml. Tota la informació anterior ajuda a mantenir el vostre fill segur, però Badoo és un lloc web estrictament per a adults i no és adequat per a menors de 18 anys.

Facebook

De totes les aplicacions disponibles, es pot afirmar que Facebook és l’aplicació més utilitzada. La informació que es proporciona a continuació és diferent de les dades presentades anteriorment perquè no es tracta principalment de nens.

Independentment, aquesta informació és necessària si voleu protegir els vostres fills. Aquestes dades fins i tot poden ser útils per a aquelles persones que no tenen fills perquè Facebook té molts perills i cal saber protegir-se.

Una cosa fantàstica de Facebook és que et permet protegir-te d’un ampli ventall de perills com la recollida de dades i el robatori d’identitat. Tanmateix, heu de canviar la configuració predeterminada per protegir-vos vosaltres i els vostres fills.

Protecció del teu fill a Facebook

El primer pas és comprovar la vostra configuració bàsica. Inicieu la sessió a l’aplicació i feu clic a la pastanaga desplegable situada a la cantonada superior dreta i després feu clic a Configuració. Des d’aquí, podeu consultar la configuració de privadesa i seguretat.

Per canviar la configuració de privadesa, seleccioneu “privadesa” i després feu clic al botó d’edició al costat de “qui pot veure les vostres publicacions futures?”. Després de seleccionar aquesta secció, podeu seleccionar quins amics poden veure les vostres publicacions. Fins i tot podeu protegir les actualitzacions d’estat anteriors seleccionant “limitar qui pot veure publicacions anteriors” i, a continuació, fer clic a “Limitar les publicacions passades”.

Podeu canviar la configuració de seguretat seleccionant “seguretat” i, a continuació, fer clic a Edita al costat de “rebre alertes sobre inicis de sessió no reconeguts.” En aquesta àrea, podeu triar com Facebook us notifica una activitat irregular..

Si teniu problemes, algú pot accedir al compte, podeu seleccionar “utilitzar l’autenticació de dos factors.” Després d’escollir aquest botó, feu clic al botó blau “començar” i seguiu les instruccions que apareixen a la pantalla..

A la zona de configuració, es pot trobar una varietat d’altres opcions de seguretat i protecció. Una de les eines útils es troba a la pestanya que diu “propietat i control del compte”. Un cop heu fet clic en aquesta àrea, podeu desactivar o eliminar el compte.

Si voleu desactivar el vostre compte temporalment, seleccioneu Desactiva. Si suprimiu el compte definitivament, seleccioneu Suprimeix compte.

Algunes altres aplicacions preferides que, com a pare, que cal conèixer, inclouen:

Bumble: aquesta aplicació és similar a Tinder, però requereix que la dona faci el primer moviment. Es diu que els nens utilitzen Bumble per crear comptes falsos falsificant la seva edat.

Live.me: aquesta aplicació de vídeo en directe utilitza geolocalització per compartir vídeos. Aquest procediment permet als usuaris localitzar la ubicació exacta de l’emissió. També és possible guanyar monedes per pagar les fotos d’un nen.

Calculadora%: sembla una aplicació de calculadora, però és un lloc secret per ocultar fotografies, fitxers, vídeos i historial del navegador.

Holla: al ser una aplicació autoproclamada de vídeo xat addictiu, Holla permet als nens accedir a persones de tot el món. Els revisors d’aquesta aplicació afirmen que s’han enfrontat amb matèries racials, contingut explícit i altres articles nocius.

Xiuxiueig: amb aquesta aplicació de xarxes socials, es recomana que el vostre fill comparteixi secrets amb persones desconegudes. També fa que la ubicació de l’usuari estigui disponible per a altres.

Calent o No: l’objectiu principal d’aquesta aplicació és permetre que la gent es pugui connectar. Es recomana als usuaris que valoren els uns als altres, busquen persones a la zona i xerren amb persones desconegudes.

Omegle: aquesta aplicació és un lloc web de xat en línia gratuït que anima el vostre fill a xerrar de forma anònima amb altres persones incloses persones estranyes.

Groc: amb la seva atmosfera similar a Tinder, Yellow va ser dissenyat per permetre als adolescents coquetejar entre ells.

