Kajian VPN Akses Internet Peribadi (2020)

Akses Internet Peribadi penuh dengan ciri-ciri dan juga merupakan penyedia VPN yang popular. Dengan struktur harga yang berpatutan, ia tentunya merupakan pilihan yang menarik di pasaran.


logo akses internet peribadi

Walau bagaimanapun, Akses Internet Peribadi beribu pejabat di AS. Negara ini adalah pilihan yang terkenal sebagai tempat kediaman syarikat VPN. AS tidak hanya memiliki banyak undang-undang yang mewajibkan ISP dan VPN untuk melacak dan menjaga catatan data, tetapi juga merupakan bagian dari rangkaian Five Eyes.

Organisasi seperti Lima Mata, Sembilan Mata dan 14 Mata adalah usaha kerjasama di antara negara anggota untuk berkongsi data sensitif. Sebilangan data dikumpulkan melalui kegiatan gaya spionase yang tidak sah dilakukan oleh pemerintah di tanah asal mereka tanpa proses yang sewajarnya. Namun, jika maklumat itu dikumpulkan oleh bangsa lain, maka informasi tersebut dapat dibagikan dengan mudah dan sambil mengabaikan undang-undang.

Oleh sebab-sebab seperti ini, AS bukanlah tempat terbaik untuk mendasarkan perkhidmatan VPN. Jauh lebih baik menggunakan penyedia VPN yang berada di luar rangkaian 14 Mata.

Penyedia seperti Surfshark dan NordVPN terletak di Kepulauan Virgin Britain dan menawarkan sambungan VPN yang selamat, boleh dipercayai dan berpatutan. Sekiranya anda benar-benar peka terhadap privasi dan pengintipan, maka disarankan agar anda mencari salah satu syarikat ini.

Walaupun demikian, Akses Internet Peribadi mempunyai beberapa ciri hebat. Anda boleh menyambung sebanyak lima peranti sekaligus, torrents dibenarkan dan perkhidmatan ini mempunyai suis kill.

Rangkaian mereka mempunyai lebih daripada 3,000 pelayan, yang menjadikannya antara VPN terbaik untuk metrik ini. Namun, pelayan tersebut hanya menjangkau lebih dari 28 negara, yang tidak begitu mengagumkan dengan rangkaian syarikat lain yang mudah meluas ke 100 negara atau lebih.

Gambaran Keseluruhan VPN Akses Internet Peribadi

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan:Mudah
Dasar Pembalakan:Tiada polisi pembalakan
Saiz Pelayan:3,300 pelayan ++
Pembahagian Pelayan:33 negara
Sokongan:Berbual
Torrenting:Dibenarkan
Penstriman:Terhad
Protokol dan penyulitan VPN:Proksi OpenVPN, SOCKS5, IPSec / L2TP dan PPTP;
Ibu pejabat:USA
Harga:$ 3.33 / bulan
Laman web rasmi:https://www.privateinternetaccess.com

Keselamatan dan Penyulitan

Akses Internet Peribadi telah mengambil beberapa langkah yang kukuh untuk melindungi pelanggannya secara dalam talian. Tetapan lalai menyediakan enkripsi data 128-bit, yang nampaknya tidak begitu diingini apabila enkripsi 256-bit AES juga tersedia dengan perkhidmatan ini.

Ada kemungkinan pengguna yang meletakkan premium pada kelajuan melebihi privasi mungkin lebih memilih enkripsi data 128-bit, tetapi Akses Internet Peribadi menawarkan kelajuan yang baik dengan tahap penyulitan yang lebih tinggi juga. Jadi, mengapa mengambil peluang? Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan Akses Internet Peribadi, alihkan tetapan ke enkripsi 256-bit AES, yang merupakan lalai untuk kebanyakan VPN teratas.

tetapan penyulitan pia

Pengguna boleh memilih antara protokol VPN yang paling disarankan pada hari ini dan beberapa kegemaran lama yang mempunyai tetapan keselamatan yang kurang ketat. Yang paling disyorkan ialah OpenVPN, tetapi Akses Internet Peribadi juga menyediakan proksi SOCKS5, IPSec / L2TP dan PPTP. Apabila digabungkan dengan enkripsi 256-bit AES, adalah selamat untuk mengatakan bahawa lalu lintas web anda akan tetap selamat semasa anda bersambung ke Akses Internet Peribadi.

