Shërbimet më të mira të VPN të vitit 2020

Duhen vetëm disa minuta për të realizuar sa shërbime të VPN ka në treg. Herën e fundit kur u ula dhe numërova, ai numër tejkaloi 300.


Me atë shumë VPN për të zgjedhur, bërja e një zgjedhje mund të jetë e ndërlikuar. Shumica duken njësoj, ofrojnë veçori të ngjashme dhe japin premtime të ngjashme. Mund të tronditet mjaft shpejt.

Për ta arritur atë, çdo ofrues atje pretendon të jetë VPN më i mirë atje.

Gjatë viteve të mia të bëra me VPN, duke i provuar ato për shpejtësinë, privatësinë, sigurinë, pajtueshmërinë, poking në çdo tipar që ata ofrojnë, dhe, më e rëndësishmja, duke jetuar me ta çdo ditë, disa ofrues vazhdimisht u dalluan mbi turmën dhe vazhdojnë ta bëjnë këtë në vitin 2020.

Këto janë ofruesit e vetëm që duhet të konsiderohen për titullin e “më të mirëve” dhe janë ata që do t’i shikojmë në detaje në këtë artikull.

Dhe, nëse keni nevojë për një VPN për të qëndruar të sigurt dhe anonim në internet, për të mbrojtur të dhënat tuaja, të merrni rreth filtra, ose të zhbllokoni faqet e internetit dhe përmbajtjen në internet, cilado prej këtyre shërbimeve do t’ju shërbejë shumë mirë.

Ofruesit më të mirë të VPN

Nuk ka asnjë ofrues të vetëm VPN që do të jetë i përsosur për secilin prej nesh. Të gjithë kemi nevoja të ndryshme dhe përdorim VPN-të tona në mënyra të ndryshme.

Mesatarisht, CyberGhost shënon më së miri në kriteret e renditjes, por nuk do të thotë se VPN-të e tjera nuk janë më mirë në disa gjëra.

PureVPN, për shembull, ka serverë në shumë vende të tjera, NordVPN ka më shumë veçori të sigurisë, ndërsa Surfshark është më pak i kushtueshëm.

Pra, në fund të fundit, ajo që është VPN më e mirë është pak subjektive.

Thënë kështu, çdo ofrues i listuar më poshtë është aq i fortë i një konkurrenti sa vijnë dhe në varësi të nevojave tuaja, secili prej tyre mund të jetë shërbimi juaj i përsosur.

Këtu janë faktorët për të cilët u vlerësua secila VPN.

 • Shkarkoni dhe ngarkoni shpejtësinë dhe besueshmërinë e lidhjes
 • Politika e prerjeve dhe juridiksionit miqësor ndaj intimitetit
 • Përzgjedhja e protokolleve (përfshirë OpenVPN) dhe standardet e kriptimit
 • Mbështetje për programe torrentimi dhe P2P
 • Aftësia për të zhbllokuar shërbimet e transmetimit si Netflix, Hulu, ose iPlayer i BBC-së
 • Madhësia e rrjetit të serverit
 • Karakteristikat e softuerit të klientit dhe përdorshmëria
 • Mbështetja e klientit dhe garancia për kthimin e parave

Pra, pa ado më tej, këto janë VPN-të më të mira të vitit 2020.

1. CyberGhost

Logoja e CyberGhost

Ishte një konkurs i ngushtë. Por, kombinimi i shpejtësive të shkëlqyera të CyberGhost, rrjeti i madh i serverëve, veçoritë e fuqishme, aftësia për të marrë rreth përmbajtjes së bllokuar gjeo-bllok, pretendimet e verifikuara për mos-logjikë dhe çmimi i ulët i japin asaj titullin e VPN më të mirë për të gjithë vitin 2020.

Bazuar në Rumaninë miqësore me intimitetin, jo shumë ofrues të tjerë VPN mund të përputhen me rrjetin e 7159 serverëve të CyberGhost në 90 vende, veçanërisht në të njëjtat nivele të performancës.

CyberGhost pretendon të jetë një shërbim me prerje zero dhe, siç demonstrojnë në raportin e tyre vjetor të transparencës, janë.

Siguria e lidhjes është e nivelit të lartë falë përdorimit të kriptimit AES të OpenVPN dhe 256-bit, pa rrjedhje (DNS ose ndryshe) për të cilat mund të flasë.

Megjithëse e mbushur me karakteristika, softveri i klientit është i thjeshtë për t’u përdorur. Dhe mos ngurroni ta instaloni edhe në shumë pajisje, pasi CyberGhost ju lejon të përdorni deri në 7 lidhje në të njëjtën kohë.

Një nga pikat e forta të reklamuara të CyberGhost është aftësia e tij për të zhbllokuar shërbime të ndryshme streaming. Ata me të vërtetë dorëzojnë, veçanërisht me versionin amerikan të Netflix dhe iPlayer të BBC-së. Ka serverë të specializuar për transmetim të dedikuar për të dy shërbimet, dhe të dy funksionojnë shumë, shumë mirë.

Mbështetja P2P është, natyrisht, edhe atje.

Pastaj është çmimi, i cili është një nga më të ultat nga të gjitha VPN-të në këtë listë. Ata madje ofrojnë një garanci më të mirë në biznesin 45-ditor të kthimit të parave, e cila ju jep mjaft kohë për të provuar përzierjen e shërbimit para se të merrni një vendim përfundimtar.

rekuizitë
 • Zero loging për intimitetin maksimal
 • Shpërndarje e shkëlqyeshme e serverëve me mbi 7100 serverë në 90 vende
 • Shpejtësi shumë e shpejtë e lidhjes
 • Punon me Netflix dhe iPlayer të BBC
 • Lejon përrua P2P
 • Garanci e gjatë 45-ditore e kthimit të parave
Cons
 • Kompania mëmë me reputacion të dyshimtë
 • Konfigurimi manual i konfigurimit të OpenVPN
 • Nuk funksionon nga Kina

Më i mirë rreth VPN: Pavarësisht se keni përvojë në nivelin me VPN ose atë që dëshironi të përdorni një VPN, CyberGhost jep të gjitha akuzat.

2. NordVPN

Logoja e NordVPN

Ekziston një arsye pse mbi 12 milion prej nesh përdorin NordVPN. Shtë një shërbim i shkëlqyer, i mbushur me karakteristika që vjen me një çmim të volitshëm, veçanërisht kur përfitoni nga një prej zbritjeve të tyre.

I vendosur në Panama, si miqësor ndaj intimitetit të një juridiksioni siç vijnë, NordVPN gjithmonë e ka bërë privatësinë në internet një përparësi. Ata janë një shërbim i rreptë i mos-prerjeve dhe kanë një kontroll të pavarur të palëve të treta të krijuara rishtazi për ta provuar atë.

Lidhja juaj NordVPN mbrohet nga kriptimi AES-256 mbi protokollet OpenVPN ose IKEv2 / IPSec. Në anglisht të thjeshtë, të dhënat tuaja nuk mund të ishin shumë më të sigurta.

NordVPN gjithashtu ofron një ton karakteristikash të tjera që lidhen me privatësinë. Ekziston një ndërprerës i vrasjes, mbrojtje nga rrjedhja e DNS, madje edhe një reklamues dhe bllokues i malware i vendosur menjëherë në klient.

Klienti, nga rruga, është aq i lehtë për t’u përdorur sa vijnë, dhe ju mund ta përdorni atë deri në 6 pajisje në të njëjtën kohë.