Llibre Burn: el llibre de Burn és en algun lloc que els adolescents van a publicar rumors anònims. Aquests rumors es publiquen mitjançant fotos, vídeos, àudio i textos.

Wishbone: aquesta aplicació anima els nens a comparar-se entre ells. També permet als nens valorar-se els uns amb els altres mitjançant una escala.

Instagram- Instagram és l’aplicació més utilitzada per crear un compte fals per ocultar contingut. Els missatges de text mitjançant Instagram també són populars perquè els missatges s’esborren un cop l’infant abandona la conversa.

Informació específica del país

Tot i que es pot accedir a Internet arreu del món, cada país, localitat i província pot ser extremadament diferent. A continuació, es recopila informació valuosa per a alguns països d’interès particular.

Austràlia

Austràlia és un país extremadament connectat que fa que sigui difícil mantenir els nens en seguretat mentre estiguin en línia.

Visió general

Microsoft va escollir Austràlia com el lloc per llançar una nova gamma de tauletes a tots els altres països del món. Una de les raons principals d’aquesta elecció va ser el fet que Austràlia ja utilitza més tauletes per càpita que gairebé qualsevol altre país.

Una altra dada interessant és que es calcula que més del 29% de les llars a Austràlia accedeixen a la xarxa mundial mitjançant una tauleta. També se suggereix que els australians utilitzin Internet durant aproximadament una hora cada dia que els homòlegs dels Estats Units i del Regne Unit..

L’ús d’escriptori a Austràlia ha continuat disminuint mentre l’accés a Internet a través d’un telèfon intel·ligent ha augmentat més d’un 20%. Per què donar totes aquestes estadístiques? Mostren l’aspecte de portabilitat de quants usuaris utilitzen el web.

No fa gaire, un ordinador estaria situat en algun punt central de la llar. Diversos membres de la família compartirien aquest ordinador. També seria més fàcil controlar la capacitat de restringir l’accés o el contingut amb els nens.

Aquests dies ara estan gairebé desapareguts. A Austràlia, es suggereix que prop del 35% dels nens disposen de telèfon mòbil. Nens de 8 anys tenen accés o porten un telèfon intel·ligent cada dia. El nombre de nens propietaris de telèfons intel·ligents ha duplicat des del 2007.

Quan aquests nens siguin adolescents, seran entre el 94% de 16 a 17 anys que tenen telèfons mòbils.

Orientació

A Austràlia, es calcula que el 85% dels pares instal·len programari de seguretat als ordinadors portàtils dels fills. No obstant això, només un 22% dels pares instal·len programari similar als telèfons intel·ligents dels fills. Quan es tracta de seguretat en línia, els pares han de fer servir el mateix tipus de pensament per a telèfons intel·ligents que els altres dispositius d’internet.

S’ha de tenir en compte una varietat d’implicació cibernètica a l’hora de proporcionar un nen a un telèfon intel·ligent. Un excel·lent objectiu és establir un conjunt de normes sobre l’ús d’un telèfon intel·ligent. Aquestes normes han d’anar acompanyades d’educació sobre els perills d’utilitzar determinades aplicacions i internet.

Recursos-Austràlia

 • News.com.au– Aquest article és una excel·lent font d’informació sobre l’ús de telèfons intel·ligents entre els nens australians.
 • Primer estudi a Austràlia: un fabulós estudi realitzat per The Works que revela diversos canvis en els hàbits de xarxes socials.
 • The Age – Aquest escrit explica els resultats d’un estudi realitzat per Ofcom que compara les comunicacions de 16 nacions amb el Regne Unit.
 • Oficina del Comissari de Seguretat electrònica – Aquest lloc web està dotat de recursos per garantir experiències en línia segures i positives.
 • Mantenir-se en línia intel·ligent: aquest lloc proporciona als ciutadans australians enllaços a les amenaces en línia actuals i consells sobre com respondre a aquestes amenaces.
 • Australia.gov.au– El govern ofereix una gran varietat de recursos per protegir el vostre fill en línia.

Estats Units

Els Estats Units estan tan connectats com qualsevol altra zona molt poblada d’aquesta llista.

