Varför ska du lita på ProtonVPN? Här är en närmare titt på några viktiga skillnader

VPN-branschen är ökänd för skrupelfria eller till och med skadliga spelare, så det är rimligt att fråga varför ProtonVPN kan lita på. Här är några egenskaper som skiljer oss från andra VPN-leverantörer.


Under 2017 gick ProtonMail in i VPN-utrymmet med lanseringen av ProtonVPN. Vi beslutade att starta en gratis VPN-tjänst eftersom ProtonMail skyddar journalister och aktivister runt om i världen, och som ett resultat av vår verksamhet inom detta område riskerar ProtonMail att bli blockerad i olika länder. Denna teoretiska risk har blivit verklighet under de senaste åren, med ProtonMail tillfälligt blockerad i Turkiet och Ryssland. En VPN är ofta det bästa sättet att kringgå sådana block.

Många VPN-tjänster finns redan, men vi lanserade ProtonVPN eftersom vi ville bygga ett VPN som vi visste att vi kunde lita på. Många VPN-er är notoriskt dåliga – många av dem innehåller skadlig programvara medan andra medvetet bryter mot sekretessen de påstår att skydda. Hotspot Shield, till exempel, var föremål för ett FTC-klagomål från Center for Democracy and Technology för datadelning och omdirigering av trafik.

Skrupelfria VPN-företag bedriver också många oetiska affärsmetoder. Ett överraskande antal VPN-granskningswebbplatser ägs antingen hemligt (eller finansieras) av VPN-företag själva, så recensioner är varken oberoende eller ärliga. En annan vanlig praxis är att lägga upp falska recensioner av andra VPN-tjänster (som ProtonVPN) för att driva kunder till sina egna tjänster. Andra taktiker som vi har sett inkluderar användning av anonyma webbplatser och hundratals Twitter-bots för att sprida falska nyheter eller skicka anonyma “tips” till journalister med vilseledande information.

Här är listan med 500 potentiella botkonton som antingen aktivt används i @ProtonVPN-smetkampanjen eller som troligen kommer att finnas inom en snar framtid. Det är inte allt som finns där ute. Jag behöver bara sova innan jag räknar upp resten … ��https: //t.co/OKr1y70LHx

– Gallagher (@DanielGallagher) 2 september 2018

Dessa manöver är i allmänhet inte särskilt effektiva, särskilt mot ProtonVPN, eftersom vi är ett öppet företag. Men de har den kumulativa effekten att minska användarnas förtroende för VPN-industrin som helhet genom att avslöja den skrupelfria naturen hos många VPN-leverantörer. I detta sammanhang vill vi tillhandahålla några fakta som visar hur ProtonVPN är annorlunda när det gäller pålitlighet.

Varför ProtonVPN är pålitligt

I VPN-branschen kan det vara utmanande att sortera igenom alla falska recensioner och information. Det finns emellertid flera faktorer som skiljer ProtonVPN, som alla är väl dokumenterade.

Affärsmodell

Proton Technologies AG, det schweiziska företaget som är moderbolag till både ProtonMail och ProtonVPN, har en enda verksamhet: integritet. Användare som betalar för ProtonMail eller ProtonVPN (för att få åtkomst till betalda funktioner) gör det eftersom de vill hålla sina personuppgifter privata. Våra användare är vår enda inkomstkälla. Även om du ignorerar alla andra skäl som får oss att göra vad vi gör, ur rent självintressesynpunkt, stimuleras vi för att behålla våra användares förtroende. Genom att använda en affärsmodell för prenumeration anpassas våra intressen och intressena i vårt samhälle – integritet online – helt.

Genomskinlighet

Som företag är vi transparenta om vem vi är. Vi gömmer oss inte bakom offshore-skalföretag. Där vi är baserade, adressen till vårt huvudkontor, våra bolags stadgar och till och med våra styrelseledamöter är alla en fråga om offentligt register och tillgänglig för inspektion i det schweiziska handelsregistret. Namn och bakgrunder på vårt ledarskapsteam har offentliggjorts. Så är platserna för alla våra kontor, våra finansieringskällor och till och med en fullständig redovisning av alla de brottsbekämpningar vi har fått. Vi anger också tydligt hotmodellen för de tjänster vi erbjuder (dvs vad de kan och inte kan skydda dig mot) och tillhandahåller en GDPR-kompatibel sekretesspolicy.

Med andra ord, du vet vem som driver företaget, var vi driver det från, vilka data vi har, hur vi interagerar med brottsbekämpning och mycket mer, och vi gör detta med en nivå av öppenhet som är oöverträffad i branschen.

Öppen källkod och granskad

Vi anser att det är lika viktigt att vår kod också är transparent. Det var därför vi var den första VPN-tjänsten med open source-appar på Android, iOS, macOS och Windows, utöver vårt kommandoradsverktyg för open source på Linux. Alla våra appar har också genomgått en oberoende säkerhetsrevision. Denna transparens ökar vår säkerhet genom att utnyttja hela IT-säkerhetsgemenskapen för att granska vår kod och hjälpa till att hitta och fixa eventuella svagheter.

