Online adatvédelmi útmutató: Miért nélkülözhetetlen az anonimitás?


Az Internet sokat nőtt, és most már több mint 4,1 milliárd felhasználó van online az interneten. Bár igaz, hogy az Internet információt és szórakoztatást biztosít a netizens számára. Van azonban fogás.

A szervezetek az Ön engedélyével gyűjtik az adatokat böngésző előzmények, közösségi média-fiókok formájában, amelyek kedvelik és nem szeretik az üzlet fejlődését és folytatását..

A szervezetek adatokat gyűjtenek, nem számít, online vagy offline. A hírszerző ügynökségek, az internetszolgáltatók és a forgalmazók az adatgyűjtés legfontosabb kutyái.

Az adatok a szervezet döntési ciklusának központi elemét képezik. Szerint a Spirális informatikai felmérés, ha a gyűjtött adatokra támaszkodik, 79% -kal növeli a siker esélyét. Az adatok elemzése, minősége és mennyisége segít a vállalkozásoknak és szervezeteknek versenyelőny megszerzésében.

Akár szörfözés az interneten, akár a közösségi médián való böngészés, otthonának kényelme és magánélete rejlik. Te egyáltalán nem vagy magántulajdonos, olyan cégek, mint a Google és a Facebook az információk nyomon követése és ellenőrzése rólad.

Mi az online adatvédelem??

Az adatvédelem az adatbiztonság egyik ága. Az online adatvédelem elsősorban az adatok megfelelő kezelésével kapcsolatos aggodalmak köré fordul, ideértve a hozzájárulást, az értesítést és a szabályozási kötelezettségeket.

Az adatvédelmi fogalommeghatározástól eltérve a gyakorlati adatvédelmi aggályok körül forognak:

 • Ha és hogyan osztják meg az adatokat harmadik fél szervezeteivel.
 • Az adatok jogszerű gyűjtésének és tárolásának módja.
 • Szabályozási korlátozások, mint például a GDPR, a HIPAA, a GLBA vagy a CCPA.

Az adatvédelem az információs technológia alapvető része. Segít a szervezetnek vagy az egyéneknek annak meghatározásában, hogy az infrastruktúrán belül milyen adatokat lehet megosztani másokkal, és melyeket kell titokban tartani.

Miért fontos az online adatvédelem??

Két fő oka van annak, hogy az adatvédelem miért az egyik legjelentősebb kérdés az online közösségben.

A minőség és a mennyiség az adatok két jellemzője, amelyek meghatározzák, hogy mennyire fontos eszközként szolgálni egy vállalat számára. A vállalatok részt vesznek olyan gyakorlatban, amely magában foglalja az adatok gyűjtését, megosztását és felhasználását. Ezt a folyamatot adatgazdaságnak is nevezik.

Nagyon sok olyan cég létezik, mint a Google, a Facebook és az Amazon beépített birodalmak az adatgazdasági sémát követve. Minden szervezet adatközpontú döntéseket hoz. Az olyan adatmegőrzési törvények, mint a GDPR, kötelezővé tették a vállalkozások számára, hogy adatvédelmi politikáikban átláthatóvá váljanak.

Másodszor, a magánélet minden egyén joga, amely a bolygón létezik. Soha nem volt kiváltság, és soha nem kellene azt egyikének tekinteni. Az online állapotban megosztott adatok státuszok, képek, vélemények formájában valójában a szólásszabadság közepe, és senkinek nem szabad lehetővé tenni, hogy rögzítse vagy felhasználja az akarata ellen.

Az adatok ilyen megfigyelésével és nyomon követésével semmilyen módon nem lehet meghatározni, hogy az interneten továbbított üzenet hogyan kerül ki a kontextusból, és bajba juttatja Önt.

Miért követik a szervezetek engem??

Mint fentebb említettük, sok különböző szervezet támaszkodik az Ön adataira. Nem feltétlenül kell olyan szervezet lennie, amely alapvetően létezik az interneten. Friss statisztikák mutatják hogy az Egyesült Államokban élő emberek 47% -a aggódik a magánéletük miatt.

