Vad du ska göra om din BBC iPlayer VPN inte fungerar

19 april 2020 uppdatering: Trots BBC: s ansträngningar att upptäcka och blockera VPN-användning fortsätter många leverantörer att fungera bra med iPlayer. Senast anslöt jag igår med en av CyberGhosts speciella BBC-strömningsserver för att titta på Match of They Day.


Som alltid kommer jag att fortsätta uppdatera denna sida minst några gånger i veckan med min senaste BBC iPlayer VPN-användning.

Så sent som för ett år sedan var det mest pålitliga sättet att få tillgång till tjänsten utanför Storbritannien att titta på BBC iPlayer med en VPN. Idag verkar det inte längre vara så enkelt. I själva verket är ordet på gatan att användning av ett VPN för iPlayer inte fungerar.

Så är spelet uppe? Är de utanför Storbritannien utan tur?

Svaret är inte alls. Ja, det har skett förändringar, och saker har kanske blivit lite mer besvärliga. Men att använda en VPN för att titta på BBC iPlayer är lika genomförbart som någonsin. Jag gör det nästan dagligen.

Varför blockerar BBC iPlayer VPN-åtkomst?

Det är lätt att se varför BBC beslutade att vidta åtgärder och begränsa VPN-användning. IPlayer har blivit en fantastisk framgång för företaget inte bara i Storbritannien utan också runt om i världen.

Problemet är att iPlayer är en tjänst som är avsedd att endast användas av invånare, personer som betalar för Storbritanniens obligatoriska TV-licens. Alla dessa “världen över” tittare skulle aldrig hända.

Vissa data tyder på att uppskattningsvis 60 miljoner människor som bor utanför Storbritannien tittar på BBC iPlayer med VPN: n eller andra verktyg som kringgår geo-blockering. Det är en hel del människor, nästan lika många som bor i Storbritannien.

Med tanke på dessa nummer är det förståeligt varför BBC aktivt har börjat vidta åtgärder för att stoppa obehörig åtkomst. Förutom potentiella licensproblem kostar det dem också mycket extra pengar att underhålla iPlayer-infrastrukturen.

Om du ser något av följande tre meddelanden (med det första överlägset vanligast), upptäcker och blockerar BBC iPlayer din VPN:

 • BBC iPlayer fungerar bara i Storbritannien. Tyvärr beror det på rättighetsproblem.
 • Innehållet verkar inte fungera. Vänligen försök igen senare.
 • BBC iPlayer-program är bara tillgängliga att spela i Storbritannien.
 • Hur upptäcker BBC iPlayer VPN-användning

  Så hur vet BBC att du strömmar iPlayer via en VPN? Allt kommer ner till din IP-adress och sannolikhet.

  BBC iPlayer är tänkt att användas mestadels hemifrån och ibland från en affärsplats. Överallt finns en giltig TV-licens. De flesta av dessa platser har en enda extern IP, oavsett hur många enheter som är anslutna till internet.

  Låt oss anta en hemsituation med en familj på fyra där alla strömmar innehåll från BBC iPlayer på samma gång. Det är fyra anslutningar från samma IP-adress som pratar med iPlayer-servern i flera timmar varje dag.

  Ur BBC: s synpunkt låter det helt rimligt och är förmodligen ett ganska vanligt användningsmönster.

  Vad händer nu om du, jag och flera hundra andra kommer åt BBC iPlayer med en VPN-server IP (servrar kan ha flera IP-adresser, men för enkelhets skull, låt oss anta en enda)?

  Det är som vi alla rumskamrater i ett hus. Det betyder hundratals anslutningar från samma källa som träffar iPlayer-servern dygnet runt (eftersom vi alla troligtvis bor i olika tidszoner runt om i världen).

  Låter det som ett typiskt iPlayer-användningsmönster? Inte alls. Och det är något som BBC lätt kan upptäcka.

  När tillräckligt med tid har gått för att samla in tillräckligt med data (BBC måste vara noga med att inte förbjuda giltiga användare) blir vår VPN IP-adress svartlistad och blockerad från att använda iPlayer.

  BBC: s iPlayer fungerar inte med VPN

  Den goda nyheten är att VPN-leverantörer är väl medvetna om hur deras IP: er upptäcks och förbjuds av BBC. De flesta (men inte alla) tjänster, efter att ha hittat en VPN-server IP fungerar inte längre, helt enkelt kasta den och ersätta den med en ny som fungerar.

  Med tanke på hur många VPN-kunder som använder dem för att kringgå geo-blockerat innehåll som BBC iPlayer, är det mycket meningsfullt ur ett affärsperspektiv. Hela processen blir ett jättespel med en mullvad mellan strömningstjänsterna och VPN-leverantörerna.

  BBC iPlayer VPN Block Workaround

  Vad betyder denna kamp fram och tillbaka mellan BBC och VPN-leverantörerna för dig och mig? Tre saker:

  1. Att ansluta till en VPN för att titta på BBC iPlayer-innehåll fungerar fortfarande.
  2. Vi måste använda ett VPN som ersätter IP: er när de har blockerats av iPlayer. Det är inte alltid fallet. Förutom PIA och HideMyAss gör alla leverantörer på min rekommenderade VPN-lista det.
  3. Det kan gå lite tid när BBC upptäcker och blockerar en VPN-IP-adress och när leverantören ändrar den. Detta kan vara allt från några dagar till flera veckor. Så några “dåliga” kommer alltid att sparka runt.

  Den sista punkten är nyckeln. När du ansluter till ett VPN kan du bli otur och tilldelas en av de dud-IP: er som upptäckts av BBC iPlayer och ännu inte ersatts.

