Soluții la Probleme de conectivitate ProtonVPN pe Windows

Aveți probleme de conectare cu clientul Windows ProtonVPN? Citiți mai departe pentru o listă de verificare a lucrurilor pentru a vă rezolva situația.

Pentru Windows, ProtonVPN este disponibil sub forma propriei noastre aplicații Windows ProtonVPN. Acesta oferă cea mai ușoară interfață de utilizare și vă puteți conecta cu un singur clic. Cu toate acestea, în anumite scenarii, este posibil să întâmpinați unele probleme de conectivitate atunci când vă conectați la ProtonVPN și orice VPN pentru această problemă. Există o serie de factori care pot cauza aceste probleme, iar mai jos veți găsi soluția la cele mai comune scenarii.


Nu se poate conecta la Windows Client

Simptom: Autentificarea clientului ProtonVPN Windows arată o eroare după ce faceți clic pe autentificare, care arată în felul următor

Cauză: Acest mesaj este afișat ori de câte ori clientul ProtonVPN nu se poate conecta la serverul nostru de autentificare pentru a verifica numele de utilizator și parola. Acest lucru este adesea cauzat de o conexiune la internet lipsă (de exemplu, conexiunea wifi deconectată, conexiunea defectuoasă, fără date mobile sau altele similare)

Soluţie: Asigurați-vă că sunteți conectat corespunzător la internet. În funcție de furnizorul și dispozitivul dvs., contactați administratorul de rețea, dacă este necesar.

Conexiunea VPN eșuează din cauza erorii driverului TAP.

Simptom: Pornirea și conectarea la clientul ProtonVPN Windows funcționează bine, cu toate acestea, la conectarea la un server, conexiunea nu reușește.

Cauză: Adaptorul TAP poate fi corupt în timpul utilizării sau în timpul instalării acestuia în sistemul dvs. De asemenea, este posibil să nu aveți toate actualizările de securitate necesare pe Windows pentru ao utiliza.

Soluţie:

A – Reinstalați driverul TAP.
Vă rugăm să mergeți la Managerul de dispozitive > Adaptori de rețea > găsiți adaptorul Windows TAP-ProtonVPN și faceți clic dreapta pentru a-l dezinstala.


Apoi, instalați driverul pentru versiunea dvs. de sistem de operare Windows adecvată din aceste linkuri:

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win10.exe
Hash MD5: 2a5a9547305e9fdaf76c26adf31e3897

https://protonvpn.com/download/ProtonVPN_TAP_win7.exe
Hash MD5: d529837894ca9b1f2b691b17660ea28f

B – Actualizarea Windows cu cele mai recente actualizări de securitate. (aceasta este cea mai frecventă problemă pentru utilizatorii Windows 7).

Conexiunea VPN eșuează din cauza adaptorului de rețea configurat greșit

Simptom: Pornirea și conectarea la clientul ProtonVPN Windows funcționează bine, cu toate acestea, la conectarea la un server, conexiunea nu reușește.

Cauză: Adaptorul TAP este configurat incorect astfel încât clientul ProtonVPN nu poate stabili corect o conexiune.

Soluţie: O soluție pentru această problemă este să vă asigurați că adresele DNS din adaptorul TAP să fie automate.

 • Navigați la Panoul de control -> Centrul de rețea și partajare -> Schimbă setările adaptorului  
 • Faceți clic dreapta pe adaptorul TAP-Windows Adapter V9 și selectați Proprietăți.
 • Debifează IPv6, selectează IPv4 și dă clic dreapta pentru Proprietăți. În cele din urmă, asigurați-vă că atât serverele IP cât și cele DNS sunt setate pe automat.

Conexiunea VPN eșuează din cauza eșecului autentificării

Simptom: Pornirea și conectarea la clientul ProtonVPN Windows funcționează bine, cu toate acestea, la conectarea la un server, conexiunea nu reușește. Jurnalele de aplicații Windows indică „Auth Fail”

Cauză: Probabil din cauza lovirii numărului maxim de dispozitive conectate și / sau a prea multor conexiuni (încercări) recente care nu au fost terminate corespunzător.

Soluţie:

 • Asigurați-vă că nu depășiți limita de conexiune. Planurile diferite au un număr diferit de dispozitive conectate. Asigurați-vă că nu aveți un dispozitiv în cealaltă încăpere care este încă conectat. Vezi planurile noastre pentru mai multe detalii despre diferitele opțiuni.
 • Așteptați aproximativ 5 minute și încercați din nou conectarea la un server diferit. Serverele noastre „curăță” periodic sesiuni vechi și inactive. Dacă ați avut o conexiune care nu a fost închisă corect (gândiți-vă, a căzut wifi, dispozitivul s-a prăbușit sau similar), infrastructura noastră va detecta și închide astfel de conexiuni după o anumită perioadă de așteptare.

VPN se deconectează / DNS nu se rezolvă

Simptom: Stabilirea unei conexiuni VPN funcționează bine, însă browserele nu rezolvă nicio adresă URL.

Cauză: Acest simptom poate fi cauzat de setări DNS configurate necorespunzător, care nu se actualizează.

Soluţie: Introduceți următoarele comenzi în CMD (prompt de comandă). Rețineți că va trebui să aveți drepturi de administrator pentru acest pas.

 • Asigurați-vă că executați cea mai recentă versiune a clientului VPN. Pentru a actualiza:
  • În clientul ProtonVPN, deschideți meniul Fișier și faceți clic pe Actualizare
 • Faceți clic pe pictograma Start -> deschideți Căutarea -> scrie „cmd” -> și faceți clic pe Enter. Când accesați CMD, introduceți următoarele comenzi una câte una:
  • ipconfig / eliberare
  • ipconfig / flushdns
  • ipconfig / renew
  • resetare interfață netsh ipv4
  • interfață netsh resetare ipv6

După ce ați introdus comenzile menționate, reporniți computerul doar pentru a fi sigur și încercați să vă conectați la VPN.

Mai aveți probleme de conectivitate?

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu oferă o soluție pentru problema cu care vă confruntați, contactați specialiștii noștri VPN prin următorul link:

https://protonvpn.com/support-form

În raportul dvs., vă rugăm să includeți jurnalele de conectare, astfel încât echipa noastră de asistență poate izola problema și vă poate oferi o soluție adecvată.

Puteți găsi jurnalele de conexiune în următoarea cale pe computer (următoarele sunt dosare ascunse):

 • C: \ Utilizatori \\ AppData \ Local \ ProtonVPN \ logs \ * și
 • C: \ ProgramData \ ProtonVPN \ busteni \ *

Articole similare

Cum să configurați ProtonVPN pe Windows

Soluții la probleme generale de conectare la ProtonVPN 

Cum se crește viteza VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me