Rishikimi i SaferWeb (2020)

Ashtu si rivalja e tregut Total VPN, SaferWeb është në pronësi të Grupit të Ekzistencës Ndërkombëtare, Inc i cili zotëron shumë shërbime të njohura të pritjes me bazë në SH.B.A. si Bluehost dhe HostGator.


Si pasojë, i nënshtrohet të njëjtës politikë shqetësuese e intimitetit dhe mbajtje gjithëpërfshirëse e logjistikës si shoqëria e saj motra. Në përputhje me rrethanat, do të ishte e vështirë për të rekomanduar këtë shërbim për këdo që është serioz në ruajtjen e sigurisë, anonimitetit dhe privatësisë.

saferweb-logoPër më tepër, SaferWeb ka një rrjet të paktë serverash. Kur krahasohet me konkurrencën më të madhe, më të suksesshme, ky rival i vogël nuk mat. Ky padyshim që një numër i vogël i serverëve gjithashtu kontribuon në ngadalësimin e ritmeve të transferimit të të dhënave.

Një pengesë tjetër për të përdorur këtë VPN janë të gjitha akuzat e ndryshme. Nëse dëshironi ndonjë lloj shërbimi ose mbrojtjeje, kushton ekstra. Përdoruesit që duan të lidhin më shumë se një pajisje në një kohë duhet të paguajnë një tarifë shtesë mujore.

Nëse dëshironi të keni akses në serverat më të shpejtë të kompanisë, kjo do t’ju kushtojë një tarifë shtesë vjetore. Kushdo që dëshiron qasje në “Mbështetjen Prioritare” do të duhet të paguajë një tarifë tjetër vjetore.

Ata që duan të dinë më shumë rreth sigurisë dhe intimitetit në internet mund të paguajnë përsëri për një eBook që mbulon këtë temë. Me kaq shumë udhëzues gjithëpërfshirës të disponueshëm falas.

Pse do ta bësh këtë?

Ju mund të jeni në gjendje të shihni Netflix Amerikan dhe iPlayer të BBC me këtë shërbim, por ato kanë të bëjnë me vetëm avantazhet.

Përmbledhje

FeaturesInformation
Usability:Lehtë për t’u përdorur
Politika e prerjeve:Asnjë politikë e prerjeve
Madhësia e serverit:33 servera
Shpërndarja e serverit:27 shtete
mbështetur:24/7 chat live, sistemi i biletave dhe baza e njohurive
torrenting:i lejuar
streaming:i lejuar
Protokolli dhe enkriptimi VPN:Protokolet OpenVPN, L2TP, PPTP; Kriptimi 256-bit
Shtabi:Mbretëria e Bashkuar
Çmimi:$ 3.99 / month
Uebfaqja Zyrtare:https://www.saferweb.com/

Siguria dhe Kriptimi me SaferWeb

koduara-drySaferWeb bën të mundur që përdoruesit të zgjedhin një protokoll VPN. Ndër opsionet janë OpenVPN, që vlerësohet si protokolli i zgjedhjes.

OpenVPN është një softuer me burim të hapur që përmirësohet vazhdimisht dhe përsoset nga zhvilluesit në të gjithë botën. Sepse gjithmonë kërkojnë dhe riparimi i dobësive, mund të jeni i sigurt se përdorimi i OpenVPN është i sigurt.

Protokolle të tjerë të mundshëm përfshijnë L2TP / IPSec, i cili përgjithësisht konsiderohet i dyti vetëm për OpenVPN. Ashtu si shërbimet e tjera VPN, SaferWeb gjithashtu ofron protokollin PPTP. Një protokoll më i vjetër që konsiderohet në mënyrë tipike mjerisht i pasigurt, rrallë këshillohet të përdoret.

Nëse jeni duke përdorur protokolle si OpenVPN dhe L2TP / IPSec, atëherë mund të jeni të sigurt se i gjithë trafiku juaj në internet është i koduar duke përdorur enkriptimin AES 256-bit. Ky është i njëjti nivel i kriptimit që përdorin qeveritë, agjensitë e zbatimit të ligjit dhe ushtarakët në të gjithë botën.

Nëse këto organizata mund t’i besojnë inteligjencës së tyre sekrete, kësaj metode të enkriptimit, atëherë edhe ju mund të mbështeteni në të.

Një nga shqetësimet kryesore me SaferWeb është se është jo e pajisur me një ndërprerës vrasës. Shumë prej kompanive më të sofistikuara dhe me vlerësim të lartë VPN përfshijnë një ndërrim vrasës në shërbimin e tyre. Ndërprerësi i vrasjes është mekanizmi që automatikisht përfundon një seancë shfletimi nëse VPN bëhet i padisponueshëm.

saferweb-kill-switch

Kjo do të thotë që ju nuk jeni të ekspozuar duke vazhduar të shfletoni ndërsa VPN juaj nuk funksionon më në sfond. Mungesa e një ndërprerës vrasjeje është një ndërprerje e marrëveshjeve për shumë njerëz. Edhe nëse kjo nuk është një shqetësim i madh për ju, ka arsye të tjera për të kërkuar diku tjetër për një VPN.

