20 fakta o kanadských údajích o ochraně osobních údajů, které byste měli vědět

Ochrana osobních údajů je něco, co si nikdo nemůže dovolit ignorovat.


Od elektronických dat, která lidé ukládají doma nebo v cloudu, až po informace, které se nacházejí v obchodních sítích, se ujistěte, že záleží pouze na těch, kteří potřebují vidět data. Proto se také doporučuje získat nejlepší domácí bezpečnostní systém pro další ochranu.

Koncepce charakteru systému ochrany datVětšinu odpovědnosti za ochranu svých údajů musíte spravovat vy, Kanada má zákony, které také poskytují mnoho forem ochrany a nápravy.

Přemýšleli jste někdy o tom, jak je v Kanadě spravováno soukromí dat? Jaké zákony nebo ustanovení jsou učiněna k ochraně dat před odcizením, změnou nebo jiným používáním způsobem, který vlastník jednotlivce nebo firmy nikdy nezamýšlel?

Zde jsou některá základní fakta o ochraně osobních údajů v Kanadě, která vám pomohou pochopit, co se děje s cílem poskytnout ochranu, a v některých případech se vypořádat s těmi, kteří se snaží ukrást, poškodit nebo použít data pro své vlastní účely.

1. V Kanadě existují dva federální zákony o ochraně osobních údajů

I když existuje celá řada zákonů určených k ochraně soukromí obecně, měli byste vědět zejména dva.

Zákon o ochraně osobních údajů a elektronických dokumentech (PIPEDA) a zákon o ochraně osobních údajů jsou spravovány Úřadem kanadského komisaře pro ochranu soukromí.

pipeda a důsledky

Mezi oběma činy, pokrývají širokou škálu otázek týkajících se ochrany osobních údajů souvisejících se správou údajů, včetně dat shromážděných nebo uložených poskytovateli telekomunikačních, zdravotnických, bankovních a internetových služeb všeho druhu.

2. PIPEDA chrání údaje o národních a mezinárodních úrovních

PIPEDA zahrnuje ustanovení pro ochrana dat souvisejících s mnoha typy obchodních transakcí (více o nich zde). To zahrnuje transakce prováděné na mezinárodní i vnitrostátní úrovni. To znamená, že společnosti, které nemají sídlo v zemi, ale mají významnou přítomnost, jsou povinny dodržovat ustanovení tohoto zákona.

3. Zákon o ochraně osobních údajů a federální použití osobních údajů

Zákon o ochraně soukromí identifikuje jak může vládní entita využívat osobní údaje kanadského rezidenta. Existují také ustanovení týkající se toho, jaké kroky musí účetní jednotka podniknout, aby chránila údaje, jakmile jsou získány. To zahrnuje přijetí přiměřených opatření v případě porušení údajů, které by mohlo mít dopad na obyvatele s bydlištěm v jakékoli provincii.

diagram stížnosti na soukromí

Zvažte typ dat, která se o vás nacházejí ve federálních databázích. Finanční údaje, pracovní historie, adresy a dokonce i údaje o vašem zdraví jsou uchovávány v evidenci.

Zákon o ochraně osobních údajů zajišťuje, že jsou přijata náležitá opatření, která zabrání tomu, aby je kdokoli, kdo by chtěl tyto údaje použít pro své vlastní účely, nemohl získat.

4. PIPEDA byla změněna v roce 2015

Od počátku účinnosti zákona 1. ledna 2004, PIPEDA prošla některými změnami. Zákon nazvaný Zákon o ochraně osobních údajů z roku 2015 změnil PIPEDA tak, aby pokrývala růst internetového obchodu, možnosti komunikace a další úkoly, které by nutně vyžadovaly sběr a sdílení dat. Tato ustanovení vstoupila v platnost v roce 2018.