Me mbi 5600 serverë në 58 vende, lista e serverëve të NordVPN bën përshtypje. Të gjithë ata serverë nuk janë as slouches, me performancë të shpejtë në të gjithë bordin.

Përveç serverëve të rregullt (shumica e të cilëve mbështesin P2P), NordVPN është gjithashtu mjaft unik në ofrimin e disa atyre me qëllime të veçanta, duke përfshirë Double VPN, Qepë mbi VPN dhe serverë të mprehtë.

Ndihma për klientët është kompetent (një gjetje shumë e rrallë me të vërtetë) dhe e lehtë për të arritur 24/7 përmes postës elektronike ose bisedës. NordVPN gjithashtu vjen me një garanci të kthimit të parave 30-ditore.

rekuizitë
 • Intimitet i shkëlqyeshëm me prerje zero
 • Rrjet i madh (dhe gjithnjë në rritje) i serverëve
 • Performanca e mirë e lidhjes
 • Serverë specialiteti (përfshirë VPN të dyfishtë, të ngatërruar dhe Tor mbi VPN)
 • Klient i pastër, i lehtë për t’u përdorur
 • Punon me Netflix dhe shumicën e shërbimeve të tjera streaming
 • Lejon Torrenting dhe P2P
 • Ofron adresa IP të dedikuara
Cons
 • Asnjë tipar tunizimi i ndarë
 • Pak i kushtueshëm për planet afatshkurtra

VPN më e mirë për privatësi: Nëse privatësia në internet është përparësia juaj, NordVPN ofron gjithçka që ju nevojitet, dhe pastaj disa, për të mbetur me të vërtetë anonim.

3. PureVPN

Logoja PureVPN

PureVPN ka dy pretendime të mëdha për famë. Një, ata ofrojnë një nga rrjetet më të mëdha dhe më të ndryshme gjeografikisht të ndryshme të serverave në industri. Në kontrollin e fundit, ka pasur serverë që funksionojnë në një 131 vende të dendura.

Dy, ata janë shumë të qëndrueshëm në aftësinë e tyre për t’ju lejuar të shikoni përmbajtje të bllokuar gjeo. Nga US Netflix dhe iPlayer i BBC-së deri në afro 70 kanale të tjera në të gjithë botën (secila prej të cilave ka serverë të specializuar të dedikuar për transmetim), ata të gjithë funksionojnë mirë.

Për tu siguruar që mund të transmetoni me cilësinë më të lartë të mundshme, serverët e PureVPN ofrojnë performancë të shkëlqyeshme. Këto shpejtësi gjithashtu i bëjnë ata një zgjedhje e shkëlqyeshme për P2P dhe me të vërtetë gjithçka që ka nevojë për një lidhje të shpejtë, si lojërat e softuerit VoIP.

Megjithëse PureVPN është i bazuar në një juridiksion miqësor ndaj intimitetit, ata kanë qenë të njohur se mbajnë shkrimet në të kaluarën. Sipas kompanisë, kjo ka ndryshuar kohët e fundit, por derisa të verifikohet në mënyrë të pavarur, nuk do të supozohet.

Softueri i klientit është i lehtë për t’u përdorur. Zbaton standardet e kodimit të artit, është plot me karakteristika të dobishme dhe mbështetet gjerësisht nga mbi 50 platforma dhe pajisje të ndryshme.

PureVPN është gjithashtu një nga një pjesë e vogël e ofruesve e cila ju lejon të merrni një adresë të dedikuar IP e cila me siguri mund të vijë në dispozicion.

Shërbimi është me çmim shumë konkurrues dhe ju jep mjaft kohë për të shkelur gomat pa garantimin e tyre 31-ditor të kthimit të parave.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera
 • Rrjet i madh serverash (131 vende)
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer dhe mbi 70 shërbime të tjera streaming
 • Kombinohet me mbi 50 pajisje dhe platforma
 • Verifikuar në mënyrë të pavarur ofruesi VPN i log logave të pavarura
 • Opsion i përkushtuar IP
 • Vlera të mëdha
Cons
 • Aplikacionet mund të përdorin pak më shumë polish
 • Disa probleme të ndërlidhjes me ndërprerje

VPN më e mirë për transmetim: Kur dëshironi të keni qasje të qëndrueshme për pothuajse çdo shërbim streaming në planet, mos kërkoni më shumë se PureVPN.

4. SurfShark

Logoja e Surfshark-ut

Ata nuk kanë qenë për aq kohë sa disa nga konkurrentët e tyre. Por, Surfshark është më shumë sesa meriton të përmendet në çdo listë më të mirë VPN. Ata janë një shërbim me vlerësime të larta që po bëjnë gjithçka në rregull.

Surfshark ofron mbi 1040 serverë në 63 vende mbresëlënëse. Serverët e tyre janë të shpejtë dhe ofrojnë siguri të nivelit të lartë me kriptimin AES-256-GCM qoftë OpenVPN ose IKEv2 / IPSec.

Bazuar në Ishujt e Virgjër Britanik miqësor ndaj intimitetit, Surfshark është një shërbim rreptësisht zero me prerje.

Ata ofrojnë shumë karakteristika të intimitetit (vrasësin e vrasjes, mbrojtjen e rrjedhjes DNS), duke përfshirë disa nga ato që janë parë rrallë si VPN të dyfishtë (të quajtur si Multihop) ose Mënyra e tyre e Kamuflimit, gjë që parandalon ISP-në tuaj të zbulojë se po përdorni një VPN.

Serverët e majit të Surfshark mbështesin P2P dhe ato që ndodhen shënohen në klient. Transmetimi i përmbajtjes së bllokuar gjeo-në gjithashtu funksionon jashtëzakonisht mirë.

Ajo që e ndan Surfshark-un nga të tjerët është politika e tyre e pakufizuar e lidhjeve të njëkohshme. Mund të instaloni dhe ekzekutoni aplikacionin e tyre intuitiv në aq pajisje sa dëshironi në të njëjtën kohë.

Kur përfitoni nga zbritja speciale e Surfshark, çmimi i tyre është, pa përjashtim, më i ulti i çdo ofruesi të kësaj faqe. Ata gjithashtu kanë një garanci të gjatë për 30 ditë kthim parash në rast se ju ndryshoni mendimin tuaj (i cili, po bëj bast, nuk do të keni).

rekuizitë
 • Intimitet dhe siguri e shkëlqyeshme pa prerje
 • Performanca e shkëlqyeshme e serverit
 • Zhbllokon Netflix, BBC, dhe shumë të tjerë
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme
 • Mbështetje për torrent
 • i lirë
Cons
 • Shpejtësia e paqëndrueshme në disa vende
 • Mbështetje mjaft e ngadaltë e klientit

VPN më e mirë për Pricemimin: Do të shtypeni shumë për të gjetur një shërbim të shkëlqyeshëm dhe të plotë me VPN si Surfshark për më të lirë.

5. Qasje në Internet private

Logoja private e hyrjes në internet

Megjithëse Qasja në Internet Private (PIA) është një ofrues i VPN që është në anën më të vogël, ata kanë një ndjekje shumë besnike. Kjo është gjithmonë një shenjë e cilësisë.

PIA është me qendër në SHBA, e cila nuk është një juridiksion ideal për privatësinë. Sidoqoftë, ata janë një ofrues i logave zero. Dhe, është një pretendim që është vërtetuar si i saktë në dy çështje të veçanta gjyqësore (prerjet u anuluan, pasi që ato nuk ekzistuan, nuk u dorëzuan).

