Pse duhet t’i besoni ProtonVPN? Ja një vështrim më i afërt i disa dallimeve kryesore

Industria VPN është famëkeqe për lojtarë të paskrupullt apo edhe me qëllim të keq, kështu që është e arsyeshme të pyesni pse mund të besohet ProtonVPN. Këtu janë disa cilësi që na veçojnë nga ofruesit e tjerë VPN.


Në 2017, ProtonMail hyri në hapësirën VPN me lëshimin e ProtonVPN. Ne vendosëm të fillojmë një shërbim falas VPN sepse ProtonMail mbron gazetarët dhe aktivistët në të gjithë botën, dhe si rezultat i aktiviteteve tona në atë zonë, ProtonMail ka një rrezik të lartë për t’u bllokuar në vende të ndryshme. Ky rrezik teorik është bërë realitet vitet e fundit, me ProtonMail bllokimin përkohësisht në Turqi dhe Rusi. Një VPN është shpesh mënyra më e mirë për të shmangur blloqe të tilla.

Shumë shërbime VPN tashmë ekzistojnë, por ne kemi iniciuar ProtonVPN sepse donim të ndërtonim një VPN që dinim se mund t’i besonim. Shumë VPN janë jashtëzakonisht të këqija – shumë prej tyre përmbajnë malware ndërsa të tjerët me vetëdije shkelin intimitetin që pretendojnë të mbrojnë. Hotspot Shield, për shembull, ishte subjekt i një ankese FTC nga Qendra për Demokraci dhe Teknologji për shpërndarjen e të dhënave dhe ridrejtimin e trafikut.

Kompanitë e paskrupullta VPN gjithashtu përfshihen në shumë praktika joetike të biznesit. Një numër i befasishëm i vendeve të shqyrtimit të VPN janë në pronësi të fshehtë (ose të financuara) nga vetë kompanitë VPN, kështu që vlerësimet nuk janë as të pavarura dhe as të sinqerta. Një praktikë tjetër e zakonshme është të postoni rishikime të rreme të shërbimeve të tjera VPN (siç është ProtonVPN) për t’i drejtuar klientët drejt shërbimeve të tyre. Taktika të tjera që kemi parë përfshijnë përdorimin e faqeve të internetit anonime dhe qindra botëve në Twitter për të përhapur lajme të rreme ose dërgimin e “këshillave” anonime për gazetarët me informacion mashtrues.

Këtu është lista e 500 llogarive të mundshme botëve që ose janë duke u përdorur në mënyrë aktive në fushatën e njollosjes @ProtonVPN ose ka të ngjarë të jenë në të ardhmen e afërt. Kjo nuk është gjithçka që është atje. Thjesht më duhet të fle para se të numëroj pjesën tjetër… ��https: //t.co/OKr1y70LHx

– Gallagher (@DanielGallagher) 2 Shtator 2018

Këto manovra në përgjithësi nuk janë shumë efektive, veçanërisht kundër ProtonVPN, pasi ne jemi një kompani transparente. Sidoqoftë, ato kanë efektin kumulativ të uljes së besimit të përdoruesit në industrinë VPN në tërësi duke ekspozuar natyrën e paskrupull të shumë ofruesve të VPN. Në këtë kontekst, ne dëshirojmë të sigurojmë disa fakte që demonstrojnë sesa ndryshe është ProtonVPN kur bëhet fjalë për besueshmëri.

Pse ProtonVPN është i besueshëm

Në industrinë e VPN, mund të jetë sfiduese të radhitni të gjitha vlerësimet dhe informacionet e rreme. Sidoqoftë, ka disa faktorë që e ndajnë ProtonVPN, të gjithë janë të dokumentuar mirë.

Modeli i biznesit

Proton Technologies AG, kompania zvicerane që është prind i ProtonMail dhe ProtonVPN, ka një dhe vetëm një biznes: privatësinë. Përdoruesit që paguajnë për ProtonMail ose ProtonVPN (me qëllim të përdorimit të veçorive të paguara) e bëjnë këtë sepse dëshirojnë t’i mbajnë të dhënat e tyre personale private. Përdoruesit tanë janë burimi ynë i vetëm i të ardhurave. Edhe nëse i injoroni të gjitha arsyet e tjera që na shtyjnë të bëjmë atë që bëjmë, nga një këndvështrim i pastër i interesit vetjak, ne jemi të stimuluar të mbajmë besimin e përdoruesve tanë. Duke përdorur një model biznesi abonimi, interesat tona dhe interesat e komunitetit tonë – privatësia në internet – janë plotësisht të lidhura.

