Cum se folosește ProtonVPN pe Linux?

Puteți configura VPN pentru Linux de folosind „openvpn” pachet și cu cele corespunzătoare configura fișierele serverelor ProtonVPN.


Ca exemplu, ghidul de configurare VPN Linux de mai jos arată cum să configurați o conexiune pe Ubuntu 16.04LTS.

Vă recomandăm cu tărie să folosiți instrumentul pentru linia de comandă VPN Linux care vă permite să vă conectați ușor pe mașini Linux

Notă: Pentru a soluționa frecvent scurgerile DNS pe Linux, am actualizat acest ghid cu noi fișiere de configurare specifice Linux și instrucțiuni noi de conectare prin CLI (vezi opțiunea B de mai jos)

Pregătirea pentru configurarea VPN Linux:

1. Instalați pachetele necesare:

Instalați pachetul OpenVPN prin deschiderea unui terminal (apăsați Ctrl + Alt + T) și introduceți:

sudo apt-get install openvpn

 • Acesta vă va solicita parola pentru a permite instalarea, introduceți-o pentru a continua
 • Când vă solicită să confirmați instalarea, apăsați pe „y” și apăsați pe „[Enter]”
 • Dacă este deja instalat, va arăta astfel:

Notă: dacă nu aveți privilegii de administrator pe mașină, contactați administratorul de sistem și cereți-le să efectueze instalarea pentru dvs..

Instalați „network-manager-OpenVPN-gnome„Pentru pachet, pentru o utilizare și o compatibilitate mai ușoare cu GUI pentru Ubuntu Network Manager, introducând:

sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome

Și apăsând [Y] și apoi [Introduce] pentru a confirma instalarea.

De asemenea, asigurați-vă că resolvconf este instalat:

sudo apt instala rezolvconf

2. Obțineți fișierele de configurare ProtonVPN: 

 • Descarca fișierele de configurare dorite

  • Conectați-vă la tabloul de bord ProtonVPN la contul.protonvpn.com/login
  • Selectați Descărcări în bara de navigare din stânga
  • Găsiți secțiunea fișiere de configurare OpenVPN și alegeți
   • Platformă: Linux
   • Protocol: UDP (recomandat) / TCP dacă aveți viteze de VPN lente (aceasta folosește portul 443)
  • Faceți clic pe pictogramele de descărcare pentru serverul pe care doriți să îl descărcați

Dacă ați selectat „Descărcați toate configurațiile”, extrageți fișierul zip în locația dorită

3. Găsiți acreditările OpenVPN:

Pentru o securitate sporită, ProtonVPN este configurat cu două credențiale separate pentru autentificarea unei conexiuni.

Aflați mai multe despre modul în care două perechi de credențe cresc securitatea ProtonVPN.

Conectați-vă la tabloul de bord ProtonVPN și faceți clic pe fila Cont. Aici veți vedea cele două tipuri de acreditare ale dvs..
Credențiale Autentificare ProtonVPN sunt utilizate în aplicațiile noastre. Numele de utilizator OpenVPN / IKEv2 este folosit pe conexiuni manuale. Așadar, vă rugăm să configurați datele de autentificare OpenVPN la preferințe, deoarece va trebui să le utilizați pentru a stabili o conexiune VPN Linux.

folosire


Opțiunea A: Instalare VPN Linux folosind Network Manager

Atenție: în acest moment, există o problemă cunoscută cu DNS Leaks la distribuțiile până la Ubuntu 16.04LTS (și dependențele sale și părinții). Dacă descoperiți că și dumneavoastră sunteți afectat de scurgeri DNS, vă recomandăm să folosiți Opțiunea B de mai jos.

A1. Adăugarea unei conexiuni noi
 • Faceți clic pe simbolul dvs. de conexiune, în meniul sistemului din partea dreaptă sus și selectați „Editați conexiunile”.

Faceți clic pe „Adăuga”În noua fereastră pentru a crea o nouă conexiune. Selectați „Importați o configurație VPN salvată …”În meniul derulant și faceți clic pe„Crea…

Importați fișierul de configurare al serverului la care doriți să vă conectați, navigând în locația de unde ați descărcat fișierul de configurare SAU a extras ProtonVPN_config.zip și selectând fișierul dorit.