Az adatgyűjtő szervezetek listája és mögöttük álló motivációk a következők:

 • Hírszerző ügynökségek.
 • Internet szolgáltatók.
 • Olyan cégek, mint a Google és a Facebook.

Milyen adatokat gyűjt az intelligencia ügynökségek?

Az adatvédelem valószínűleg az egyetlen olyan kérdés, amely hosszú ideig releváns maradt, és továbbra is jelentős kérdés. Az első pillantásra nyilvánvalónak kell lennie, hogy a hírszerző ügynökségek, például a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) részt vesznek a tömeges megfigyelésben.

Az adatgyűjtés motivációja szinte átlátható. A hírszerző ügynökségek csak meg akarják őrizni az embereket a további 911-es támadásoktól. A tömeges adatok gyűjtése azonban nem fog segíteni.

Az NSA PRISM programja bekapcsolódik a vállalatokba mint például a Google, az Apple, a Microsoft és még sokan mások. Kifoghatja az összes információt, majd kémkedés céljából felhasználhatja az embereket egy tömeg földrajzi területen.

A fent említett probléma nem korlátozódik csak az Egyesült Államokra. Vannak intelligencia szövetségek azzal a céllal alakult, hogy megosszák a különböző régiókban összegyűjtött adatokat új ismeretek generálása érdekében.

5 szem / 9 szem / 14 szem intelligencia szövetség szerepe

A hírszerzési szövetség úgy határozható meg, mint egy paktum a világszerte található különféle hírszerző ügynökségek között. Az egyik dolog az, hogy a saját hírszerző szolgálaton keresztül kémkedjenek, de egy idegen ember csak túlságosan korlátozott. E probléma megoldása érdekében szövetségeket alakítottak ki, hogy megosszák egymással az összegyűjtött információkat.

Az 5 Eyes Intelligence szövetségben jelenleg részt vevő országok:

 • Egyesült Államok
 • Egyesült Királyság
 • Új Zéland
 • Kanada
 • Ausztrália

A Kilenc Szem Intelligencia Szövetség a FVEY és további négy ország összesítésével készül:

 • Dánia
 • Franciaország
 • Hollandia
 • Norvégia

Végül, a tizennégy szem-hírszerző szövetség kilenc szemű hírszerző szövetségből és további öt országból áll:

 • Németország
 • Belgium
 • Olaszország
 • Spanyolország
 • Svédország

Megjegyzendő még, hogy ezek az hírszerző szövetségek a világ nagy részét lefedik, és könnyen kémkedhetnek és hírszerzési információkat gyűjthetnek az ezekben az országokban lakó emberekről..

A hírszerző ügynökségek különféle információkat osztanak meg egymással.

 • Signals Intelligence (SIGINT): Ahogy a neve is sugallja, a SIGINT az elektronikus jelekből és rendszerekből származó bármely intelligencia. Például a kommunikációs rendszerekből, radarokból és fegyverrendszerekből gyűjtött adatok.
 • Emberi intelligencia (HUMINT): Az ember által összegyűjtött intelligencia HUMINT néven ismert. Ebben a forgatókönyvben a jól képzett kémek kötelessége megbízható információk megszerzése. Kihallgatásokra, megbeszélésekre és a média kizsákmányolására is sor került.
 • Földrajzi intelligencia (GEOINT): A műholdak segítségével összegyűjtött információkat földrajzi intelligencia néven ismert. Az intelligencia tartalmazhat térképeket, tervrajzokat és információkat az emberi tevékenységről.

Néhányan azt gondolhatják, hogy egy intelligenciaszövetség létrehozása átveheti a kezét az irányítás és az intelligencia szempontjából. Ami bizonyos mértékig igaz.

Hogyan használják a metaadatok megtartását a netizenek megfigyelésére?