Změny neoslabily žádnou z ochranných opatření, které již společnost PIPEDA poskytla. Místo toho rozšířili rozsah ochrany poskytované podle tohoto zákona. Těmito dodatečnými ustanoveními mají konečně prospěch jak jednotlivci, tak podnikatelské subjekty.

5. Kanada se účastní dohody o pěti očích

národ pěti očíSmlouva o pěti očích je vzájemným spojenectvím mezi pěti zeměmi za účelem sdílení informací v případě, že dojde k nějakému závažnému bezpečnostnímu problému. To zahrnuje informace shromážděné od jednotlivců, podniků a jiných typů subjektů.

Pět zemí, které se účastní této aliance, jsou Austrálie, Kanada, USA, Velká Británie a Nový Zéland.

Mějte na paměti, že dohoda o pěti očích nezakazuje zřízení podobných aliancí mezi Kanadou nebo jinými čtyřmi zeměmi s jinými zeměmi po celém světě. To, co stanoví, je pracovní dohoda, že data mohou být sdílena pro účely bezpečnosti mezi kterýmkoli z těchto pěti států.

6. Kanada a povinná oznámení o porušení

Jedna z pozměňovacích návrhů uvedených v novějším zákonu o ochraně osobních údajů má co do činění informovat obyvatele o ohrožení jejich osobních údajů. To zahrnuje krádež dat, jakož i změnu dat za účelem inkriminace nebo jiného protiprávního jednání. V minulých letech existovala ustanovení, která spotřebitele chránila až do té míry, ale ne tak důkladně jako nový zákon, který vstoupil v platnost v roce 2018.

Okamžité oznámení podniků, finančních institucí a dokonce i neziskových organizací o porušení osobních údajů umožňuje spotřebiteli jednat dříve než později. Včasná oznámení umožňují uzavřít účty, zabránit otevření nových účtů neoprávněnými stranami a obecně minimalizovat škody způsobené porušením.

7. Provincie mají také zákony na ochranu osobních údajů

Všechny kanadské provincie přijaly zákony týkající se ochrany osobních údajů. Tyto zákony fungují ve spojení s federálními právními předpisy a jsou pravidelně aktualizovány. Se změnami PIPEDA, které vstoupily v platnost v roce 2018, je kombinace provinční a federální ochrany občanů a podnikatelských subjektů větší než kdykoli v minulosti.

8. Mezinárodní společnosti mohou podléhat PIPEDA

shoda s pipedou

Společnosti se sídlem v jiných zemích, které provozují zařízení nebo provádějí obchod, který je v Kanadě považován za významný obchodní objem, mohou být povinny dodržovat všechny nebo alespoň části současných zákonů o ochraně osobních údajů. Zvláštní ustanovení nebo míra souladu se mohou lišit v závislosti na povaze podnikání a / nebo služeb poskytovaných kanadským obyvatelům.

Spotřebitelé, kteří se obávají, jak se kanadské zákony vztahují na jakoukoli mezinárodní společnost, které dodávají osobní údaje, si mohou přečíst znění těchto zákonů online. Pokud tak učiníte, získáte lepší představu o tom, co lze a nelze udělat v případě jakéhokoli narušení soukromí.

9. PIPEDA se vztahuje na soukromé i veřejné společnosti

Kanadské primární zákony se týkaly ochrana dat a soukromí se vztahují na všechny druhy podnikatelských subjektů stejně jako většina neziskových agentur. To znamená, že se na tyto zákony bude vztahovat vše od soukromého podniku po veřejně obchodovanou společnost.

10. Zákon o ochraně osobních údajů se nevztahuje na údaje shromažďované jednotlivci pro osobní použití

Na údaje, které jednotlivci shromažďují pro použití v domácnosti nebo při soukromých záležitostech, se obvykle nevztahují ustanovení federálního nebo provinčního práva. Existují některé výjimky, zejména pokud jsou data nakonec použita pro činnosti, které jsou považovány za trestné.

