Az olyan intelligens hangszórók, mint az Amazon Echo, az Apple HomePod és a Google Home, adatvédelmi kockázata

A tudományos fantasztika hivatalosan megérkezett. Az intelligens hangszórók és digitális asszisztenseik itt vannak, állandóan hallgatnak rád, várva, hogy válaszoljon kéréseire. De ezek kevésbé hasonlítanak segítőkész robotokra, és inkább szorgalmas stenográfiákra, és átfogó jelentéseket készítenek minden interakcióról, hogy a vállalatok pénzt szerezzenek az Ön adataival.

– Alexa, figyelsz? Mint kiderül, a válasz igen; az intelligens hangszórók mindig hallgatnak rád. Ezek az eszközök a vállalati felügyelet új határát képviselik. A világ legnagyobb technológiai vállalata megtalálta a módját, hogy elkerülje az asztali számítógépet és betörjön otthonunkba.


Mit csinálnak az intelligens hangszórók??

Az intelligens hangszórók hangos interfész az internettel. Megadhatja, hogy okos hangszórója lejátsszon egy dalt, nézeteket keressen, elmondja, milyen az időjárás, frissítse a legfrissebb híreket, vagy mondjon viccet. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Ahogy a dolgok internetének felé haladunk, amelyben minden készülék, eszköz és áru folyamatosan csatlakozik és kommunikál egymással az interneten keresztül, az intelligens hangszóró olyan központként van elhelyezve, amely lehetővé teszi az otthoni verbális irányítását..

Minden intelligens hangszóró harmadik féltől származó kiterjesztéssel is rendelkezik (az Amazon eufémikusan ezeket a bővítményeket „tehetségeknek”, míg a Google „akcióknak” nevezi), amelyek a hangszórót más alkalmazásokhoz, például a Uberhez vagy a Netflixhez kötik. Ezek a kiterjesztések lehetővé teszik, hogy hívjon egy autót, vagy sorba állítsa a kedvenc filmeit a legközelebbi csatlakoztatott képernyőn, anélkül, hogy át kellene mennie a telefon kinyitásának minden gondjától..

A Google Home adatvédelme

Fontos megjegyezni, hogy működnek ezek a vállalatok, különösen a Google. Attól függően, hogy mennyire támaszkodik a Google termékekre, a Google tudja, ki a barátainak, mi van az ütemtervében, hol szeretne lógni, és milyen témákban érdekli Önt leginkább. Ez az óriási adatmennyiség azonban nem elég. Az ábécé, a Google anyavállalata, bevételének 84% -át a reklámból fedezi. Évente milliárd dollárra gyűjt azáltal, hogy felhasználói adatait eladja a hirdetőknek, akik ezeket az adatokat egyre nagyobb pontossággal célozzák meg a Google felhasználói számára. A Google számára a több adat egyenlő nagyobb bevétellel. Tehát keményen dolgoztak az adatgyűjtési folyamat súrlódásának kiküszöbölése érdekében. Az eredmény egy internethez csatlakoztatott hangszóró, amelyet feltehet a konyhai pultra, és kérdéseket tehet fel.

A Google Kezdőlap minden eddiginél hozzáférhetőbbé teszi az internetes keresést, ami viszont azt jelenti, hogy a Google egyre több adatot kap rólad. Bármit, amit a Haza figyelmeztető szava után mond – „Hé Google”, vagy bármit, amit félreért, például „Doodle” – rögzítik, összekapcsolják a fiókjával, és örökre megőrzik a Google adatbázisában. Ráadásul a harmadik féltől származó kiterjesztések még több adatot szaporítanak fel és megosztják azt több szervezettel minden egyes kéréskor.

Végül: a Google Kezdőlap nem csak az Ön adatait szívja fel; ez is egy új hirdetési eszköz. Nem meglepő, hogy annak ellenére, hogy a Google megerősítette, hogy nem fogják használni a Google Asszisztenst a hirdetésekhez, a felhasználók meghallották, hogy a Google a „szépség” filmnek miként nevezi „időszerű tartalomnak”, és amit a legtöbb ember reklámnak hív. & a fenevad tavaly. A Google később tisztázta, hogy a Google Assistant a jövőben valószínűleg hirdetéseket fog megjelenni, és hogy „felhasználhatja ezen interakciók átiratát (nem nyers hangot), hogy más platformon hasznosabb hirdetéseket jelenítsen meg”.

Amazon Echo adatvédelem

Az Amazon nem annyira függ a reklámbevételektől, mint a Google, de ugyanúgy akarják az Ön adatait, hogy tudják, melyik termékükkel kell megcélozniuk Önt. A Google Home használatával kapcsolatos azonos adatvédelmi aggályok vannak jelen az Amazon Echo-ban is. Az Echo-val folytatott minden interakciót rögzítjük, összekapcsoljuk a fiókjával, és örökre egy Amazon adatbázisba mentsük. (Ha van okos hangszórója, és szeretné megtekinteni az összes adatot, amelyet ezek a vállalatok összegyűjtöttek rólad, itt olvashatja el, hogyan érheti el az Amazon és a Google intelligens hangszórói rekordjait.) Az Amazon inkább előzetesen reagált az Echo hirdetési potenciáljára vonatkozóan, tavaly januárban jelentette be. évben, amikor elkezdenek használni az Echo-t hirdetések megjelenítéséhez. Ugyanakkor tönkretették az „Alexa” nevet a nők egy generációja számára is.