Ús d’Internet

Shared Hope International va realitzar una enquesta que va incloure les opinions de 825 adults i nens de 7 a 16 anys. Aquesta enquesta va trobar que un de cada vuit pares va deixar que els seus fills menors de dos anys accedeixin a internet mentre que només un dels deu dels deu no permetia als seus fills accedir a Internet fins que eren majors de 10 anys..

Més del 71% d’aquests pares també van declarar que van deixar de supervisar l’ús en línia quan el nen va arribar als 14 anys. Als Estats Units, el 72% dels casos de nens desapareguts que van començar en línia se centren al voltant dels nens menors de 15 anys..

Ús secret

Molts pares tenen bones intencions i implicació, però la fundació Kidsafe proporciona detalls que el 32% dels adolescents encara poden amagar o eliminar l’historial de la navegació. Un altre 16% dels adolescents han obert xarxes socials o perfils de correu electrònic sense coneixement dels pares.

Moltes vegades quan els nens obren aquests comptes secrets, es troben en la seva edat, la qual cosa crida l’atenció de nens grans i adults.

Atenció sexual

Segons el Centre Nacional de Nens que es troben desapareguts i explotats, el 15% dels menors de 10 a 17 anys han sol·licitat contingut sexual en línia. Les autoritats han tret més de 90.000 depredadors sexuals de diferents llocs.

La majoria d’aquests llocs són llocs de xarxes socials. Quan s’investiguen com els delinqüents sexuals van trobar les seves víctimes en un lloc exacte El 26% va trobar l’àrea utilitzant les publicacions de xarxes socials d’una persona. El departament del xèrif a Santa Clara, Califòrnia, diu que la taxa de sol·licitud està augmentant el 1000% cada mes.

Informació Pública

Als Estats Units, s’ha trobat que només el 62% dels adolescents van fixar el seu perfil de Facebook com a privat. El bonic 17% dels adolescents tenen tota la informació publicada. Aquest paràmetre permet a tothom veure tota la publicació, la informació de contacte i la ubicació.

Recursos – Estats Units

 • Seguretat per cable: Aquest lloc web és el primer grup de seguretat, ajuda i educació.
 • NetSmartz – Aquest lloc presenta Clicky i les prohibicions d’Internet que demanen al vostre fill que s’uneixi a ells per a jocs divertits i educatius..
 • Teen Angels: d’entre 13 i 18 anys, que s’ofereixen especialment en la privacitat en línia, seguretat i seguretat voluntaris per dirigir aquest lloc.
 • Walt Disney Company: Walt Disney ha creat aquest lloc per ajudar els pares a parlar amb els seus fills sobre seguretat i ús en línia.

Canadà

El Canadà és similar a la d’altres països d’aquesta llista quan es tracta de les amenaces que tenen els seus fills.

Snapchat

L’aplicació Snapchat es pot etiquetar com l’aplicació més popular que fan servir els nens d’avui en dia. El 50% dels joves de 16 a 19 anys d’arreu del món utilitza Snapchat mensualment, mentre que només el 40% dels adolescents canadencs l’utilitzen. Aquestes estadístiques fan que Snapchat sigui més popular que Facebook Messenger i WhatsApp.

Ús del telèfon intel·ligent

AVG va realitzar una enquesta que va convidar a pares de diferents països, inclosos el Canadà, a respondre preguntes sobre l’ús del telèfon intel·ligent entre els nens. Es van trobar alguns fets interessants. Molts nens saben utilitzar un telèfon intel·ligent abans que sàpiguen escriure. El 89% dels nens d’entre 6 i 9 anys estan actius en línia.

Accés a Internet

Els MediaSmarts del Canadà van realitzar una enquesta que va revelar que el 99% de tots els nens en edat escolar tenen accés en línia fora de l’escola. El 40% d’aquests estudiants dormen amb els mòbils. El 35% dels joves de 9 a 16 anys utilitzen telèfons intel·ligents per accedir a Internet, mentre que d’altres utilitzen tauletes i ordinadors portàtils.

