Azon országok listája, amelyek betiltották a VPN-t

A VPN-k online tevékenységeit privát módon és korlátlanul tartják. Néhány elnyomó kormányú ország tiltotta a VPN-ket az ellenőrzés fenntartása érdekében.

A VPN-k nagy teljesítményű eszközök, amelyek elkerülhetik az Internet szabályozására és az információk cenzúrázására irányuló legkifinomultabb erőfeszítéseket. Ez az oka annak, hogy az elnyomó kormányok szerte a világon erőfeszítéseket tesznek a VPN-k blokkolására vagy betiltására. Az ilyen jogszabályok általában népszerűtlen és nehéz végrehajtani, ami a legtöbb országot távol tartja a végleges tilalmaktól.


Sok ország egyszerűen megpróbálja blokkolni az ismert VPN-szolgáltatók hozzáférését. Noha ez nehéz, meg lehet tenni, ha a kormányok hajlandóak forrásokat fordítani a feladatra. VPN használatakor az internetes forgalom védett, mert titkosítva és a VPN szerveren keresztül továbbítva, eltakarja az IP-címet, de ezt a forgalmat meg lehet állítani olyan VPN-protokollok által használt portok blokkolásával, mint például a PPTP vagy az L2TP, vagy az egyenes blokkolással. a VPN-szolgáltatások IP-címei. Azon országok, amelyek nem aggódnak a gazdasági hatások miatt, például Észak-Korea, egyszerűen blokkolták a hozzáférést az összes tengerentúli IP-címhez. A legkifinomultabb eszközök, például a mély csomagmegfigyelés, valóban azonosíthatják a VPN-protokollokat a csomag metaadataiban, lehetővé téve a Kínához hasonló megyék számára, hogy automatizáltabban és célzottabb módon keressék és blokkolják a VPN-kiszolgálókat..

Más országok, amelyek nem rendelkeznek a VPN-k blokkolásának technológiájával, elfogadták azokat a törvényeket, amelyek tiltják a kormányon nem regisztrált VPN-szolgáltatásokat. A leginkább elnyomó országok az összes VPN-t illegálissá tették és súlyos büntetéseket vezettek be, remélve, hogy elriasztják az embereket a VPN-forgalom észlelésének nehézségei ellenére..

Bizonytalan állapot

Egyes országok, például Észak-Korea, Kuba, Egyiptom, Vietnam, Bahrein, Türkmenisztán és Mianmar rendkívül szigorú internetes cenzúra-törvényeket írnak elő, vagyis a VPN használata az adott országon belül kockázatot jelenthet, még akkor is, ha nincs ismert törvényi tilalom. Más országok, például Szíria és Líbia, intézkedéseket hoztak a VPN-forgalom blokkolására és betiltására, ám ezeknek a kormányoknak nincs teljes ellenőrzése a területük és az infrastruktúra felett. Mindenesetre ezen országok kormányait ellenségesnek lehet tekinteni a VPN használatával szemben.

Országok, amelyek betiltották a VPN-t

Az alábbi országok vagy technológiai akadályokat helyeztek el, amelyek blokkolják a VPN-eket, vagy elfogadtak olyan törvényeket, amelyek tiltják a VPN-ek használatát.

Fehéroroszország
A belorusz kormány évekig azon munkálkodott, hogy korlátozza polgárainak az internethez való hozzáférését. 2015-ben betiltotta mind a Tor, mind a VPN szolgáltatásokat, bár úgy tűnik, hogy a beloruszok megtalálták a technológiai és jogi akadályok megkerülésének módját.

Kína
Kína talán minden országban a legtávolabb esett abban, hogy betiltja és blokkolja azokat a szolgáltatásokat, mint a VPN-ek és a Tor. Bármely VPN-t a kínai kormánynak engedélyeznie kell. Azokat, amelyek nincsenek, bezárják, ha belföldön vannak, vagy blokkolódnak, ha külföldi székhelyükön vannak. Kína egyike azon kevés országnak a világon, ahol teljes ellenőrzése alatt áll az összes helyi internetszolgáltató, és mélycsomag-ellenőrzést végeznek a kínai internetes gömbbe történő belépés és az internetbe történő belépés nyomon követése céljából. Általában képesek azonosítani és blokkolni a VPN-forgalmat.

Irán
2013-ban Irán megpróbálta megakadályozni a külföldi VPN-ekhez való hozzáférést, csak az iráni kormány által engedélyezett és regisztrált VPN-szolgáltatások engedélyezésével. Noha a VPN-ek eladása vagy népszerűsítése bűncselekmény, és a polgárokat büntetni lehet a VPN használatáért, a VPN használata a polgárok és még a kormányzati tisztviselők körében továbbra is nagyon gyakori.

