ExpressVPN gjennomgang

ExpressVPN gjennomgang

ExpressVPN-logoResultat:
9.0 / 10


En av de mest kjente VPN-leverandørene rundt, ExpressVPN tilbyr rask ytelse, flott klientprogramvaredesign og noen av de sterkeste sikkerhetsfunksjonene du finner. Det er både enkelt for nybegynnere å hente og løpe med og pakke mer enn nok strøm for enhver avansert bruker.

Pros
 • En funksjonsrik og intuitiv klient
 • Sterk back-end teknologi
 • Mange servere og serverplasser
 • Rask og jevn tilkoblingshastighet
 • Jobber med amerikanske Netflix
 • Topp kundesupport
Ulemper
 • Noe samlet logging
 • Ikke den billigste

Hvis jeg måtte velge en VPN-leverandør, kan jeg anbefale til nesten hvem som helst, ville ExpressVPN være helt øverst på listen min.

Det hele starter med en raffinert klient som er så enkel at alle kan bruke den, men pakker nok funksjoner for selv de mest avanserte brukerne.

Sikkerhetsalternativene er lufttette. Og så er det selvfølgelig den store globale nettverksdekningen og serverytelsen.

Ja, det er kanskje ikke den billigste VPN-leverandøren rundt – om enn bare med noen få dollar. Men som jeg vil forklare i denne ExpressVPN-gjennomgangen, er tjenesten verdt hver krone.

Funksjoner

Som en mer etablert VPN-leverandør, kan du forvente at ExpressVPN leverer på alle mainstream VPN-funksjoner. Og de gjør det absolutt veldig bra der.

Split Tunneling

ExpressVPN har et delt tunneleringsalternativ tilgjengelig på sine Windows- og macOS-klienter. Skjønt, av noen grunner, på macOS, går det under navnet Connection Per App.

I en enkelt setning lar delt tunneling deg sende data fra noen apper gjennom den krypterte VPN-tunnelen, samtidig som du lar andre apper bruke din vanlige internettforbindelse.

Du kan skifte funksjonalitet i den generelle innstillingsdelen av klientprogramvaren. De tre alternativene du har er å:

 • Få alle apper til å bruke VPN (tilsvarer det å slå delt tunneling av)
 • Spesifiser hvilke apper du vil bruke VPN (som standard, alle andre apper vil du ha den vanlige internettforbindelsen)
 • Spesifiser hvilke apper du ikke ønsker å bruke VPN (som standard vil alle andre apper bruke VPN)

Konfigurasjonsalternativer for ExpressVPNs delte tunnelfunksjon

Jeg har testet funksjonen på de to operativsystemene der den er tilgjengelig, og i begge tilfeller fungerte den nøyaktig som annonsert.

Og hva skal du gjøre hvis du vil bruke delt tunneling på, for eksempel, en Android-enhet? Da må du dessverre gå med en annen leverandør. IPVanish og ProtonVPN, begge gjennomgåtte VPN-er, tilbyr det i sine Android-klienter.

BitTorrent og P2P

Det er ikke nevnt noe om torrenting eller P2P i det hele tatt på noen av ExpressVPNs hovedsider. Så ved første øyekast ser ikke ting bra ut. Heldigvis, i dette tilfellet er ingen nyheter gode nyheter.

Når du har gravet litt i deg, finner du en hel side dedikert til BitTorrent-støtte. De hjelper deg til og med å komme i gang med uTorrent.

Så ja, du kan absolutt bruke ExpressVPN til torrenting. Og i tilfelle du lurer på, kan du gjøre det på hvilken som helst server.

Er Expressvpn trygt for Torrenting?

Bare fordi en VPN tillater torrenting, betyr ikke det at det er trygt å gjøre det. Med ExpressVPN er det imidlertid lite å bekymre seg for.

Da jeg vil dekke litt lenger nede i denne gjennomgangen, bruker ikke bare ExpressVPN veldig sikre protokoller og skuddsikker kryptering, men den fungerer også ut fra en personvernvennlig jurisdiksjon og har en utmerket policy for null-logging.

Når du bruker ExpressVPN for å torrent, er det med andre ord ingen sjanse for at aktivitet kan spores tilbake til deg. Du er trygg.