Perfils en línia

En el grup d’edat entre 15 i 16 anys, el 90% dels estudiants asseguren tenir almenys un perfil de xarxes socials. En el grup d’edat d’11 a 12 anys, el 40% diu que ho fa. Aquest fet és colpidor tenint en compte la restricció d’edat de 13 anys per a la majoria de llocs de xarxes socials.

Perills

Gairebé la meitat de tots els adolescents canadencs han vist alguna forma d’imatge sexual en l’últim any. Prop del 35% de les nenes canadenques expressen haver trobat algun tipus de contingut perjudicial o odiós.

Fracàs parental

L’error més gran que cometen els pares és instal·lar programari de seguretat als ordinadors portàtils, però no estableixen cap tipus de protecció al telèfon intel·ligent dels fills.

Recursos-Canadà

 • Centre canadenc per a la protecció del nen Inc: una excel·lent font per obtenir informació sobre la seguretat a Internet i com protegir el vostre fill.
 • Govern del Canadà: aquest lloc web us ajuda a triar el telèfon mòbil adequat.
 • Royal Canadian Mounted Police – La policia muntada proporciona alguns dades interessants sobre seguretat en línia i ciberassetjament.
 • Notícies globals: aquest lloc de notícies té un article sobre joves canadencs i internet.
 • VIDA- Aquest article parla d’un estudi que mostra que els nens aprenen a utilitzar telèfons intel·ligents abans d’escriure.
 • Consell de seguretat del Canadà: aquesta llista us pot ajudar a establir normes de seguretat en línia per als vostres fills.

Irlanda

Els nens a Irlanda estan ben connectats igual que les economies més avançades.

Xarxes socials

Igual que amb Canadà, el 40% dels adolescents d’Irlanda el fan servir Snapchat, fent-lo més popular que Facebook i WhatsApp a Irlanda. Kik Messenger és una altra aplicació popular a Irlanda. La popularitat d’aquesta aplicació prové probablement de la possibilitat d’enviar missatges de forma anònima.

Una altra aplicació qüestionable popular a Irlanda a Ask.fm. Aquesta aplicació permet als usuaris utilitzar un format de preguntes i respostes i s’ha associat a problemes d’assetjament i suïcidis en diversos països.

Nens que accedeixen a Internet

Irlanda va participar en un estudi encarregat per la Comissió Europea anomenat Net Children Go Mobile. Aquest estudi va incloure un total de set destinacions europees. A Irlanda, aquest estudi va trobar que el 35% dels joves de 9 a 16 anys utilitzaven telèfons intel·ligents, un 29% utilitzaven ordinadors portàtils i un 27% utilitzaven tauletes per accedir a Internet.

També es va trobar que el 60% de l’ús d’internet va passar a casa, però el 46% d’aquests estudiants accedien a la web des d’un dormitori sols sense supervisió. Aquestes estadístiques suggereixen que molts nens accedeixen a Internet sense control parental estàndard.

Igual que amb el Canadà, el 90% dels joves d’Irlanda entre 15 i 16 anys tenen un perfil de xarxes socials i un 40% dels entre 11 i 12 anys també.

Ús de telèfons intel·ligents

A causa dels perills associats als telèfons intel·ligents i la incapacitat de supervisar-lo en tot moment, pot ser recomanable donar als nens menors de 13 anys un telèfon mòbil més bàsic.

Recursos: Irlanda

 • Net Children Go Mobile – Aquest lloc és el lloc oficial de l’estudi de la Comissió Europea.
 • Hotline.ie: aquest consell sobre seguretat en aquest lloc i una gran quantitat d’informació útil sobre Internet.
 • Webwise.ie: Aquest lloc web proporciona informació, assessorament i educació gratuïtes sobre seguretat a Internet.
 • Departament de Justícia i Igualtat – Aquest lloc web és la divisió del govern que persegueix la criminalitat informativa.

Nova Zelanda

Tot i que, Nova Zelanda està aïllada físicament, els nadius continuen estant tan connectats com qualsevol altra economia avançada.

Xarxes socials

A Nova Zelanda, prop del 50% dels joves entre 16 i 19 anys utilitzen Snapchat. Recentment, l’Agència de Transport de Nova Zelanda va trobar Snapchat extremadament útil quan es van orientar als consumidors de drogues sobre els perills relacionats amb la conducció durant l’ús de drogues..

