Hvorfor skal du stole på ProtonVPN? Her er en nærmere titt på noen viktige forskjeller

VPN-bransjen er beryktet for skruppelløse eller til og med ondsinnede spillere, så det er rimelig å spørre hvorfor ProtonVPN kan stole på. Her er noen kvaliteter som skiller oss fra andre VPN-leverandører.


I 2017 gikk ProtonMail inn i VPN-plassen med lanseringen av ProtonVPN. Vi bestemte oss for å lansere en gratis VPN-tjeneste fordi ProtonMail beskytter journalister og aktivister over hele verden, og som et resultat av våre aktiviteter i dette området, risikerer ProtonMail å bli blokkert i forskjellige land. Denne teoretiske risikoen har blitt en realitet de siste årene, med ProtonMail midlertidig blokkert i Tyrkia og Russland. En VPN er ofte den beste måten å omgå slike blokker på.

Mange VPN-tjenester eksisterer allerede, men vi lanserte ProtonVPN fordi vi ønsket å bygge en VPN vi visste at vi kunne stole på. Mange VPN-er er notorisk dårlige – mange av dem inneholder skadelig programvare, mens andre bevisst krenker personvernet de påstår å beskytte. Hotspot Shield var for eksempel gjenstand for en FTC-klage fra Center for Democracy and Technology for datadeling og trafikkomadressering.

Skruppelløse VPN-selskaper driver også med mange uetiske forretningsmetoder. Et overraskende antall VPN-gjennomgangssider er enten hemmelig eid (eller finansiert) av VPN-selskaper selv, så anmeldelser er verken uavhengige eller ærlige. En annen vanlig praksis er å legge ut falske anmeldelser av andre VPN-tjenester (for eksempel ProtonVPN) for å føre kunder til sine egne tjenester. Andre taktikker vi har sett inkluderer bruk av anonyme nettsteder og hundrevis av Twitter-roboter for å spre falske nyheter eller sende anonyme “tips” til journalister med villedende informasjon.

Her er listen over 500 potensielle botkontoer som enten blir aktivt brukt i @ProtonVPN-smørekampanjen eller som sannsynligvis vil være i løpet av en nær fremtid. Dette er ikke alt som er der ute. Jeg trenger bare å sove før jeg regner opp resten … ��https: //t.co/OKr1y70LHx

– Gallagher (@DanielGallagher) 2. september 2018

Disse manøvrene er generelt lite effektive, spesielt mot ProtonVPN, ettersom vi er et gjennomsiktig selskap. Imidlertid har de den kumulative effekten av å redusere tilliten til brukerne i VPN-bransjen som helhet ved å avsløre den skruppelløse karakteren til mange VPN-leverandører. I denne sammenheng ønsker vi å gi noen fakta som demonstrerer hvordan ProtonVPN er forskjellig når det kommer til pålitelighet.

Hvorfor ProtonVPN er pålitelig

I VPN-bransjen kan det være utfordrende å sortere gjennom alle falske anmeldelser og informasjon. Imidlertid er det flere faktorer som skiller ProtonVPN fra hverandre, som alle er godt dokumentert.

Forretningsmodell

Proton Technologies AG, det sveitsiske selskapet som er overordnet til både ProtonMail og ProtonVPN, har en og bare én virksomhet: personvern. Brukere som betaler for ProtonMail eller ProtonVPN (for å få tilgang til betalte funksjoner) gjør det fordi de ønsker å holde personopplysningene deres private. Våre brukere er vår eneste inntektskilde. Selv om du ignorerer alle andre grunner som får oss til å gjøre det vi gjør, fra et rent egeninteresse-synspunkt, blir vi insentiverte for å beholde brukernes tillit. Ved å bruke en forretningsmodell for abonnement, blir interessene våre og interessene til samfunnet vårt – online personvern – fullstendig justert.

åpenhet

Som selskap er vi transparente om hvem vi er. Vi gjemmer oss ikke bak offshore shell selskaper. Hvor vi har base, adressen til hovedkvarteret, selskapets vedtekter og til og med våre direktører er alle et spørsmål om offentlig registrering og tilgjengelig for inspeksjon i det sveitsiske handelsregisteret. Navnene og bakgrunnen til vårt lederteam er blitt offentliggjort. Det samme gjelder lokasjonene til alle våre kontorer, finansieringskildene våre og til og med en fullstendig redegjørelse for alle rettshåndhevelsesforespørsler vi har mottatt. Vi oppgir også tydelig trusselmodellen for tjenestene vi tilbyr (dvs. hva de kan og ikke kan beskytte deg mot), og gir en GDPR-kompatibel personvernregler.

Med andre ord, du vet hvem som driver selskapet, hvor vi driver det fra, hvilke data vi har, hvordan vi samhandler med rettshåndhevelse, og mye mer, og vi gjør dette med et nivå av åpenhet som er uovertruffen i bransjen.

Åpen kildekode og revidert

Vi føler at det er like viktig at koden vår også er gjennomsiktig. Derfor var vi den første VPN-tjenesten som hadde åpen kildekode-apper på Android, iOS, macOS og Windows, i tillegg til kommandolinjeværktøyet med åpen kildekode på Linux. Alle appene våre har også gjennomgått en uavhengig sikkerhetsrevisjon. Denne åpenheten øker sikkerheten vår ved å utnytte hele IT-sikkerhetssamfunnet til å granske koden vår og hjelpe til med å finne og løse eventuelle svakheter.

