Kaj je VPN Kill stikalo

VPN-ji postajajo vse bolj priljubljeni pri uporabnikih interneta po vsem svetu. In malo je čudno. Vsi poskušamo najti načine, kako zaščititi svojo zasebnost in varnost v okolju, ki je včasih zelo težko.


Z zagotavljanjem popolnoma šifrirane in zasebne povezave do interneta nam VPN zagotavlja varnost in anonimnost, ki jo želimo. Vendar je ta zaščita le močna kot njena najšibkejša vez. Stikalo za uničenje VPN-ja je tam, ki zagotavlja, da smo zaščiteni, če in ko se ta povezava prekine.

Zakaj so potrebna stikala za ubijanje

Nobena storitev na internetu ne bo nikoli stoodstotno zanesljiva. To vključuje VPN.

Povezave VPN so dovzetne za motnje v delovanju, ki jih povzroča več dejavnikov, ki niso pod vašim nadzorom. Te napake vključujejo vse, od delnega pošiljanja prometa prek nezaščitene povezave do popolnih prekinitev povezave brez opozorila (pri slednjem so pogostejši).

Ko pride do okvare, naprava, ki uporablja VPN, običajno vrne na svojo privzeto internetno povezavo. To se zgodi samodejno. Še huje, to se običajno zgodi, ne da bi se zavedali.

Ta privzeta povezava je standardne, nešifrirane (in zato ne zasebne) sorte. Tako pa bodo vaši podatki ponovno izpostavljeni vsem vrstam potencialnih tveganj.

Ponudniki VPN seveda zavedajo, da je to velik problem, in večina ima rešitev vgrajeno prav v svojo programsko opremo. Ta rešitev se imenuje kill switch. Naloga je, da samodejno blokira ves internetni promet v trenutku, ko VPN naleti na kakršne koli težave.

Kaj je VPN Kill Switch

Preprosto povedano, stikalo za uničenje VPN je programska funkcija, ki nenehno spremlja povezavo VPN. Tiho teče v ozadju in išče znake težav.

Večina storitev VPN vključuje eno kot del stranke.

Ko zazna težavo, se sproži stikalo za zaustavitev in ustavi, da ves promet vaše naprave ne pride do interneta. Učinkovito uniči vašo povezavo.

Ste kdaj naenkrat uporabili VPN, ko so se prenehali prenašati in nič ne deluje? Verjetno ste bili priča ubojstvu v akciji. Da, lahko je moteče. Toda ne sovražite, da opravlja svoje delo in vas ščiti.

Preklopna enota za internet

Ko bo vaš internet onemogočen, bo ostal izključen, dokler VPN spet ne začne delovati. To se lahko včasih zgodi samodejno po nekaj sekundah (omrežja so izmišljena bitja). V drugih primerih boste morda morali ponovno povezati ročno.

Po ponovni vzpostavitvi povezave VPN se bo stikalo kill vrnilo v prvotno stanje nadzora.

Seveda lahko povrnete tudi internet, tako da izklopite aplikacijo VPN. Samo zapomnite si, da ne boste več zaščiteni.

Kako deluje

Stikala za uničenje VPN lahko uporabljajo različne načine spremljanja in odkrivanja, da določijo zdravje povezave.

Eden najpogostejših načinov vključuje uporabo naslovov IP. To deluje podobno kot spletno mesto, kot je https://ipleak.net/.

Stikalo za internetni izklop zagotavlja, da je zunanji svet viden samo IP, povezan s strežnikom VPN. V trenutku, ko to ni več, potegne čep.

Druga priljubljena implementacija se opira na to, da programska oprema ohranja stalno povezavo z nejavnim IP-jem, do katerega je mogoče priti le z uporabo VPN-ja. Če ta povezava ne uspe, se aktivira killswitch.

Kakor koli že, neto rezultat je enak. Takoj, ko pride do težave, pričakujte hitro odklop naprave in interneta.

Zakaj uporabljati VPN Kill Switches

Kot smo že omenili, se mnogi med nami zanašamo na VPN, da zaščitimo svojo varnost in zasebnost pri uporabi interneta. Če VPN ne uspe, nismo več zaščiteni.

Večino časa je to lahko malo posledic. Včasih pa to še zdaleč ni tako.

Vzemimo za primer novinarje in aktiviste, ki uporabljajo VPN, da preprečijo sledenje avtoritarnim režimom. Ne morejo si privoščiti, da bi njihovi podatki za trenutek ostali nezaščiteni.