Amb aquest nivell d’ús, és necessària una conversa oberta i positiva amb els vostres fills sobre llocs com Snapchat, Kik Messenger, Ask.fm, etc. Els vostres fills han d’entendre els perills que comporta aquest tipus de llocs.

Accés a Internet

El 70% dels nens de Nova Zelanda d’entre 6 i 9 anys estan connectats. El 2000, el 22% de la població de Nova Zelanda estava en línia. Aquest nombre havia augmentat fins al 86% fins al 2012. El 80% de 15 a 16 anys i el 40% d’entre 11 i 12 anys tenen un perfil de xarxes socials.

Perills dels telèfons intel·ligents

Al voltant del 35% dels joves de 9 a 16 anys utilitzen un telèfon intel·ligent per accedir a Internet. L’altre 65% utilitza principalment ordinadors portàtils i tauletes en lloc d’escriptori. Podeu accedir a la mateixa informació en un telèfon intel·ligent que una tauleta o un portàtil, però hi ha molt menys programari de seguretat en telèfons intel·ligents en comparació amb ordinadors portàtils i tauletes.

Recursos: Nova Zelanda

 • Estadístiques Nova Zelanda: Aquest article explora un estudi sobre l’ús d’internet de Nova Zelanda.
 • Policia de Nova Zelanda: La policia de Nova Zelanda ofereix alguns consells per ajudar a mantenir el vostre fill segur en línia.
 • Famílies Kiwi: un excel·lent article sobre seguretat a Internet.
 • Internet World Stats: llista recopilada de dades sobre l’ús d’internet de Nova Zelanda.

Informàtica adaptada als nens

Si voleu conèixer el món, relacionar-vos amb els altres i divertir-vos, haureu de provar Internet. La xarxa mundial s’ha convertit en una part vital de la vida a l’hora de treballar i investigar. Aquests fets fan que els pares animin als seus fills a aprendre a utilitzar internet.

De forma similar al món real, Internet pot estar ple de personatges i situacions poc segurs, poc útils i poc favorables. Imatges violentes i contingut sexual explícit són només dos exemples dels tipus d’elements que els nens no haurien de tenir accés.

Moltes vegades podeu protegir el vostre fill del món real. Tot i això, el que fa por és que, a diferència del món real, Internet està a pocs clics del vostre fill. Aquest fet significa que els pares han de donar forma acurada de les experiències dels nens en línia. És fonamental recordar que us heu de preocupar més que pel filtratge de contingut.

Experiència a Internet adaptada als nens

Quan s’intenta assegurar que el vostre fill tingui una experiència a Internet agradable per als nens, heu de seguir diversos objectius diferents. Aquests objectius es poden dividir en objectius positius i negatius. Els negatius se centren al voltant dels elements per bloquejar, censurar o filtrar i els objectius positius se centren en els articles per donar suport, animar o promoure.

Alguns objectius negatius inclouen:

 • Censar el sexe, la violència i un altre contingut objectable
 • Protegir el vostre fill dels depredadors adults
 • Protegir el vostre fill contra l’assetjament escolar dels companys
 • Desactiva les compres integrades a les aplicacions i altres maneres de gastar diners en línia
 • Aturar el vostre fill o fila de l’eliminació de la seguretat de l’ordinador

Alguns objectius positius són:

 • Promoure l’educació i l’aprenentatge
 • Fomentar i recolzar amistats saludables en línia
 • Ajudar els vostres fills a ser fluïts i còmodes amb la tecnologia

Jump Over Technology Hangups

Quan es tracta de tecnologia, s’ha sabut que els pares diuen algunes coses interessants, com ara:

“Jo sé menys tecnologia sobre el meu fill”.

“Els meus set anys em van ensenyar a utilitzar internet”.

“Els nens són extremadament intel·ligents en els ordinadors perquè hi són tot el temps”.

Si llegeixes entre les línies d’aquestes dites, és possible que s’adonin que una pregunta (por) està a l’aguait. De vegades es parla d’aquesta por, però d’altres vegades, el progenitor s’ho guarda:

“Puc protegir el meu fill mentre estigui en línia? El nen en sap més que jo! Ell o ella poden obtenir els filtres que jo posi a Internet. Per què fins i tot molestar? Què es pot fer? “

Aquesta actitud pot ser derrotista i ineficaç, però també pot ser perillosa. El més bo és que aquestes idees es basen en hipòtesis defectuoses.