transparenca

Si kompani, jemi transparentë se kush jemi. Ne nuk fshihemi pas kompanive të guaskës në det të hapur. Aty ku jemi bazuar, adresa e selisë sonë, statutet e kompanisë sonë, dhe madje edhe drejtorët tanë janë çështje e të dhënave publike dhe të disponueshme për inspektim në regjistrin tregtar zviceran. Emrat dhe prejardhja e ekipit tonë drejtues janë shpalosur publikisht. Kështu janë vendndodhjet e të gjitha zyrave tona, burimet tona të financimit, dhe madje edhe një llogari e plotë e të gjitha kërkesave të zbatimit të ligjit që kemi marrë. Ne gjithashtu përcaktojmë qartë modelin e kërcënimit për shërbimet që ne ofrojmë (d.m.th., ato që mund dhe nuk mund t’ju mbrojnë nga ju), dhe sigurojmë një politikë të intimitetit në përputhje me GDPR.

Me fjalë të tjera, ju e dini se kush e drejton kompaninë, nga e drejtojmë, çfarë të dhënash kemi, si bashkëveprojmë me zbatimin e ligjit dhe shumë më tepër, dhe ne e bëjmë këtë me një nivel transparence që është i pakonkurueshëm në industri.

Burim i hapur dhe i audituar

Ne mendojmë se është po aq e rëndësishme që edhe kodi ynë të jetë transparent. Kjo është arsyeja pse ne kemi qenë shërbimi i parë VPN që kemi pasur aplikacione me burim të hapur në Android, iOS, macOS dhe Windows, përveç mjetit tonë të linjës së komandës me burim të hapur në Linux. Të gjitha aplikacionet tona kanë kaluar gjithashtu një kontroll të pavarur të sigurisë. Kjo transparencë rrit sigurinë tonë duke shfrytëzuar të gjithë komunitetin e sigurisë IT për të shqyrtuar kodin tonë dhe të ndihmojë në gjetjen dhe rregullimin e ndonjë dobësie të mundshme.

Pra, jo vetëm që keni transparencë se kush e përbën ekipin në ProtonVPN, gjithashtu mund të shihni kodin që përbën të gjitha aplikacionet tona.

Provance e provuar

ProtonMail dhe ProtonVPN kanë qenë nën shkëlqimin e një kontrolli publik që nga fillimi. Origjina dhe historia jonë janë çështje e të dhënave publike. Krijimi i ProtonMail nga shkencëtarët që u takuan në CERN (Organizata Evropiane për Kërkim Bërthamor) është e dokumentuar mirë në uebfaqen e CERN. Sfondi shkencor i ekipit tonë drejtues është gjithashtu një çështje e rekordit publik, që nga karriera jonë akademike e deri tek botimet tona shkencore.

Financimi fillestar i ProtonMail përmes mbledhjes së turmave është gjithashtu i dokumentuar publikisht, së bashku me identitetin e shumë prej mbështetësve tanë fillestarë financiarë. Lidhjet tona të gjata me Gjenevën dhe Zvicrën janë gjithashtu të njohura, me televizionin publik zviceran, radio publike zvicerane, dhe madje edhe publikimet zyrtare të qeverisë zvicerane që funksionojnë në ProtonMail. Ekziston një organ dërrmues i dokumentacionit publik që dëshmon se kush jemi dhe historinë tonë, të cilën nuk do ta gjeni nga ndonjë kompani tjetër VPN.

Garancitë ligjore

Proton Technologies nuk fshihet pas një kompanie shell bazuar në det të hapur në një juridiksion të dyshimtë. Ne jo vetëm që jemi të përfshirë në Zvicër, por edhe me seli këtu, dhe pjesa më e madhe e ekipit tonë inxhinierik jeton dhe punon këtu. Zvicra nuk është vetëm një vend me të drejta të forta të intimitetit, por gjithashtu një vend me një rregull të fortë të ligjit dhe është pjesë e Tregut të Vetëm Evropian. Kjo do të thotë se ndryshe nga kompanitë e tjera VPN, ne në fakt mund të mbajmë përgjegjësi ligjore për shkelje të intimitetit të përdoruesit ose reklamim të rremë. Sipas Rregullores së Përgjithshme të BE për Mbrojtjen e të Dhënave (të cilën ne jemi të detyruar ta zbatojmë), shkelja e intimitetit të përdoruesit mund të çojë në gjobitje deri në 20 milion €. Ndarja e paautorizuar e të dhënave të përdoruesit me palë të treta si agjensitë e huaja të inteligjencës është gjithashtu një vepër penale nga neni 271 i Kodit Penal Zviceran.