Egyszerűen fogalmazva: a metaadatok adatokkal kapcsolatos adatok. Más szavakkal: a metaadatok adatkészletet írnak le. Olyan információt tartalmaz, amely elmagyarázza, hogyan és mikor és mikor gyűjtötték az adatokat. A metaadatok az adatokkal kapcsolatos alapvető információkat foglalják össze, amelyek megkönnyítik a működést egyes forgatókönyvekben.

Kormányhivatalok előre tolni kötelező adatmegőrzési törvények. Ez lehetővé teszi a távközlési társaságok számára, hogy hosszú ideig tárolják az adatokat, amelyeket a hírszerző ügynökségek felhasználhatnak.

Milyen adatokat tartalmaz a metaadat?

A metaadatok nem olyan információk, amelyeket a kézi eszközön vagy a számítógépen ír. Inkább egy olyan információ, amely azonosítja Önt egyedi személyként. A digitális lábnyom nyomát hagyja maga után az interneten:

 • Amikor webhelyeket látogat meg.
 • Töltse le a fájlokat.
 • Szörfözhet általában az interneten.

Sajnos az internetszolgáltatóknak, kormányzati ügynökségeknek, telekommunikációs vállalatoknak és snoopereknek lehetőséget ad arra, hogy profilot készítsenek ezen információk tetején.

A metaadatok megőrzésének hatása

A metaadatok megőrzésének a polgárokra gyakorolt ​​hatása pontosan ugyanaz. A magánélet alapvető jogát megfosztják. Ez nyitott könyvévé teszi a cégeket és az illetékes hatóságokat.

A metaadatok segítségével megjósolhatják viselkedését és büntetéseket szabhatnak ki. Ez lehet ISP fojtás formájában. Ügyvédi iroda esetében a metaadatok felhasználhatók a gyanús tevékenységekben részt vevő egyének online nyomon követésére.

Miért gyűjt adatokat az internetszolgáltató??

Az internetszolgáltatókat mindaddig felelõssé tették tevékenységükért, amíg a hálózatsemlegesség érvényben nem volt. A helyzet drasztikusan megváltozott, amikor a a bíróság megengedte az FCC-nek, hogy megölje a hálózatsemlegességet. Az internetszolgáltatók mostantól igény szerint kihasználhatják hatalmukat.

A magánélet megsértésének az internetszolgáltatók szempontjából való motivációi sokkal különböznek a hírszerző szolgálatoktól. Ahol a hírszerző szolgálat adatokat gyűjtött a polgárok javára, az internetszolgáltatók ezt a saját javukra teszik.

Az internetszolgáltató által végzett figyelés és nyomon követés sok fontos kérdést vet fel. Az egyik lény, az internet fojtása. Az internetszolgáltatók kihasználják erejét az internet sebességének lelassításához.

Milyen adatokat gyűjt az internetszolgáltató?

Speciális szűrőket használnak, amelyek célja az összes online tevékenység nyomon követése és nyomon követése. Ez a fajta nyomon követés akkor fordul elő, amikor kérést tesznek fel a hálózaton keresztül.

Minden egyes lekérdezés beírásakor, hogy ez csak véletlenszerű kulcsszó domainneve. A böngésző kérést küld egy domain névszervernek (DNS), amely kiszolgálja a kért weboldalt.

Nincs korlátozás arra vonatkozóan, hogy az internetszolgáltatók milyen információkat gyűjthetnek Önről. A hitelt bizonyos személyek nyújtják adatvédelmi törvények.

Ezt az információt azonban nem szabad könnyedén figyelembe venni, mivel az mégis azonosíthat téged egyedi személyként az interneten. Az internetszolgáltatók összegyűjthetik Önt:

 • Azok az URL-ek, amelyeket online böngészhet.
 • A leggyakrabban felkeresett weboldalak.
 • Mennyi időt tölt bizonyos weboldalakon.

Magánvállalatok, például a Google & Facebook

Több mint 2,4 milliárd aktív felhasználó havonta a Facebookon és a Google uralja a keresőmotorok piaci részesedése 92% -kal. Nyilvánvaló, hogy ezen a weboldalon az adatfolyam sokkal magasabb, mint az interneten.