Els nens són realment més intel·ligents en matèria de tecnologia?

La resposta a aquesta pregunta és potser. Alguns nens són brillants i, quan aquest tipus de nens s’involucren amb la tecnologia o els ordinadors, pot ser que sigui una excepció en què el nen és realment més intel·ligent que el progenitor sobre tecnologia. Tanmateix, és cert que la majoria dels nens d’avui no creixen per ser informàtics o programadors.

Aquesta creença prové probablement del fet que la majoria dels nens parlen més en l’ús dels ordinadors i la tecnologia, però això no significa que un nen entengués bé el funcionament d’aquests ordinadors i tecnologia.

Quan utilitzeu alguna cosa cada dia, pot semblar que sou un expert en aquest tema. Conduïu un cotxe, obriu un refrigerador i desbloquegeu la porta principal probablement cada dia.

Tens una comprensió profunda de com funciona un cotxe, un refrigerador o un pany de porta? Si algun d’aquests elements es trenca, podríeu arreglar-lo? És possible que el vostre fill tingui les mateixes respostes a aquestes preguntes sobre tecnologia i ordinadors.

Una seguretat immillorable pot ser possible

Tant de bo aquestes declaracions facin que els pares s’adonin que, fins i tot si el nen és excel·lent amb la tecnologia, encara podeu crear un entorn en línia segur que el nen no pot obviar. També és possible proporcionar un entorn segur per a aquells nens excepcionalment brillants i coneixedors.

Desfer-se dels paràmetres parentals

Molts pares encara tenen pendents quan es tracta de la seguretat en línia dels fills, fins i tot després de descobrir la tecnologia. Una varietat de pares encara se senten desesperançats, i que l’accés a contingut perjudicial arribarà al fill amb independència, però aquesta afirmació és totalment errònia.

Té importància

Tens tot el problema per proporcionar un entorn en línia segur, però el teu fill segueix veient pel·lícules brutes a la casa d’amics, juga a un videojoc violent, parla amb desconeguts, etc.!

Una de les principals raons per les quals importa és l’exemple que esteu posant. Estàs clar que el teu fill sap què és i què no és adequat.

Una altra raó és que veure o visitar contingut perjudicial de tant en tant és completament diferent de convidar el material perillós a casa vostra cada dia. L’accés a aquest tipus d’informació pot esdevenir un hàbit o fins i tot una addicció.

Tothom participa en comportaments poc saludables en ocasions, com menjar aliments dolents i consumir massa alcohol. Aquestes conductes només esdevenen perilloses quan es normalitzen com a conductes acceptables.

Pot ser gairebé impossible evitar que el vostre fill tingui algunes conductes poc saludables. Tanmateix, podeu evitar que es converteixi en una part habitual de la vida quotidiana del vostre fill.

Promoure l’ús d’ordinadors que s’adapti als nens

Amb alguns senzills passos, podeu promoure l’ús correcte i segur de l’ordinador sense massa dificultats.

Entorn informàtic segur

El primer pas és aconseguir un entorn informàtic segur. No és suficient una sola aplicació ni un programa de filtratge de contingut. Heu d’eliminar l’accés administratiu del vostre fill si voleu impedir que el vostre fill deixi de banda els controls parentals.

Actualment, amb tots els sistemes informàtics significatius (Mac, Linux i Windows), podeu configurar un usuari independent. Podeu configurar dos inicis de sessió. Un serà un usuari individual i l’altre seria el compte d’administrador. El compte d’administrador estarà protegit amb contrasenya. No escriviu la contrasenya perquè la trobareu.

Mentre que el vostre fill utilitza el compte d’usuari individual, no pot instal·lar cap aplicació nova sense la vostra aprovació. Aquest procediment tampoc permetrà que les aplicacions que anul·lin els controls parentals i cap filtre de contingut. També és possible controlar contingut per a telèfons intel·ligents.

