Mashtrimet VPN për të Shmangur (Përditësuar)

Teknologjia VPN nuk është e re. Për dekada të tëra, bizneset dhe individët e kanë përdorur atë për të mbrojtur të dhënat e ndjeshme dhe për t’i mbajtur lëvizjet e tyre në internet anonime. Disa njerëz e konsiderojnë atë një çështje të intimitetit. Ata thjesht nuk u pëlqen ideja e askujt, si ISP-ja e tyre ose një haker, të jenë në gjendje të ndjekin trafikun e tyre në internet.


Alarme për mashtrimPër njerëzit e tjerë, përdorimi i një VPN është çështje e jetës ose e vdekjes. Ata janë qytetarë dhe gazetarë që jetojnë brenda regjimeve totalitare që nuk lejojnë shprehjen e lirë të mendimeve dhe mendimeve. Një VPN u lejon atyre të marrin pozicione subversive dhe veprime revolucionare pa rrezikuar jetën e tyre, ose krejtësisht fjalë për fjalë, gjymtyrën e tyre.

Shqyrtoni hapat që mund të ndërmerrni për të siguruar shtëpinë tuaj kundër botës së jashtme. Kamerat e sigurisë në pjesën e jashtme të shtëpisë do t’ju paralajmërojnë për ndërhyrës të mundshëm, por vetëm dëshironi të merrni sistemin më të mirë dhe me reputacionin e kamerave që mund të blini. Shtë thjesht mënyra e vetme me të cilën mund të besoni se po merrni vlerat e parave tuaja nga sistemi.

E njëjta gjë është e vërtetë për një VPN. VPN më e mirë do t’ju ​​mbrojë nga të gjitha llojet e spiunimit, por një inferior do t’ju ​​lërë të prekshëm nga sulmet nga të gjitha këndet.. Si mund ta dini që VPN të besoni?

Le të fillojmë duke ekzaminuar ato që fitoni kur përdorni një VPN para se të zhvendoseni në një listë të mashtrimeve VPN. Të armatosur me këtë informacion, do të jeni në gjendje të merrni një vendim të informuar kur është koha për të zgjedhur një VPN për shtëpinë tuaj ose biznesin tuaj.

Avantazhet e përdorimit të një VPN

A e dini se Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit (ISP) është në gjendje të ndjekë të gjithë aktivitetin tuaj në internet?

Ata e dinë kur hyni, në cilat faqe në internet vizitoni, çfarë bëni ndërsa jeni atje dhe sa kohë kaloni atje. Ata mund të shohin aktivitetin tuaj të mediave sociale. Ata mund të monitorojnë ndërsa merrni pjesë në një forum; madje edhe zakonet e blerjeve në internet nuk janë sekrete për ta.

Fatkeqësisht, ISP-ja juaj nuk është e vetmja palë që interesohet për atë që jeni duke bërë në internet. Kompanitë, si shitësit me pakicë dhe ofruesit e shërbimeve, po gjurmojnë lëvizjet tuaja, duke kërkuar mundësi për t’ju shitur diçka.si-a-VPN-punonPastaj, ka operatorët me hije. Ata janë ata që shpresojnë të infektojnë sistemin tuaj me malware, adware dhe programe të tjera potencialisht të dëmshme. Ata me të vërtetë do të donin t’ju njihnin më mirë. Në mënyrë të veçantë, ndonjë nga informacionet tuaja personale, përfshirë numrat e kartës tuaj të kreditit dhe numrat e llogarisë bankare, është me interes të veçantë.

Një VPN i qëndrueshëm, i rishikuar mirë mund t’ju mbrojë nga e gjithë kjo. Teknologjia VPN maskon plotësisht adresën tuaj IP, duke e bërë atë e pamundur të gjurmohet. Për më tepër, VPN juaj mund ta bëjë të duket sikur po kërkoni nga Sidnei kur jeni në të vërtetë në Montreal.

Sidoqoftë, është e qartë që njerëzit jo të mjaftueshëm po shfrytëzojnë gjithçka që mund të bëjë një VPN.