Uporabniki programske opreme za prenos datotek peer-to-peer morajo biti še posebej pozorni. Mnogi uporabljajo VPN, da prikrijejo svoj resnični naslov IP. Če povezava VPN pade, je njihov IP-naslov, ki ga ponuja ponudnik internetnih storitev, preprosto videti. Postanejo lahka tarča vseh avtorskih trolov, ki morda spremljajo njihovo povezavo.

Ne glede na razloge za uporabo VPN-ja, stikalo kill pomaga, da dobimo varnost in zasebnost, ki jih pričakujemo ves čas.

Kateri VPN-ji imajo stikalo Kill

V teh dneh mnogi ponudniki vključujejo internetno stikalo za ubijanje kot del svojih storitev. To pa še ne pomeni, da je vedno očitno, kdo počne.

Del razloga je tudi v tem, da VPN-ji pogosto prevzamejo lastna čudovita zveneča imena za funkcijo. Prave standardizacije ni.

Ko iščete storitev VPN, je običajno mogoče ugotoviti, kateri ponujajo stikalo za uničenje, tako da preprosto pregledate domačo stran svojega spletnega mesta. To je tako pogosto zahtevano, da če je na voljo, lahko stavite, da jo bodo reklamirali.

Če na domači strani ni ničesar, si oglejte funkcije ali pogosta vprašanja na spletnem mestu. Če še vedno niste prepričani ali obstaja dvoumnost, se pogovorite s ponudnikom za podporo strankam, če želite dobiti pravi odgovor.

Med najbolj priljubljenimi ponudniki VPN so tukaj trije, ki jih zagotovo poznam. Kjer je primerno, sem vključil tudi posnetek zaslona, ​​kje najti nastavitev.

NordVPN

NordVPN logotip

Mnogo ljudi meni, da je NordVPN eden najboljših, če ne celo najboljši, storitev na trgu. In ko vidim, kako jih uporabljam skoraj vsakodnevno, se popolnoma strinjam.

Od čiste in intuitivne stranke do številnih tehnološko naprednih funkcij (vključno s killswitch), to je VPN, za katerega se zdi, da vse počne pravilno.

NordVPN’s kill stikalo je v dveh okusih. Prva možnost je klasična. Če zaznajo padec VPN, popolnoma blokira dostop do interneta.

Druga možnost vam omogoča, da določite natančne aplikacije, ki bi jih radi zaustavili, če pride do težav s povezavo VPN. Tako lahko na primer ubijete svojo stranko BitTorrent, vendar še naprej uživate v svojem brskalniku brez prekinitve (ob predpostavki, da vam seveda ni vseeno, da vaše brskanje po spletu ni več zasebno).

Spredaj in v sredini v meniju nastavitev NordVPN je stikala za ustavljanje zelo enostavno najti.

Lokacija stikala za internetno ubijanje v aplikaciji za odjemalce NordVPN

NordVPN temelji na Panami (kjer spletne cenzure ali nadzora ni nikogaršnji besednjak) in beleži popolnoma nič. Torej, popolna zasebnost je zagotovljena.

Imajo tudi impresivno in vedno večje število strežnikov v 58 državah. Ti strežniki lahko sprejmejo kakršno koli kazen, ki jo vržete tudi vanje (kar dokazujejo moji hitrostni testi NordVPN).

Najpomembnejše je, da je Nordov ugled najvišjega ponudnika VPN dobro zaslužen.

Prednosti
 • Odlična zasebnost z nič zapisovanja
 • Veliko (in vedno večje) omrežje strežnikov
 • Dobra zmogljivost povezave
 • Posebni strežniki (vključno z dvojnim VPN, prikrito in Tor preko VPN)
 • Čist, enostaven odjemalec
 • Sodeluje z Netflixom in večino drugih pretočnih storitev
 • Omogoča Torrenting in P2P
 • Ponuja namenske naslove IP
Slabosti
 • Brez delitve tuneliranja
 • Nekoliko dragoceni pri kratkoročnih načrtih

PureVPN

PureVPN logotip

Eden izmed mojih vprašanj, odjemalec PureVPN, ki je preprost za uporabo, je na voljo s številnimi naprednimi tehnologijami. Poleg stikala za ubijanje vključuje tudi blokiranje oglasov in protivirusni nivo na strežniku.