Právní experti mohou jednotlivcům pomoci pochopit, jak se současné zákony vztahují k jejich osobním údajům, které uchovávají v domácích sítích, cloudových úložištích a dalších místech..

11. Zaměstnavatelé mohou kontrolovat aktivitu na zařízeních vlastněných společností

Přestože zaměstnanci nejsou povinni umožnit zaměstnavatelům přístup k údajům na jejich osobních zařízeních, to samé neplatí, pokud jde o zařízení vydaná zaměstnancům za účelem podnikání a hodnocení produktivity zaměstnanců..

graf ztráty produktivity

Jako zákonní vlastníci těchto zařízení mají zaměstnavatelé možnost je kdykoli zkontrolovat. To zahrnuje stahování historie a kontrolu dalších typů online aktivit.

12. To zahrnuje e-mailové a textové zprávy

Zaměstnavatelé mohou sledovat a číst veškerou e-mailovou komunikaci odesílanou nebo přijímanou pomocí e-mailové adresy vydané společností. Totéž platí pro všechny textové zprávy, které jsou odesílány a přijímány na chytrém telefonu společnosti.

Současné zákony považují tyto komunikace za vlastnictví zaměstnavatele, nikoli za vlastnictví zaměstnance.

13. Stejně jako aktivita prohlížeče

prohlížeč činnost vektorový obrázekZaměstnavatelé mají také právo zkontrolovat veškerou aktivitu procházení Internetu, která je prováděna pomocí firemních zařízení. Spolu s protokoly o činnosti nalezenými na jednotlivých zařízeních lze veškerou zaznamenanou aktivitu zaznamenanou na podnikových serverech kdykoli zkontrolovat.

Je-li zjištěna činnost, která nesouvisí se zaměstnancem vykonávajícím jeho přidělené povinnosti, má zaměstnavatel právo pozastavit nebo podniknout jiné represivní kroky vůči zaměstnanci, a to až do ukončení pracovního poměru včetně.

14. To zahrnuje činnost prováděnou v síti VPN společnosti

Právo zaměstnavatele sledovat činnost prováděnou pomocí podnikových zařízení není omezeno na úřad. Pokud zaměstnanec pracuje vzdáleně a připojuje se k primárnímu serveru společnosti pomocí virtuální soukromé sítě zaměstnavatele, veškerá komunikace, prohlížení a další typy akcí podléhají kontrole zaměstnavatele..

Nejlepší VPN nabízejí služby v Kanadě – a po celém světě – usnadňují zaměstnavatelům sledovat veškerou činnost a přitom chránit data před neoprávněným přístupem. Jako základ pro ukončení pracovní smlouvy lze použít neoprávněné použití firemních údajů nebo jakýchkoli zákaznických údajů, které jsou považovány za chráněné..

15. Sankce za odcizení nebo manipulaci s daty

Sankce spojené s přístupem k neautorizovaným datům, kopírováním nebo jiným odcizením dat nebo jakýmkoli jiným způsobem s nimi mohou zacházet.

Je to částečně kvůli závažným důsledkům, které vyplývají z toho, že se stal obětí krádeže nebo narušení dat.

důsledky porušení údajů

Možné sankce zahrnují ukončení internetových služeb, pokuty, zatčení nebo jiné právní důsledky. Zaměstnanci, kteří zneužívají vlastnická data, mohou být degradováni nebo ztratit práci.

16. Použití VPN je v Kanadě nižší

Zatímco zájem o virtuální soukromé sítě jako způsob, jak posílit ochranu před krádeží a zneužitím dat, vzrostl, skutečné využití VPN jako součásti firemní strategie společnosti zůstává v Kanadě poměrně nízké. Podniky v jiných zemích také nerozšiřují své využívání sítí VPN ve velkém počtu. To zahrnuje vlastníky podniků v Austrálii, Japonsku a Polsku.