Përqindja e njerëzve që përdorin VPN në kontinente të ndryshme

VPN juaj kripton trafikun tuaj në internet dhe potencialisht mund ta shpresoni atë në dy ose tre serverë në të gjithë globin. Askush, madje as ISP-ja juaj, nuk mund të shohë atë që jeni duke bërë në internet. Ju kënaqeni me intimitetin dhe anonimitetin total, si dhe paqen e mendjes kur dini se jeni plotësisht të sigurt kur jeni në internet.

Kindshtë një lloj si të instalosh sistemin më të mirë të sigurisë në shtëpi në shtëpi; do të flini më mirë natën duke ditur që ju dhe familja juaj janë plotësisht të mbrojtur.

A është ndonjëherë e rrezikshme të përdorni një VPN?

Për shumicën e njerëzve, nuk ka asnjë rrezik të lidhur me përdorimin e këtij lloji të softverit; të kuptuarit e bazave të VPN dhe zgjedhja me kujdes e një ofruesi me reputacion me rekord të ofrimit të sigurisë dhe anonimitetit të përsosur në internet është thelbësore.

Disa njerëz mund të jenë në rrezik thjesht duke përdorur ndonjë VPN. Këta individë jetojnë në vendet shtypëse ku përdorimi i VPN është i jashtëligjshëm sepse qeveria dëshiron të monitorojë të gjitha aktivitetet e tyre në internet

VPN_ScamSidoqoftë, ky është një lloj rreziku tjetër nga ai që diskutohet këtu. Mund të jetë gjithashtu e rrezikshme të përdorni një VPN kur të jetë një VPN e rreme që në të vërtetë nuk ofron shërbimet që reklamon. Mund të jetë e rrezikshme kur një VPN zgjedh të infektojë sistemin tuaj me të gjitha llojet e spyware dhe viruseve. Ata madje mund të ndjekin dhe regjistrojnë lëvizjet tuaja në internet, duke shitur të dhënat tek ofertuesi më i lartë.

Nuk është e kundërta e saktë e asaj që duhet të bëjë një VPN?

Kjo është ajo që është e frikshme për dhjetëra ofrues të VPN që funksionojnë sot. Disa janë shumë me reputacion, duke u përpjekur të ofrojnë shërbime të besueshme që ju mbajnë të sigurt në internet pa marrë parasysh çfarë.

Pastaj, ka VPN që marrin paratë tuaja, por nuk ju japin asgjë në këmbim. Po aq të këqij janë ata që janë “falas”. Mund të bastoni që shumica e VPN-ve falas ofrohen me atë çmim sepse jeni duke u shitur.

Një konsumator i kursyer mund të shmangë këto mashtrime VPN. Sa më shumë të dini për dredhitë tipike të përdorura nga këta ofrues të pakëndshëm, aq më lehtë do të jetë për ju të tërhiqeni prej tyre.

Mashtrimet tipike të VPN për të shmangur

Lista e mëposhtme e mashtrimeve VPN nuk është teorike. Secila prej këtyre mashtrimeve është provuar dhe provuar e suksesshme përmes bllokimit të konsumatorëve të padenjë. Mos e le veten të bjerë viktimë e ndonjë prej këtyre të këqijave.

Ky është informacion kritik sepse studimet tregojnë se njerëzit janë gjithnjë e më shumë të shqetësuar për privatësinë në internet dhe për mënyrën sesi kompanitë po përdorin të dhënat e tyre.Niveli i shqetësimit të të dhënave të konsumatorit për privatësinë

Askush nuk mund të përballojë ta rrezikojë më tej veten duke injoruar këtë listë të mashtrimeve VPN.

1. VPN falas – Ju kushton më shumë sesa mendoni

Kush nuk e do diçka për asgjë? Një lloj e bën të bën të ndjehesh sikur po largohesh nga diçka, nuk eshte Ose kështu do të mendonit. Por e shihni, kur bëhet fjalë për VPN falas, zakonisht është ofruesi i shërbimit që po largohet me diçka.