Mindkét szervezet rengeteg bevételt generált azáltal, hogy pénzt gyűjtött a napilag összegyűjtött adatokkal. Míg a platformok szabadon csatlakozhatnak és használhatnak, a reklámbevételek miatt a Google és a Facebook technológiai óriásmá vált.

A hirdetők fizetnek a platformon történő hirdetésért, a kulcsszavak megadhatók egy adott közönség célzásához. Amit csak akkor lehet megtenni, ha a Google és a Facebook aktívan elemzi az adatokat.

Mindig csata volt a technológiai óriások és az adatvédelmi aktivisták között. Elegendő adatot gyűjtöttek rólad, hogy könnyen megjósolhassák a rutinod. Íme mennyi adatot gyűjtöttek az Ön engedélyével.

Jelenleg csak a jéghegy csúcsán vagyunk. Sokkal többet kell lefednie az online adatvédelem terén, és minden bizonnyal több veszély fenyeget az interneten.

Online adatvédelmi fenyegetések

Ahogy haladunk a csúcstechnológiás jövő felé, állandó probléma áll szembenünk. Bevezetése a A tárgyak internete már elindította a negyedik ipari forradalmat és az online adatvédelmi fenyegetések száma exponenciálisan növekszik.

Az interneten a fenyegetés különböző szintjei vannak. Annak ismerete nélkül, hogy működnek, nem csak az adatvédelmet veszélyezteti, hanem az adatait is.

Milyen adatokat gyűjt a keresőmotor?

A keresőmotorok olyanok, mint az internet telefonkönyve, minden információval rendelkeznek, amelyre szükség van a kommunikációhoz és a kérések fogadásához.

Keresőmotorok nélkül lehetetlen új dolgokat megismerni. Netizens milliárdok használják a keresőmotort anélkül, hogy másodszor is elgondolkodnának.

Nem hazugság, hogy a keresőmotorok sokféle információt tárolnak rólad. Néhány információ, amelyet a keresőmotor tárol, a következő:

 • Az Internet Protocol (IP) címe
 • A látogatás dátuma és ideje
 • Kulcsszavak, amelyeket keresett
 • Cookie-ID, amely egyedi azonosító.

A tárolt információkat továbbadják azoknak a hirdetőknek, akik különféle termékeket forgalmaznak Önnek. Már észrevette volna, hogy egy bizonyos webhely meglátogatása után elkezdett hirdetéseket megjeleníteni a keresett termékre vonatkozóan.

Böngésző biztonsági rései

A brókerek különféle pluginekkel vannak csomagolva, amelyek különböző feladatokat hajtanak végre. Néhány sérülékenységet maguk a beépülő modulok és funkciók okozzák, míg másokat a meglátogatott webhelyek okozzák.

A pluginek okozta problémák a következők:

 • Az ActiveX egy beépülő modul, amely beépített Microsoft Edge és Internet Explorer programmal működik, és csak ezen a böngészőn működik. Közvetítőként működik a számítógép és a Java vagy Flash alapú kapcsolatokkal rendelkező webhelyek között.
 • A JavaScript egy programozási nyelv, amelyet sok népszerű webhely használ a különféle típusú dinamikus tartalmak megjelenítésére. A hackerek azonban felhasználják a rendszer vagy böngésző rosszindulatú programokkal és kéretlen, káros hirdetésekkel való megfertőzésére.

Az online szörfözés okozta problémák a következők:

Böngésző ujjlenyomata

Az elmúlt években a böngésző ujjlenyomatának nevezett technika sok nemkívánatos figyelmet szentelt a azzal a kockázattal jár, amelyet az online adatvédelemre jelenthet.

A technika egy „ügynök-fejlécet” használ, amelyet a böngészőben tárol, amely a rendszerével kapcsolatos információkat tartalmaz. A fejléc a weboldalak optimalizálásával kapcsolatos problémák megoldására szolgált. Az ügynök-fejlécet a kiszolgálóra küldi, ahol egy weboldal-konfigurációt küld az Ön igényei szerint.