Rezultatet e testit të shpejtësisë private të Hyrjes në Internet treguan numra shumë të mirë, veçanërisht me kriptimin të zbritur në 128-bit. Kjo e fundit është diçka që ka pak dëm në bërjen nëse keni nevojë për performancë në një rrjet të sigurt.

Sidoqoftë, si parazgjedhje, shifrimi është vendosur në nivele ushtarake të shkallës 256-bit. Lidhjet përdorin ose OpenVPN, L2TP / IPSec, ose PPTP, por ju duhet të përdorni këtë të fundit vetëm si rezultat të fundit për arsye të pajtueshmërisë pasi nuk është një protokoll shumë i sigurt.

Protokollet e BitTorrent dhe P2P të tjera mbështeten në të gjithë rrjetin e 3235 serverëve në 30 vende. Transmetimi i përmbajtjes së kufizuar gjeografikisht është, sidoqoftë, pak i lezetshëm dhe jo diçka që PIA zyrtarisht e mbështet.

Qasja në Internet private nuk është një shërbim i shtrenjtë, dhe ju merrni një bujare 30 ditë për të kërkuar një rimbursim nëse vendosni të merrni një.

rekuizitë
 • Provuar asnjë ofrues shkrimesh
 • Kriptimi dhe siguria në shkallë të lartë
 • Shumë e përballueshme
 • Shpejtësi të mirë të serverit
 • Aplikime të shkëlqyera të ridizajnuara rishtas
 • Lejon përruan dhe P2P
Cons
 • E vendosur në SH.B.A. – jo ideale për intimitetin
 • Mbështetje e dobët e Netflix dhe iPlayer e BBC

Një zgjedhje popullore: Nëse ato i shërbejnë qëllimit tuaj, Aksesi në Internet privat është një ofrues i shkëlqyeshëm VPN dhe ai me të cilin do të përmbaheni për vitet në vazhdim.

6. VyprVPN

Logoja e VyprVPN

VyprVPN me qendër në Zvicër është një nga ofruesit më të vjetër të VPN përreth dhe vjen me një rekord të mirë-krijuar.

Përveç që është me seli në një vend që është i shkëlqyeshëm për intimitetin, që nga fundi i vitit 2018, VyprVPN është gjithashtu një shërbim pa log. Një kontroll i pavarur i fundit dhe i thelluar konfirmon këtë.

Për dallim nga shumica e ofruesve të tjerë, të cilët marrin me qira pajisjet e tyre nga qendrat e të dhënave të palëve të treta, VyprVPN zotëron serverat e tyre, të gjithë 700+ prej tyre u përhapën në 64 vende.

Pronësia e serverit është një përfitim i madh për privatësinë dhe sigurinë, pasi kufizon numrin e njerëzve që kanë qasje tek ata.

Shpejtësitë e lidhjes, megjithëse nuk janë spektakolare, janë më shumë se sa të shpejta për transmetim me definicion të lartë dhe shkarkime të mëdha (lejohet përrua).

Dhe, duke folur për transmetim, VyprVPN gjithashtu bën një punë të shkëlqyeshme për të zhbllokuar përmbajtjen e bllokuar gjeo-bllok – një përfitim tjetër i mbajtjes së serverëve tuaj.

Siguria është e nivelit të lartë, me kriptim 256-bit dhe të dy OpenVPN dhe IKEv2 / IPSec në dispozicion.

VyprVPN gjithashtu ofron një protokoll të pronarit të quajtur Chameleon. Shtë një version i modifikuar i OpenVPN, i krijuar për të parandaluar bllokimin ose goditjen e VPN. Nëse jetoni në një vend ku njëra prej këtyre dy praktikave është e zakonshme, kjo mund të jetë një zgjidhje e shkëlqyeshme për ju.

Bucking trendin, VyprVPN nuk ofron një garanci për kthimin e parave. Por, ekziston një gjykim falas 3-ditor, i cili duhet t’ju japë shumë kohë për të marrë një vendim.

rekuizitë
 • Verifikuar asnjë llogari për intimitet të plotë
 • Zgjedhje e shkëlqyer e protokolleve dhe e cilësimeve të enkriptimit
 • Qindra servera me shumëllojshmëri të madhe vendndodhjes
 • Intuitiv, klient i lehtë për t’u përdorur me shumë platformë
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer të BBC-së dhe të tjerët
 • Lejon trafikun P2P dhe përrua
 • Pret serverat e vet (pa palë të treta)
Cons
 • Asnjë mënyrë për të paguar në mënyrë anonime
 • Shfrytëzimi i VPN nuk disponohet në planin themelor

Siguri e shkëlqyeshme: Falë pronësisë së serverëve të tyre dhe përdorimit të protokollit të tyre të pronës Chameleon, disa ofrues e bëjnë sigurinë më mirë sesa VyprVPN.

7. ExpressVPN

Logoja ExpressVPN

E njohur gjerësisht si një nga VPN-të më të mira në treg, ExpressVPN është një ofrues tjetër i rishikuar mirë me të cilin nuk mund të gaboni.

Filloi në vitin 2009 në Ishujt e Virgjër Britanik miqësor për jetën private, rrjeti i serverëve të ExpressVPN përfshin 95 vende dhe përfshin 3000+ makina.

Ata nuk mbajnë regjistrat dhe përdorin protokollet më të fundit dhe më të mëdhenj dhe standardet e kriptimit, duke siguruar që të jeni sa më të sigurt dhe anonim në internet. Kur jam lidhur, nuk kam gjetur asnjë rrjedhje të DNS, IP ose WebRTC.

Aplikacioni i klientit të ExpressVPN është një nga më të pastrat dhe më të lehtë për t’u përdorur. ’Shtë i mbushur me karakteristika të fuqishme, duke përfshirë një ndërprerës të vrasjes dhe tunele të ndara. Por, është gjithashtu aq mirë i dizajnuar sa që, edhe nëse kjo është hera e parë që përdorni një VPN, nuk do të keni probleme ta navigoni atë.

Performanca e serverit është e shkëlqyeshme, që është një lajm i mirë. ExpressVPN lejon trafikun P2P dhe bën një punë të shkëlqyeshme për zhbllokimin e shërbimeve të bllokuara gjeo-bllok si US Netflix dhe iPlayer BBC. Për të dy ju, natyrisht, keni nevojë për shpejtësi.

ExpressVPN gjithashtu ka një nga departamentet më të mira të mbështetjes së klientit në biznes. Dhe garancia e tyre 30-ditore për kthimin e parave vjen me absolutisht asnjë tel të bashkangjitur.

Kostoja është në fundin më të lartë të shkallës, por, duke marrë parasysh cilësinë e lartë të shërbimit, është ende një çmim i vogël për të paguar. Përveç kësaj, zakonisht ka të paktën një marrëveshje të mirë ExpressVPN nga e cila mund të përfitoni.

rekuizitë
 • Një klient i pasur me tipare dhe intuitiv
 • Teknologji e fortë mbrapa
 • Shumë serverë dhe vendndodhje serverash
 • Shpejtësi të shpejtë dhe të qëndrueshme të lidhjes
 • Punon me Netflix të SHBA
 • Mbështetje e nivelit të lartë të klientit
Cons
 • Disa prerje të grumbulluara
 • Jo më e lirë

Përvojë e shkëlqyeshme: I fuqishëm por i thjeshtë për t’u përdorur dhe mbështetur nga mbështetja e shkëlqyeshme e klientit, është e qartë pse ExpressVPN renditet vazhdimisht si një nga më të mirët.