ExpressVPN og Netflix

Å finne en VPN som ikke er blokkert av Netflix – spesielt av den amerikanske versjonen – har ikke vært noen enkel oppgave siden selskapet innførte et VPN-forbud tidlig i 2016.

ExpressVPN ser imidlertid ut til å være et av få unntak og fungerer helt fint (i det minste når jeg skriver dette).

ExpressVPN jobber med Netflix

Ikke hver amerikansk server får et pass. Omtrent halvparten av dem ble avvist med den fryktede “Du ser ut til å bruke en unblocker eller proxy” -feil. Men å finne en som fungerer, bør høyst ta noen få re-tilkoblingsforsøk.

Andre steder klarte ExpressVPN seg bedre med Netflix. For eksempel hadde jeg null problemer med å få tilgang til den kanadiske eller britiske versjonen av tjenesten.

Data, båndbredde og tilkoblingsgrenser

ExpressVPN setter ikke grenser for data eller båndbredde, og jeg vil heller ikke forvente at de skulle gjøre det. Ingen selvrespekt VPN-leverandør gjør i disse dager.

Det er imidlertid en grense for antall samtidige tilkoblinger.

Hvor mange brukere kan bruke ExpressVPN?

Med ett ExpressVPN-abonnement har du lov til å koble til fem brukere eller enheter samtidig.

Du kan installere klienten på så mange enheter du vil. Du kan bare ikke koble mer enn fem av dem til VPN samtidig.

Fem er mer eller mindre bransjestandarden, og i praksis trenger du sjelden å kjøre flere forbindelser samtidig. For meg er det faktisk tre som tøyer det.

Når det er sagt, hvis du synes at du ser meldingen om “Connection Limit Reached” litt for ofte, kjører ExpressVPN på rutere. Når den er konfigurert slik, teller bare ruteren som en aktiv tilkobling, og potensielt dusinvis av enheter som sitter bak den, gjør det ikke.

Alternativt, hvis tilkoblingsgrensen blir et problem, kan du også undersøke andre godt evaluerte leverandører som Surfshark som ikke tetter samtidig forbindelser.

Andre funksjoner

Det er noen få andre kjente ExpressVPN-funksjoner.

Den ene er VPN-hastighetstesting i klienten. Det lar deg teste gjeldende latenstid og nedlastingshastighet for hver ExpressVPN-server (du kan dele ting ned etter region).

Latensresultatene virket nøyaktige nok. Resultatene for nedlastingshastigheten var imidlertid langt unna, som i mye tregere enn hva de faktisk er.

For eksempel viser mine egne hastighetstester av Amsterdam-lokasjonen nedlastningsytelse på opptil 50 Mbps.

ExpressVPN gjennomgang av tilkoblingshastigheter

Det beste jeg kom gjennom klientens verktøy var 11,89 Mbps.

ExpressVPNs hastighetstestresultater for kunder

Jeg ser at denne funksjonen er nyttig for å velge den raskeste gjeldende serveren (og kanskje det er det den er ment for). Men det ser ikke ut til å gi tilbake tall som indikerer faktisk ytelse, som jeg vil snakke om mer litt senere.

En mer nyttig funksjon, ExpressVPN tilbyr også en kill switch. Denne vil jeg også snart komme til i seksjonen Personvern og sikkerhet nedenfor.

Personvern og sikkerhet

Når en VPN-leverandør opererer fra et personvernvennlig land, har en tydelig definert ingen loggføringspolicy, og bruker noen av de mest robuste krypteringsalternativene som er tilgjengelige, vet du at du (og dataene dine) er i gode hender.

Med Express VPN får du nettopp det.

Jurisdiksjon

ExpressVPN opererer fra De Britiske Jomfruøyene (a.k.a. BVI). Det er gode nyheter for personvernet.

For det første har BVI ingen lover om lagring av data. For det andre er de ikke en del av noen delingsavtaler om intelligens (verdens 5 øyne, 9 øyne eller 14 øyne).

For det tredje er BVI kjent som litt av et skatteparadis. Hvis det var en bekymring å opprettholde personvernet, tviler jeg alvorlig på at det ville være tilfelle.

Innloggingspolicy

Selv om ExpressVPN er ganske nær å ha en absolutt ingen loggføringspolitikk, kommer de imidlertid litt til kort.