Poleg samo izklopa interneta vam PureVPN nudi še nekaj dodatnih nastavitev, s katerimi lahko prilagodite stikalo za uničenje. Po padcu povezave lahko odjemalec poskusi samodejno ponovno vzpostaviti povezavo z VPN, namesto da to počnete ročno. Ugotavljam, da vklopim to funkcijo precej pogosto. Čim manj varuha moram, tem bolje.

Druga možnost omogoča sprožitev stikala kill, tudi če ročno prekinete povezavo z VPN. Tudi to je lahko precej koristno. V bistvu vam preprečuje, da bi pomotoma izklopili VPN, medtem ko še vedno počnete nekaj pomembnega.

V zgornjem odjemalcu PureVPN lahko preprosto preklopite vse zgornje nastavitve.

Lokacija stikala za internetno ubijanje v aplikaciji za stranke PureVPN

PureVPN ima pametno infrastrukturo strežnike v 131 državah po vsem svetu. Tako so najboljši med geografsko raznolikostjo. Uspešnost teh strežnikov je prav tako dosegljiva zaradi nedavnega cikla nadgradnje. Ne glede na to, ali želite pretakati 4K videoposnetke ali ste prenašalnik, ste odlični.

PureVPN je eden najstarejših in najbolj priljubljenih VPN-jev okrog. Izvajajo se na vseh frontah in so ponudnik, s katerim preprosto ne morete iti narobe.

Prednosti
 • Odlične hitrosti
 • Ogromno strežniško omrežje (131 držav)
 • Odblokira Netflix, iPlayer in več kot 70 drugih storitev pretakanja
 • Združljiv z več kot 50 napravami in platformami
 • Neodvisno preverjen ponudnik VPN brez dnevnika
 • Namenska možnost IP
 • Dobra vrednost
Slabosti
 • Aplikacije bi lahko uporabile malce več laka
 • Nekatere težave s povezavo

CyberGhost

Logotip CyberGhost

Kar zadeva zasebnost, le malo drugih storitev naredi stvari bolje kot CyberGhost. Imajo močno šifriranje, strogo politiko brez zapisovanja in delujejo izven države prijazne zasebnosti. Potem je smiselno, da je stikalo za uničenje na voljo kot samo za vsak primer varnostno kopijo vseh teh odličnih funkcij anonimnosti.

Stikalo ubijanja, ki je vključeno v programsko opremo CyberGhost, je vedno vklopljeno (zato ni posnetka zaslona, ​​kje ga najti). Za veliko večino uporabnikov je to dobra stvar. Funkcija deluje in deluje dobro.

Če pa ste več kot uporabnik omrežja VPN, lahko pride do situacij, v katerih bi radi izklopili. V tem primeru boste morali pogledati enega od drugih ponudnikov.

CyberGhost ponuja tudi na vseh drugih frontah. Na voljo imajo veliko strežnikov, ki jih lahko izbirate med širjenjem po vsem svetu. Ta VPN ponuja tudi odlične hitrosti prenosa in ponuja podporo strankam, ki bi jih morali videti mnogi kot primer dobrega dela.

Prednosti
 • Zelo beleženje za maksimalno zasebnost
 • Odlična distribucija strežnikov z več kot 7100 strežniki v 90 državah
 • Zelo visoke hitrosti povezave
 • Sodeluje z ameriškimi Netflix in BBC iPlayer
 • Omogoča mučenje P2P
 • Dolga 45-dnevna garancija za vračilo denarja
Slabosti
 • Matična družba z vprašljivim ugledom
 • Ročna nastavitev OpenVPN
 • Ne deluje s Kitajske

Upoštevajte, da zgornji kratek seznam seveda nikakor ni izključujoč. So le moji osebni najljubši ponudniki, ki izvajajo to funkcijo. Tudi mnogi drugi VPN-ji. Na primer, ExpressVPN ima tudi stikalo ubijanja. Tako tudi zasebni dostop do interneta in VyprVPN.

Omogočanje nadzora povezave

Ko se prijavite s pomočjo internetnega stikala VPN, preklopite na naslednji korak in preverite, ali je funkcija omogočena. Način za to bo odvisen od programske opreme ponudnika VPN.

V večini primerov bo aktiviranje ali izključitev killswitch preprosto na voljo v meniju z nastavitvami programske opreme VPN. Vsak ponudnik, ki je vreden soli, bo imel natančna navodila, kako ga najti.