Apple HomePod adatvédelem

Aztán ott van az Apple HomePod. Míg a HomePod egy élő, internethez csatlakoztatott mikrofon, amely otthona ül, az Apple anonimizálja az összes interakciót. Nem kötik a HomePod-on feltett kérdéseket az Apple-fiókjával, és végül az Apple törli az összes adatot az ilyen kommunikációból. Az Apple nem engedi meg harmadik fél által végzett kiterjesztéseket. Ennek eredményeként a Homepod kevésbé kényelmes és sokoldalú eszköz, de sokkal biztonságosabb és magánképes.

Folyamatosan növekvő adatbázisok

Most, hogy lehetővé tette a magánvállalatok számára, hogy élő mikrofonokat telepítsen otthonunkba, az új adatmennyiség megdöbbentő. Mint láttuk, amikor a vállalatok hatalmas mennyiségű adatot gyűjtenek, az kiszivárogtatható, feltörhető vagy hozzáférhető a bűnüldözéshez. Az Amazonot tavaly egy gyilkossági nyomozás részeként kényszerítették egy Echo felvételeinek megosztására, amely csak azért volt lehetséges, mert az Amazon az Echo összes adatát felhasználói profilhoz köti és örökre megőrzi. A felhasználó feladata, hogy belépjen a fiókjába, és maga törölje interakcióit.

A Google+ és az Amazon felhasználói e-mail címeinek szivárgását érintő legutóbbi botrányok zavaró következményekkel jártak a kiberbiztonságban. Volt még egy rémálom eset is, amikor a Google Home Mini naponta több ezer alkalommal önműködően aktivált, majd rögzített és mentött hangrészleteket rögzített minden olyan eseményről, amely akkor történt. Miközben a Google azonosította és orvosolta a problémát, ez továbbra is releváns példa ezen okos hangszórók jelentette nagyszerű visszaélési lehetőségekre.

A magánélet megsértése

Ezek a vállalatok tudják, hogy ezek az eszközök jelentősen megnövelik a magánéletének megsértését, ám az egyre több adat gyűjtésének szükségessége nem ér véget az intelligens hangszóróknak. A Facebook, egy másik cég, amely egyre növekvő mennyiségű felhasználó személyes adatait igényli függőségének táplálására, kifejlesztette saját okos hangszóróját – csak az övékhez tartozik egy kamera. Míg a Facebook a személyes adatok ismételt visszaélése miatt elterjedt népi felháborodás miatt késleltette a portál kiadását, az 1984-től kezdődő televízióképernyők már nem tűnnek idegennek, sőt valószínűtlennek is. Az egyetlen különbség az, hogy a vállalatok átvették a Big Brother helyét, és hogy mi, magánszemélyek és fogyasztók, fizetjük a vállalati felügyelet kiváltságait.

Ezek az intelligens hangszórók azt mutatják, hogy a Google, az Amazon és a Facebook olyan vállalkozások, amelyek nem fogadhatják el az adatvédelmet, mivel minden olyan adat, amely privát, milliárd dollár értékű üzleti lehetőséget képvisel. Amíg a nyilvánosság nem világossá teszi, hogy a magánélet megsértése nem éri meg a vállalkozások által kínált kényelmesség fokozatos növekedését, addig folytatják az új eszközök létrehozását, amelyek pár megmaradnak néhány megmaradt magánterületünkbe.. Túl drámai lehet azt mondani, hogy a tech-vállalatok betörtek otthonunkba. Az az igazság, hogy behívtuk őket.

A ProtonVPN és a ProtonMail különböznek. Elismerjük, hogy az eltérő véleménynyilvánítás, a szólásszabadság és a demokrácia egyaránt gyengül, ha aláássuk a magánélethez való jogot. Szolgáltatásaink magántulajdonban vannak. A ProtonMail titkosítja a felhasználók e-maileit, mielőtt elérnék a szervereinket, így senki más, csak a címzett férhet hozzá hozzájuk. A ProtonVPN szigorú bejelentkezési szabályokat tart fenn, ami azt jelenti, hogy nem vezetünk nyilvántartást a felhasználók online tevékenységeiről. Nem akarunk felhasználói adatokat gyűjteni; ehelyett biztonságban akarjuk tartani.

Egy előfizetési üzleti modelln dolgozunk, ahol a felhasználók fizetnek nekünk egy szolgáltatásért. Felhasználóinkat olyan támogatói közösségnek tekintjük, amelynek a magánélethez való jogát védeni kell, nem pedig a tőkésítésre kerülő személyes adatok forrásaként. Ha inkább felhasználóként, és nem termékként szeretne úgy tekinteni, iratkozzon fel a ProtonVPN és a ProtonMail oldalra még ma.

Üdvözlettel,
A ProtonVPN csapata

November 6-I frissítés: A japán és az amerikai kutatók azt találták, hogy lézerekkel az intelligens hangszórók hangos parancsokat adhatnak. A trükk az Amazon Echo, a Google Home és más eszközökkel működött együtt, amelyek vokális parancsokkal működnek. A csapat lézerrel kényszerítette az intelligens hangszórót minden olyan feladat elvégzésére, amelyre fel volt készülve, például kinyitni a garázs ajtaját. Az egyik teszt során a kutatók egy okos hangszórót vezéreltek egy lézerrel rávilágítva egy ablakon keresztül, egy 230 méter távolságra lévő harangtorony tetejéről..

Itt kaphat egy ingyenes ProtonVPN fiókot.

Kövessen minket a közösségi médiában, hogy naprakész legyen a ProtonVPN legfrissebb kiadásain:  Twitter | Facebook | Reddit

Ingyenes ProtonMail titkosított e-mail fiók eléréséhez keresse fel a protonmail.com webhelyet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map