8. VPN e Shfrytëzimit të padukshme

Logoja VPN e Shikueshme e Shfletimit

Një tjetër ofrues i VPN që është pak më i vogël, Vëzhgimi i padukshëm VPN (ibVPN) shënon mbi peshën e tij.

Bazuar në Rumani dhe duke mos regjistruar një gjë të vetme, ibVPN mbani aktivitetet tuaja në internet të këndshme dhe private.

Megjithëse VPN e vogël, e padukshme e Shfletimit më shumë sesa jep listën e serverëve të tyre e cila aktualisht mbulon 47 vende, si dhe shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit që përputhen ose tejkalojnë më shumë ofruesit më të mëdhenj.

Aplikacioni është i lehtë për t’u përdorur dhe i pajtueshëm me çdo pajisje të imagjinueshme, nga të dyshuarit e zakonshëm të Windows, Mac, Android dhe iOS, deri te ruterat, TV Smart dhe konzollat ​​e lojërave.

Lidhja me serverat është shumë e sigurt me kodimin AES-256 mbi OpenVPN (megjithëse opsionet e tjera janë gjithashtu në dispozicion).

ibVPN gjithashtu bën një punë të mirë për zhbllokimin e disa prej shërbimeve më të mëdha të transmetimit, përfshirë Netflix dhe iPlayer të SH.B.A.-së. Sidoqoftë, me anën e poshtme, ndërsa P2P lejohet, vetëm një pjesë e vogël e serverëve e mbështesin atë.

Mbështetja e klientit është e përgjegjshme, e shumëllojshmërisë së dobishme, dhe në dispozicion 24/7 mbi bisedën nga faqja e internetit e Shfletimit të Invisible VPN.

Prmimi është në mes të rrugës dhe abonimet vijnë me një garanci 15-ditore të kthimit të parave. Por, ibVPN gjithashtu ofron një provë 1-ditore falas, për të cilën nuk keni nevojë të futni një mundësi pagese për t’u pajtuar. Do të skadojë të gjitha vetë.

rekuizitë
 • Kriptimi dhe opsionet e forta të sigurisë
 • Performancë e mirë e serverit
 • Klient i pasur me karakteristika me shumë veçori të përparuara
 • Mbështet P2P (me serverë të veçantë)
 • Punon me Netflix dhe BBC iPlayer
 • Prove falas
Cons
 • Aplikacioni i komplikuar i klientit
 • Planet e ngatërruara të çmimeve
 • Rrjet mjaft i vogël i serverëve

Provimi më i mirë falas VPN: ibVPN jep një ton funksionalitet, dhe gjykimi i tyre 1-ditor pa pagesë është mënyra më e rrezikshme për të provuar një ofrues të lartë VPN.

9. HideMyAss!

HideMyAss! logo

Vendndodhja, vendndodhja, vendndodhja. HideMyAss! (HMA) ka, deri tani, rrjetin më të madh të serverëve të çdo ofruesi, me pajisje në 220 vende dhe territore në të gjithë globin.

Performanca e atyre serverëve është gjithashtu mjaft e respektueshme, dhe me lejimin e trafikut të pakufizuar P2P, është mirë të shihet.

Me kombinimin e OpenVPN dhe 256-bit encryption, HMA ofron një siguri të fortë. Dhe klienti i tyre është një fllad për t’u përdorur në çdo platformë, me deri në 5 lidhje të lejuara njëkohësisht.

Sidoqoftë, ka disa dobësi në HideMyAss! Ata regjistrohen dhe bazohen jashtë MB, i cili ka, me siguri, ligjet për ruajtjen e të dhënave më të këqija për çdo komb perëndimor. Pra, për intimitetin, jo një zgjedhje e shkëlqyeshme.

Pavarësisht se ka të gjithë ata serverë, HMA gjithashtu nuk është aq i shkëlqyeshëm për të bllokuar gjeo-bllokimin, me opsionet më të njohura, si Netflix ose shërbimi i transmetimit të BBC, jo i disponueshëm.

Thënë kjo, gjithçka varet nga ajo që po kërkoni. Dhe nëse doni siguri në lidhje me akses të shkëlqyeshëm global, nuk mund të bëni më mirë sesa HideMyAss!

rekuizitë
 • Serverë në pothuajse çdo vend të botës
 • Performancë e mirë
 • Super e thjeshtë për t’u përdorur klienti
 • Shumë karakteristika të përparuara
 • Proxies falas në internet për shfletim anonim
Cons
 • Pak e shtrenjtë në krahasim me konkurrencën
 • Bazuar në Mbretërinë e Bashkuar – jo shumë e mirë për privatësinë
 • Politika e paqartë e P2P

Rrjeti më i mirë i serverëve VPN: Nëse fshehni! nuk ka një server në një vend, atëherë askush nuk e bën.

10. ZenMate

Logo ZenMate

ZenMate është një ofrues i VPN që i pëlqen të përmbajë bazat. Ata nuk janë fryrje, por një ofertë e fortë rreth e rrotull që vazhdon të bëhet më e mirë dhe më e mirë.

Me qendër në Gjermani, ZenMate pretendon një politikë mos-prerjeje, megjithatë, për dijeninë time, që ende nuk duhet të konfirmohet në mënyrë të pavarur. Siguria, megjithatë, është po aq e mirë sa bëhet me kriptimin e fortë AES-256 dhe të gjitha opsionet e duhura të protokollit në dispozicion.

Shpejtësitë në të gjithë rrjetin e ZenMate janë mbresëlënëse, dhe me serverët në 74 vende, çdo e lidhur shpesh me vendndodhjen është e pranishme dhe llogariten për.

Trafficshtë e lejuar trafiku nga bashkëmoshatarët.

ZenMate gjithashtu arrin të zhbllokojë nga jashtë Netflix amerikan dhe disa shërbime të tjera të njohura të transmetimit, megjithëse jo aq vazhdimisht sa disa nga ofruesit e tjerë. Për këtë qëllim, ka zgjedhje më të mira.

Mbështetja e klientit bie pak më pak duke mos ofruar chat live. Stafi nuk është gjithashtu shumë i dobishëm. Por, nëse jeni pak më shumë teknik, baza e njohurive për vetë-ndihmë është mjaft e plotë.

Në të gjitha platformat e mbështetura, aplikacioni i klientit të ZenMate është i thjeshtë dhe një fllad për t’u përdorur.

Shërbimi është shumë i lirë dhe mbështetet nga një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Ekziston edhe një periudhë provë 7-ditore falas, nga e cila mund të përfitoni.

rekuizitë
 • Shpejtësi të mira, të qëndrueshme
 • Mbështet shumë pajisje
 • Lejon trafikun P2P
 • Shumë e përballueshme
 • Ka një gjyq falas
Cons
 • Mbështetje e dobët e klientëve
 • Disa shenja pyetjesh për intimitetin
 • Aplikacioni i klientit ka nevojë për punë

VPN më e mirë e buxhetit: Nëse keni nevojë për një VPN të lirë që i përmbahet bazave, por prapë e kryen punën, ZenMate mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme.

Si u renditën këto VPN më të mira

Siç është përmendur edhe shkurtimisht, ekzistojnë tetë faktorë për të cilët secili prej VPN-ve të listuara më lart ishte vlerësuar përpara se të bënin prerjen. Këtu ata janë përsëri me një shpjegim më të thelluar të asaj që pritet nga secila.