Rrjeti i Serverave të SaferWeb VPN

Kur krahasohet me shërbimet më të vlerësuara dhe më të rekomanduara VPN, rrjeti i serverëve të SaferWeb është me dhimbje të papërshtatshme. Serverët e tyre gjenden në vetëm 30 vende në të gjithë globin.

vendndodhjet më të sigurta të serverit global

Shumë nga këta serverë janë në Evropë në qytete si Londra, Amsterdam, Keflavik, Bukuresht, Madrid, Paris, Frankfurt, Varshavë, Milano, Cyrih, Stokholm, Moskë, Bruges dhe Dublin. Prania e tyre është e ngjashme në Amerikën e Veriut me serverat që gjenden në New York, Chicago, Los Angeles, Miami, Atlanta, Seattle, San Jose, dhe Toronto.

Rajone të tjera të botës janë i mbuluar me pakicë. Ka serverë në Singapor, Mumbai, Tokio dhe Hong Kong, por ato janë vendet e vetme aziatike. Afrika përfaqësohet vetëm nga Johannesburg, dhe Lindja e Mesme ka vetëm Tel Aviv. Australia ka disa serverë, por të gjithë ata janë të vendosur në Sidnei ndërsa Amerika e Jugut ka vetëm një server në Buenos Aires.

shpejtësia më e sigurt sipas vendit

Të gjitha të thënë, SaferWeb ka afro 70 serverë.

VPN-të më të vlerësuara në industri mund të kenë mijëra servera të shumtë të vendosur në qindra vende në të gjithë botën.

Si ndikon kjo në performancën?

Sa më gjithëpërfshirës të jetë rrjeti i serverëve VPN, aq më të mira janë shanset që të gjeni një server që është afër vendndodhjes tuaj fizike. Kjo përkthehet në tarifat më të shpejta të transferimit të të dhënave.

Për më tepër, kur një kompani ka shumë serverë, kjo do të thotë se ka mjaft bandwidth për të gjithë të ndajnë. Me një rrjet të vogël si SaferWeb, ju po ndani gjerësinë e bandës me shumë njerëz të tmerrshëm. Kjo bën që nivelet e transferimit të të dhënave të jenë të ngadalta.

A është SaferWeb VPN kompatibil me BitTorrent ose P2P?

Një nga disa gjërat pozitive që SaferWeb ka për të është ajo që është në përputhje me aktivitete si BitTorrent dhe ndarjen e skedarëve nga kolegët. Në fakt, ka serverë në Amsterdam që janë dedikuar vetëm për këtë qëllim.

Kjo do të thotë që SaferWeb nuk do t’ju godasë juve për torrenting ndërsa përdorni VPN e tyre. Lajmi i keq është se çdo gjë që përpiqeni të shkarkoni ose shkëmbeni do të marrë mjaft kohë.

Rezultatet e testit të shpejtësisë me SaferWeb VPN

vektori i shpejtësisë së ngarkimitNdërsa askush nuk pret të njëjtën shpejtësi rrufe gjatë përdorimit të një VPN që ata marrin pa një, VPN-të më të mira për Kanadezët (në frëngjisht: Meilleur VPN) nuk do të ndërhyjnë shumë në normat tuaja të shkarkimit dhe ngarkimit.

SaferWeb është një nga më të këqijat kur bëhet fjalë për rezultatet e testit të shpejtësisë, dhe ka shumë ndryshim midis tyre dhe VPN-ve më të mira. Nëse shpejtësia është një metrikë jetike për ju, atëherë do të ishte e mençur të shikoni diku tjetër.

Një nga këto ju lejon vetëm hyrjen në shtatë serverët e tyre. Opsioni më luksoz lejon hyrjen në tërësinë e rrjetit nën mbikëqyrës të SaferWeb. Në përputhje me rrethanat, përvoja juaj me SaferWeb mund të ndryshojë në varësi të serverëve ku keni qasje dhe vendndodhjen tuaj në botë.