Pomembno je tudi, da poiščete nastavitev, preden prvič uporabite VPN. Vsi ponudniki ne omogočajo funkcije privzeto.

Kako preizkusiti stikalo za ubijanje VPN

V normalnih pogojih je lahko težko preizkusiti izklopljeno internetno stikalo. Res je najboljši način, da uporabite VPN in počakate na prekinitev. Kljub temu obstaja nekaj preprostih načinov, s katerimi lahko poskusite prisiliti funkcijo k sprožitvi.

Oba načina vključujeta pretakanje videa.

Povežite se z omrežjem VPN in pojdite na Netflix, YouTube ali katero koli drugo večjo storitev pretakanja po vaši izbiri. Ko je tam, začnite predvajati video v najvišji kakovosti.

Nato za trenutek prekinite Wi-Fi ali žično povezavo. Ker je hitrost bistvenega pomena, je slednja boljša izbira.

Zaradi kratke prekinitve bi moral VPN prekiniti povezavo in se poskusiti ponovno povezati. Ko prekine povezavo, bi morali videoposnetek, ki ga predvajate, začasno ustaviti ali poskusiti shraniti. Ponovno se ne more obnoviti, dokler ne vidite, da se je VPN znova vzpostavil.

Nekateri ponudniki VPN pa omogočajo, da njihovi stikali za ustavljanje delujejo v načinu za vsako aplikacijo. Z drugimi besedami, ko se funkcija sproži, zapre aplikacije, ki uporabljajo internet, namesto da blokira vašo povezavo v celotnem sistemu.

V tem primeru bi moral spletni brskalnik, ki ga uporabljate za pretakanje zgoraj omenjenih video navodil, zapreti v trenutku, ko VPN povezava pade. Če to stori, vaša ubijalska čarovnica deluje. Če ne gre, nekaj ni v redu.

Glavni vzroki prekinitve povezave VPN

Čeprav bo stikalo ubijanja pomagalo ohraniti vašo zasebnost v primeru težav z VPN-jem, je najbolje, da najprej zmanjšate potrebo po vklopu..

Ko razumete, kaj lahko povzroči, da se VPN izklopi, lahko poskusite čim bolj omiliti te dejavnike. Trije najpogostejši vzroki za prekinitev povezave VPN so naslednji.

Pogoji omrežja

Pogosteje se težave s stabilnostjo VPN nanašajo na težave, ki vplivajo na osnovno internetno povezavo. Tako kot je slaba moč signala Wi-Fi vodi do padlih paketov podatkov, kar na koncu vodi do prekinitve povezave VPN.

Rešitev je preprosta. Bodite bližje izvoru Wi-Fi ali preklopite na žično povezavo.

Poleg lokalnega omrežja lahko zastoji in izguba paketov na internetni poti med vašim domom in strežnikom VPN povzročajo tudi težave. Tovrstna vprašanja so žal popolnoma zunaj vašega nadzora.

V tem drugem primeru je edina možnost, da poskusite spremeniti pot vaših podatkov. To lahko storite tako, da se povežete z drugim strežnikom VPN.

Nastavitve šifriranja

Večina ponudnikov VPN ponuja različne ravni šifriranja, med katerimi lahko izbirate. Višja in varnejša je šifriranje, več procesorske moči potrebuje.

Povezave VPN lahko postanejo nestabilne zaradi pomanjkanja procesne moči, potrebne za šifriranje. Strežnik ali vaša naprava (ali oboje) imata težave s previsokimi stroški, potrebnimi za višje ravni.

Če sumite, da je tako, šifriranje preprosto zavrnite na nižjo nastavitev (kar bo še vedno več kot dovolj dobro za vsakodnevno uporabo). Če se kapljice VPN ustavijo, ste našli krivca.

Izbira protokola VPN

Pogosto ponudniki VPN omogočajo tudi preklapljanje med protokolom povezave UDP ali TCP (zlasti pri OpenVPN). Za naše namene morate v zvezi s tema dvema nastavitvama razumeti samo to, da so povezave TCP stabilnejše od povezav UDP.

Torej že samo prehod s UDP (ki je ponavadi privzeto) na TCP lahko popravi vaše kapljice VPN. Upoštevajte pa, da so povezave TCP ponavadi nekoliko počasnejše (zato je UDP običajno privzet).