Një pjesë e vogël e ofruesve me reputacion VPN ofrojnë një version falas të shërbimeve të tyre. Në mënyrë tipike, këto nivele pa kosto janë mjaft të kufizuara sa i përket gjerësisë së bandës, dhe nuk ka shumë kambana dhe fishkëllima të lidhura me të. Versioni falas ofrohet me shpresën që të provoni shërbimin dhe të bëheni një klient që paguan. Nëse duhet të zgjidhni një VPN falas, atëherë shmangni ato që janë në listën tonë më poshtë.

Fatkeqësisht, ka shumë VPN “të lira” që mund t’ju kushtojnë një sasi të jashtëzakonshme sa i përket kohës, parave dhe dhimbjeve të kokës. Disa nga këto shërbime ju kufizojnë në një protokoll të vjetëruar VPN si PPTP, i cili nuk konsiderohet i besueshëm nga asnjë profesionist i sigurisë. Ju nuk do të merrni ndonjë lloj kriptimi të fortë me këtë protokoll, duke ju lënë të prekshëm ndaj një bote problemesh.

Do VPN që ofrohet pa kosto për klientët duhet të drejtojë të ardhurat disi. Nëse nuk marrin para nga publiku, atëherë ata duhet ta marrin diku tjetër. Me këtë model biznesi, fitimet zakonisht vijnë nga shitja e zakoneve të shfletimit të përdoruesve të tyre. Në thelb, VPN ndan të dhënat e përdoruesit me firmat në botën e marketingut.

Disa nga këto VPN të diskutueshme do t’i japin adresën tuaj të emailit partnerëve të biznesit ose palëve të treta të panjohura. Këto kompani të tjera mund të përdorin adresën tuaj të postës elektronike për të gjitha llojet e qëllimeve të pafavorshme si kriptojacking, ransomware, phishing dhe dërgimin e postave elektronike spam.

Akoma VPN-të e tjera do të futin gjëra të tilla si fenerët në internet, gjurmimin e pikselave dhe cookies në sistemin tuaj. Kjo bën të mundur që VPN dhe kompanitë që paguajnë VPN të futin këta gjurmues, të ndjekin trafikun tuaj në internet dhe ta përdorin atë për qëllime reklamimi.

Vetëm shikoni në këtë zbulim nga VPN e quajtur Betternet:

Reklamimi i palës së tretë më i mirë

Mos harroni, ju merrni atë që paguani. Nëse doni të mbroni fjalëkalimet tuaja, atëherë kërkoni programin më të mirë të administrimit të fjalëkalimeve që mund të lejoni (ato janë të gjitha mjaft të lira). Nëse doni intimitetin dhe anonimitetin e vërtetë në internet, atëherë kërkoni një VPN me çmime të arsyeshme.

2. VPN të rreme – Pretendime që janë shumë të mira për të qenë të vërteta

Disa kompani e reklamojnë veten si një shërbim VPN, por ato në fakt nuk sigurojnë as bazat. Shqetësuese fillestare është se ata shpesh nuk shqetësohen për të kriptuar trafikun tuaj të Internetit. Kjo do të thotë që gjithçka që ju bëni në internet është e ekspozuar ndaj ISP-së, palëve të treta, qeverisë dhe hakerave.

Për më tepër, një VPN që është një falsifikim mund të injektojë malware në sistemin tuaj. Me këtë softuer të vendosur, VPN është në gjendje të përdorë të dhënat që ata mbledhin nga zakonet tuaja në internet për t’ju dërguar reklama të shënjestruara dhe postë elektronike spam. Ata mund të rrëmbenin llogaritë tuaja, të mbyllnin kompjuterin tuaj me ransomware ose të vidhnin informacionin tuaj bankar dhe të dhënat e tjera private. Paguan të rishikojë rreziqet e sigurisë në internet që ekzistojnë sot; të jetë në vëzhgim për çdo vektorë të ri sulmi që hakerat ose aktorët e këqij përdorin për të depërtuar në sisteme.