Seperti banyak penyedia VPN lain, Akses Internet Peribadi mempunyai suis pembunuh yang secara automatik mengakhiri sesi penyemakan imbas apabila perkhidmatan VPN tiba-tiba dan tidak dijangka menjadi tidak tersedia. Ini adalah peti keselamatan gagal yang luar biasa, tetapi perlu disebutkan bahawa banyak pelanggan telah mengadu bahawa kill kill tidak berfungsi seperti yang diiklankan.

Ini membimbangkan kerana ini boleh membuat anda terdedah sekiranya perkhidmatan Akses Internet Peribadi terganggu. Semua penyedia VPN yang diberi nilai tinggi juga mempunyai ciri kill switch dalam perkhidmatan mereka, dan ini nampaknya berfungsi secara konsisten.

Sekiranya salah satu masalah utama anda didedahkan secara tiba-tiba semasa anda berada dalam talian, mungkin ada baiknya anda pergi dengan syarikat VPN lain dengan pertukaran suis yang lebih dipercayai.

Lokasi Pelayan Akses Internet Peribadi

Pada masa ini, Akses Internet Peribadi menyenaraikan 3.125 pelayan di rangkaiannya. Itu adalah jumlah yang menyaingi jumlah pelayan dari beberapa VPN terbaik dalam perniagaan.

Walau bagaimanapun, mereka terletak di 33 negara sahaja. Itu tidak begitu mengagumkan jika dibandingkan dengan saingan yang mempunyai pelayan yang terletak di lebih dari 100 negara. Inilah sebabnya mengapa Akses Internet Peribadi mungkin lebih menarik di kawasan tertentu tetapi hanya daya tarikan terhad di kawasan lain.

dunia pelayan akses internet peribadi &# x1f1fa;&# x1f1f8; Salah satu kawasan di mana Akses Internet Peribadi cenderung lebih popular adalah Amerika Utara. Di AS, syarikat ini mempunyai 1,441 pelayan di hanya 15 lokasi. &# x1f1e8;&# x1f1e6; 236 pelayan tambahan terletak di tiga lokasi di Kanada (sebenarnya cukup bagus). &# x1f1f2;&# x1f1fd; Mexico mempunyai 33 pelayan yang ditempatkan di satu lokasi.

&# x1f1ec;&# x1f1e7; Pelanggan UK dan Eropah mungkin akan mendapati bahawa Akses Internet Peribadi mempunyai pelayan yang mencukupi untuk memuaskan mereka. UK mempunyai hampir 200 pelayan sementara Belanda mempunyai 548. Lokasi pelayan Eropah yang lain termasuk Sweden, Norway, Denmark, Finland, Switzerland, Perancis, Belgium, Austria, Republik Czech, Luxembourg dan lain-lain.

&# x1f1e7;&# x1f1f7; Brazil adalah satu-satunya lokasi yang diwakili di Amerika Selatan dengan 20 pelayan. Afrika juga kurang diwakili. Akses Internet Peribadi hanya mempunyai kehadiran di Afrika Selatan dengan 10 pelayan.

Liputan tidak begitu baik di Timur Tengah di mana pelayan hanya terletak di Israel dan Emiriah Arab Bersatu. Pelayan Asia merangkumi lokasi di Singapura, Jepun dan India, yang tidak mempunyai liputan yang kuat untuk bahagian dunia ini. Australia dan New Zealand mempunyai kira-kira 200 pelayan.

Diakui, itu adalah banyak pelayan. Kenyataan bahawa Akses Internet Persendirian mempunyai lebih dari 3,000 pelayan bermakna ia berada di kedudukan yang tinggi dengan banyak pemain besar. Namun, mereka tidak benar-benar mempunyai kepelbagaian lokasi yang diperlukan untuk menjadi VPN tertinggi.

Akses Internet Peribadi menunjukkan di laman web mereka bahawa mereka hanya menggunakan pelayan kosong, yang menjamin prestasi yang lebih baik. Selain itu, beberapa lokasi mempunyai pelayan proksi sotong, yang dapat membantu mempercepat kadar pemindahan data.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan Akses Internet Peribadi

Dengan kepantasan dan sudut pandang yang pantas pada torrenting, Akses Internet Peribadi boleh menjadi pilihan yang sangat baik. Pilih pelanggan torrenting kegemaran anda.