Përgjegjësia e shtuar që ne kemi si kompani zvicerane na detyron ligjërisht të respektojmë privatësinë e përdoruesit dhe t’i përmbahemi rreptësisht politikës së reklamave të reklamuara të ProtonVPN.

Verifikuar nga palë të treta të besuara

Ndërsa transparenca dhe garancitë ligjore formojnë një themel të fortë për besimin, nuk është e nevojshme të thuash fjalën tonë për të. ProtonVPN gjithashtu është vërtetuar plotësisht nga Mozilla, fondacioni jofitimprurës pas shfletuesit të uebit të Firefox-it, me të cilin kemi bashkëpunuar për të sjellë teknologjinë VPN në një audiencë më të gjerë. Për më tepër, si marrësi i granteve të inovacionit nga qeveria zvicerane dhe gjithashtu Bashkimi Evropian, Proton Technologies gjithashtu është kontrolluar dhe verifikuar në mënyrë shteruese nga Komisioni Evropian. (Vini re se këto grante nuk japin asnjë kontroll për agjencitë e granteve, as nuk na detyrojnë në asnjë mënyrë. Mësoni më shumë këtu.) Fakti që palët e treta të besuara kanë vlerësuar si ProtonMail ashtu dhe ProtonVPN dhe kanë shkuar në biznes me ne siguron një garanci të mëtejshme që ne jetojmë deri në fjalën tonë.

Angazhimi i komunitetit

Si kompani, ne kujdesemi shumë për komunitetin tonë dhe duke e bërë botën një vend më të mirë. Për ne, privatësia dhe siguria janë besime thelbësore të thella që vijnë para fitimeve. Kjo drejton angazhimin tonë me komunitetin tonë. Shembuj përfshijnë seancat tona të trajnimit me konferencën e Dytë Aziatike të Gazetarisë Investigative, punën tonë në komunitetin me burim të hapur që drejton zhvillimin e OpenPGP.js (një nga bibliotekat e encryption të Javascript më të përdorura në botë), projektin GopenPGP dhe bisedimet teknike që kemi dhënë për ndërtimin e intimitetit.

Ndonjëherë, angazhimi ynë ndodh më afër shtëpisë, si kur ndihmuam për të detyruar një referendum mbarëkombëtar për ligjet e mbikëqyrjes zvicerane (edhe pse ProtonMail nuk ndikohet për shkak të kriptimit tonë). Ne gjithashtu angazhohemi më gjerësisht, si kur kemi dhënë një TED Talk që arriti miliona njerëz në të gjithë botën, ose kur folëm në një konferencë të Kombeve të Bashkuara për luftën kundër terrorizmit duke mbrojtur të drejtat e njeriut në internet. Kohët e fundit kemi punuar me reporterët pa kufij në Berlin për të sponsorizuar një program bursash për gazetarët, dhe gjithashtu siguruam fonde për gazetën më të madhe të pavarur në Bjellorusi.

Angazhimi ynë i shpeshtë i komunitetit do të thotë që shumë njerëz në fusha të ndryshme kanë pasur mundësinë të takohen me ekipin tonë, të njihen me ne dhe të konfirmojnë se ne jemi ata që pretendojmë se jemi.

Angazhimi ynë

Ne jemi të përkushtuar të bëjmë intimitetin dhe sigurinë në dispozicion për të gjithë qytetarët e botës dhe do të vazhdojmë ta zbatojmë misionin tonë sa më efektivisht të jetë e mundur. Ne jemi mirënjohës për më shumë se 10 milion njerëz që janë bashkuar me komunitetin tonë dhe na kanë mbështetur gjatë rrugës. Ne e dimë që besimi fitohet, nuk jepet. Përmes përkushtimit të vazhdueshëm ndaj parimeve tona të intimitetit dhe transparencës, ne po mundohemi të jemi të denjë për të.

Përshëndetje,
Ekipi ProtonVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map