Kur një VPN nuk është e vërtetë, ata mund ta bëjnë kompjuterin tuaj pjesë të një botnet. Një “botnet” është një seri pajisjesh që janë të mundësuara nga Interneti. Secili është i infektuar me programe dashakeqe dhe mund të përdoret dhe kontrollohet nga një palë e tretë pa dijeninë e pronarit. Kjo do të thotë që VPN tani mund ta shesë bandën tuaj për çdo blerës.

Një VPN që drejtohet nga hajdutë gjithashtu mund të mbajë të gjitha të dhënat tuaja personale në mënyrë që ata t’i shesin ato dikujt tjetër.

Prit një minutë. A nuk po përdorni një VPN për të parandaluar ISP dhe të tjerët që të gjurmojnë lëvizjet tuaja në internet dhe të shesin informacionin tuaj? Mos bini për një VPN që është me të vërtetë një konkluzion.

3. Abonimet gjatë gjithë jetës – Nuk është jeta juaj, janë e tyre

Një pjesë e vogël e ofruesve të VPN ofrojnë një abonim “gjatë gjithë jetës” për shërbimet e tyre. Kostoja në mënyrë tipike është çuditërisht e ulët. Kur parashikohet për një “jetë”, sigurisht që tingëllon shumë më pak e kushtueshme sesa të paguani për një VPN në shtesa një ose dy vjeçare.

shmang planet vpn gjatë gjithë jetësSidoqoftë, shumë nga këto pajtime të jetës thjesht nuk ia vlen kostoja. VPN jo të besueshme shpesh anullojnë këto kontrata pas vetëm një ose dy vjet. Të tjerët do të mbledhin të dhënat tuaja dhe do t’i shesin atë tek reklamuesit dhe palët e treta të panjohura.

Ndonjëherë, njerëzit që regjistrohen për një abonim gjatë gjithë jetës zbulojnë se janë bombardohet me reklama sa herë që shkojnë në internet. Për më tepër, ato shpesh ridrejtohen në faqet e internetit të palëve të treta që nuk duan të vizitojnë.

Mbani në mend se një VPN që premton një pajtim gjatë gjithë jetës është e mundshme duke iu referuar jetës së kompanisë së tyre, jo tuajit. Disa nga këto VPN të bezdisshme ekzistojnë vetëm për nja dy vjet, duke mbledhur sa më shumë pajtime sa të munden përpara se të zhduken brenda natës.

Shikoni të gjitha ofertat e jetës me një kokërr kripë.

4. Mbikëqyrja me pesë, nëntë dhe 14 sy – Marrëveshja e UKUSA

Ju mund të keni dëgjuar për aleancat ndërkombëtare të mbikëqyrjes të njohura si Pesë sytë, nëntë sytë dhe 14 sytë mbi lajmet. Në thelb, vendet anëtare të këtyre aleancave kanë rënë dakord të punojnë në mënyrë të përbashkët për të grumbulluar dhe shpërndarë të dhëna mbikëqyrjeje. Shtë pak a shumë si të kesh një agjenci globale spiunësh që të shikojë mbi shpatull sa herë që futesh në Internet.

14-sy

Kur një VPN ka selinë në një vend që është pjesë e njërës prej këtyre aleancave, atëherë është e arsyeshme të supozohet se çdo gjë që përdoruesit bëjnë në internet ndërsa përdorin atë VPN do t’i nënshtrohet spiunimit të qeverisë. Ndërsa qeveria kanadeze mund të parandalohet të ndërmarrë veprime të caktuara spiunimi kundër qytetarëve të vet pa një proces të rregullt, e njëjta mund të mos jetë e vërtetë për Sh.B.A ose Australi. Nëse amerikane apo australiane spiunët marrin duart e tyre në disa të dhëna interesante, ata do t’i ndajnë ato me qeverinë kanadeze. Kjo mund t’i vendosë qytetarët kanadezë në ujë të nxehtë.