Så ikke bare har du åpenhet om hvem som utgjør teamet på ProtonVPN, du kan også se koden som utgjør alle appene våre.

Påvist proveniens

ProtonMail og ProtonVPN har vært under blending av offentlig gransking helt fra begynnelsen. Vår opprinnelse og historie er et spørsmål om offentlig registrering. ProtonMails opprettelse av forskere som møttes ved CERN (European Organization for Nuclear Research) er godt dokumentert på CERNs nettsted. Den vitenskapelige bakgrunnen til vårt lederteam er også et spørsmål om offentlig registrering, fra våre akademiske karrierer til våre vitenskapelige publikasjoner.

ProtonMails første finansiering gjennom crowdfunding er også offentlig dokumentert, sammen med identiteten til mange av våre første økonomiske støttespillere. Våre mangeårige bånd til Genève og Sveits er også godt kjent, med sveitsisk offentlig tv, sveitsisk offentlig radio og til og med offisielle sveitsiske regjeringspublikasjoner som kjører funksjoner på ProtonMail. Det er en overveldende mengde offentlig dokumentasjon som vitner om hvem vi er og historien vår, som du ikke finner fra noe annet VPN-selskap.

Juridiske garantier

Proton Technologies er ikke skjult bak et shell-selskap basert offshore i en mistenkelig jurisdiksjon. Vi er ikke bare innlemmet i Sveits, men har også hovedkontor her, og hoveddelen av vårt ingeniørteam bor og jobber her. Sveits er ikke bare et land med sterke personvernrettigheter, men også et land med en sterk rettsstat og er en del av det europeiske indre marked. Dette betyr at vi, i motsetning til andre VPN-selskaper, faktisk kan holdes juridisk ansvarlige for brudd på brukernes personvern eller falsk reklame. I henhold til EUs generelle databeskyttelsesforordning (som vi er forpliktet til å overholde), kan brudd på brukernes personvern føre til bøter på opptil € 20 millioner. Uautorisert deling av brukerdata med tredjeparter som utenlandske etterretningsbyråer er også en kriminell handling i henhold til artikkel 271 i den sveitsiske straffeloven.

Den økte ansvarligheten som vi har som et sveitsisk selskap, forplikter oss juridisk til å respektere brukernes personvern og overholde strengt til ProtonVPNs annonserte retningslinjer for ikke-logger.

Valgt av pålitelige tredjeparter

Selv om åpenhet og juridiske garantier danner et sterkt fundament for tillit, trenger du ikke ta ordet for det. ProtonVPN har også blitt grundig kontrollert av Mozilla, ideell stiftelse bak Firefox nettleser, som vi har samarbeidet med for å bringe VPN-teknologi til et bredere publikum. Som mottaker av innovasjonsstipend fra den sveitsiske regjeringen og også EU, har Proton Technologies også blitt uttømmende sjekket og kontrollert av EU-kommisjonen. (Merk at disse tilskuddene ikke gir noen kontroll til tilskuddsbyråene, og heller ikke forplikter oss på noen måte. Lær mer her.) Det faktum at pålitelige tredjeparter har vurdert både ProtonMail og ProtonVPN og gått i virksomhet med oss ​​gir en ytterligere garanti for at vi lever opp til vårt ord.

Samfunnsengasjement

Som selskap bryr vi oss om samfunnet vårt og gjør verden til et bedre sted. For oss er personvern og sikkerhet dyptgående kjernetro som kommer foran fortjeneste. Dette driver vårt engasjement med samfunnet vårt. Eksempler inkluderer våre treningsøkter med Second Asian Investigative Journalism-konferansen, vårt arbeid i open source-samfunnet som driver utviklingen av OpenPGP.js (et av verdens mest brukte Javascript-krypteringsbiblioteker), GopenPGP-prosjektet og de tekniske samtalene vi har gitt om bygningens privatliv.

Noen ganger skjer vårt engasjement nærmere hjemmet, som da vi hjalp til med å tvinge fram en landsomfattende folkeavstemning om sveitsiske overvåkingslover (selv om ProtonMail ikke påvirkes på grunn av vår kryptering). Vi engasjerer oss også bredere, som da vi holdt en TED-samtale som nådde millioner av mennesker over hele verden, eller når vi snakket på en FN-konferanse om bekjempelse av terrorisme mens vi beskyttet menneskerettighetene på nettet. Vi har nylig jobbet med Reporters Without Borders Berlin for å sponse et stipendprogram for journalister, og ga også finansiering til det største uavhengige nyhetsstedet i Hviterussland.

Vårt hyppige samfunnsengasjement betyr at mange mennesker på forskjellige felt har hatt sjansen til å møte teamet vårt, bli kjent med oss ​​og bekrefte at vi er den vi hevder å være.

Vårt engasjement

Vi er opptatt av å gjøre personvern og sikkerhet tilgjengelig for alle verdens borgere og vil fortsette å utføre oppdraget vårt så effektivt som mulig. Vi er takknemlige for mer enn 10 millioner mennesker som har blitt medlem av samfunnet vårt og støttet oss underveis. Vi vet at tillit er tjent, ikke gitt. Gjennom vedvarende dedikasjon til våre prinsipper om personvern og åpenhet, prøver vi å være verdige det.

Med vennlig hilsen,
ProtonVPN-teamet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map