VPN Terbaik untuk Windows (Kajian 2020)

Baiklah, kita faham. Anda tidak pernah menyerah pada kegilaan Macintosh. Anda sekolah lama. Anda masih melakukan perkara mengikut buku. Anda memamerkan PC anda di kafe apabila nampaknya orang lain menggunakan Mac “terlalu mahal”. (Bolehkah anda memberitahu bahawa artikel ini ditulis pada Mac?)


Tetapi sebenarnya, jika anda seorang pemain permainan yang berdedikasi atau anda tidak ingin mengeluarkan $ 1400 untuk komputer baru dan anda masih mahu melindungi privasi anda dalam talian, anda perlu mencari VPN terbaik untuk digunakan pada Windows sistem operasi.

Microsoft mempunyai cadangan tersendiri mengenai cara menggunakan VPN pada sistem mereka, tetapi dalam senarai ini, kami akan menguraikan 3 pilihan terbaik. Sekiranya anda baru mengetahui apa itu VPN atau Rangkaian Peribadi Maya, silakan periksa panduan pemula kami untuk VPN untuk mengetahui asas-asasnya.

TLDR

Sekiranya anda mahukan jawapan cepat sekarang (anda harus membaca artikel itu juga!), Kami berpendapat NordVPN secara keseluruhan adalah yang terbaik untuk Windows. Ia memeriksa semua kotak yang diperlukan untuk VPN yang efektif dan juga dengan harga yang berpatutan. Kedua-dua ExpressVPN dan SurfShark juga merupakan pilihan yang mantap, tetapi banyaknya pelayan dan perlindungan privasi dari NordVPN menjadikannya pilihan utama kami untuk senarai ini.

1. NordVPN

Gambaran Keseluruhan dan Ciri

NordVPN, pilihan pertama dalam senarai ini, adalah pilihan keseluruhan terbaik kami untuk VPN terbaik yang digunakan untuk Windows. Ini kerana beberapa sebab yang akan kita bahas.

Untuk memulakan, NordVPN meletakkan keselamatan yang nyata. Selain menggunakan enkripsi kelas ketenteraan, perkhidmatan ini menggunakan CyberSec, ciri lanjutan yang menyekat iklan dan laman web berbahaya yang mungkin anda hubungi. Dengan iklan pop timbul disekat, anda tidak akan mengklik pautan yang tidak disengajakan atau gangguan kecil yang menghilangkan pengalaman menyemak imbas anda secara tidak sengaja. CyberSec juga akan melindungi anda dari bot berbahaya yang mungkin cuba menjangkiti anda dengan perisian hasad. Dengan ciri perlindungan diaktifkan, peranti anda akan selamat dari sebarang sambungan berbahaya.

NordVPN

Mengenai topik keselamatan, NordVPN juga mempunyai fitur Double VPN, yang menambahkan lapisan keselamatan tambahan pada peranti anda. Sambungan VPN biasa akan memberi anda satu lapisan keamanan, tetapi dengan Double VPN bersembunyi di belakang dua pelayan daripada satu, menggunakan pelayan VPN yang berubah, menyulitkan data anda sebagai langkah tambahan dengan lapisan lain. Penyulitan berganda ini akan memberi anda keselamatan tambahan, selain penggunaan VPN biasa mereka yang sudah selamat.

NordVPN

Perkhidmatan ini membolehkan perlindungan sehingga 6 peranti, yang cukup biasa untuk kebanyakan perkhidmatan VPN. Dengan aplikasi khusus untuk pelbagai peranti, mereka memastikan privasi anda akan dilindungi dalam pelbagai format, termasuk beberapa penggunaan Macintosh.

Nordvpn

NordVPN juga mempunyai fitur kill-switch, yang dapat melindungi privasi anda jika sambungan terputus secara tidak sengaja. Sekiranya sesuatu yang menghentikan sambungan secara ringkas berlaku pada VPN, ciri ini akan menyekat peranti anda daripada mengakses web, melindungi anda dari lalu lintas internet yang berpotensi berbahaya.

NordVPN

Perkhidmatan VPN ini juga terkenal dengan jumlah pelayannya yang besar. Dengan lebih dari 5400 pelayan di 59 negara, pengguna akan mendapat perlindungan di seluruh dunia. NordVPN juga akan mengesyorkan pelayan terbaik untuk anda, bergantung pada tempat anda berada di dunia dan apakah aktiviti internet anda. Dengan cara ini, semasa anda berada dalam talian, anda tahu bahawa anda menggunakan pelayan terpantas dan paling selamat yang anda gunakan.

NordVPN

Oleh kerana NordVPN adalah pilihan # 1 kami, kami menyedari harganya juga penting. Di bawah ini, kita akan melihat beberapa pilihan harga untuk perkhidmatan ini.