A continuació, es mostren alguns enllaços on trobareu instruccions per configurar el compte d’un fill diferent:

 • Windows 10
 • Chromebook
 • MAC OSX
 • Linux
 • Telèfons intel·ligents

Navegació per Internet infantil

La secció següent inclourà alguns navegadors individuals realitzats per ajudar els nens en seguretat. En aquesta secció també s’inclouen els complements més populars per als navegadors. Finalment, es debatrà sobre els navegadors dissenyats per a nens amb necessitats especials.

Navegadors Amics per a nens

S’ha d’utilitzar un navegador particular que conté una interfície divertida com a dibuixos animats per a nens menors de 8 anys. Aquesta interfície només permet l’accés al contingut adequat a l’edat..

Zoodles i Kidoz són dos navegadors especials que poden ser útils, però heu d’anar amb compte. De vegades, algunes coses tenen l’etiqueta d’educació, però no són bones per al vostre fill. Si el vostre fill no té la possibilitat de veure dibuixos animats durant tot el dia, no els haureu de jugar tot el dia a l’ordinador.

Supervisió i Filtratge

A mesura que els nens envelleixin, probablement passaran a navegadors com Chrome o Firefox. La majoria dels joves de dotze anys no volen un navegador que sembli un dibuix animat. En aquesta edat, els adolescents i adolescents necessiten una experiència informàtica real. També és el moment en què començaran a buscar activament les coses que millor s’eviten.

Un programa de filtratge de contingut és el següent pas per a aquest grup d’edat. Algunes opcions comunes inclouen:

 • OpenDNS: aquest programa de filtració de contingut l’utilitzen diverses empreses per filtrar el contingut dels empleats. És molt fàcil de configurar a qualsevol ordinador o portàtil.
 • NetNanny: aquest sistema és probablement el filtre més popular a casa. Porten el negoci des del 1996 i tenen excel·lents crítiques.
 • X3Watch: aquest filtre s’utilitza especialment per no tenir porno. Inicialment es va crear com una manera d’ajudar els adults a superar l’addicció al porno.
 • K9– Aquest filtre és un dels filtres més populars que fan servir les escoles. És un programa de programari gratuït que no només filtra sinó que proporciona controls parentals.

Necessitats especials

Una gran varietat de nens tenen necessitats especials que els restringeixen la possibilitat d’exercir una experiència productiva en línia. Algunes eines útils per ajudar a fer d’Internet un lloc més acollidor per als nens amb necessitats especials inclouen:

 • Open Dyslexic: aquest complement per a Chrome converteix el contingut de la pàgina en un tipus de lletra dissenyat per a la dislèxia. Open Dyslexic és lliure d’utilitzar per a ús personal, empresarial o educatiu.
 • Dyslite: aquest complement és similar a Open Dyslexic, però ofereix una àmplia varietat de tipus de lletra. L’empresa cobra per l’ús d’aquest complement.
 • WebbIE: Aquest navegador va ser creat per a invidents i amb deficiències visuals. Va ser dissenyat per treballar amb elements com lectors de pantalla i programari de text a veu.

Després d’explorar tots els perills d’internet, en definitiva, heu de recordar que, en general, Internet és una cosa positiva per als vostres fills. Pot enriquir la vida del vostre fill de manera que res més. Tanmateix, sempre les heu de mantenir segures. Esperem, aquesta guia us ajudarà a donar-vos les eines per poder protegir el vostre fill mentre obre les línies de comunicació.

Darrera actualització el 19 d’abril de 2020

Hola, sóc Ludovic. Vaig crear aquest lloc com a recurs de consum per ajudar els companys canadencs a comprendre millor el món canviant de la ciberseguretat. Abans de crear aquest recurs, he vist dos problemes fonamentals amb la indústria de privadesa del consumidor B2B. Primer, l’educació: la majoria de la gent no s’adona de la importància de les seves pròpies dades. En segon lloc, pràctiques de màrqueting nefastes: hi ha una àmplia gamma de solucions de seguretat autoproclamades que no fan res més que la intermediació de dades dels usuaris sense consentiment.

Envieu un comentari Cancel·la la resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Comentar

Nom *

Correu electrònic *

Lloc web

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map