Beste adblockers in 2020

vervelende advertentie voor browserPop-ups, banners en auto-play video commercials lijken tegenwoordig steeds vaker mensen te bombarderen.


In feite is dat zo virtueel onmogelijk om op internet te surfen zonder constant geïrriteerd te worden door advertenties.

Mogelijk moet u een videoadvertentie bekijken voordat u een video bekijkt die u daadwerkelijk op YouTube wilt zien.

Pop-upadvertenties lijken u overal te volgen en banneradvertenties kunnen ongelooflijk vervelend zijn omdat ze de inhoud kunnen bedekken die u probeert te bekijken. Eigenlijk:

Mensen vinden online advertenties om verschillende redenen vervelendons digitale advertenties enquête

Het kan al frustrerend genoeg zijn om ervoor te zorgen dat je het internet voor altijd wilt opgeven. Aangezien dat geen bijzonder realistische oplossing is, moet er een verstandiger compromis worden gevonden. Dat compromis is een adblocker.

Sommige browsers worden nu geleverd met een adblocker, maar deze zijn niet altijd robuust genoeg om de meeste online advertenties te verwijderen. Dit betekent dat u een plug-in of een andere moet vinden app die het werk voor u kan doen. De beste adblockers zijn afhankelijk van de online omgevingen die u het vaakst gebruikt. Sommige adblockers zijn bijvoorbeeld effectiever op YouTube dan op Facebook.

Dit maakt het noodzakelijk om de beste adblockers voor Google te bepalen zodat je hebt geen last van scripts evenals de beste adblockers voor YouTube, zodat je in alle rust je favoriete video’s kunt bekijken.

Laten we eens nader bekijken wat adblockers zijn en hoe ze werken.

Wat zijn adblockers?

ad blocker vectorNet als een gerenommeerde VPN zijn de beste adblockers ontworpen om u te helpen online anonimiteit bewaren. Een adblocker is in wezen software die voorkomt dat advertenties opduiken of automatisch worden afgespeeld in uw browser. Sommige adblockers zijn onafhankelijke programma’s, terwijl andere een extensie zijn van een browser of besturingssysteem.

Alle adblockers zijn ontworpen om het aantal advertenties dat u online afleidt te beperken. Sommige zijn hierin echter succesvoller dan andere. Evenzo kan het handig zijn om te weten dat sommige software voor het blokkeren van advertenties alleen beschikbaar is op bepaalde besturingssystemen. Adblockers die geschikt zijn voor Windows zijn niet noodzakelijk compatibel met Mac, en hetzelfde geldt voor iOS en Android. Dit betekent dat je moet kies zorgvuldig een adblocker.

Hoe werken adblockers?

Net zoals de manier waarop een goede VPN uw IP-adres kan filteren zodat het niet zichtbaar is voor nieuwsgierige blikken, sluit een adblocker bepaalde inhoud op websites uit op basis van specifieke filterregels. Met sommige van deze software voor het blokkeren van advertenties kunnen gebruikers hun eigen regels maken om sommige advertenties eruit te filteren terwijl ze andere toestaan. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld bepaalde advertenties of adverteerders op de witte lijst zetten.

hoe advertentieblokkering werkt

Adblockers filteren doorgaans twee soorten inhoud. Communicatie blokkeren verbiedt communicatie met advertentieservers. Wanneer een HTTP-verzoek wordt gedaan, wordt dit vergeleken met de adblock-filterlijst. Als een element van het verzoek overeenkomt met de filterlijst, wordt het geblokkeerd.

Software voor advertentieblokkering kan ook het verbergen van elementen gebruiken, waarbij bepaalde inhoud aan het zicht is onttrokken, hoewel deze mogelijk met de rest van de inhoud is geladen.

Nu steeds meer Canadezen worden geïnformeerd over hun privacyrechten, gebruiken steeds meer de beste VPN’s hun privacy online. Het wordt tijd dat die online-ervaring minder rommelig en storend wordt. Neem voor je volgende marathon-browse- of streamingsessie even de tijd om de beste adblockers voor enkele populaire websites te ontdekken.

Beste adblockers voor YouTube

YouTube, een dochteronderneming van Google, is enorm populair bij een breed spectrum van de bevolking. Volgens schattingen gebruiken ongeveer 1,8 miljard mensen elke maand YouTube.