Harga

NordVPN, bersama dengan ciri keselamatan dan pangkalan pelayan yang besar, juga tersedia dengan harga yang berpatutan. Seperti kebanyakan perkhidmatan VPN, anda akan mendapat tawaran yang lebih baik sepanjang komitmen anda. Biasanya, untuk rancangan 2 tahun, anda boleh mendaftar dengan harga serendah $ 4,99 sebulan. Pelan 2 tahun akan menjadi $ 6,99 sebulan dan pembayaran dari bulan ke bulan adalah $ 11,95.

Kelebihan

 • Teknologi Adblocker
 • Jumlah pelayan yang besar
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7

Keburukan

 • Peranti terhad pada satu akaun
 • Kelajuan muat turun boleh berbeza-beza

Harga

$ 2.99- $ 11.95 sebulan

Sekiranya anda berminat memuat turun NordVPN untuk windows, klik di sini!

2. Surfshark

Gambaran Keseluruhan dan Ciri

Sekiranya kita bercakap harga semata-mata, Surfshark kemungkinan besar akan menjadi pilihan terbaik anda. Surfshark mempunyai semua perkara yang anda mahukan dari VPN asas. Walaupun terdapat perkhidmatan dengan lebih banyak pelayan, mereka mempunyai lebih dari 1000 pelayan di 60 negara, jadi jika anda mencari VPN yang berpatutan untuk melindungi diri anda semasa anda dalam perjalanan.

Surfshark mempunyai ciri CleanWeb yang unik dengan perkhidmatannya, yang bukan sahaja membantu menyekat iklan, tetapi juga membuang pautan mencurigakan yang mungkin tidak anda klik. Ciri ini memastikan bahawa tidak ada percubaan pancingan data yang dapat dilakukan semasa anda melayari dalam talian dan hanya membenarkan anda mengunjungi laman web selamat dari perisian hasad.

Surfshark

Satu lagi ciri popular Surfshark adalah keupayaan untuk menyambungkan peranti tanpa had sebaik sahaja anda membayar perkhidmatan ini. Sebilangan besar perkhidmatan lain biasanya mempunyai 5 peranti yang tersedia, jadi ini boleh menjadi VPN yang sempurna untuk digunakan jika anda ingin menyambungkan banyak peranti atau berkongsi dengan rakan atau keluarga, terutama jika anda mempunyai anak.

Surfshark

Selain dari peranti tanpa had, Surfshark memiliki fitur yang disebut Whitelister, yang memungkinkan pengguna untuk memecah terowong, atau secara khusus memilih aplikasi atau laman mana yang dapat disambungkan melalui VPN. Ini akan sangat berguna jika anda berusaha melindungi privasi internet anda semasa dalam perjalanan, tetapi juga ingin mencari tempat Pad Thai yang paling dekat dengan hotel anda. Ciri ini dapat memisahkannya, jadi Anda dapat menyesuaikan penggunaan dan perlindungan internet Anda.

Surfshark

Surfshark juga bagus untuk torrent, kerana sebilangan besar pelayan mereka dapat digunakan untuk memuat turun fail besar. Banyak ciri yang digunakan oleh perkhidmatan VPN ini adalah seperti pilihan lain dalam senarai ini, dengan kelajuan muat turun yang baik dan perlindungan dan penyesuaian privasi, tetapi tarikan utama di sini adalah harganya, yang akan kita bincangkan sekarang.

Harga

Harga yang sangat rendah adalah di mana Surfshark menjadi sangat popular. Terutama jika anda menggunakan VPN untuk alasan santai, seperti cuba menayangkan rancangan kegemaran anda di luar negara, Surfshark mungkin sangat sesuai untuk anda. Dengan rancangan harga yang berpatutan, anda dapat menjimatkan banyak wang dengan mendaftar, terutama jangka panjang.

Surfshark

Mendaftar untuk kontrak jangka panjang (2 tahun) akan menjimatkan banyak wang, kerana ini tersedia setiap bulan dengan harga serendah $ 1.99. Kontrak satu tahun hanya $ 5.99 sebulan kerana sebulan ke bulan adalah $ 11.95, yang masih cukup rendah. Surfshark sering menjalankan tawaran di laman web mereka dan juga menawarkan jaminan wang dikembalikan sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pengalaman tersebut.

Kelebihan

 • Tiada penjejakan data atau pembalakan
 • Sangat berpatutan
 • Pilihan kukuh untuk streaming
 • Torrent disokong
 • Keselamatan kelas atas

Keburukan

 • Cukup baru, masih ada beberapa keraguan untuk dikendalikan
 • Sebilangan pelayan terhad

Harga

$ 1.95- $ 11.95 sebulan

Muat turun Surfshark untuk Windows!

3. ExpressVPN

Gambaran Keseluruhan dan Ciri

ExpressVPN mungkin merupakan nama yang paling dikenali dalam senarai ini, kerana secara meluas mempertimbangkan VPN keseluruhan # 1 untuk tahun 2020. Perlu diingat bahawa artikel ini sedang ditulis pada sambungan menggunakan ExpressVPN. Walaupun perkhidmatan ini mempunyai sebahagian besar ciri utama yang anda harapkan dari VPN, terdapat beberapa perkara yang dilakukan oleh ExpressVPN dengan sangat baik.