De lagrer ingen kritiske detaljer som kan brukes til å identifisere deg, for eksempel din IP-adresse, DNS-spørsmål eller trafikkdestinasjon (som du kan se på skjermdumpen fra nettstedet deres nedenfor).

ExpressVPN-uttalelse om deres ingen loggføringspolicy

De logger imidlertid noen få detaljer for påståtte formål for å sikre en god brukeropplevelse. Disse er beskrevet i ExpressVPNs personvernregler og inkluderer:

 • Hvilken versjon av appen du bruker
 • Datoene du kobler til en VPN-server (men ikke tidene)
 • Hvilket land eller Internett-leverandør du kobler fra (men ikke IP-en din … det er viktig)
 • Hvilken VPN-plassering du kobler til (men ikke utgående IP … som er like viktig)
 • Den totale daglige mengden dataoverføringer

Ikke noe av det ovennevnte, selv om det er kombinert med logger fra Internett-leverandøren din og hvilken som helst webside eller tjeneste du besøker, er nok til å identifisere deg unikt.

Så selv om jeg foretrekker fullstendig loggføringsleverandører (hvorfor ta noen sjanser), kommer ExpressVPN ganske nær og sikkert nær nok til å holde deg helt anonym.

Kan ExpressVPN spores?

Som vi nettopp så, logger ExpressVPN ikke internetttrafikk. IP-adressen din, den delte server-IP-adressen din, eller de nøyaktige tidspunktene du bruker tjenesten, blir aldri lagret.

Det betyr at så lenge du er koblet til VPN, er ingen av online aktivitetene dine sporbare tilbake til deg.

Personvern ved registrering

Når du først registrerer deg for ExpressVPN, må du gi dem din e-postadresse. Betalingsformen du velger dikterer hvilken annen personlig informasjon du trenger å levere.

Betalingsalternativet som krever minst mulig informasjon er Bitcoin (for øvrig den eneste aksepterte cryptocurrency). Så hvis du ikke er villig til å dele med noen personlige data utover e-posten din, er det hva du bør bruke.

Når du registrerer deg, vil ExpressVPNs nettsted naturligvis lagre IP-en din og cookie nettleseren din. Også det kan være et privatlivsproblem for noen av oss.

En enkel måte å komme seg rundt på er å registrere deg fra din lokale kaffebar ved hjelp av et privat nettleservindu. Og hvis du allerede tar ting så langt, samtidig kan du like godt opprette en e-postadresse som kan kastes, og bare gi det til ExpressVPN. På denne måten får ingen din virkelige IP-adresse.

Har ExpressVPN en Kill Switch?

Som alle premium VPN-leverandører, kommer ExpressVPN med en internet kill-bryter. Og i likhet med mange VPN-leverandører, valgte de også å gi det sitt eget navn. I tilfelle du leter etter det, kalles det Network Lock.

ExpressVPN-appens generelle opsjonsvindu har kill switch-veksling

Nettverkslås er som standard slått på og er satt til å stoppe all internettrafikk – men bare internettrafikk – når / hvis VPN plutselig synker. Lokalt nettverk vil fortsatt være tillatt. For meg gir det mening.

Hvis du av en eller annen grunn ønsker å drepe nettverkstilkoblingen din helt under en uventet VPN-frakobling, er også dette alternativet tilgjengelig.

Vær oppmerksom på at kill switch-funksjonalitet bare er tilgjengelig på Windows- og Mac-klientene. På dette tidspunktet støtter ingen annen plattform den.

Spesielle formål servere

Kanskje et område der ExpressVPN faller litt kort, er ved å ikke tilby spesiell serverfunksjonalitet som dobbel VPN, TOR over VPN eller serverforstyrrelse. Når personvern og anonymitet er av største viktighet, er dette funksjonene (kombinert med en kill switch) som du vil bruke.

Jeg er enig i at få av oss trenger å ta ting så langt. Det er sannsynlig at ExpressVPN valgte å ikke investere tiden og pengene sine der.

Men det er verdt å nevne. Og hvis det er funksjonalitet som betyr noe for deg, kan en annen leverandør som NordVPN være bedre egnet for dine behov.

Protokoller og kryptering

Ditt valg av protokoller med ExpressVPN er ganske nær å fullføre.

Alternativene inkluderer OpenVPN over UDP eller TCP, SSTP (bare på Windows), L2TP / IPsec og PPTP. IKEv2 er den rare mannen som ikke er støttet.