De meeste mensen zoeken op YouTube om instructievideo’s, recensies of entertainment te vinden. Daar zijn hele afleveringen van televisieshows te vinden en het is voor mensen mogelijk om hun eigen YouTube-kanaal te maken om hun eigen talenten en gezichtspunten te laten zien.

Mannen gebruik YouTube voornamelijk in combinatie met gaming, zoals deze grafiek laat zien:

door mannen gedomineerde YouTube-categorieën

Dames, zijn daarentegen meer geïnteresseerd in gezondheid en schoonheid, muziek en honden:

door vrouwen gedomineerde YouTube-categorieën

Het nadeel van het gebruik van YouTube zijn de advertenties. Je hoeft misschien niet voor elke video een commercial te bekijken, maar het lijkt erop behoorlijk overdreven. Gelukkig maken de beste adblockers voor YouTube het mogelijk om urenlang video’s te bekijken zonder een commercial om je te vertragen.

AdBlock

adblock-logo

AdBlock is een browserextensie die de afgelopen jaren echt naam heeft gemaakt. Compatibel met Chrome, Firefox, Opera en Safari, AdBlock is eenvoudig te configureren en heeft vooraf ingestelde filterlijsten. Deze lijsten halen het ongelooflijk eenvoudig om de meeste online advertenties te blokkeren.

Gebruikers zullen ook het gemak waarderen social media knoppen en de malwarefilter. Bovendien heeft u de mogelijkheid om bepaalde websites of adverteerders op de witte lijst te plaatsen om hen te helpen hun activiteiten winstgevend te houden.

AdBlock is een van de weinige blokkerende extensies die advertenties op YouTube en verschillende streamingdiensten met succes kunnen blokkeren. Als u graag online inhoud bekijkt, dan is dit wellicht de ideale oplossing voor u. Voor de goede orde, ik heb persoonlijk AdBlock.

AdLock

adlock-logo

AdLock verschilt van AdBlock doordat het geen browserextensie is. In plaats daarvan is het zo onafhankelijke software die is ontworpen om op individuele apparaten te worden geïnstalleerd. Dit betekent dat AdLock niet alleen voorkomt dat advertenties u storen op YouTube en andere websites, maar ook advertenties weghoudt van alle apps die u gebruikt die verbinding maken met internet.

Zo kun je vaarwel zeggen tegen advertenties op Skype, BitTorrent, tientallen online games en tal van andere mobiele apps. AdLock kost iets meer dan $ 20 per jaar, en met een gratis proefperiode van 14 dagen kunt u erachter komen of dit geschikt voor u is.

Beste adblockers voor Facebook

Facebook, gevestigd in Californië, is een gigant in de wereld van sociale media. Mensen over de hele wereld gebruiken deze website voor sociaal netwerken om contact te leggen met familie, vrienden, collega’s en volslagen vreemden. De meeste mensen hebben op zijn minst van Facebook gehoord en meer van een miljard mensen gebruiken het regelmatig.

Pew Research ontdekte zelfs dat veel mensen Facebook meerdere keren per dag gebruiken:

Facebook-gebruik

Met zoveel consumenten die Facebook continu gebruiken, komt het zoals geen verrassing dat bedrijven daar graag adverteren. Dit kan worden een ongelooflijke hinder voor vaste gebruikers, waardoor het nodig is om de beste adblockers voor Facebook te vinden.

Ghostery

spookbeeld logo

Een add-on voor browsers zoals Opera, Safari, Chrome en Firefox, Ghostery blokkeert advertenties en trackers voor sociale media. Natuurlijk zijn er veel extensies en plug-ins die dit zullen doen, maar Ghostery weet zich te onderscheiden van de concurrentie dankzij zijn bijzonder robuuste database.

Bovendien koppelt Ghostery gebruikers aan het privacybeleid van individuele websites en wijst het hen op de beschikbare opt-out-opties. Dit maakt het voor gebruikers nog makkelijker om ervoor te zorgen dat ze nooit last hebben van advertenties die ze niet willen zien.