Kemungkinan besar ia serasi dengan Akses Internet Peribadi. Anda tidak akan menemui apa-apa yang secara khusus menangani masalah torrent di laman web mereka. Walau bagaimanapun, aktiviti perkongsian fail P2P disokong sepenuhnya.

Ini adalah aspek mudah dari perkhidmatan Akses Internet Persendirian bahawa aktiviti torrent tidak terhad kepada pelayan tertentu. Anda hanya boleh log masuk ke pelayan pilihan anda.

ciri akses internet peribadi

Akses Internet Peribadi nampaknya menghadapi masalah dengan streaming Netflix. Syarikat penstriman yang sangat popular ini telah menghabiskan beberapa tahun kebelakangan ini bekerja keras untuk menghalang orang daripada mengakses perkhidmatan mereka semasa menggunakan VPN. Terutama, mereka melakukan ini kerana VPN boleh membenarkan penonton mengakses kandungan yang dibatasi oleh pelbagai kontrak.

Walaupun beberapa penyedia VPN masih dapat mengatasi sekatan Netflix, Akses Internet Peribadi nampaknya bukan salah satu dari ini. Secara keseluruhan, hanya satu pelayan di California yang dapat menyambung ke Netflix. Sekiranya tujuan utama anda dalam talian adalah untuk melihat perkhidmatan streaming, maka ini bukan VPN untuk anda.

Keputusan Ujian Kelajuan Akses Internet Peribadi

Ini adalah metrik di mana banyak penyedia VPN yang lebih rendah tersandung. Sebilangan besar orang menyedari bahawa menggunakan VPN apa pun akan memperlahankan kadar pemindahan data mereka. Walau bagaimanapun, VPN berkualiti tinggi yang sangat baik memperlahankan data yang jauh lebih rendah daripada yang tidak mempunyai tahap kualiti yang sama.

Akses Internet Peribadi mungkin bukan VPN terpantas di luar sana, tetapi masih berkinerja baik. Menyambung ke pelayan di New York memberikan keputusan ujian kelajuan 77.56 Mbps untuk muat turun dan 36.75 Mbps untuk muat naik.

Prestasi hanya bertambah baik apabila disambungkan ke pelayan Eropah di Amsterdam. Untuk ujian ini, muat turun dicatat pada 81,46 Mbps dan muat naik adalah 40,30 Mbps. Itu tidak terlalu jauh dari hasil ujian kelajuan yang diperoleh ketika tidak menggunakan VPN apa pun.

keputusan ujian kelajuan akses internet persendirian

Perkara tidak begitu pantas dengan pelayan di Hong Kong. Walau bagaimanapun, jumlahnya pasti lebih mengagumkan daripada yang diperoleh menggunakan penyedia VPN yang lebih rendah. Muat turun diukur 69.98 Mbps dengan muat naik pada 13.04 Mbps.

Prestasi pelayan di London juga cukup memberangsangkan. Muat turun 75.67 Mbps dan muat naik 23.00 Mbps dihormati, walaupun tidak begitu cepat seperti keputusan ujian kelajuan yang dicapai dengan Express VPN. Sekiranya kos menjadi perhatian utama anda, maka mungkin Akses Internet Peribadi adalah pilihan yang tepat.

Hasil ujian positif ini sebahagian besarnya disebabkan oleh jumlah dan kualiti pelayan dalam rangkaian Akses Internet Persendirian.

Dasar Pembalakan Akses Internet Peribadi

Penyedia Perkhidmatan Internet anda, yang mungkin disebut sebagai ISP anda, menyimpan catatan lengkap mengenai laman web mana yang anda kunjungi, berapa lama anda tinggal dan apa yang anda lakukan semasa anda berada di sana. Mereka mempunyai akses ke aplikasi yang anda gunakan, dan mereka mungkin menyimpan sejumlah besar data mengenai aktiviti dalam talian anda. Apabila anda memikirkannya, itu adalah amalan yang tidak membimbangkan.

tiada vektor log penggunaSalah satu tujuan utama menggunakan VPN adalah untuk mengelakkan orang mengumpulkan semua data mengenai anda dan aktiviti anda. Apabila anda menggunakan VPN, ISP anda tidak dapat menyimpan catatan dari laman web yang anda kunjungi atau aplikasi yang anda gunakan. Sebaik-baiknya, penyedia VPN anda juga tidak mengumpulkan maklumat semacam itu.