Irak
Az ISIS online jelenlétének megkísérelésével az iraki kormány szélsõségekbe ment, nemcsak a VPN-szolgáltatások és a közösségi média betiltásával, hanem az internetet gördülõ áramkimaradások bevezetésével is az ország egész területén. Annak ellenére, hogy az országot már nem tartja az ISIS ostroma alatt, drasztikus internetes korlátozásai továbbra is érvényben vannak.

Omán
2010-ben Omán törvényt fogadott el, amely megtiltotta az egyéneknek a VPN-szolgáltatások igénybevételét. Bárki, aki ezt a törvényt megsértette, 500 rial pénzbírságot fizet (durván 1300 dollár). A vállalatok engedélyt kérhetnek a kormány által jóváhagyott VPN használatához. Ha úgy találják, hogy egy társaság megsérti a törvényt, akkor 1000 rial bírsággal kell szembenéznie.

Oroszország
Oroszország határozott jogi lépéseket tett a szólásszabadság és az információkhoz való hozzáférés ellenőrzésére mind a határain belül, mind az interneten. Az Orosz Duma 2016-ban elfogadta a Yarovaya törvényt, amely előírta, hogy a VPN-szolgáltatások regisztrálják magukat a kormánynál, és regisztrálják felhasználói online tevékenységeiket. 2017-ben a Duma egy másik törvényt fogadott el, amely előírja a jóváhagyott VPN-ek számára, hogy megakadályozzák felhasználói hozzáférést bizonyos weboldalakhoz, amelyeket az orosz kormány feketelistára tett. Azokat, amelyek nem voltak, megtiltották volna tilalmakkal. Mivel a ProtonVPN nincs jelen Oroszországban, és nem naplózunk olyan információkat, amelyek lehetővé teszik annak megállapítását, hogy van-e Oroszországban felhasználónk, nem tudjuk betartani és nem tudjuk betartani ezeket a törvényeket.

pulyka
2016-ban az Erdogan-rendszer elkezdte blokkolni a VPN-szolgáltatásokat és a Tor-t. Most Törökország a Kínához hasonló mély csomagmegfigyelési technikákat alkalmaz a VPN és a Tor forgalom észlelésére és blokkolására. Törökországban megtört a jogállamiság, és a VPN-kapcsolat használata megjelölheti Önt mint a rendészeti érdeklődésre számot tartó személyt. A VPN használata Törökországban azonban nagyon elterjedt. A Turkey Blocks weboldal figyeli az internetes cenzúrát Törökországban.

Uganda
A nemrégiben bevezetett szociális médiaadóra reagálva a VPN-szolgáltatások ugantaiak általi használata növekedett. Az ugandai kormány arra reagált, hogy a helyi internetszolgáltatók blokkolják a VPN-szolgáltatásokat. Ugandában jelenleg nincs VPN-ek elleni jogszabály, de ez egy változó helyzet.

Egyesült Arab Emírségek
2016-ban az Egyesült Arab Emírségek felülvizsgálták törvényeit, VPN-szolgáltatás igénybevételével „bűncselekmény elkövetésére vagy annak felfedezésének megakadályozására” ideiglenes börtönbüntetéssel és legfeljebb 2 millió dirhami (durván 540 000 dollár) pénzbírsággal büntetendő. Noha a VPN-ek megengedettek, az Egyesült Arab Emírségek egyértelműen betiltották a VoIP-hívásokat és számos webhelyet, köztük néhány francia TV-csatornát és a Netflixet. A VPN használata ezen webhelyek bármelyikéhez való hozzáféréshez, vagy tiltott hívások kezdeményezéséhez illegális.

Venezuela
Ez év elején a venezuelai legnagyobb internetszolgáltató megkísérelte blokkolni a Tor és a VPN szolgáltatások használatát, feltehetően kormányzati megrendelések alapján.

Ha a listán szereplő összes ország között közös vonás mutatkozik, akkor az a, hogy kormányaik ellenőrizni akarják az állampolgárok számára hozzáférhető információkat. Ezek a kormányok attól tartanak, hogy ha versenyezni kellene az ötletek piacán, akkor veszítenek. Ehelyett az újságok leállításának és a könyvek égetésének a 21. századi egyenértékűségéhez fordultak.

Küldetésünk az, hogy ingyenes és biztonságos internetet biztosítsunk. Amíg a nap meg nem érkezik, továbbra is ingyenes, korlátlan VPN szolgáltatást kínálunk azoknak a támogatása érdekében, akiknek nincs más eszköze a szükséges információk eléréséhez.

Üdvözlettel,
A ProtonVPN csapata

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map