Een van de nieuwste innovaties van Ghostery is hun mobielvriendelijke Ghostery Privacy Browser. Het is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten, zodat mensen geen last hoeven te hebben van trackers voor sociale media ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

StopAd

stopad-logo

StopAd is een van de beste adblockers voor Facebook omdat het een programma op systeemniveau dat volledige bescherming biedt op alle websites en apps. Deze software is geen browserextensie. Dienovereenkomstig is het compatibel met alle browsers en systemen, inclusief Linux. StopAd is eigenlijk een perfecte keuze voor mensen die gewoon alle advertenties willen blokkeren, altijd.

Gebruikers zullen direct uit de doos ontdekken dat alles wat niet nodig is, wordt geblokkeerd voor hun systeem, inclusief automatisch afgespeelde commercials, videoadvertenties, pop-ups en banners. StopAd wordt ook geleverd met een robuust menu met opties voor online beveiliging en bescherming, iets dat essentieel is voor kinderen die tijd online doorbrengen.

Deze beveiligingen omvatten het blokkeren van malware en maatregelen om het bijhouden van gegevens te stoppen. Je krijgt ook dekking tegen cryptojacking en cryptomining. Met 24/7 klantenondersteuning is dit een uitstekend beveiligingspakket dat ook advertenties blokkeert.

Beste adblockers voor Google

Gevestigd in Mountain View, Californië, zijn er maar weinig mensen in de 21e eeuw die Google niet kennen. Natuurlijk is het waarschijnlijk de meest bekende zoekmachine ter wereld, maar dat is het ook een technologiebedrijf dat een vinger in vele taarten heeft.

google imperium

Van e-mail tot navigatie, Google is alomtegenwoordig in het moderne leven. Natuurlijk vertaalt al die populariteit zich in een groot deel van de advertentie-inkomsten. Het goede nieuws is dat de beste adblockers voor Google het mogelijk maken om te profiteren van alle diensten van deze technologiegigant zonder dat je geïrriteerd hoeft te raken door constante advertenties.

Staat eerlijk AdBlocker

Staat eerlijk AdBlocker-logo

Gemaakt door een bedrijf genaamd Stands, Fair AdBlocker is beperkt omdat het alleen beschikbaar is voor Chrome. Gezien het aantal mensen dat Chrome tegenwoordig gebruikt, zou dit geen al te zware beperking moeten zijn.

De ontwikkelaars achter Fair AdBlocker zijn niet van plan dat het alle advertenties de hele tijd blokkeert, hoewel u het op die manier kunt configureren. In plaats daarvan zijn ze van mening dat bepaalde advertenties moeten worden doorgelaten, maar alleen de advertenties die door de individuele gebruiker zijn gespecificeerd.

staat eerlijke instelling

Zoals u kunt zien, is het mogelijk om zoekadvertenties uit uw online ervaring met Fair AdBlocker te verwijderen, samen met Facebook-advertenties als u daarvoor kiest. Eerlijke AdBlocker is verder een goede keuze omdat het uw browser beschermt tegen malware, naast verschillende beveiligings- en privacybedreigingen. Dit maakt snellere streaming mogelijk tijdens het gebruik van een VPN en zorgt ervoor dat u dit veilig doet.

Ad Muncher

Ad Muncher-logo

Of u nu Chrome, Firefox, Explorer, Safari of Opera gebruikt, Ad Muncher kan u helpen te genieten van een advertentievrije online ervaring. Dit programma is een van de oudste op de markt, voor het eerst gelanceerd om te downloaden 1999. U kunt al uw browsers beschermen met slechts één eenvoudige download en advertenties en pop-ups in Google en daarbuiten succesvol blokkeren.

Ad Muncher presteert niet zo goed met YouTube. Daarom wordt het alleen aanbevolen als je geen fan of regelmatige gebruiker van dit platform bent. Als Google uw grootste zorg is, dan deze download zal presteren als een kampioen. Als u technologisch onderlegd bent, kunt u uw instellingen waarschijnlijk aanpassen totdat Ad Muncher ook op YouTube werkt.

Ad Muncher is zelfs een vrij solide keuze voor de technisch onderlegde persoon die van veel aanpassingsmogelijkheden houdt. U zult preventieve schakelaars vinden voor wanneer u een webpagina opnieuw wilt laden, en families waarderen het vermogen van het programma om inhoud voor volwassenen te censureren.

admuncher configuratie

Adware en malware kunnen ook effectief door Ad Muncher in de kiem worden gesmoord, waardoor het een slimme keuze is voor algemene privacy en beveiliging en een van de beste advertentieblokkers.