Fișierele sunt numite cu o prescurtare din două litere a țării de destinație și un număr pentru a arăta ce server din țara respectivă. De exemplu: de-01 este primul server din Germania; ca-04 este al patrulea server din Canada, a se vedea acest articol pentru o listă de abrevieri. Fișierele cu două prescurtări de țară sunt servere de bază sigure, de exemplu: is-us-01 este conexiunea de bază sigură pe Islanda în SUA. Aflați mai multe despre funcția noastră Secure Core.

 • Introduceți datele de acreditare OpenVPN de la pasul 3 din secțiunea „nume de utilizator‘ și ‘parola„Câmpul ferestrei noi și apăsați salvați.

Pentru Ubuntu 14.04 LTS: există o problemă specifică pentru 14.04 în care se importă configurația care nu citește automat toate setările. Dacă întâmpinați probleme cu funcția de auto-import cu managerul de rețea, vă rugăm să ne lăsați o linie la acest link pentru instrucțiuni suplimentare.

A2. Stabiliți conexiunea VPN Linux

Faceți clic pe simbolul de conectare din meniul sistemului. Selectați ‘Conexiuni VPN”, Faceți clic pe intrarea configurației adăugate recent și se va conecta automat la serverul ales ProtonVPN.

Veți vedea un pop-up care confirmă că a fost stabilită conexiunea VPN și o blocare lângă simbolul de conexiune. Felicitări, tocmai v-ați conectat cu succes la ProtonVPN!

A3: Opțional: pentru a adăuga mai multe conexiuni, pur și simplu repetați pasul A1 cu un alt fișier (i) de configurare.

Opțiunea B: configurare VPN pentru Linux folosind terminalul (CLI)

Notă: dacă nu aveți privilegii de administrator pe mașină, contactați administratorul de sistem și cereți-le să efectueze conexiunea pentru dvs.

Vă rugăm să vă asigurați că resolv-conf script-ul este descărcat corect pe dispozitivul dvs. folosind următoarele comenzi:

sudo wget „https://raw.githubusercontent.com/ProtonVPN/scripts/master/update-resolv-conf.sh” -O „/ etc / openvpn / update-rezolv-conf”

sudo chmod + x „/ etc / openvpn / update-resolv-conf”

Deschideți un terminal (apăsați Ctrl + Alt + T) și navigați la folderul în care ați decupat fișierele de configurare folosind cd-ul. În exemplul nostru, acestea sunt localizate în ~ / Descărcări, astfel încât intrăm:

cd ~ / Descărcări

Dacă vă este greu să navigați folosind linia de comandă CD, puteți deschide folderul în care fișierul se află folosind orice manager de fișiere și Click dreapta > Deschideți în terminal

Introduceți următoarele pentru a iniția o conexiune nouă:

sudo openvpn

Unde este numele fișierului de configurare al serverului la care doriți să vă conectați, de ex. de-03.protonvpn.com.udp1194.ovpn pentru serverul # 3 din Germania. Introduceți parola de administrator a PC-ului pentru a le executa (openvpn va modifica adaptorii de rețea și are nevoie de privilegii root)

Ulterior, vi se va solicita acreditările OpenVPN de la pasul 3, introduceți datele de acreditare pentru autentificare

 • Ați terminat configurarea VPN Linux și v-ați conectat cu succes la serverele ProtonVPN după ce ați văzut Secvență de inițializare finalizată
 • Mențineți acest terminal deschis, pentru a rămâne conectat la ProtonVPN. Dacă închideți terminalul, conexiunea VPN se va deconecta.

Clic aici dacă doriți să vă asigurați că conexiunea este stabilită cu succes și nu există scurgeri.

Pentru a deconecta conexiunea VPN Linux, apăsați Ctrl + C și / sau închideți terminalul.

 • Resurse suplimentare

Descărcați fișierele de configurare Linux prin tabloul de bord

 • Articole similare

Instrumentul client ProtonVPN Linux

ProtonVPN stochează informațiile utilizatorilor?

ProtonVPN are o lățime de bandă limită?

Ce este OpenVPN?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map