Nastavitve usmerjevalnika, požarnega zidu in protivirusnih programov

V nekaterih primerih nastavitve usmerjevalnika, požarni zidovi in ​​protivirusna programska oprema lahko motijo ​​povezavo VPN in povzročijo, da postane lupina.

Najlažji način za preverjanje tega je, da začasno onemogočite vse požarne zidove in protivirusne programe. Če se stabilnost VPN izboljša, jih začnite znova omogočiti.

Z uporabo postopka izločanja bi morali ugotoviti, kje je težava.

Ponudnik VPN vam lahko tudi pove, katere posebne nastavitve preverite. Ne oklevajte in se obrnite na podporo in prosite za pomoč.

Drugi načini zaščite pred kapljicami VPN

Kaj se zgodi v primeru, ko menite, da je preklop stikala za VPN odlična ideja (je), vendar ponudnik VPN, ki ga z veseljem uporabljate dolga leta, nima? Obstaja nekaj aplikacij drugih proizvajalcev, ki vam lahko pomagajo.

VPNetMon

VPNetMon je brezplačna rešitev, ki omogoča nadzor IP naslovov in skupaj z njim tudi funkcijo izklopa interneta.

Posnetek zaslona orodja za nadzor VPNetMon

Če ga želite uporabljati, začnete tako, da določite IP naslov, dodeljen vaši napravi po povezavi z VPN. Lahko obiščete spletno mesto, kot je http://www.whatsmyip.org/, da ugotovite, kaj je.

Z določenim IP-jem odprite vso programsko opremo, povezano z internetom (na primer brskalnik ali odjemalec P2P) prek vmesnika VPNetMon.

Če kadar koli prekine povezavo VPN, bo VPNetMon zaznal spremembo naslova IP. To bo sprožilo stikalo kill in prekinilo vso programsko opremo, ki ste jo odprli prej prek njenega vmesnika.

VPN Watcher

Na voljo v brezplačni in plačljivi različici, VPN Watcher deluje na skoraj enak način kot VPNNetMon.

Posnetek zaslona orodja za nadzor VPN Watcher

Plačljiva različica pa omogoča pogostejše preverjanje povezave. To zmanjšuje možnosti večjega puščanja podatkov, ko VPN povezava pade.

VPN Watcher lahko nadzoruje tudi neomejeno število aplikacij, povezanih z internetom, in lahko prekine, namesto da zapre programe, ko odkrije težavo z VPN..

Spodnja črta

VPN-ji so danes precej robustni in nenehni padci povezav so na splošno stvar preteklosti. Povedano pa se še vedno občasno dogajajo.

Če je anonimnost ena od vaših skrbi in ohranjanje zasebnih spletnih aktivnosti ves čas pomembno, je potrebno preklopiti VPN stikalo.

VPN-ji s primerjavo Internet Kill Switch

ProviderKill SwitchFeaturesCost

Pregled | Preskus hitrosti | Seznam strežnikov
Da
Države:58
Strežniki:5645
Protokoli:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforme:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Usmerjevalniki
Povezave:6
Beleženje:Brez beleženja
Kraj:Panama
1 mesečni načrt:11,95 USD / mesec
Letni načrt:3,49 USD / mesec
Brezplačen preizkus:Ne
Vračilo denarja:30 dni
Plačilo:Kreditne kartice (Visa, MC, Amex, Discovery), kriptovalute (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, drugo

Preskus hitrosti | Seznam strežnikov
Da
Države:131
Strežniki:2070
Protokoli:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforme:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Usmerjevalniki
Povezave:5
Beleženje:Datum povezave, uporabljena skupna pasovna širina
Kraj:Hong Kong
1 mesečni načrt:10,95 USD na mesec
Letni načrt:3,33 USD / mesec
Brezplačen preizkus:Ne
Vračilo denarja:31 dni
Plačilo:Kreditna kartica, PayPal, BitCoin, Alipay, glavne darilne kartice, CashU, druge kripto valute, Paymetwall

Preskus hitrosti | Seznam strežnikov
Da
Države:90
Strežniki:7159
Protokoli:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforme:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Usmerjevalniki
Povezave:7
Beleženje:Brez beleženja
Kraj:Romunija
1 mesečni načrt:12,99 USD / mesec
Letni načrt:2,75 USD / mesec
Brezplačen preizkus:Da
Vračilo denarja:45 dni
Plačilo:Kreditna kartica, PayPal, Bitcoin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map