Az intelligens TV-k kémkedhetnek rád

Az intelligens TV-k lényegében olyan televíziók, amelyek figyelhetnek téged. Népszerűségük növekedése – az intelligens hangszórók mellett – azt jelenti, hogy a vállalatoknak (és bárkinek, aki megtámadhatja ezeket az eszközöket) van egy másik ablaka, amelyen keresztül megtekinthetik személyes tevékenységeidet. Az Internetet jellemző adatgyűjtés bekapcsolódik offline életébe – és megtámadja otthonait.


A vállalati felügyeletnek a tévékészülékekre történő kiterjesztése aláássa a privát internet létrehozásának erőfeszítéseit. Az Ön személyes adatainak védelme csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszem, ami azt jelenti, hogy a böngészési adatainak bizalmas kezelésére irányuló erőfeszítései visszavonhatók, ha a vállalatok hasonló adatokat gyűjthetnek a tévék nézési szokásainak megfigyelésével..

Ezt a cikket azért készítettük el, hogy megértse, hogy az intelligens TV-k miközben kémkednek téged, és milyen lépéseket tehet a magánélet megőrzése érdekében.

Mi az intelligens TV??

Az intelligens TV-k internetkapcsolatú televíziók, amelyek számos alkalmazást támogatnak, az Amazon Prime Video-tól a YouTube-ig. Számos okos tévékészülékbe beépítették a hangfelismerő és a videokamerákat is, így hangos parancsokat adhattak a televízióhoz, vagy felhasználhatják a videocsevegéshez.

Az intelligens TV-k figyelik, amit néz, hasonlóan az olyan streaming szolgáltatásokhoz, mint a Hulu, a Netflix és a YouTube, ám egy lépéssel tovább haladnak. Általában egy automatikus tartalomfelismerésnek (ACR) nevezett rendszert használnak, amely néhány másodpercenként pixeleket rögzít a képernyőn. Ezután elküldi ezeket a pixel „ujjlenyomatokat” egy harmadik fél számára, amely valamilyen módon hasonlít a videóhoz a Shazamhoz. Gyorsan azonosítja a megtekintett műsorokat, legyen az személyes DVD, élő televíziós műsor vagy YouTube videó. Ezen információk mellett az intelligens tévék hozzáadják a dátumot és az időt, amikor megnézték ezt a műsort, a csatornát, amelyen a műsor be volt jelen, és hogy rögzítették-e. Ezt az információt, akárcsak az online előzményeket, felhasználják annak érdekében, hogy tájékoztassák a hirdetőket arról, hogy mely hirdetésekkel lehet a leghatékonyabban megcélozni Önt.

Adatvédelmi aggályok

Televíziós nézési szokásaid szinte annyit fedhetnek fel rólad, mint az internetes böngészési előzmények. A hirdetők az ilyen típusú adatok alapján meghatározhatják az Ön politikai preferenciáit, vagyonát és helyét. Az FTC úgy véli, hogy tévékészülékei érzékeny adatainak gyűjtése elõtt kifejezett hozzájárulása szükséges, és a személyes egészségügyi és pénzügyi adatok mellett védett kategóriába sorolják az Egyesült Államokban..

Egy másik adatvédelmi kérdés merül fel azzal, hogy az intelligens TV-k megosztják ezeket az adatokat. Amikor eladják a TV-nézés előzményeit a hirdetőknek és harmadik feleknek, összekapcsolják azokat a WiFi-hálózat IP-címével. Ezzel az információval a hirdetők összekapcsolhatják a TV-nézés előzményeit és a böngészési előzményeket, azaz a szabadidő nagy részében szemmel tartanak rád. Ez azt is jelenti, hogy követhetnek téged eszközről készülékre, biztosítva, hogy ugyanazokat a hirdetéseket újra és újra láthassa.

Az intelligens TV-k üzleti terve drámai módon kibővíti a vállalati felügyeletet, ezért sok intelligens TV-szolgáltató újra és újra megpróbálta lecsökkenteni a sarkokat és eltakarítani adatgyűjtését..

Amikor a vállalatok visszaélnek az intelligens TV-adatokkal

Íme néhány az intelligens tévékkel kapcsolatos adatvédelmi botrányok közül.

Rejtett adatgyűjtés

A Vizio egy ilyen társaság, amely soha nem tájékoztata felhasználóit az adatgyűjtésről, és ennek eredményeként soha nem adott választást. 2014 és 2017 között eladta az intelligens TV-ket (és frissítette a régebbi intelligens TV-modelleket), amelyek automatikusan az ACR-t használják annak ellenőrzésére, hogy a felhasználók milyen tudást figyeltek. 2017-ben 11 millió Vizio intelligens TV-t használtak felfelé, amelyek követik ügyfeleik összes megtekintési történetét.