Az ügynökök fejléceit továbbra is használják 2019-ben, ám azóta sokat változtak. Az eszköz minden eszközre optimalizált élményt kínál, de a konfigurációs információkat meg kell osztania a megfelelő szerverrel.

A módszer lehetővé teszi a weboldalak számára az ön azonosítását lehetővé tevő információk beszerzését. Az összegyűjtött információk a következőkből állnak:

 • Böngésző típusa és verziója
 • Információk az operációs rendszerről
 • Aktív plugins
 • Időzóna
 • Nyelv
 • Képernyőfelbontás

Ehhez a technikához nem szükséges, hogy a sütik a számítógépen legyenek. A webhelyek a böngészők által szolgáltatott információkat használják az egyedi felhasználók azonosítására és online tevékenységeik nyomon követésére.

keksz

A sütik olyan apró fájlok, amelyek információkat tartalmazhatnak, például felhasználónevet és jelszót. A továbbított információ egy adott felhasználót azonosít és javítja a böngészést.

Különböző típusú sütik vannak az online világban. Az egyik egy munkamenet-süti, a másik egy tartós süti.

A tartós sütiket két elsődleges célra használják: az egyik a hitelesítés, a másik a követés. Ezért veszélyezteti a magánélet védelmét. A követő süti fokozatosan nyomon követi az összes online tevékenységet, majd profilot készít az Ön kedvelt és nem tetszik adataival kapcsolatban.

Nem biztonságos webhelyek

A biztonságos zárak zöld lakat tartalmaznak az URL előtt, ez azt jelzi, hogy a jelenlegi webhely biztonságban van. Ha nincs laka, akkor azonnal hagyja el a weboldalt.

A hackerek kihasználják a nem biztonságos webhelyeket, hogy hozzáférjenek az érzékeny hitelesítő adatokhoz. A hitelesítő adatok tartalmazhatják a jelszavakat és / vagy a hitelkártya-információkat.

A GlobalSign szerint, A vásárlók 80% -a elhagyja a nem biztonságos e-kereskedelmi webhelyeket. Amit helyesen kell tenni minden forgatókönyvnél!

Ha nem biztonságos webhelyen szörföz, kérjük, vegye figyelembe, hogy vannak olyan harmadik felek, akik nyomon követhetik és figyelemmel kísérhetik az Ön webhelyein végzett tevékenységeit. Harmadik felek lehetnek:

 • Internet szolgáltatók (ISP)
 • A kormány
 • Hackerek rossz szándékkal

Miért nélkülözhetetlen az online névtelen vásárlás?

Az elektronikus kereskedelem vagy az elektronikus kereskedelem viharral vette át az egész internetet. Az Egyesült Államok lakosainak csaknem 76% -a vásárol online. Az e-kereskedelem üzleteinek növekedése közvetlenül arányos a számítógépes bűnözés növekedésével.

Az anonim online vásárlás szükségessége az utóbbi években felgyorsult. Az elkövetők óvatosan támadást hajtanak végre, hogy érzékeny információkat szerezzenek, például hitelkártya-információkat, bankszámlakivonatokat, címet stb.

Az online vásárlás anonim módon nem jelenti az adók és az adók elkerülését. Ez csak azt jelenti, hogy eldobható kártyát vagy pénznemet lehet kibővíteni.

A következő példában remélhetőleg megérted a kettő közötti különbséget. Döntse el, melyik a jobb forgatókönyv.

 • Az elkövető több mint 5000 dollár készpénzzel ellopja a hitelkártya-hitelesítő adatait.
 • A hackerek ellopja az előre fizetett betéti kártya adatait, amelyeknek az összege megegyezik a vásárolni kívánt termék árához viszonyítva.

Sokféle módon alkalmazkodhat az online névtelen vásárláshoz. Bár néhányuk digitális, míg mások megkövetelik, hogy tegyen erőfeszítéseket a fizikai világban.