Në thelb, VPN-të që gjenden në këto juridiksione mund të kërkohen me ligj që të regjistrojnë regjistrat e caktuar dhe t’i shpërndajnë këto informacione me autoritetet. Ka kuptim të zgjidhni një VPN që është jo me seli në një vend me 14 sy për të siguruar një përvojë të vërtetë “pa shkrime”.

VPN famëkeqe që nuk duhet t’i besoni

Disa VPN kanë bërë emër vetë për të gjitha arsyet e gabuara vitet e fundit. Ndërsa disa prej tyre janë palosur, të tjerët vazhdojnë të funksionojnë. Mësoni rreth disa prej këtyre VPN-ve dhe mashtrimeve që ata përdorën mund t’ju ndihmojnë të identifikoni lojtarë të tjerë të padrejtë në treg. Ne do t’ju lëmë një lidhje në faqet e tyre për referencë – por ato janë thjesht të tmerrshme &# X1f61f ;. Kështu që ne do të donim jo.

Portreti logjik më i mirë vpn

Betternet

me softver me qëllim të keq i futur në kod, ndjekja e bibliotekave dhe rrjedhjet e adresave IP, Betternet me siguri nuk i përmbahet emrit të saj.

Betternet ofrohet falas. Për njerëzit që i kanë kushtuar vëmendje këtij artikulli, kjo është një flamur i madh i kuq. Kur klientët vërejnë gjëra të çuditshme që ndodhin në sistemin e tyre pas përdorimit të Betternet, ata kontaktojnë kompaninë për mbështetje të klientit ose këshilla teknike, por ata nuk marrin ndihmën që kërkojnë. Kjo sepse Betternet nuk është me të vërtetë atje për të siguruar shërbime të besueshme VPN. Thej ekzistojnë thjesht për të mbledhur të dhënat tuaja dhe për t’i shitur në ofertuesin më të lartë.

logo vpn arkie

Archie VPN

Archie VPN është famëkeq për tendencën e tij për të përhapur softverë me qëllim të keq. Shumë përdorues madje kanë marrë një virus ndërsa përdorin Archie. Edhe një herë, ky është një VPN me sa duket falas, dhe akoma shfaqet ndonjëherë në Google PlayStore ndonjëherë. Mos e merrni një shans nëse e shihni.

Logoja e CrossVPN

CrossVPN

Reklamuar si një VPN falas, e pakufizuar, përdorimi i këtij shërbimi mund t’ju kushtojë kohë të madhe. është dihet se infekton sistemet me një Trojan të keq përveç softverit me qëllim të keq, viruse dhe spyware. Shtë ende e mundur për të shkarkuar CrossVPN, por definitivisht nuk rekomandohet.

Logo e lirë VPN

Flash VPN Falas

Ai e quan veten një VPN, por është me të vërtetë më shumë si një përfaqësues. Për më tepër, nëse regjistroheni për shërbimin, do t’ju duhet të jepni Flash disa leje mjaft të rrezikshme. Një tjetër rflamuri ed është mungesa e plotë e një politike privacy apo edhe një faqe në internet. Ju patjetër nuk do të kurseni para duke shkuar me këtë ofrues të dyshimtë.

Logoja e SuperVPN

SuperVPN

Në sipërfaqe, kjo duket si një marrëveshje mjaft e mirë. Ju merrni bandwidth të pakufizuar falas. Sidoqoftë, ky VPN i supozuar dëshiron akses të plotë në telefonin tuaj, duke shkuar përtej asaj që i nevojitet në mënyrë të arsyeshme. Reklamat janë gjithashtu të vazhdueshme për këtë shërbim, i cili është i bezdisshëm. Shtë e rëndësishme të theksohet se kjo aplikacion është flamuruar si program me qëllim të keq në juridiksione të shumta.

Mbrojtësi WiFi VPN

Mbrojtësi WiFi VPN

I bllokuar nga akuzat e mos mbrojtjes së duhur të konsumatorëve që zgjedhin shërbimin e tyre, Mbrojtësi WiFi është një fat i keq. Konsumatorët kanë bërë akuza për spyware dhe adware. Nëse doni ta mbani përvojën tuaj në internet anonime, shikoni diku tjetër.