Gjennomgang av ExpressVPNs tilkoblingsprotokollalternativer

Som standard har klientprogramvaren på alle plattformer protokollvalget satt til automatisk. Dette vil velge den mest passende for dine nåværende nettverksforhold.

På mobile enheter er det bare OpenVPN over UDP og TCP som er tilgjengelige. I de aller fleste tilfeller er det imidlertid det du ønsker uansett. Så det begrensede antallet alternativer er ikke nødvendigvis noen bekymring.

For kryptering bruker ExpressVPN en AES-256-CBC-chiffer med SHA-256 HMAC-datagodkjenning.

Hvis disse standardene ikke betyr mye for deg, er takeaway at dataene dine er veldig, veldig trygge. Dette er nivået på kryptering myndigheter og banker bruker for å sikre tingene sine.

Lekkasjetester

Alle personvern- og anonymitetsfunksjonene betyr lite hvis en VPN-leverandør lekker din DNS- eller IP-adresse. Heldigvis med ExpressVPN er det ingen bekymringer.

Jeg kjørte standardtestene mine, og ingen lekkasjer var å finne. IPv4, IPv6 og DNS passerte alle med flygende farger, inkludert over WebRTC.

Skjermbilde av ExpressVPNs lekkasjetestresultater

ExpressVPN har egne DNS- og WebRTC lekkasjetester tilgjengelig på sin hjemmeside. Snarveier til disse er tilgjengelige under hjelpen & Støtt undermeny til klienten. Selv om de virker nøyaktige nok, bare på prinsippet, foretrekker jeg å bruke tredjeparts nettsteder.

Apper og kunder

Jeg har spilt opp ExpressVPN-klienten noen ganger allerede. Det er nå på tide å grave seg inn og se hvor bra det egentlig er.

Det første du sannsynligvis vil legge merke til er hvor rent det ser ut. Det overvelder ikke i det hele tatt.

En ExpressVPN-app koblet fra tjenesten

Alt er logisk lagt opp, og de mer avanserte funksjonene er pent gjemt bort i innstillingsmenyen. Så de vil ikke forstyrre opplevelsen din med mindre du vil at de skal gjøre det.

Smart Location-knappen velger din best tilgjengelige server og stiller den til det valgte stedet. Valg som dette skjer vanligvis basert på en kombinasjon av avstand, latenstid og serverbelastning.

Hvis du vil koble deg til et bestemt sted, kan du også velge et sted med knappen Velg plassering.

Posisjonsvalg i ExpressVPN-appen

Når det valgte stedet ditt er satt, går du av ved å trykke på den gigantiske strømknappen i midten. Du kobler ut ved å klikke på den samme knappen igjen.

Det er en enkel og intuitiv prosess.

Når det gjelder manuelt servervalg, er det den funksjonen som kan være litt forvirrende til å begynne med (men som vil bli vant til andre eller tredje gang).

Vinduet som dukker opp etter å ha klikket på knappen Velg plassering, har tre faner, inkludert de som er anbefalt og alle. Serverne som er anbefalt er bare et lite underett av alle tilgjengelige servere. Ikke alle steder er der.

Hvis du for eksempel vil koble til den britiske Kent-serveren, kan du ikke fra den anbefalte listen. Og fordi noen få andre britiske servere er oppført der, kan du tro at UK Kent ikke en gang eksisterer. Det gjør det, bare under fanen Alle.

Når du skjønner hva som skjer, er det enkelt nok. Men som sagt. Til å begynne med kan det kaste deg av.

Støttede plattformer

Nekter du å gi slipp på Blackberry-telefonen din? I så fall er ExpressVPN kanskje ikke noe for deg. Men for omtrent alle andre plattformer som kan tenkes, har de deg dekket.

Å vent. Blackberry støttes også.

Liste over enheter som støttes av ExpressVPN

ExpressVPN har også nettleserutvidelser for Chrome, Firefox og Safari.