Polisi seperti pembalakan ini sangat penting kerana pelbagai sebab. Ini menghalang penyedia VPN menjual atau memberikan data anda kepada pihak ketiga dan syarikat gabungan.

Selain itu, ini bermaksud bahawa jika syarikat VPN anda diretas, mereka tidak akan mempunyai banyak maklumat untuk dicuri oleh penggodam. Lebih-lebih lagi, kebijakan tanpa pembalakan bermaksud bahawa perkhidmatan VPN tidak dapat dipaksa untuk berkongsi maklumat dengan agensi penguatkuasaan undang-undang kerana tidak ada yang dapat diungkapkan.

Banyak penyedia VPN membincangkan permainan yang baik ketika mempunyai log sifar. Akses Internet Peribadi mengikuti prinsip ini dengan cukup baik. Mereka menyatakan bahawa mereka tidak menjejaki lalu lintas web anda atau mempunyai log komunikasi. Namun, mereka menyimpan data penting seperti alamat e-mel pelanggan dan kaedah pembayaran.

Pilihan Harga untuk Akses Internet Peribadi

Harga syarikat ini mungkin sangat menarik bagi banyak calon pelanggan. Ini adalah antara pilihan yang lebih berpatutan di luar sana, dan kerana ia menawarkan beberapa ciri dan prestasi yang cukup baik, banyak orang akan menganggapnya bagus.

Harga menjelang bulan hanya $ 6,95 sebulan. Untuk harga itu, anda mendapat pelbagai protokol VPN, data tanpa had, sokongan P2P dan semua yang ditawarkan oleh Akses Internet Peribadi.

Sekiranya anda mencari tawaran, maka anda mungkin menggunakan langganan satu tahun, yang menawarkan penjimatan sekitar 52 peratus. Ini hanya menghasilkan $ 3,33 sebulan. Penjimatan yang lebih besar boleh didapati semasa anda membeli rancangan dua tahun. Dengan harga hanya $ 2,91 sebulan, ini adalah tawaran yang boleh menarik bagi banyak orang.

harga akses internet peribadi

Akses Internet Peribadi menawarkan jaminan wang dikembalikan selama tujuh hari. Itu bukan jangka masa yang panjang, tetapi jika anda sering menggunakan Internet, anda seharusnya dapat memutuskan dalam masa seminggu sama ada perkhidmatan ini berfungsi untuk anda atau tidak.

Adakah Akses Internet Peribadi Disarankan?

Akses Internet Peribadi menawarkan beberapa ciri hebat dan benar-benar diinginkan dan harga yang berpatutan. Tambahkan fakta bahawa pelayan mereka cukup pantas, dan ini bukan VPN yang buruk. Namun, ini tidak bermaksud bahawa tidak ada kekurangan untuk menggunakan perkhidmatan ini.

logo akses internet peribadi

Jangan lupa bahawa Akses Internet Peribadi beribu pejabat di AS. Sekiranya satu agensi kerajaan menggunakan data peribadi anda dari pelayan VPN anda, data tersebut akan segera disimpan di pangkalan data banyak agensi kerajaan lain. Lebih-lebih lagi, sementara Akses Internet Peribadi mempunyai keputusan ujian kelajuan yang terhormat, mereka pasti bukan yang terbaik. Kepelbagaian lokasi pelayan mereka juga kurang.

Semua yang dikatakan, Akses Internet Peribadi adalah perkhidmatan VPN yang baik-baik saja. Sekiranya anda hampir menghampiri akhir senarai anda sebelum anda membuat keputusan, izinkan kami untuk mencadangkan 2 lagi yang sesuai dengan masa anda. Lihat perbandingan ExpressVPN dan NordVPN kami jika kedua-dua perkhidmatan tersebut belum ada dalam senarai anda. Kami memberikan dua perkhidmatan VPN itu dua jempol.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map