Në varësi të përdorimit tuaj të synuar të VPN, disa nga këta faktorë të renditjes do të jenë më të rëndësishëm se të tjerët, ndërsa disa mund të mos kenë rëndësi fare për ju.

shpejtësi

Një aspekt i cili është i rëndësishëm pavarësisht se për çfarë përdorni VPN tuaj është performanca.

Nëse përdorimi i një VPN ngadalëson lidhjen tuaj të internetit në nivelet dial-up (për ata prej nesh që ende i mbajnë mend ato), mosmarrëveshjet do të largoheni nga përdorimi i tij. Dhe nëse nuk do ta përdorni, cili është qëllimi që ta keni një në radhë të parë.

Edhe shërbimet më të mira VPN do të ngadalësojnë lidhjen tuaj në një farë mase. Fakti që të dhënat tuaja duhet të udhëtojnë dhe të trajtohen nga një server VPN para arritjes së destinacionit të tij përfundimtar, e garanton këtë.

Sidoqoftë, VPN-të më të shpejta e kufizojnë atë ndikim në mënyrë të konsiderueshme. Ju duhet të jeni në gjendje të shfletoni në internet, të transmetoni video dhe të shkarkoni me shpejtësi kur ndonjë ngadalësim nuk do të jetë i dukshëm.

Unë rregullisht kryej teste shumëfazore, shumë-lokacionesh të performancës VPN. Në ato teste, të gjithë ofruesit e listuar më lart tregojnë shpejtësi të shkëlqyera të shkarkimit, shpejtësi ngarkimesh dhe latente. Kjo e fundit është e rëndësishme për aplikimet në kohë reale si lojrat ose përdorimi i Skype.

intimitet

Shumë prej nesh përdorin një VPN për privatësinë në internet dhe anonimitetin.

Në teori, çdo ofrues duhet t’ju japë të dy. Në fund të fundit, çdo VPN kodon lidhjen tuaj dhe fsheh adresën tuaj të vërtetë IP. Në realitet, megjithatë, gjërat nuk janë ashtu si duken.

Për intimitet të vërtetë në internet, do të duhet të përdorni një VPN pa log. Asnjë pjesë e vetme e të dhënave nuk duhet të gjurmohet – nuk ka afate kohore, asnjë përdorim të brezit, asgjë.

Por, thjesht sepse një ofrues pretendon se nuk është log, nuk do të thotë se janë. Ka pasur mjaft raste kur VPN thanë që nuk i ruajnë të dhënat, vetëm për të kthyer më vonë informacionin për aktivitetin e përdoruesit kur u kërkohet ta bëjnë këtë.

Një shërbim i vërtetë zero log VPN duhet të jetë në gjendje të provojë pretendimet e tyre ose përmes një auditimi të palëve të treta ose me situata të jetës reale si çështjet gjyqësore ose konfiskimet e serverëve nga autoritetet. Kur ndonjëra nga këto veprime nuk zbulon asnjë regjistër, atëherë ju e dini që nuk ka.

Unë kam gërmuar thellë për prerjet e informacionit për çdo ofrues të listuar në këtë faqe. Nëse dikush thuhet se është log zero (dhe jo të gjitha janë), kjo ndodh sepse kam gjetur provë mbështetëse.

Nëse kujdeseni për privatësinë, por prapëseprapë dëshironi të përdorni një ofrues që regjistron (ose nuk ka prova për të mbështetur pretendimet e tyre) i kushtoni vëmendje të veçantë juridiksionit. VPN duhet të funksionojë jashtë vendit, i cili nuk kërkon ligjërisht ruajtjen ose shkëmbimin e të dhënave.

Shembuj të juridiksioneve të tilla përfshijnë Ishujt e Virgjër Britanik, Panama, Rumania, ose Suedia.

VPN që e marrin seriozisht anonimitetin tuaj duhet gjithashtu të ofrojnë veçori shtesë të intimitetit. Këto mund të përfshijnë mbrojtje nga rrjedhja DNS (kjo është shumë e rëndësishme), të vrasësh çelsat dhe implementime të dyfishta të VPN.

Nga ofruesit e listuar këtu, vetëm NordVPN dhe Surfshark vijnë me të tre karakteristikat.

siguri

Një VPN që nuk mban regjistrat është e shkëlqyeshme, por nënkupton pak nëse protokollet ose standardet e kriptimit të përdorura janë të vjetëruara ose të lehta për tu hakuar. Informacioni juaj nuk do të jetë gati aq i sigurt sa duhet të jetë.

Për protokollet, OpenVPN (mbi TCP ose UDP) ose IKEv2 / IPSec është ajo që ju po kërkoni. Të dyja janë më të mira, të sigurta dhe të shpejta.

Do ofrues i VPN me vlerë kripën e tij duhet të zbatojë gjithashtu encryption 256-bit i cili, me fuqinë llogaritëse në dispozicion sot, është i pathyeshëm.

Të gjithë ofruesit e kësaj faqe kontrollojnë të dy kutitë.

torrenting

Torrenti mund të jetë biznes i rrezikshëm në çdo vend, e lëre më kur një praktikë është e paligjshme. Nëse përdorni shërbime për ndarjen e skedarëve, një VPN mund t’ju mbajë të sigurt nga hakerat dhe trollet e të drejtave të autorit njësoj..

Të gjitha VPN-të encryptojnë lidhjen tuaj, duke e bërë të pamundur që ISP-ja juaj të shohë se çfarë jeni në kërkim. Ata gjithashtu fshehin adresën tuaj të vërtetë IP nga rrëmuja e përroit, duke mos lejuar që dikush të vijë pas jush nga ai fund.

Por, për mbrojtjen më të mirë, megjithëse jo plotësisht të domosdoshme për përrua, ju gjithashtu dëshironi një VPN zero log. Shtë mënyra e vetme për të siguruar që nuk ka asnjë gjurmë të aktiviteteve tuaja për ndarjen e skedarëve.

Shumica e ofruesve të listuar më lart nuk mbajnë asnjë regjistër. Dhe nëse doni të shkoni hapin shtesë me përruan tuaj, sigurohuni që të zgjidhni një prej tyre.

Përveç kësaj, të gjithë ofruesit e kësaj liste më të mirë VPN lejojnë torrenting pa asnjë kufizim në bandwidth. Ky fakt është verifikuar si në teori, duke pastruar Kushtet e Shërbimit të secilit ofrues, dhe në praktikë, me lidhje me shërbimin dhe duke tërhequr skedarë me BitTorrent.

streaming

Shërbimet e transmetimit nuk u pëlqen askush jashtë rajonit të tyre gjeografik të ketë qasje në përmbajtjen e tij. Shtë një proces i njohur si gjeo-bllokues.

Do VPN teorikisht mund t’ju rrethojë ato blloqe duke ju dhënë një adresë IP në një vend ku përmbajtja është e disponueshme. Në praktikë, megjithatë, vetëm VPN-të më të mira mund ta bëjnë këtë në mënyrë të vazhdueshme.

Operatorët e shërbimit në internet si Netflix, Hulu dhe BBC e dinë që VPN-të mund të përdoren për të marrë rreth kufizimeve të përmbajtjes dhe kanë të gjitha sistemet e zhvilluara për të parandaluar hyrjen.

VPN-të e listuara në këtë faqe bëjnë një punë të shkëlqyeshme për të qëndruar një hap përpara dhe për të siguruar që të paktën një nga serverët e tyre gjithmonë funksionon.