 • Kártyás kártyák
 • Használjon maszkolt vagy virtuális hitelkártyát
 • Bitcoin

Felhő-tárolás

A technológia fejlődésével elhagytuk a régi hagyományos szoftvert, és adaptáltuk a Cloud infrastruktúrához. A felhő sok problémát megoldhatott egyszerre, de milyen áron?

A felhőalapú szolgáltatások használata továbbra is veszélyben van. Annak ellenére, hogy titkosítják az Ön fájljait, nem lehet pihenni, mert ők a privát kulcsot viselik, és az Ön engedélye nélkül visszafejteni tudják..

Vészhelyzet esetén a tech-vállalkozások minden adatot átadnak az illetékes hatóságoknak, függetlenül attól, hogy mit ígérnek.

Nem biztonságos hangbeszélgetések

Ki nem szereti a hangos beszélgetéseket? Ez megkönnyíti az emberek távolságát. Mielőtt beszélt egy hanghívásra, hadd emlékeztessem önöket a következőkre. Ezek a kormányhivatalok hangos beszélgetéseket rögzítenek.

 • Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA)
 • Kormányzati Kommunikációs Központ (GCHQ)

Úgy tűnik, az ügynökségek nagyon szívesen hallanak egy átlagos ember mondatát. Az ügynökségek szerint a tömegmegfigyelés a megoldás az összes terrorista támadás számára.

Nincs értelme, hogyan fogják meghatározni, melyik valódi fenyegetés, és melyik nem? Az egyszer használatos telefonok vásárlása sem fog különbséget tenni abban az esetben, ha az a személy, akivel beszél, nem használ egyet.

Hogyan nem biztonságos az e-mailek?

Az e-mailek megkönnyítették a kommunikációt egymással. A biztonsági e-mailek forgalmazói azonban egyáltalán nem elegendőek.

Az NSA már használta a Google-t és a Microsoft-ot. Ennek az oknak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy áthárítsa és alkalmazkodjon az e-mail szolgáltatásokhoz, amelyek végpont közötti titkosítást biztosítanak.

Az e-mail végpontok közötti titkosítása az, amikor a feladó titkosítja és elküldi az e-mailt, csak az a személy dekódolhatja, akinek azt szánták..

Online adatvédelmi útmutató és bevált gyakorlatok

Edward Snowden azóta kiderítette, hogy a kormányzati szervek nyomon követhetik és nyomon követhetik az internethasználók tevékenységeit, valamint az interneten kívüli tevékenységeket. Fontos a magánéletének online védelme, mivel ez az alapvető jog, és nem kiváltság.

Íme néhány bevált gyakorlat, amelyeket követhet, hogy névtelenné tegye online jelenlétét. Senki sem gyűjthet információkat rólad online, ha természetesen nem követi az alább említett gyakorlatokat.

Teljes körű titkosítás

Az E2EE a leginkább ajánlott módszer a biztonság és az adatvédelem javítására bármilyen forgatókönyv esetén. Védi a magánéletét azáltal, hogy a kommunikációs folyamat mindkét végén titkosítja az üzeneteket.

Ha bármely forgatókönyvnél végponttól való titkosítást használ, függetlenül attól, hogy szöveges üzenetet küld a barátjának, e-mailt küld vagy böngészi az interneten, senki sem látja a tevékenységeit. Az E2EE elkényeztetéssé változtatja meg kéréseit, csak az a személy láthatja ezeket az üzeneteket.

A végpontok közötti titkosítás használatával a telefonján, az e-mailben és a számítógépen megvédi magát a következő fenyegetésektől:

 • Az internetszolgáltatók (ISP) nem tudnak kifizetni tevékenységeit
 • A kormányhivatalok nem tudják meghalni az Ön metaadatait
 • A hackerek nem tudják ellopni az érzékeny információkat

A végpontok közötti titkosítás két fent említett problémát old meg.