Existuje jisté vnímání, že VPN jsou v Kanadě nezákonné. To není pravda. Kanada je ve skutečnosti jednou ze zemí, kde je vítána jakákoli služba VPN, která má řádnou licenci k provozování v zemi a která dodržuje současné zákony o ochraně údajů a soukromí..

17. Osobní a obchodní využití VPN roste

I když je pravda, že používání osobních a firemních sítí VPN není stejným tempem jako v jiných zemích, dochází k malému, ale konzistentnímu nárůstu počtu zákazníků a podniků, které se rozhodnou využívat služby VPN..

Očekává se, že to bude pokračovat i v příštích několika letech, protože se zvyšuje hrozba pro ochranu soukromí online dat a může dojít k meziročnímu růstu v závislosti na tom, jak úspěšně se mohou samotné služby VPN prodávat jako prostředek ochrany dat a totožnosti uživatelů..

18. Krádež dat může vést k občanským i trestním poplatkům

kybernetická bezpečnost v Kanadě

Některé případy narušení dat, krádeže nebo zneužití mohou být spravovány jako problém ve společnosti, jsou chvíle, kdy jsou uloženy trestní obvinění. To je zvláště pravděpodobné, když jsou zkopírována, změněna nebo odcizena chráněná data, jako jsou seznamy zákazníků, dokumenty výzkumu a vývoje a podobné informace. Kromě obvinění z trestného činu se oběti trestné činnosti mohou rozhodnout, že budou proti odpovědným stranám stíhat občanskoprávní obvinění.

19. Na Horizontu je více předpisů

Zatímco úsilí Kanady o větší ochranu osobních a firemních údajů je chvályhodné, politici nadále navrhují nové právní předpisy jak na úrovni provincie, tak na federální úrovni. To je částečně způsobeno neustálým vývojem online komunikace a rostoucím využíváním více přístupů k ukládání citlivých dat.

20. I když jsou starší zákony upřesňovány pro vznikající technologii

Nové zákony nejsou jediným způsobem, jakým se úředníci snaží zvýšit úroveň ochrany před zneužitím a krádeží údajů. Současné zákony jsou považovány za vynikající, pokud jde o, ale mohou nebo nemusí mít ustanovení, která drží krok s vývojem technologie. Z tohoto důvodu existuje velká šance, že budou navrženy a nakonec přijaty nové změny stávajících zákonů.

Obyvatelé mohou zůstat v kontaktu s legislativou čekající na vyřízení na provinčních i vládních webech. To poskytuje příležitost číst text těchto navrhovaných zákonů a získat představu o tom, čeho by dosáhli, kdyby byli přihlášeni do práva.

Porozumění ochranám, které jsou dnes na místě

Chtěli byste se dozvědět více o zákonech a nařízeních o ochraně osobních údajů, které platí v celé zemi nebo snad v konkrétní provincii? Existuje řada vládních agentur, které mají informace, které hledáte, a autoritativní weby, které vám pomohou porovnat zákony, které se vztahují na více zemí.

zákony o ochraně údajů podle zemí

Udělejte si čas, abyste se dozvěděli více o tom, co pro vás tyto zákony znamenají, jak postupovat při ochraně svých vlastních údajů a proč implementace přiměřených záruk nyní zítra změní. Získání nejlepší dostupné bezplatné služby VPN může být dokonce dočasně lepší volbou, než mít vůbec žádnou VPN

Nepředpokládejte, že se o vaše online data nikdo nezajímá, nebo že vaše malá firma nebude přitahovat pozornost hackera. Udělejte si čas a dozvíte se více o ochraně nabízené obyvatelům Kanady a softwarovým možnostem pro nejlepší zabezpečení Internetu.

Otestujte sílu vaší VPN z hlediska výkonu a ochrany dat. Znát svá práva a podniknout patřičné kroky k ochraně svých dat bude trvat dlouhá cesta k tomu, abyste se nestali další statistikou.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me