I tilfelle du lurer på, her er den omfattende listen over tillatelser Firefox-utvidelsen ba om meg:

 • Tilgang til dataene dine for alle nettsteder
 • Utveksle meldinger med andre programmer enn Firefox
 • Vis varsler til deg
 • Les og endre personverninnstillinger
 • Kontroll av proxyinnstillinger for nettleser
 • Tilgang til nettleserfaner
 • Lagre ubegrenset mengde data fra klientsiden
 • Få tilgang til nettleseraktivitet under navigering

Fra et privatlivssynspunkt er det bare OKish. Hvis dette ikke var en anmeldelse av Express VPN, men noen andre leverandører, ville jeg være mer bekymret. Men jeg stoler på ExpressVPN nok til å vite at de ikke vil prøve å trekke noe skissert.

Overalt, uansett om det er frittstående, mobil eller nettleserutvidelse, alle klienter deler samme logiske oppsett. Så å hoppe mellom de forskjellige versjonene er en lek.

Gjennomgang av ExpressVPN-klienter på forskjellige plattformer

Utover nedlastbare klienter og utvidelser, får du også detaljerte installasjonsveiledninger for stort sett alle andre enheter du kanskje vil ha en VPN på. Fra rutere og spillkonsoller til smarte TV-er og forskjellige strømmenheter, de er alle der.

Serverlokasjoner

Selv den mest funksjonsrike, intuitive og sikre VPN-leverandøren er stort sett ubrukelig hvis du ikke kan koble til et sted du trenger. Med ExpressVPN er jeg villig til å satse gode penger som aldri vil være et problem.

Med servere i 95 land og 151 lokasjoner har ExpressVPN et av de største tilgjengelige nettverkene. Nord-Amerika og Europa får selvfølgelig mesteparten av dekningen. Men det er ikke dermed sagt at andre verdensregioner blir forsømt. Du kan se hele serverlisten her.

Bilde av alle landets posisjoner støttet av ExpressVPN

Hvis ExpressVPN ved en liten sjanse ikke har den plasseringen du ønsker, vil jeg først vite hva denne plasseringen er (jeg er virkelig nysgjerrig). Deretter kan du undersøke de få andre leverandører som har enda større serverdekning, inkludert PureVPN og HideMyAss !. Som sagt, men jeg tviler på at det kommer til det.

Alle ExpressVPN-servere støtter P2P-trafikk.

Hastighet og ytelse

ExpressVPN har mange styrker, og ytelsen er nok en fjær i capsen. Serverne deres er raske og konsekvent, og gjør dem enkelt til en av de raskeste VPN-leverandørene i markedet.

Som med alle tjenestene jeg gjennomgår, kjørte jeg et komplett sett med resultatkontroller på åtte av de mest populære stedene i hele verden. Her er noen få prøver tatt fra de fullstendige testresultatene.

Beste server
ExpressVPN beste testhastighets testresultaterMed VPN ExpressVPN beste basishastighetsresultater for serverhastighetstestIngen VPN
forente stater
ExpressVPN amerikanske serverhastighetstestresultaterMed VPN ExpressVPN amerikanske serverhastighetstestresultaterIngen VPN
Nederland
ExpressVPN Nederland serverhastighet testresultaterMed VPN ExpressVPN Nederland serverhastighet testresultaterIngen VPN

Over inkluderte jeg min beste server, som bestemt av ExpressVPNs klient (dette skal teoretisk sett være den raskeste forbindelsen), en nordamerikansk server og en europeisk server.

Resultatene er ganske imponerende. De er også mer enn gode nok for selv de mest båndbreddeintensive aktivitetene som store nedlastinger og 4K videostreaming.

Prestasjoner er med andre ord ikke noe du trenger å bekymre deg for med ExpressVPN.

Bremser ExpressVPN Internett-hastigheten?

Ja, hvis du bruker ExpressVPN – eller annen VPN-tjeneste for den saks skyld – vil du redusere internett. Hvor mye avhenger av hvor rask forbindelsen din er.

I mitt tilfelle, fordi internett er mye raskere enn hastighetene ExpressVPN-serverne kan nå, er oppbremsningen betydelig – i det minste i prosent. Rene antall-kloke, men tilkoblingen er fremdeles veldig rask og lar meg gjøre hva jeg vil online.

Hvis Internett derimot er tregere enn det VPN-serveren du kobler til, kan administrere, bør du ikke se på mer enn 10% til 15% ytelsesfall.

Kundeservice

VPN-bransjen er ikke alltid kjent for sin fantastiske kundeservice. Også her står ExpressVPN over mengden.