 • Nem biztonságos hangbeszélgetések
 • Nem biztonságos e-mailek

Teljes körű szöveges üzenetküldés és VOIP titkosítás

A WhatsApp és más VOIP alkalmazások bemutatása megkönnyítette a beszélgetést barátaival és családjával, további költségek nélkül. Ezeknek az alkalmazásoknak azonban nem szükséges a titkosítás a magánélet és a biztonság védelme érdekében.

Mint fentebb említettem, az E2EE nagyjából meg tudja oldani a biztonsági és adatvédelmi kérdést további költségek nélkül. A magánélet és a biztonságot értékelő platformokat kell használniuk.

Három hírnök közül választhat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szöveges és hangos csevegést folytassanak a végpontok közötti biztonság további előnyeivel.

 • Jel
 • Távirat
 • ChatSecure

Mindezek a platformok nyílt forráskódúak, és teljes körű titkosítást támogatnak. Ezen platformokra való váltással megszabadul a hanghívásokkal és az IP-n keresztüli szöveges üzenetekkel kapcsolatos adatvédelmi kérdésekről.

Teljes körű, titkosított e-mailek

A teljes titkosítás fontosságát és működését már említettük. Egyesek e-maileket használnak rosszindulatú tevékenységekhez, mások reklámozásra.

A biztonsági ügynökségeknek azonban nincs korlátozása. Az NSA ismert, hogy milliókat gyűjt e-mail címeket a világ minden tájáról. Ez azt jelenti, hogy kommunikál-e egy barátjával, vagy viszonylag heves vitában vesz részt, az ügynökségek elolvashatják minden gondolatát.

Teljes körű, titkosított e-mailek használata megoldhatja a következő problémát. Ezek a legnépszerűbb E2EE szolgáltatások az interneten:

 • ProtonMail
 • Tutanota
 • Posteo

Virtuális magán hálózat

A virtuális magán hálózat (VPN) biztonságos alagútként szolgál, amely kérést küld az ön nevében a domain név szerverhez. A következő feladat elvégzésével a VPN megvédi az IP-címet, az online identitását és az internetkapcsolatot a sok fenyegetés ellen..

Védi az Ön személyazonosságát azáltal, hogy elrejti az IP-címet és a helyét a VPN által megadotthoz. Teljes körű titkosítást használ, és olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével bárki félelme nélkül böngészhet az interneten.

Egy dolog azonban, amit meg kell jegyezni, hogy nagyon sok VPN-gyártó van odakínálva nagy sebességgel és száz százalékos biztonsággal.

Vannak ingyenes VPN-k is, amelyek ugyanolyan biztonságot és anonimitást igényelnek online. Minden ingyenes VPN-nek van prémium verziója, amelyet először az ingyenes verzió használatával tesztelhetünk. A VPN felszabadításához azonban vannak hátrányok.

Ingyenes VPN hátrányai:

 • Sávszélesség korlátozása. A korlátozások a szolgáltatótól függően változnak.
 • Alacsony kiszolgálók közül lehet választani.
 • A kompatibilitási problémák továbbra is fennállhatnak a különböző platformokon.
 • Az Internet sebessége inkonzisztens lehet az alacsony szerverválasztás miatt.

Itt vannak a legjobban értékelt VPN-k, amelyek továbbra is mentességet nyújtanak Önnek az internetes spyware és hackerek ellen.

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Privát internet-hozzáférésű VPN
 • PureVPN

Ennek elkerülésével számos probléma megoldódik, amelyet a VPN megold. Közülük a következők:

 • Védi a nem kívánt spyware és hackerek ellen
 • Maszkolja az Ön IP-címét és tartózkodási helyét, és megakadályozza, hogy az internetszolgáltatók, kormányzati ügynökségek gyűjtsék az Ön metaadatait
 • tudsz megkerülni a földrajzi korlátozásokat a tartalomról
 • Böngésző ujjlenyomata

Proxyszerverek

A proxy vagy a „proxy szerver” olyan kiszolgáló, amely átmenetként lép fel a webszerver és a megkeresendő webhely között. Ez egy másik módszer, amellyel az internet felhasználók javíthatják online adatvédelmüket.

