Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT

În acest tutorial vă vom arăta cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT, dar mai întâi să vedem care sunt cerințele și recomandările noastre.


cerinţe

Pentru a configura VPN PPTP, veți avea nevoie de:

 1. Un cont CactusVPN. Dacă nu aveți unul, puteți încerca serviciile noastre gratuit.
 2. Numele dvs. de utilizator VPN, parola și adresa serverului VPN. Le puteți găsi în contul dvs. pe site-ul nostru web, accesând Setări.

recomandări

 • PPTP nu este cea mai bună opțiune pentru securitate și confidențialitate online. Vă recomandăm să folosiți OpenVPN.

Dacă totuși doriți să configurați manual VPN PPTP, parcurgeți pas cu pas următoarele instrucțiuni:

PPTP VPN Instrucțiuni de instalare

Pentru a configura PPTP VPN pe routerele DD-WRT, trebuie să-ți clipești routerul cu firmware-ul DD-WRT și să stabilești adresa IP locală a routerului ca 192.168.1.1. De asemenea, vă rugăm să verificați dacă vă puteți conecta la Internet prin Wi-Fi din routerul DD-WRT. De asemenea, vă recomandăm să verificați VPN pe PC / Mac pentru a vă asigura că configurația rețelei și ISP permit conexiuni VPN PPTP.

Conectați-vă la router. Pentru aceasta, trebuie să introduceți în browser următoarea adresă: http://192.168.1.1 (Dacă acest lucru nu funcționează, vă rugăm să consultați manualul routerului dvs. pentru a afla care este adresa de gateway implicită). De asemenea, trebuie să setați conexiunea de rețea pentru a obține adresa IP automat dacă vă conectați la router prin Ethernet.

Există două moduri diferite de a configura PPTP VPN pe un router DD-WRT. Vă rugăm să alegeți dacă doriți să configurați PPTP folosind un script sau fără a utiliza un script.

 • Fără script
 • Folosind script
 1. Accesați fila „Configurare” și apoi selectați „Configurare de bază” (1). Selectați PPTP (2) din meniul derulant „Tip conexiune”..

  În adresa de tip IP „Gateway (PPTP)” (3) a serverului CactusVPN la care doriți să vă conectați. Puteți găsi toate serverele disponibile din contul dvs. pe site-ul nostru, accesând Setări.

  În câmpurile „Nume utilizator” (4) și „Parole” (5) introduceți numele dvs. de utilizator și parola VPN. Le puteți găsi în contul dvs. pe site-ul nostru web, accesând Setări. Asigurați-vă că utilizați numele de utilizator și parola VPN și NU acreditările contului site-ului web (Care este diferența?).

  Selectați „Da” (6) lângă „Utilizați DHCP”.

  Setați „Criptare MPPE” (7) și „Reajustare pachete” (8) pe „Activat”. În unele versiuni ale DD-WRT există și „criptare PPTP”, setați-l la fel de bine pe „Activat”.

  Setați „Modul cu acces dublu” (9) și „Receive IPTV” (10) pe „Nu”.

  În zona „Setări opționale” schimbați MTU în „Manual” (11) și introduceți în câmp valoarea 1460 (12) și setați „STP” ca „Dezactivat” (13).

  În „Configurare rețea” introduceți adresa IP a punctului de acces DD-WRT (14). Important, dacă acesta este al doilea router, atunci trebuie să setați o altă adresă IP locală decât cea a routerului principal.

  Selectați „DHCP Server” (15) lângă „DHCP Type”.

  Serverul „Activare” DHCP (16).

  Asigurați-vă că toate celelalte setări arată în ecranul nostru.

  Faceți clic pe „Aplicați setările” (17).

  Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 1

 2. Acum accesați fila „Securitate” (17) și selectați „Firewall” (18). Aici, setați „SPI Firewall” la „Dezactivare” (19).Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 2
 3. Accesați „VPN Passthrough” (20) și selectați „Enabled” (21) lângă „PPTP Passthrough”. Faceți clic pe „Aplicați setările” (22).Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 3
 4. Accesați fila „Administrare” (23). Derulați în jos și faceți clic pe butonul „Reboot router” (24). Aceasta vă va reporni routerul.Cum să configurați VPN PPTP pe routerele DD-WRT: Pasul 4
 1. Accesați „Configurare” -> „Configurare de bază” (1).Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 1
 2. Derulați în jos la „Setările serverului adreselor de rețea (DHCP)” (2) și Activați DHCP (3).
  Schimbați DNS static (4) la: 8.8.8.8
  Schimbați DNS static (5) în: 8.8.4.4
  Dezactivați „Utilizați DNSMasq pentru DNS” (6).

  Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 2

 3. Accesați fila „Securitate” (7) -> Setul „Firewall” (8) setat „Dezactivare” pentru „Firewall SPI” (9).Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 3
 4. Acum accesați fila „VPN Passthrough” (10) și selectați „Activați” pentru „PPTP Passthrough” (11), apoi faceți clic pe „Aplicați setările” (12).Cum să configurați VPN PPTP pe routerele DD-WRT: Pasul 4
 5. Accesați contul dvs., faceți clic pe pachetul dvs. apoi faceți clic pe „Script pentru configurarea PPTP pe un router DD-WRT” și copiați tot textul din pagina nouă care se va deschide.
 6. Reveniți la DD-WRT și navigați la „Administrare” (13) -> „Comenzi” (14) și lipiți codul din clipboard (15).Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 5
 7. Derulați în jos și faceți clic pe „Salvați pornirea”.
 8. Accesați „Administrare” -> Fila „Management”, în partea de jos a paginii, veți găsi butonul „Reboot router” și faceți clic pe acesta.
 9. După repornirea routerului accesați „Administrare” (13) -> „Comenzi” (14).
  Tip: / tmp / cactusvpn / vpn start IP.ADD.RE.SS apoi faceți clic pe „Run Commands”.
  A inlocui “ADRESA IP”Cu IP-ul serverului la care doriți să vă conectați. În contul dvs. puteți găsi toate serverele disponibile în detaliile pachetului.

  Cum să configurați VPN PPTP pe routere DD-WRT: Pasul 6

 10. Accesați cactusvpn.com și verificați dacă adresa dvs. IP a fost schimbată.

După repornire este configurat routerul PPTP pe routerul DD-WRT. Puteți verifica conexiunea accesând fila „Stare” și selectați „WAN” de acolo. Starea de conectare trebuie să fie „Conectată”. Dacă scrie „Deconectat”, faceți clic pe butonul „Conectați” și așteptați aproximativ 1 minut. După aceea, conexiunea trebuie stabilită. Puteți verifica dacă sunteți conectat la un server VPN accesând www.whatismyip.com și vedeți dacă IP-ul dvs. este schimbat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map