Så inte bara har du insyn i vem som utgör teamet på ProtonVPN, du kan också se koden som utgör alla våra appar.

Bevisad härkomst

ProtonMail och ProtonVPN har varit under uppsikt av offentlig granskning från början. Vårt ursprung och historia är en fråga om offentligt register. ProtonMails skapande av forskare som träffades på CERN (European Organization for Nuclear Research) är väl dokumenterad på CERNs webbplats. Den vetenskapliga bakgrunden till vårt ledarskap är också en fråga om offentliga uppgifter, från våra akademiska karriärer till våra vetenskapliga publikationer.

ProtonMails initiala finansiering genom crowdfunding dokumenteras också offentligt, tillsammans med identiteten hos många av våra ursprungliga finansiella stödjare. Våra långvariga band till Genève och Schweiz är också välkända, med schweizisk offentlig tv, schweizisk radio och till och med officiella schweiziska regeringspublikationer som har funktioner på ProtonMail. Det finns en överväldigande mängd offentlig dokumentation som vittnar om vem vi är och vår berättelse, som du inte hittar från något annat VPN-företag.

Juridiska garantier

Proton Technologies är inte dold bakom ett skalföretag baserat offshore i en misstänkt jurisdiktion. Vi är inte bara integrerade i Schweiz, utan har också huvudkontor här, och huvuddelen av vårt teknikgrupp bor och arbetar här. Schweiz är inte bara ett land med starka integritetsrättigheter utan också ett land med en stark rättsstatsprincip och ingår i den europeiska inre marknaden. Detta betyder att vi, till skillnad från andra VPN-företag, faktiskt kan hållas lagligt ansvariga för brott i användarnas integritet eller falsk reklam. Enligt EU: s allmänna dataskyddsförordning (som vi är skyldiga att följa) kan överträdelse av användarnas integritet leda till böter på upp till 20 miljoner euro. Obehörig delning av användardata med tredje parter som utländska underrättelsebyråer är också ett brott enligt artikel 271 i schweiziska strafflagen.

Den ökade ansvarsskyldighet som vi har som schweiziskt företag förpliktar oss lagligt att respektera användarnas integritet och följa ProtonVPN: s annonserade policyer utan loggar.

Värdad av betrodda tredje parter

Även om transparens och juridiska garantier utgör en stark grund för förtroende, behöver du inte ta vårt ord för det. ProtonVPN har också blivit noggrant kontrollerad av Mozilla, den ideella grunden bakom Firefox webbläsare, som vi har samarbetat med för att föra VPN-teknik till en bredare publik. Eftersom mottagaren av innovationsbidrag från den schweiziska regeringen och även Europeiska unionen har Proton Technologies också uttömmats uttömmande av EU-kommissionen. (Observera att dessa bidrag inte ger någon kontroll till bidragsbyråerna, och inte heller tvingar oss på något sätt. Läs mer här.) Det faktum att betrodda tredje parter har bedömt både ProtonMail och ProtonVPN och gått in i affärer med oss ​​ger en ytterligare garanti för att vi lever upp till vårt ord.

Samhällsengagemang

Som företag bryr vi oss djupt om vårt samhälle och gör världen till en bättre plats. För oss är integritet och säkerhet djupt innehavande kärntrosuppfattningar som kommer före vinsten. Detta driver vårt engagemang med vårt samhälle. Exempel inkluderar våra utbildningar med konferensen Second Asian Investigative Journalism, vårt arbete i öppen källkodssamhälle som driver utvecklingen av OpenPGP.js (ett av världens mest använda Javascript-krypteringsbibliotek), GopenPGP-projektet och de tekniska samtalen vi har ges om byggnadens integritet.

Ibland inträffar vårt engagemang närmare hemmet, som när vi hjälpte till att tvinga fram en rikstäckande folkomröstning om schweiziska övervakningslagar (även om ProtonMail inte påverkas på grund av vår kryptering). Vi engagerar oss också bredare, som när vi höll ett TED-samtal som nådde miljontals människor över hela världen, eller när vi talade på en FN-konferens om bekämpning av terrorism samtidigt som vi skyddade mänskliga rättigheter online. Vi har nyligen arbetat med Reporters Without Borders Berlin för att sponsra ett stipendieprogram för journalister, och gav också finansiering till det största oberoende nyhetsutrymmet i Vitryssland.

Vårt täta samhällsengagemang innebär att många människor inom olika områden har haft chansen att träffa vårt team, lära känna oss och bekräfta att vi är den vi påstår sig vara.

Vårt engagemang

Vi har åtagit oss att ställa integritet och säkerhet tillgängliga för alla medborgare i världen och kommer att fortsätta utföra vårt uppdrag så effektivt som möjligt. Vi är tacksamma för de mer än 10 miljoner människor som har gått med i vårt samhälle och stöttat oss på vägen. Vi vet att förtroende tjänas, inte ges. Genom en kontinuerlig hängivenhet till våra principer om integritet och öppenhet försöker vi vara värda det.

Vänliga hälsningar,
ProtonVPN-teamet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map