Soluții la problemele de conectare la ProtonVPN

Dacă aveți probleme pentru a vă autentifica în ProtonVPN, iată câteva cauze și soluții comune.

Există multe modalități de a vă conecta la ProtonVPN. Pentru a accesa detaliile contului dvs. pentru a vizualiza planul dvs. curent, informațiile de plată, detaliile contului și descărcați fișierele de configurare OpenVPN, trebuie să vizitați Panoul de bord ProtonVPN (https://account.protonvpn.com) și conectați-vă folosind numele dvs. de utilizator și parola Proton (dacă sunteți un utilizator ProtonMail, acesta este identic cu autentificarea dvs. ProtonMail).


Dacă aveți probleme pentru a vă autentifica în tabloul de bord al contului ProtonVPN, puteți găsi soluții în următoarea secțiune a acestui articol.

Dacă vă conectați la aplicația noastră VPN Windows, trebuie să utilizați și numele dvs. de utilizator și parola Proton.

Dacă aveți probleme la conectarea la aplicația VPN Windows, vizitați această pagină.

Dacă vă conectați la ProtonVPN folosind o aplicație OpenVPN terță parte, trebuie să utilizați numele de utilizator și parola OpenVPN care pot fi găsite în Tabloul de bord al contului ProtonVPN din fila „Cont”..

Dacă aveți probleme la conectarea cu o aplicație OpenVPN, vizitați această pagină.

Probleme obișnuite de conectare la protonVPN Dashboard

Pentru a vă conecta la ProtonVPN Dashboard pentru a descărca configurații, pentru a vă gestiona abonamentul sau pentru a modifica detaliile contului dvs., accesați:

account.protonvpn.com

și conectați-vă cu numele de utilizator și parola Proton pe care le-ați ales când v-ați înscris la ProtonVPN. Utilizatorii ProtonMail existenți își pot folosi numele de utilizator și parola ProtonMail pentru a se conecta direct, întrucât ProtonVPN Dashboard și ProtonMail împărtășesc aceleași acreditări. Dacă aveți probleme în logare, încercați următoarele:

Dezactivați modul privat (Safari)

Safari – Asigurați-vă că browserul dvs. nu este setat în modul „Privat”. Acesta este modul implicit pe unele dispozitive. ProtonVPN nu funcționează cu modul privat Safari, deoarece anumite tehnologii de browser de care avem nevoie sunt dezactivate de Safari în modul privat.

Încercați un alt browser

Dacă aveți probleme cu browserul dvs. web curent, asigurați-vă că este actualizat la cea mai recentă versiune. Dacă este cea mai recentă versiune, încercați să vă conectați pe un browser diferit pentru a vedea dacă aceasta rezolvă problema de autentificare. Dacă acest lucru rezolvă problema de conectare pentru dvs., vă rugăm să ne informați raportând o eroare, astfel încât să putem face ca ProtonVPN să fie compatibil cu browserul dvs. original.

Ștergeți memoria cache a browserului și reporniți browserul

Uneori, problemele sunt cauzate de memoria cache a browserului coruptă. Pentru a remedia acest lucru, încercați să ștergeți memoria cache a browserului și apoi reporniți browserul. Instrucțiuni despre cum să ștergeți memoria cache pot fi găsite aici.

Dezactivați extensiile browserului

Dacă mai aveți probleme la conectare, încercați să vă conectați prin modul „Privat” sau „Incognito” al browserului dvs. (exclus Safari) sau dezactivați toate extensiile. Dacă acest pas vă permite să vă autentificați, încercați să dezactivați fiecare extensie o dată și apoi testați logarea pentru a identifica ce extensie cauzează problema. Ne puteți raporta extensii problematice aici.

Asigurați-vă că Javascript, stocare sesiune și cookie-uri sunt activate

Pentru a accesa ProtonVPN Dashboard-ul bazat pe browser în browser-ul dvs., ProtonMail nu va funcționa decât dacă este activat Javascript, Session Storage și Cookie-uri. Uneori, pluginurile pot dezactiva unele dintre aceste funcții. Aflați acum pentru a le activa aici.

Reseteaza parola

Dacă aveți o adresă de e-mail de recuperare conectată la contul dvs., puteți încerca, de asemenea, să vă resetați parola. Adresa de e-mail de recuperare este adresa de e-mail pe care ați furnizat-o atunci când v-ați înscris pentru ProtonVPN.

Următoarele instrucțiuni se aplică dacă ai folosit contul ProtonMail pentru a obține ProtonVPN:

Puteți reseta contul ProtonVPN prin parolă resetând parola de autentificare ProtonMail, deoarece cele două conturi împărtășesc datele de acreditare. Dacă este posibil să vă resetați parola căsuței poștale dacă tot utilizați modul cu două parole în ProtonMail. Rețineți că resetarea parolei de conectare sau a căsuței poștale va face ca toate mesajele anterioare din căsuța de intrare ProtonMail să nu poată fi citite.

Problemă de autentificare cu doi factori (2FA)

Utilizatorii ProtonMail existenți au capacitatea de a-și asigura contul cu 2FA. Dacă aveți autentificarea cu doi factori (2FA) activată, ar putea fi o problemă și cu dispozitivul dvs. generator de cod 2FA. Încercați să vă autentificați folosind unul dintre codurile de recuperare de urgență pe care le-am furnizat atunci când configurați 2FA. De asemenea, dacă ceasul telefonului dvs. este oprit cu mai mult de 2 minute, este posibil ca 2FA să nu funcționeze corect, deci doriți să vă asigurați că ora este setată corect pe telefon (sau să sincronizați ora cu rețeaua automat).

Contactați-ne sau raportați o eroare

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează pentru dvs., vă rugăm să ne contactați pentru a putea analiza problema în continuare. De asemenea, ne putem contacta la [email protected] De asemenea, suntem interesați să auzim de la dvs. dacă oricare dintre metodele de mai sus rezolvă problema dvs. de conectare, astfel încât să putem găsi cauza rădăcină și să remediem problema.

Articole similare

Cum se descarcă ProtonVPN?

ProtonVPN stochează datele utilizatorului?

Cum verific verificările?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me