Testimi i pikës së caktuar për kompjuterin e përdorur në testin e shpejtësisë dha Shkarko normat e 98.71 Mbps dhe Ngarkoni normat e 53.00 Mbps. Këto rezultate plotësisht të respektueshme ndryshuan në mënyrë drastike me SaferWeb të aktivizuar.

rezultati i testit të shpejtësisë më të shpejtë vpn

testet më të sigurta të serverit vpn

Siç mund ta shihni, rezultatet ishin frustruese në rastin më të mirë. Shpejtësitë e shkarkimit të regjistruara në serverë të ndryshëm shkonin nga 4.14 Mbps deri në 7.05 Mbps. Shpejtësitë e ngarkimit ishin parashikueshëm më të këqija, duke filluar nga 1.84 Mbps në 2 Mbps. Këto numra janë ndër më të këqijtë në të gjitha rezultatet e testit të shpejtësisë të drejtuara nga kjo faqe interneti.

A ruan regjistrat SaferWeb VPN?

Nëse rezultatet e mjerueshme në testin e shpejtësisë nuk ishin të mjaftueshme për t’ju penguar, atëherë ia vlen që ju të rishikoni politikën e privatësisë së kompanisë. Edhe pse një nga qëllimet kryesore të një VPN është të mbrojë intimitetin tuaj, SaferWeb bie shumë shpejt.

Në mënyrë ideale, një ofrues VPN nuk po mbledh shumë informacione tuaja personale, as nuk regjistrohen kur shfletoni, ku shfletoni dhe çfarë bëni.

politika e privatesise se sigurt vpn

Me selinë e tij në një komb me pesë sy, duhet të befasojë paksa se SaferWeb po mban skedat e tilla të ngushta për klientët e saj. Regjistrimi në shërbim kërkon që ju të zbuloni të gjitha llojet e të dhënave personale, dhe kompania gjithashtu mbledh informacione për ju sa herë që kontaktoni mbështetjen e klientit.

Nuk është këtu ku mblidhet mbledhja e të dhënave. Ashtu si ISP-ja juaj, SaferWeb duket se dëshiron të dijë gjithçka rreth asaj që bëni në internet. Ata mbajnë shënime në lidhje me momentin kur hyni në hyrje, cilat faqe në internet vizitoni, çfarë bëni ndërsa jeni aty, aktivitetin tuaj të mediave sociale dhe shumë më tepër.

Nuk është qëllimi i të pasurit një VPN për t’i parandaluar të tjerët të dinë shumë për biznesin tuaj privat? Duket sikur SaferWeb ka zgjedhur ta anashkalojë atë.

Ata madje mund të vendosin të ndajnë disa nga informacionet tuaja private në mënyrë që ata të mund të shesin produkte dhe shërbime të palëve të treta për ju. Nga një këndvështrim i intimitetit në internet, kjo politikë është një makth.

Sa kushton SaferWeb VPN?

SaferWeb aktualisht përmban dy skema çmimesh. Plani Premium lejon mundësinë e hyrjes në shtatë serverët e kompanisë dhe një pajisje të lidhur njëherësh. Përditësimi në Planin Super Premium do të thotë që klientët të kenë qasje në të gjithë serverët e SaferWeb dhe mund të lidhen sa më shumë që tre pajisje njëkohësisht.

çmimi më i sigurt vpnShërbimi Premium fillon me 3,99 $ në muaj me shërbimin Super Premium 4,99 $ në muaj. Fatkeqësisht, SaferWeb hyn në disa printime vërtet të shkëlqyera pas kësaj pike, dhe të gjitha çmimet rriten në normën standarde.

Kjo normë ndryshon në varësi të shërbimit që ju zgjidhni dhe nëse nuk zgjidhni ndonjë kontratë, një kontratë një vjeçare ose një kontratë dy vjeçare. Me çmimet që variojnë nga 10 dollarë në muaj deri në rreth 17 dollarë në muaj, është e lehtë të shihet që do të paguani shumë më tepër për një VPN padyshim inferior.

(Për hir të krahasimit, NordVPN, një nga VPN-të më të mira sot, ka një marrëveshje për 2.99 dollarë në muaj. Pra, $ 2,99 vs 10 $ + diçka në print të shkëlqyeshme – jo aq standarde. Si ta krahasoni atë me listën tonë të VPN-ve më të mira falas?

A është SaferWeb një VPN e rekomanduar?

Bazuar në çmimet e tij grabitqare, politikën e egër të prerjeve dhe rezultatet e testit të ngadaltë të shpejtësisë, SaferWeb nuk rekomandohet. VPN më të besueshme mund të gjenden lehtësisht si Surfshark dhe NordVPN i lartpërmendur. Kontrolloni këtë nëse doni listën e zgjedhjeve tona më të mira për shërbimet më të mira VPN në dispozicion të Kanadezëve sot.

burimet:

 • https://www.techopedia.com/definition/30742/vpn-security
 • https://us.norton.com/internetsecurity-privacy-what-is-a-vpn.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_virtual_private_network_services

Shtoni rishikimin tuaj:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map