A Vizio-t 2017-ben elfogták, amikor a New Jersey-i főügyész panaszt nyújtott be az FTC-nek, állítva, hogy Vizio elrejtette adatgyűjtésének részleteit a felhasználóktól. Adatvédelmi politikájában nem volt említés az adatgyűjtésre. Az egyetlen hely, ahol Vizio megemlítette, hogy bármilyen adatot összegyűjtenek, egy olyan mellékletben található, amely elmagyarázta az intelligens interaktivitás funkcióját. A nyelv még itt is homályos volt, jelezve, hogy a szolgáltatás „lehetővé teszi a programjavaslatokat és javaslatokat”. Vizio végül bíróságon kívül telepedett le, és 2,2 millió dolláros bírságot kellett fizetnie.

A mikrofon mindig hallgat

A Samsung a mikrofonokat beépítette bizonyos intelligens TV-modellekbe, hogy a felhasználók csatornaváltást vagy a TV-készüléket hangutasításokkal kapcsoljanak be. De ezek a mikrofonok soha nem kapcsolták ki magukat. Valójában 2015-ben a The Daily Beast felfedezte, hogy a Samsung adatvédelmi politikájának mélyén a következő figyelmeztetés szerepel: „Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a beszédes szavai személyes vagy egyéb érzékeny információkat tartalmaznak, akkor ezek az adatok szerepelnek a rögzített és harmadik félnek továbbított adatok között. .” Tehát alapvetően bármit, amit a Samsung okos TV-jén belül mondtál, összegyűjtötték és továbbították harmadik fél számára.

A Samsung később magyarázatot adott ki, amely szerint a TV-k többsége megköveteli a felhasználóktól, hogy a mikrofont távirányítóval aktiválja. Azok az aggódó felhasználók, akiknek van egy Samsung okos TV-je beépített mikrofonnal, deaktiválhatják a tv-készülék hangfelismerő rendszerét (Hi TV).

Rossz műszaki adatvédelem

Jason Huntley, informatikai tanácsadó 2013-ban számos megdöbbentő felfedezést tett az LG intelligens tévékkel kapcsolatban és arról, hogy miként gyűjtik és továbbítják a felhasználók megtekintési adatait. Mindenekelőtt az intelligens TV-k adatot továbbítanának a felhasználókról, még akkor is, ha a felhasználó kikapcsolta az adatgyűjtést a szolgáltatás kikapcsolásával. Másodszor, az intelligens TV letapogat minden USB-meghajtót, amelyet behelyez a TV-be, és rögzíti az összes fájlnevet. Harmadszor, az intelligens TV nem titkosította az átadott adatokat. Az adatok egyszerű szöveges formában történő küldése azt jelenti, hogy bárki az intelligens tévékészülék és az LG szerverei között könnyen elérhette és elolvasta az adatokat.

A Huntley üzenetéből származó nyilvánosság arra késztette az LG-t, hogy frissítse szoftverét annak érdekében, hogy a felhasználók lemondhassák ezt az adatgyűjtést – olyasvalamit, amelynek már opciónak kellett volna lennie..

Titokban ossza meg az adatokat a Facebook, a Google és a Netflix segítségével

A Northeastern University és a London Imperial College 2019. szeptemberi jelentése megállapította, hogy szinte minden nagyobb okostelevíziós szolgáltató és sok streaming szolgáltatás, köztük az Amazon FireTV és a Roku, személyes személyes információkat küld a Netflix számára a felhasználók tájékoztatása nélkül. A jelentés szerint szinte az összes tesztelt intelligens tévék adatot küldtek a Netflixnek, „bár soha nem konfiguráltunk egyetlen TV-t sem Netflix fiókkal. Ez legalább a Netflix számára információt szolgáltat a televízió adott helyszínének modelljéről. ” A kutatók nem tették fel azt a hipotézist, hogy miért továbbítják az adatokat a Netflix-hez.

A Princeton hasonló jelentése szerint az Amazon Fire TV csatornák 89% -a és a Roku csatornák 69% -a olyan nyomkövetőket tartalmazott a Facebookon és a Google-on, amelyek információkat gyűjtnek a felhasználók megtekintési előzményeiről és preferenciáiról. A megosztott adatok olyan információkat tartalmaznak, amelyek egyedileg azonosíthatják és megtalálhatják az egyes eszközöket (például a hirdető azonosítóját, a WiFi hálózatot és az eszköz sorozatszámát). Ezt az információt néha sima szövegen (titkosítatlanul) továbbították.