For det første tilbyr de live chat support døgnet rundt, 365 dager ut året. Og ikke bare noen chat-støtte. Kunnskap og nyttig chatstøtte.

E-post er selvfølgelig også et alternativ hvis du foretrekker å gjøre ting litt mer gammel skole.

Du kan sende inn en kundesupportbillett direkte fra klienten. Jeg liker det. Ikke bare er noe problem du har opplevd fremdeles friskt i tankene dine (og du kan derfor beskrive det mer detaljert), men klienten kan også eventuelt inkludere detaljer om eventuelle nylige feil som den har funnet.

Denne kombinasjonen gjør det mye mer sannsynlig at problemet ditt blir løst raskt og til din tilfredshet.

ExpressVPNs supportportal

Og hvis du er mer en gjør-det-selv-selger, er ExpressVPN-kunnskapsbasen stedet for deg. Alt fra oppsett til forskjellige feilsøkingsveiledninger er der. Kunnskapsbasen kan også nås direkte fra klienten.

Pris og verdi

Hvis du har lest alt opp til dette punktet, bør det være klart at ExpressVPN er en premiumleverandør. Og med det kommer dessverre premiumpriser.

Hvor mye koster ExpressVPN?

ExpressVPN har tre abonnementsplaner: 1 måned, 6 måneder og 12 måneder. De nåværende prisene er som følger:

 • 1 måned: $ 12,95 per måned
 • 6 måneder: $ 9,99 per måned
 • 1 år: $ 6.67 per måned

Gjeldende ExpressVPN-abonnementspriser

Selv om 12-månedersplanen (pluss tre måneder gratis) for $ 6,67 per måned er den beste ExpressVPN-rabatten som er tilgjengelig for øyeblikket, er den i den øvre enden av skalaen.

Når det er sagt, til tross for de relativt høye kostnadene, er det fortsatt en pris vel verdt å betale.

Hvordan kjøper du ExpressVPN?

Følg disse trinnene for å kjøpe et ExpressVPN-abonnement:

 1. Klikk her for å gå til ExpressVPNs skjulte rabattside for å sikre at du får den beste prisen.
 2. Klikk på en av de røde knappene på rabattsiden. Hvis du gjør det, aktiveres salget og tar deg til en annen side som viser de tilknyttede ExpressVPN-planene og prisene deres.
 3. Velg planen du ønsker.
 4. Fyll ut e-postadressen din (nødvendig for at ExpressVPN skal sende deg abonnementsnøkkelen) og fortsett med kassen.

betalingsmetoder

Når det er på tide å betale for abonnementet ditt, gjør ExpressVPN det enkelt. Hver større betalingsmåte aksepteres.

En liste over tilgjengelige ExpressVPN-betalingsmetoder

Det ene området der de kanskje kommer litt til kort, er i valget cryptocururrency. Bare Bitcoin er tilgjengelig. Men hvis du er kryptokyndig nok til å gå den veien, vil det ikke være noe problem å ha det eneste alternativet.

ExpressVPN gratis prøveversjoner og refusjoner

Det er ingen gratis prøveversjon med ExpressVPN. Det de har, er imidlertid en utmerket refusjonspolicy.

Når du kjøper et abonnement, har du en sjenerøs 30-dagers pengene-tilbake-garanti som sikkerhetskopierer deg. I motsetning til andre leverandører kan det ikke være noen spørsmål.

Tekniske problemer? Det spiller ingen rolle. Bare ombestemte deg? Det spiller ingen rolle. Ingen forklaring nødvendig, penger tilbake i banken.

Bare merk at det er en 30-dagers garanti, ikke en hel måned. Unngå noen skuffelse der.

Lukkende tanker

Totalt sett er ExpressVPN en utmerket leverandør som ingen som søker online-personvern, anonymitet eller sikkerhet kan gå galt med.

Fra et enormt globalt basseng med vellykkede servere og robuste sikkerhetsfunksjoner til en av de beste kundeserviceavdelingene jeg har jobbet med, mer enn du får pengene dine verdt.

Min erfaring med ExpressVPN har alltid vært positiv, både under denne vurderingsprosessen, så vel som i de mange gangene jeg har brukt dem tidligere. Dette er grunnene til at jeg så lett kan anbefale dem.

ExpressVPN-logoResultat:
9.0 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me