De juiste adblocker voor u kiezen

Alle hier genoemde adblockers zijn effectief en betrouwbaar. Zoals opgemerkt presteren sommige van hen beter met bepaalde platforms dan met andere.

Nog steeds, velen van hen zijn solide, allround artiesten die goed werken voor verschillende toepassingen. Ze voorkomen niet alleen dat pop-upadvertenties u irriteren, maar ook zij bieden betrouwbare bescherming tegen malware en verschillende bedreigingen voor beveiliging en privacy.

Wanneer de meeste mensen overwegen om een ​​adblocker te krijgen, doen ze dat om redenen van gemak. De beste adblockers bieden echter tal van robuuste beveiligingen.

Ze kunnen voorkomen dat sociale mediaplatforms al uw online bewegingen volgen of u beschermen tegen schadelijke software die dat van plan is schade toebrengen aan uw systeem of uw gegevens stelen. In dit licht wordt het duidelijk dat de beste adblockers bijna net zo fundamenteel noodzakelijk zijn als een welbekende VPN-achtige Surfshark of NordVPN.

Als het gaat om het waarborgen van de online beveiliging van uw gezin, is een adblocker een absolute must. Kies een van de hierboven beschikbare opties om uzelf en uw gegevens te beschermen.

FAQs

Zijn adblockers illegaal?

Adblockers zijn niet illegaal en het is ook niet illegaal om een ​​manier te zoeken om advertenties te blokkeren. De wet bepaalt dat de computer van het individu is en dat deze persoon het recht heeft om te beperken welke scripts of andere inhoud op het systeem verschijnen en toegang hebben tot het systeem.

Vertragen adblockers browsers?

Sommige mensen die adblockers gebruiken, merken een beetje vertraging op als het gaat om browsersnelheid. Dit komt voornamelijk omdat de software HTTP-verzoeken moet vergelijken met de geblokkeerde lijst, wat een beetje geheugen vereist.

Toch zullen de meest gerenommeerde en effectieve adblockers een systeem niet erg vertragen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat snelheidsproblemen kunnen worden gecompenseerd doordat het systeem niet de tijd hoeft te nemen om moeilijke, bandbreedte-blokkerende advertenties te laden.

Is AdRemover legitiem?

Een groot verhaal circuleerde in 2018 via de media over een aantal frauduleuze softwareprogramma’s voor het blokkeren van advertenties die beschikbaar kwamen via Google Chrome. Je kunt een samenvatting van het probleem lezen op Newsweek.

AdRemover is absoluut een van deze verdachte apps die meer kwaad dan goed kunnen doen door uw privégegevens te lekken. Vermijd AdRemover als u uzelf wilt beschermen. Als uw systeem al AdRemover heeft, verwijder het dan onmiddellijk en zoek een andere software voor het blokkeren van advertenties.

Is er een adblock voor Android?

Android-gebruikers hebben verschillende opties als het gaat om het blokkeren van advertenties. Deze omvatten Ghostery, AdBlock Plus, AdAway en AdGuard.

Hoe werken adblockers?

Adblockers werken door specifieke inhoud te filteren volgens regels die door het programma zelf of door de gebruiker zijn ingesteld. Als voorbeeld kan de software worden verteld om te voorkomen dat Flash-animaties worden geladen of wordt de opdracht gegeven om audio- en videobestanden van Microsoft Word te blokkeren. Sommige extensies voor advertentieblokkering zijn opgenomen in standaard browserpakketten, maar er is ook stand-alone software beschikbaar.

Veel van de meest geavanceerde versies van software voor het blokkeren van advertenties bevatten tegenwoordig zwarte lijsten met items die zijn geblokkeerd en witte lijsten met items die zijn toegestaan. Bovendien hebben ze mogelijk filters voor reguliere expressies die alles blokkeren dat is gelabeld als ‘advertentie’. Dit betekent dat pop-ups, banners en automatisch afspeelbare advertenties niet door de gebruiker worden gezien.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map