Disa ofrues, si CyberGhost ose PureVPN, madje ofrojnë serverë të përkushtuar të optimizuar për të punuar me shërbime individuale të transmetimit.

Rrjeti i serverëve

Ekzistojnë tre gjëra që ia vlen të mbani mend kur shikoni në rrjetet e serverit të ofruesit VPN:

 1. Numri i vendeve
 2. Numri i vendndodhjeve brenda secilit vend
 3. Numri i serverëve në secilin vend

Që një VPN të bëjë një listë më të mirë, ata duhet të kenë një ekuilibër të bukur nga të tre, dhe veçanërisht në vendet e lidhura zakonisht me vende si SH.B.A., UK, Kanada, Australi, Francë, Gjermani, ose Hollandë.

Nëse keni ndërmend të lidheni me vendet më pak të njohura ose më të vogla, mbështetuni drejt ofruesve me një rrjet të gjerë (si PureVPN ose HideMyAss!). Shumë pak VPN kanë serverë në Ekuador.

Numri i vendndodhjeve në një vend hyn në lojë nëse jeni gjithashtu i vendosur në atë vend.

Në mënyrë tipike, sa më i afërt të jetë serveri VPN, aq më shpejtë do të jetë lidhja juaj. Dhe me mundësi të shumta për të zgjedhur, shanset janë më të larta do të keni mundësi të gjeni një afër.

Numrat e lartë të serverëve janë gjithashtu gjithmonë një bonus i mirë.

Numrat e plotë ndonjëherë janë të vështira për t’u krahasuar pasi disa serverë janë shumë më të fuqishëm se të tjerët. Por, në përgjithësi, sa më shumë pajisje që ofron një ofrues VPN, aq më i mirë është bilanci i ngarkesës së përdoruesit, aq më mirë do të jetë përvoja juaj.

Aplikacioni i Klientit

Aplikacioni i klientit përcakton shumë shpesh cilësinë e përvojës tuaj me një VPN. Nëse është një rrëmujë e mërzitur, nuk do të shfrytëzoni shumë.

Të gjithë VPN-të më të mira duhet të kenë paketuar programin e klientit të tyre. Ata duhet të jenë të thjeshtë për t’u instaluar, dhe pa probleme për t’u përdorur.

Aplikacionet gjithashtu duhet të jenë intuitivë në përdorim. Ata duhet të jenë të thjeshtë për t’u zgjedhur dhe për të kandiduar për këdo që përdor një VPN për herë të parë, por mjaft i konfigurueshëm për veteranët e ngurtësuar të shkulin shërbimet se si e shohin të përshtatshme.

Karakteristikat e përparuara duhet të zgjidhen mjeshtërisht, por mbeten lehtësisht të arritshme.

NordVPN është më e mira në klasin VPN klient

Diçka tjetër për të mbajtur në mend në lidhje me aplikimet e klientit është platforma dhe mbështetja e sistemit operativ. Ofruesit më të mirë VPN në treg duhet të mbulojnë të gjitha opsionet e njohura, duke përfshirë versionet më të vjetër, por ende të përdorura gjerësisht të sistemeve operative (si Windows 7, për shembull).

Kujdesit të konsumatorëve

Pavarësisht se sa ju prirni teknikisht, softveri është softuer, dhe nganjëherë shfaqen probleme. Ndoshta ju shihni një mesazh të çuditshëm të gabuar të ri pasi të keni bërë versionin më të fundit të aplikacionit ose nuk jeni më në gjendje të zhbllokoni Netflix.

Sido që të jetë, ju duhet të keni akses në mbështetje të përgjegjshme dhe kompetente të klientit. Sshtë pjesë e asaj që paguani.

Të jesh në gjendje të flasësh me dikë 24/7 është shumë e dhënë.

Shumë VPN punojnë në një sistem biletash, ku mund të prisni një përgjigje brenda disa orësh. Sidoqoftë, më të mirat nga më të mirat do të ofrojnë mbështetje live chat.

Cilësia e stafit mbështetës gjithashtu ka rëndësi. Një VPN e mirë do të punësojë njerëz që dinë për çfarë flasin dhe jo vetëm që lexojnë verbërisht një skenar sa herë që bëni kontakte.

Një garanci për kthimin e parave është gjithashtu një domosdoshmëri. Nëse një ofrues nuk ju ofron një të tillë, ata ndoshta nuk janë aq të sigurt për produktin e tyre. Do VPN që vlen të merret në konsideratë duhet t’ju japë të paktën disa ditë për të provuar drejtimin e shërbimit dhe t’ju lejojë të ndryshoni mendimin tuaj.

Aktualisht, drejtuesi i paketës është CyberGhost. Ju keni plot 45 ditë për të kërkuar një rimbursim nëse vendosni se shërbimi nuk është për ju, në fund të fundit.

Pse të mos përdorni një VPN Falas?

Kështu shpesh, kur diçka është e lirë, është shumë mirë të jesh i vërtetë. Dhe me VPN falas, kjo është shumë rasti.

Po, nuk po paguani për para me ta. Por ju paguani.

Ofruesit e lirë kanë ende nevojë për kapital për të zhvilluar softuerin e tyre dhe për të drejtuar infrastrukturën e serverëve të tyre. Shumë njerëz e mbledhin atë kapital duke injektuar me forcë reklama në shfletuesin tuaj.

Ndërsa kjo mund të jetë e bezdisshme, disa prej nesh mund të jetojnë me të.

Por, shumë VPN falas gjithashtu shesin të dhënat e përdoruesit dhe aktivitetet në internet palëve të treta. Nëse po përdorni një VPN për intimitet dhe anonimitet, kjo praktikë mposht plotësisht qëllimin.

Ofruesit e VPN Falas janë gjithashtu të njohur për rrjedhjet e të dhënave dhe gabimet serioze të sigurisë.

Një studim i vitit 2016 mbi VPN me Android të lirë zbuloi se gati 40% e tyre përmbajnë malware, mbi 80% të dhëna të përdoruesve kanë zbuluar dhe disa trafik të ridrejtuar në faqet e partnerit të tyre pa lejen tuaj.

Këto shkelje skualifikojnë shpejt shumicën e ofruesve të lirë nga statusi i “Best VPN”. Dhe përveç kësaj, nga performanca më e shpejtë deri në rrjetet e serverëve shumë më të mirë, ka edhe shumë përfitime të tjera që paguhen VPN kanë mbi ato falas.

Në fund të fundit është se me një VPN falas, ju jeni produkti. Në qoftë se nuk jeni në rregull me këtë, qëndroni të qartë.

Pse të përdorni një VPN dhe jo një Proxy?

Në disa aspekte, proxies dhe VPN janë të ngjashëm. Pothuajse mund të mendoni për funksionalitetin e një proxy si një nëngrup i funksionimit që ofron VPN.

Të dy përdorin një server të mesëm në të cilin udhëtojnë të dhënat tuaja. Të dy fshehin adresën tuaj IP.

Por, VPN gjithashtu encryptojnë të dhënat tuaja, ndërsa proxies jo. Ky ndryshim e bën të parën një zgjedhje shumë më të mirë për mbajtjen private të aktiviteteve tuaja në internet.

Pa kriptim, ISP-ja juaj mund ta shohë si dritën e ditës atë që dëshironi. Nëse nuk dëshironi që ata të dinë se po shkarkoni përrua ose ju duhet të merrni rreth një filtri të përmbajtjes, proxies nuk do ta bëjnë.