Intelligens TV-k és biztonság

Az érzékeny adatok egyszerű szöveges formában történő továbbítása csak egy olyan biztonsági rést jelent, amelyet a hackerek kihasználhatnak az intelligens TV-kben. 2017-ben egy Wikileak dokumentum-leltár fedte fel a „Síró angyal” programot, amelyben a CIA és az MI5 becsapódott a Samsung intelligens TV-jébe, és beépített mikrofonjaikkal kémkedett az emberekre. Noha ez a legdrámaibb példa a hackerek hozzáférésére az intelligens tévékhez, ez messze nem az egyetlen.

2017-ben a biztonsági tanácsadók több mint 40 nulla napos (korábban ismeretlen) sebezhetőséget találtak a Samsung intelligens TV nyílt forráskódú operációs rendszerében, a Tizenben. A Samsung ez év elején egy tweetet is küldött (majd törölt) arról, hogy okos TV-felhasználóinak néhány hetente víruskeresést kell végeznie..

Noha a biztonság némileg javult, mióta Seung-Jin Lee a dél-koreai informatikai biztonsági tanácsadói biztonsági tanácsadót megmutatta, hogy sokféle módon át tudja venni az intelligens TV-t, még hosszú utat kell megtenni. A helyzet annyira szörnyű, hogy az FBI figyelmeztetést küldött a fekete péntek héten, tájékoztatva az ügyfeleket, hogy az intelligens TV-k nem biztonságosak.

Mit tehet a magánélet védelme érdekében?

Az amerikai törvényhozók az FTC-t sürgetik, hogy tovább vizsgálják az intelligens TV-gyártókat felhasználói magánéletük megsértése miatt, ám eddig kevés intézkedés történt. A GDPR az intelligens TV-felhasználók adatait is védi, ám az intelligens TV-termelőknek még nem kell kiszabniuk és pénzbírságot szabnak ki. Jelenleg az adatok védelmének legjobb módja az, ha az ügyeket a saját kezébe veszi. Ha van intelligens TV-je, vagy vásárol egy ilyen készüléket, íme néhány lépés a magánélet és a kiberbiztonság megőrzése érdekében:.

  • Az adatvédelmi beállítások módosítása: Az FTC megköveteli, hogy az intelligens TV-gyártók adják meg a lehetőséget a szolgáltatás kikapcsolására. Ezt általában úgy lehet megtenni, hogy mélyen navigál az intelligens TV-készülék beállításaiba. A CNET rendelkezik egy útmutatóval, amely ismerteti, hogyan kell ezt megtenni a legtöbb intelligens TV-vel.
  • Ne csatlakoztassa okos TV-jét az internethez: Még akkor is, ha aktiválja az intelligens TV-jén az adatvédelmi beállításokat, elkerülhetetlenül megosztja az adatokat. Ez továbbra is vonzó célpont lesz a hackerek számára. Azáltal, hogy lekapcsolja a TV-jét az internetről, gyakorlatilag visszaállítja azt egy „hülye” TV-vel. Ha a tévékészülék nem ad lehetőséget arra, hogy leválasztja a WiFi hálózatot, állítsa vissza a gyári alapbeállításokra. Ezután a telepítés során ne írja be a WiFi jelszavát.
  • Vásároljon egy „hülye” tévét: Noha ez a legegyszerűbb megoldás, ez egyre nehezebbé válik, mivel az intelligens TV-k 2018-ban a televízió eladásainak 70% -át tették ki. Ha olyan TV-t szeretne vásárolni, amely nem rendelkezik az intelligens TV által használt adatgyűjtési eszközökkel, akkor vásároljon egy régebbi TV-t (valószínűleg 2017 előtti).

Az intelligens TV-k megkönnyíthetik a Netflix nagyképernyős TV-n való nézését, ám ezek még egy téglát képviselnek a megfigyelő kapitalizmus épületében. Mindenkinek aggódnia kell, hogy az Amazon, a Facebook és a Google adatai iránti kielégíthetetlen éhsége terjed más vállalatok számára. A Samsung emellett jelenleg is előrehalad a TV-néző adatainak felhasználásával, hogy magukkal célozza meg a célzott hirdetéseket, annak érdekében, hogy a televízió Google-já váljon. Hamarosan minden vállalat rejtjelez, hogy az Ön adatainak minél nagyobb részét megóvja.

Ezt a világot próbálják megakadályozni a ProtonMail és a ProtonVPN. Az előfizetési üzleti modelln dolgozunk, hogy érdeklődésünk összhangban álljon a felhasználókkal. Felhasználóink ​​bíznak bennünk, mert megóvjuk magánéletüket. Ha inkább olyan céggel szeretne együttmûködni, amely adatgyûjtés helyett felette kezeli az adatait, regisztráljon ma a ProtonVPN és a ProtonMail oldalra..

Üdvözlettel,
A ProtonVPN csapata

Kövessen minket a közösségi médiában, hogy naprakész legyen a ProtonVPN legfrissebb híreiről:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me