VPN e lehtë

VPN e lehtë

Easy VPN është një shërbim i kushtueshëm që nuk mbron klientët e tij ashtu siç duhet. Në këtë listë mashtrimesh VPN, kjo është një nga më të keqat sepse regjistron cookie-t. Për më tepër, politika e tij e intimitetit është praktikisht jo-rregulluese. Nuk ka asnjë arsye për t’i besuar këtij ofruesi.

Si të shmangni mashtrimet VPN

Gjetja e VPN e duhur kërkon ca punë, por është e vlefshme. Shikoni një ofrues VPN që është shumë i vlerësuar në shumë platforma. Në mënyrë ideale, ata kanë një politikë kristal të qartë të intimitetit në mënyrë që ju të dini saktësisht se çfarë informacioni, nëse ka, ruhet.

Vitalshtë thelbësore të bëni disa sy gjumë për të zbuluar se ku është selia e VPN-së. Merrni përtej 14 vendeve të Sytë për të siguruar që privatësia juaj është plotësisht e mbrojtur.

Për më tepër, shikoni për një VPN që është në prapavijë për të përdorur protokollet me cilësi të lartë VPN si OpenVPN. Në atë mënyrë, mund të jeni i sigurt se trafiku juaj në internet po kodohet siç duhet.

Criticalshtë gjithashtu kritike që të jeni të gatshëm të paguani për një VPN. Ruajtja e serverëve me cilësi të lartë kërkon para, por ju dëshironi një VPN që përdor serverë të shkëlqyeshëm. Në këtë lojë, ju merrni atë që paguani.

Mendimet përfundimtare

Nëse doni të mbroni veten në internet, atëherë është thelbësore që të përdorni një shërbim me reputacion VPN si NordVPN. Fatkeqësisht, në ditët e sotme, shumë ofrues të VPN janë më të interesuar në shitjen e të dhënave tuaja personale sesa që mbrojnë ato.

Duke identifikuar mashtrimet në këtë listë, ju mund t’i shmangni ato dhe të merrni një vendim të mençur. Vetëm gjithmonë mbani mend, nëse ata nuk kanë një produkt nga ata në të vërtetë mund të fitojnë para, atëherë ju me siguri jeni produkti

FAQs

Pyetje: A mund t’i besoni një VPN falas?

A: Rrallë. Një VPN falas nuk ofrohet nga një organizatë bamirësie. Ata duhet të fitojnë para. Kjo do të thotë që ju do të bombardoheni nga reklamat dhe do të rrezikoni që të dhënat tuaja dhe zakonet në internet t’i shiten ofertuesit më të lartë.

Pyetje: A mundet që një ofrues i VPN të shohë trafikun?

A: Shtë e mundur që ofruesit e VPN të mund ta shohin trafikun tuaj në internet, por të mirat nuk kanë asnjë interes ta bëjnë këtë. Në fakt, ata mundojnë të mos shohin aktivitetet tuaja në internet.

Fatkeqësisht, ofruesit e padrejtë të VPN jo vetëm që spiunojnë trafikun tuaj në internet, ata gjithashtu infektojnë kompjuterin tuaj me viruse dhe programe me qëllim të keq. Të dhënat tuaja shiten tek palët e treta dhe nuk mund të jeni kurrë i sigurt se kush tjetër mund të jetë duke përdorur bandën tuaj. Përdorni vetëm VPN me reputacion për të siguruar që këto probleme nuk shfaqen. Për mbrojtje shtesë, konsideroni të shfletoni duke përdorur motorë kërkimi privat.

Pyetje: A mund të vjedhin të dhënat VPN?

A: Ofruesit me reputacion nuk do, por shumë VPN të lira ose ndryshe nuk do të jenë të besueshme. Njerëzit që drejtojnë këto kompani nuk janë vetëm për të fituar një fitim dhe nuk kanë mend ta vjedhin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map