VPN-të janë gjithashtu më të lehta për t’u përdorur dhe në përgjithësi janë shumë më të besueshme për të parë përmbajtje të bllokuar gjeo-bllok. Ata vijnë me një aplikacion klienti, kujdesen për cilësimet tuaja DNS dhe çdo ofrues i lartë do të rrotullojë adresat IP të serverit të bllokuara nga Netflixes të botës.

Me proxies, do të duhet të vendosni shfletuesin tuaj dhe të ndryshoni me dorë cilësimet tuaja DNS. Dhe, nëse një përfaqësues ndalon së punuari me shërbimin tuaj të preferuar të transmetimit, ju takon të gjeni një të ri që funksionon.

Ka një kohë dhe vend për proxies. Por në shumicën e rasteve, një VPN është një zgjidhje shumë më superiore.

Si të zgjedhni VPN-në më të mirë për ju

Megjithëse të gjitha VPN-të e listuara në këtë faqe janë shërbime të shkëlqyera, përkufizim, vetëm një mund të konsiderohet më i miri.

Ju dhe unë ndoshta jetojmë në pjesë të ndryshme të botës, kemi pajisje të ndryshme dhe synojmë të përdorim një VPN për qëllime të ndryshme. Si i tillë, ofruesi juaj i përsosur ka të ngjarë të mos jetë i njëjti me timen.

Me këtë në mendje, këtu janë disa udhëzime për t’ju ndihmuar të zgjidhni tuajat.

Cilat janë VPN-të më të mira për privatësinë?

Ekzistojnë disa kuti që duhet të shikoni VPN para se të konsiderohet një zgjedhje e lartë për privatësinë. Së paku, ai duhet të ofrojë një encryption të fortë, të përdorë një protokoll të sigurt, të jetë pa rrjedhje, të mos mbajë ndonjë regjistër dhe të funksionojë jashtë një juridiksioni miqësor ndaj intimitetit..

Në mënyrë ideale, do të ofrojë gjithashtu disa karakteristika me intimitet, si një opsion i dyfishtë VPN ose bllokues të reklamave të integruara dhe malware.

Nga ofruesit e listuar më lart, një VPN dallon si opsioni më i mirë për privatësinë, dhe është NordVPN.

Ja çfarë ofrojnë ato:

 • siguri

  NordVPN ju lejon të zgjidhni midis dy protokolleve të shkëlqyera: OpenVPN dhe IKEv2 / IPSec. Të dy janë të sigurt, pa cenueshmëri dhe rekomandohen shumë nga komuniteti global i sigurisë. VPN gjithashtu përdor 256-bit encryption AES, një standard i konsideruar globalisht i pathyeshëm.

 • Pa prerje

  Ka arsye të mira pse NordVPN është rekomandimi im kryesor për një VPN pa log. Jo vetëm që ata veprojnë jashtë Panamasë-miqësor ndaj intimitetit, por ato gjithashtu logjikojnë absolutisht asgjë. Pretendimet e tyre të pasakta janë verifikuar kohët e fundit nga një kontroll i thelluar i pavarur i palëve të treta gjithashtu.

 • Double VPN

  Për siguri dhe intimitet shtesë, NordVPN ju lejon të drejtoni lidhjen tuaj jo me një, por dy serverë VPN. Sshtë një nivel shtesë mbrojtjeje që ju mban të sigurt nëse një nga qendrat e të dhënave komprometohet ndonjëherë. Një shkelje e tillë nuk ka ndodhur kurrë, por kur intimiteti me të vërtetë ka rëndësi, është mirë të keni atë batanije shtesë sigurie.

 • CyberSec

  CyberSec është zbatimi i NordVPN i një bllokuesi të reklamave dhe malware që është i futur direkt në klient. Ju mbron ju (dhe intimitetin tuaj) nga dhjetëra mijëra faqe në internet që dihet se përhapin malware ose përdorin metoda të ndryshme për përcjelljen ose phishing.

Ka edhe veçori të tjera të orientuara drejt intimitetit, që ofron NordVPN gjithashtu.

Ekziston mbrojtja e shkëlqyer e tyre për rrjedhje DNS, e cila ndihmon të sigurojë që ISP-ja juaj të mos mund të zbulojë kurrë se cilat faqe në internet ose shërbime që përdorni. Ekziston gjithashtu një ndërprerës i integruar për vrasje në internet, i cili do t’ju pengojë të zbuloni aksidentalisht aktivitetet tuaja nëse lidhja VPN bie papritur.

Por prit, ka edhe më shumë. NordVPN gjithashtu ofron dy lloje të specializuara të serverëve që marrin privatësinë tuaj edhe një hap më tej.

Kur lidheni me serverat e tyre të hutuar, ju fshihni nga të gjithë faktin që po përdorni një VPN. Dhe, duke përdorur përdorimin e qepës së tyre mbi zgjidhjen VPN, ju mund të kombinoni fuqinë e VPN dhe Tor.

Nëse intimiteti në internet është shqetësimi juaj kryesor, NordVPN është më e mira që ka në sigurimin e ruajtjes së tij.

Cilat janë VPN-të më të mira për transmetim?

Shumë prej nesh përdorin VPN për të parë përmbajtje të kufizuar vetëm në disa pjesë të botës, dhe jo çdo ofrues mund t’ju marrë rreth atyre kufizimeve. Aktualisht, VPN më e mirë për transmetim është, pa dyshim, PureVPN.

PureVPN vazhdimisht punon me një larmi shërbimesh streaming nga e gjithë bota. Ajo zhbllokon Netflix (SH.B.A. dhe ndryshe), Hulu, Amazon Prime, iPlayer të BBC-së, ITV dhe ZDF për të përmendur disa.

Ata kanë serverë të specializuar për transmetim për mbi 70 kanale dhe shërbime. Asnjë VPN tjetër nuk afrohet.

Performanca e PureVPN është gjithashtu e shkëlqyeshme, një kërkesë nëse doni të transmetoni video me cilësi të lartë.

Dhe klienti i tyre është i pajtueshëm me pothuajse çdo pajisje për të cilën mund të mendoni. Nëse mund të shikoni video në të, PureVPN e mbështet atë.

Këtu është një pamje e PureVPN që punon me Netflix të SHBA nga Evropa.

PureVPN është më e mira në transmetimin e Netflix të SHBA

Nëse transmetimi i shfaqjes tuaj të preferuar është ajo që jeni pas, PureVPN është basti juaj më i mirë.

Cila është VPN kryesore për vendin tuaj?

Si një udhëzues i përgjithshëm, VPN që do të jetë më e mira për një vend të veçantë është ai që drejton më shumë serverë në numrin më të madh të vendndodhjeve. Performanca ka rëndësi gjithashtu, natyrisht.

Kur një ofrues investon shumë në rrjetin e tyre në një vend të caktuar, mosmarrëveshjet janë qëllimet e tyre është të ofrojnë shërbimin më të mirë të mundshëm atje. Përndryshe, ata do të shpenzonin para diku tjetër.

Këtu janë detajuar shkrime rreth VPN-ve më të mira për Mbretërinë e Bashkuar, Kanada, Francë dhe Gjermani, nëse jeni të interesuar posaçërisht në ato vende.