Salah satu ciri terbaik ExpressVPN adalah Split Tunneling mereka. Melalui fitur ini, pengguna dapat memilih dan memilih laman web atau aplikasi mana yang menggunakan VPN dan yang terhubung langsung ke internet. Dengan cara ini, seseorang boleh memilih untuk menggunakan laman web domestik atau asing, bergantung pada apa yang ingin mereka capai secara dalam talian. Ini juga akan membolehkan pengguna memuat turun dengan selamat tanpa memperlahankan masalah, atau mengakses pencetak berdekatan tanpa melepaskan privasi internet dalam prosesnya.

ExpressVPN

Ciri lain yang menjadikan perkhidmatan ini popular adalah hakikat bahawa mereka tidak pernah mencatat maklumat dari aktiviti internet anda. Ini bermakna mereka tidak akan melacak sejarah penyemakan imbas, alamat IP, metadata, atau carian DNS. Ini penting bagi sesiapa sahaja yang ingin mempunyai keselamatan bahawa privasi mereka dilindungi. ExpressVPN juga sangat awal tentang data yang mereka kumpulkan, yang biasanya hanya jumlah data yang digunakan atau masa yang dihabiskan untuk dihubungkan.

ExpressVPN

Selain langkah-langkah keselamatan tambahan, ExpressVPN juga tidak hanya menyebut sebilangan besar pelayan tetapi banyak negara pelayan ini tersedia. Mereka menawarkan lebih dari 3.000 di 94 negara, yang walaupun terdapat perkhidmatan dengan lebih banyak pelayan, jumlah negara yang terdapat di ExpressVPN sangat mengagumkan.

ExpressVPN

Sekiranya anda mendaftar untuk perkhidmatan ini, anda akan mendapat liputan di hampir setiap negara yang akan anda kunjungi di luar negeri, yang penting bagi sesiapa yang menggunakan VPN untuk perlindungan ketika sering bepergian.

Sekarang kita telah melalui beberapa ciri utama, mari kita lihat pilihan harga.

Harga

Kami telah menyebut bahawa ExpressVPN mungkin merupakan VPN yang paling popular di pasaran, dan itu bukan hanya kerana ciri-cirinya, harganya juga berpatutan.

ExpressVPN

Pelan bulan ke bulan adalah $ 12.95 sebulan. Walaupun kontrak 6 bulan adalah $ 9,99 sebulan, rancangan 12 bulan hanya menurunkan harganya menjadi $ 8,32 sebulan. Satu-satunya masalah di sini ialah mereka tidak menawarkan banyak potongan ketika mendaftar untuk rancangan jangka panjang, jadi masuk akal untuk mendaftar bulan ke bulan. Perlu diingat bahawa mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati.

Kelebihan

 • Keupayaan untuk menguji sendiri kelajuan
 • Jaminan wang dikembalikan
 • Keselamatan yang maju
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7

Keburukan

 • Sedikit potongan untuk komitmen jangka panjang
 • Sebilangan kecil peranti

Harga

$ 8.50 – $ 12.95 sebulan

Untuk menggunakan Express VPN untuk melindungi privasi anda, unduh aplikasi Windows mereka!

Mahu Ketahui Lebih Lanjut?

Sekarang setelah kami melalui apa yang kami fikir adalah pilihan terbaik untuk VPN di Windows, anda mungkin tertanya-tanya mana yang harus diperoleh. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan khusus tentang mengapa anda mungkin menggunakan VPN, terdapat beberapa maklumat lagi untuk privasi dalam talian yang tersedia.

Apa yang akan datang?

Anda mesti memilih sekarang! Sekiranya anda mencari lebih banyak maklumat mengenai VPN terbaik secara keseluruhan, bukan hanya untuk Windows, lihat panduan kami untuk VPN 2020. Tidak kira perkhidmatan mana yang anda pilih, anda mengambil langkah seterusnya untuk melindungi privasi anda semasa dalam talian.

Lebih Banyak Panduan Berkaitan

 • VPN Terbaik untuk Penstriman
 • VPN terbaik untuk Mac
 • VPN terbaik untuk Android

Soalan Lazim

Apa VPN terbaik untuk Windows?

Walaupun ketiga-tiga ini adalah pilihan yang baik, kami berpendapat NordVPN secara keseluruhan adalah yang terbaik, ketika menggabungkan ciri dan harga.

Adakah VPN sah?

Ya, di kebanyakan tempat, mereka sah. Itu tidak bermakna anda boleh melakukan perkara haram di internet dan menjauhinya!

Adakah VPN selamat digunakan?

Sudah tentu! Itulah sebabnya anda menggunakannya, untuk keselamatan yang lebih tinggi. Dengan VPN, tidak kira perkhidmatan mana yang anda pilih, semua maklumat anda akan dilindungi dan tanpa nama ketika melayari rangkaian VPN yang selamat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me