  För att komma runt detta problem kopplar du helt enkelt bort och ansluter igen. Det kan ta några försök, men du hittar en IP som fungerar. Om din VPN-leverantör har flera UK-servrar kan det också hjälpa dig att prova en annan server.

  Till exempel, halvvägs genom att skriva detta inlägg, bestämde jag mig för att ta en paus. Jag valde att titta på några saker på, lämpligt nog, iPlayer. Med ExpressVPN anslöt jag till en av deras London-servrar.

  Ingen tur. Det fruktade meddelandet nummer ett: “BBC iPlayer fungerar bara i Storbritannien.” Så jag bytte till en Kent-server istället och se och se, jag strömmar BBC som 2015.

  Titta på BBC iPlayer med VPN-lösning

  Lösningen till problemet “BBC iPlayer som inte arbetar med VPN” bör vara lika enkelt som det. Så länge du använder ett VPN som upptäcker och byter ut blockerade IP-adresser, kan du koppla ifrån dig och ansluta igen om du vill se iPlayer.

  Förutom att få en BBC VPN som kommer att ersätta sina IP: er, är det också en bra idé att hitta en med flera brittiska servrar. Desto mer desto bättre. Du kan titta på min lista över de bästa brittiska VPN: erna för att se vilka leverantörer som leder vägen.

  Använda en dedikerad IP-adress

  En annan sak du kan tänka på är att få en dedikerad VPN IP-adress. För BBC iPlayer bör den adressen uppenbarligen vara i Storbritannien. Flera VPN erbjuder denna lösning.

  En dedikerad IP kostar lite mer. Till exempel tar PureVPN $ 1,99 per månad för den här tjänsten. NordVPN har också ett statiskt IP-alternativ, även om drygt $ 5 / månad är det lite mer än PureVPN: s.

  Vad en dedicerad adress betyder är att du inte längre delar en VPN-IP med hundratals andra människor medan du tittar på BBC iPlayer-programmering – bara ett fåtal utvalda (en VPN-leverantör kommer sannolikt att ge ut samma IP till flera dedikerade IP-kunder).

  Även om det inte är idiotsäker, gör det att du ser mycket mer ut som ett vanligt hushåll eller företag (tänk hotell). Det gör BBC: s jobb att upptäcka att du använder en VPN och blockerar det så mycket svårare.

  Min BBC iPlayer VPN fungerar fortfarande inte

  Det kan finnas tillfällen då du inte kan få din BBC iPlayer VPN att fungera oavsett hur många olika IP-adresser och servrar du försöker. Här är de vanligaste orsakerna till, såväl som och hur du fixar dem.

  • Webbläsarcache och kakor

   Det är möjligt att du någon gång kom till BBC iPlayer-webbplatsen utanför Storbritannien medan du inte är ansluten till ett VPN. Din webbläsare kan ha lagrat den informationen i sin cache eller som en cookie och matat den till iPlayer.

   Lösningen är enkel. Rensa webbläsarens cookies och cache och försök igen.

  • DNS-läckor

   I VPN: s värld finns det något som kallas en DNS-läcka. Om din VPN lider av en kommer BBC iPlayer att veta att du är utanför Storbritannien, trots att du har en brittisk IP-adress som för närvarande inte är blockerad. Så här diagnostiserar du det.

   1. Anslut till din iPlayer VPN.
   2. Besök https://www.dnsleaktest.com/. Eftersom du nu har en brittisk IP-adress är det vad din plats ska visas som.
   3. Kör testet “Standard” eller “Utökad”. Endera kommer att göra.
   4. Om någon av IP: erna på resultatsidan är utanför Storbritannien har du en DNS-läcka.

   Om din VPN läcker DNS-information är det första steget att kontakta deras support. Varje leverantör bör hjälpa dig att lösa problemet.

   Om DNS-läckan, oavsett anledning, inte kan fixas, är det tyvärr dags att hitta en ny BBC VPN. Det finns ingen annan lösning. Så länge läckan existerar kommer du att nekas åtkomst av iPlayer varje gång.

  • BBC iPlayer vann kampen

   Ibland ger VPN-leverantörer helt enkelt upp sin kamp med BBC. De kanske inte har resurser. Kanske är det bara inte ekonomiskt hållbart för dem att fortsätta byta ut IP: er (det gör till en kostnad).

   Detta har redan hänt flera VPN som används för att arbeta med BBC iPlayer, särskilt Internetadgang, TunnelBear och IPVanish.

   Om du kontaktar din leverantör kommer de att berätta om de för närvarande stöder iPlayer (eller åtminstone borde). Om de inte gör det är din enda lösning tyvärr ännu en gång att få en annan BBC iPlayer VPN.

  BBC iPlayer VPN: n fungerar

  Om du inte vet vad som händer bakom kulisserna är det lätt att bli avskräckt när du först hittar att ditt VPN är blockerat och inte längre fungerar med iPlayer. Det är vad BBC hoppas på, att nog av oss slänger in handduken och fortsätter.

  Ja, saker är lite annorlunda än de var för några år sedan. Du måste vara lite mer selektiv med ditt val av VPN-leverantör. Men om du väljer rätt och förstår hur du använder den, så ser BBC iPlayer med VPN fungerar så bra som någonsin.

  Du kanske också gillar:
  • De bästa VPN: erna för Storbritannien (detta är dina bästa satsningar för att arbeta med BBC iPlayer)
  • Är VPN: er lagliga i Storbritannien
  • Få en IP-adress i Storbritannien i 5 enkla steg
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map