Për vendndodhje të tjera të njohura, këto janë zgjedhjet kryesore të bazuara në një kombinim të numërimit të serverëve dhe performancës:

 • SHBA: Cyberghost
 • Australia: PureVPN
 • Holandë: NordVPN

Nëse keni ndërmend të lidheni me një vend më të vogël, një vend ku shumica e ofruesve të VPN nuk kanë prezencë, shikoni në rrjetin e serverëve PureVPN. Nëse nuk e gjeni atë që po kërkoni, HideMyAss! mbështet gjithashtu një numër të konsiderueshëm vendndodhjesh.

Cili VPN është më i miri për pajisjen ose sistemin tuaj?

Do VPN e mirë do të mbështesë pajisje të shumta dhe sisteme operative. Por, të gjitha versionet e aplikacioneve janë zhvilluar disi të pavarur nga njëri-tjetri (secila platformë ka kërkesat dhe kufizimet e saj unike). Pra, nuk ka një VPN të vetme që është më së miri në mënyrë universale.

Me fjalë të tjera, një VPN mund të funksionojë shumë mirë në telefonin tuaj Android, por të përjetojë paqëndrueshmëri në laptopin tuaj Windows.

Në të dy telefonat Android dhe iOS dhe tabletët, NordVPN jep përvojën më të mirë. Në Mac, ofruesi VPN i zgjedhjes është CyberGhost.

Unë gjithashtu kam një shkrim të veçantë të thelluar për atë që është VPN më i mirë për çdo pajisje që funksionon me Windows.

Dhe një gjë tjetër.

Nëse keni një version më të vjetër të një sistemi operativ, sigurohuni që të kontrolloni dyfish nëse VPN-ja juaj e zgjedhur e mbështet atë përpara se të bëni një angazhim.

Unë kam një MacBook më të vjetër të shtrirë rreth e rrotull, ndonjëherë e përdor për provë. Po funksionon OS X 10.11. Unë mund t’i drejtoj klientët për shumicën e ofruesve në të, por mirë, por Surfshark, për shembull, kërkon macOS 10.12 ose më vonë.

Me fjalë të tjera, vetëm sepse një ofrues thotë se mbështesin një OS specifik, nuk do të thotë se aplikacioni i tyre do të funksionojë automatikisht në pajisjen tuaj. Gjithmonë kontrolloni dyfish kërkesat e versionit.

Tabela më e mirë e krahasimit të shpejtë të VPN

Për të përsëritur shpejt, tabela më poshtë rendit shërbimet më të mira VPN për vitin 2020. Të gjithë janë ofrues të shkëlqyeshëm në mënyrat e tyre, dhe të gjithë plotësojnë kriteret e nevojshme për t’u thirrur më të mirët. Pyetja e vetme tani është se cili VPN do të jetë më i miri për ju?

ProviderFeaturesCost

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 90
Servers: 7159
protokollet: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformat: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Routers
Lidhjet: 7
Logging: Pa prerje
Vendodhja: Rumani
Plani 1 Muaj: $ 12.99 / month
Plani vjetor: $ 2.75 / month
Prove falas: po
Kthimi i parave: 45 ditë
pagesa: Kartë krediti, PayPal, Bitcoin

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 58
Servers: 5645
protokollet: OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platformat: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet: 6
Logging: Asnjë prerje
Vendodhja: Panama
Plani 1 Muaj: $ 11.95 / month
Plani vjetor: $ 3.49 / month
Prove falas: jo
Kthimi i parave: 30 dite
pagesa: Karta krediti (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Other

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 131
Servers: 2070
protokollet: OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
platformat: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet: 5
Logging: Data e lidhjes, gjerësia e bandës totale të përdorur
Vendodhja: Hong Kong
Plani 1 Muaj: $ 10.95 / month
Plani vjetor: $ 3.33 / month
Prove falas: jo
Kthimi i parave: 31 ditë
pagesa: Karta e Kreditit, PayPal, BitCoin, Alipay, Karta Dhuratë Kryesore, CashU, Cryptocurrency tjera, Paymetwall

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 63
Servers: 1040+
protokollet: OpenVPN, IKEv2
platformat: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet: i pakufizuar
Logging: Asnjë prerje
Vendodhja: Ishujt e Virgjër Britanik
Plani 1 Muaj: $ 11.95 / month
Plani vjetor: $ 1.99 / month
Prove falas: jo
Kthimi i parave: 30 dite
pagesa: Kartë krediti, PayPal, Bitcoin, Alipay

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 30
Servers: 3235
protokollet: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformat: Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet: 10
Logging: Pa prerje
Vendodhja: SHBA
Plani 1 Muaj: $ 11.95 / month
Plani vjetor: $ 3.33 / month
Prove falas: jo
Kthimi i parave: 30 dite
pagesa: Karta e Kredisë, PayPal, Bitcoin, Karta Dhuratë Kryesore, 6 metoda të tjera

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 64
Servers: 700+
protokollet: OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon (Pro / Premier)
platformat: Win, Mac, Linux, iOS, Android, Routers
Lidhjet: 3 (Themelore), 5 (Premium)
Logging: Pa prerje
Vendodhja: Switzerland
Plani 1 Muaj: 9,95 $ / muaj (Basic), 12,85 $ / muaj (Premium)
Plani vjetor: $ 5,00 / muaj (Basic), 2,50 $ / muaj (Premium)
Prove falas: 3 ditë
Kthimi i parave: jo
pagesa: Kartë krediti, PayPal, Alipay

Rishikimi | Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 95
Servers: 3000+
protokollet: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
platformat: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Routers
Lidhjet: 3
Logging: Kohëzgjatja totale e lidhjes ditore, shuma totale ditore e transferimit të të dhënave, vendndodhja e serverit
Vendodhja: Ishujt e Virgjër Britanik
Plani 1 Muaj: $ 12.95 / month
Plani 6 mujor: $ 9.99 / month
Plani vjetor: $ 6.67 / month
Prove falas: jo
Kthimi i parave: 30 dite
pagesa: Karta krediti, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 47
Servers: 173
protokollet: OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
platformat: Win, Mac, iOS, Android, Routers
Lidhjet: 3
Logging: Pa prerje
Vendodhja: Rumani
Plani 1 Muaj: $ 10.95 / month
Plani 6 mujor: $ 7.16 / month
Plani vjetor: $ 4.84 / month
Prove falas: 24 ore
Kthimi i parave: 15 ditë
pagesa: Karta krediti, Bitcoin, Cryptocur Valuta të tjera, Paymetwall

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 220
Servers: 911
protokollet: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformat: Win, Mac, iOS, Android, Routers
Lidhjet: 2
Logging: Pullat e kohës së lidhjes, Shuma e transferimit të të dhënave të lidhjes, IP e lidhjes suaj, IP serveri
Vendodhja: Britani e Madhe
Plani 1 Muaj: $ 11.52 / month
Plani 6 mujor: $ 8.33 / month
Plani vjetor: $ 6.55 / month
Prove falas: jo
Kthimi i parave: 30 dite
pagesa: Karta krediti, PayPal, Transferimi i Bankës / Telit, UnionPay

Testi i Shpejtësisë | Lista e serverëve
vendet: 74
Servers: 3798
protokollet: OpenVPN, IPSec / IKEv2, L2TP / IPSec
platformat: Win, Mac, iOS, Android
Lidhjet: 5
Logging: Pa prerje
Vendodhja: Gjermani
Plani 1 Muaj: $ 11.99 / month
Plani vjetor: $ 2.05 / month
Prove falas: 7 dite
Kthimi i parave: 30 dite
pagesa: Kartë krediti, PayPal, UnionPay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me