Úgy működik, hogy a fenti szerverek egyikén keresztül kapcsolódik, és a számítógépe elküldi az Ön igényét a középső kiszolgálóra, amely addigra megteszi az igényét, és visszatér a kért webhelyhez..

Keres egy módszert anonim és biztonságos online maradásra? A A forgó proxy utánozhatja az IP Scramblert, és biztonságban tudja tartani az internetet.

A Tor böngésző segítségével anonimitást szerezhet

A Tor a legjobb a játékban, amikor az online adatvédelemről van szó. Még mindig így van, de amikor a biztonságról van szó, a Tor böngésző nem a megfelelő választás.

Mivel a napirend az online identitás névtelenségének megőrzéséről szól, annak biztonsági aspektusa nem számít, mindaddig, amíg nem vesz részt semmiben árnyas helyzetben. Számos, a magánéletet támogató rajongó használja a Tor-ot, hogy tovább fokozza magánéletét.

Mik a Tor böngésző előnyei?:

 • Sok szerver közül lehet választani.
 • Több szervert használunk a forgalom átirányításához.

A Tor böngésző hátrányai:

 • Nem titkosítja a forgalmat.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy lehetetlen meghatározni a tartózkodási helyét és / vagy felismerni téged az interneten. Az ügynökségek az online tevékenységeik alapján azonosíthatnak egyént, mert a Tor böngésző nem titkosítja a forgalmat.

Ha a Tor-nal kapcsolatos adatvédelmi pletykák aggasztják Önt, akkor elkezdheti a Tor alternatíváinak használatát.

Miért nélkülözhetetlen az anonimitás az online vásárlás során?

Keresési előzményei közvetlenül kapcsolódnak az Ön magánéletéhez. A keresőmotorokkal, például olyan cégekkel, mint a Google, a Yahoo olyan, mint eldobni az Ön személyes adatait.

Ha nem tudja, a keresőmotoroknak nagyon sok algoritmusuk és sokféle elrendezésük van, amelyek a keresési előzményeket használják az elemzés előállításához. A szervezetek adatokat használnak célzott hirdetések megjelenítésére, és felhasználhatják az egyén jelentésére a hatóságok számára.

A jövőben minden az adatoktól függ. Ezért érdemes megfontolnia a privát keresőmotorokra való váltást.

 • DuckDuckGo
 • SearchPage
 • DisconnectSearch

Ezeket a keresőmotorokat tekintik a legjobbnak, és nem követik nyomon a keresési előzményeket, vagy nem használják azt akarata ellenére.

Telepítse az adatvédelmi kiterjesztéseket

Vannak bizonyos plugins vagy bővítmények amelyeket egy böngészőbe lehet telepíteni, hogy tovább javítsák az adatvédelmet és a biztonságot az interneten keresztül.

Ezek a kiterjesztések sok előnnyel járnak, megállítják a kormányok és az internetszolgáltatók kémkedését. Mindenekelőtt képesek bizonyos számítógépes támadások megakadályozására.

A kiterjesztések a következőket tartalmazzák:

 • Adatvédelmi borz
 • HTTPS mindenhol
 • uBlock Origin

Ne tartson sütiket, állítsa be úgy a konfigurációit, hogy a böngészők bezárásakor törölje a sütiket. Ezért a rendszeren nem történik megfigyelés.

Következtetés

Az internetszolgáltatók és a biztonsági ügynökségek kiváltságokat tettek a magánélet védelmére, aminek nem szabad lennie. Nem is említve, hogy a magánélet nem valami, amit meg kell vásárolni, hanem szükségszerűség.

Ha online névtelenséget szeretne fenntartani, akkor a legjobb módszer a VPN kiválasztása. Ha nem aggódik a lassú sebesség miatt, akkor párosíthat egy VPN-t a Tor-böngésző biztonságával. A Torn böngésző használata nélkül megbízhat egy VPN-en.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me